elpaso1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Ειχα δωσει πριν 6 χρονια 2 ενοικια εγγυηση. Τωρα σιγα-σιγα κοιταω για μετακομιση. Ο ιδιοκτητης παιζει να μη μου δωσει την εγγυηση πισω; Να μην πληρωσω τα δυο επομενα ενοικια για να πατσισω, ειναι λιγο δυσκολο, καθως δεν ξερω ποτε ακριβως θα μετακομισω. Ρωταω, γιατι ειναι λιγο τσιγγουνης, τον ειχα παρει τηλεφωνο για μειωση, και ουτε 20 ευρω δεν μου εκανε! Στο συμβολαιο τοτε γραφει κανονικα οτι εδωσα 2 ενοικια εγγυηση. Αλλα απο τοτε δεν εχουμε κανει αλλο συμβολαιο. Λογικα ανανεωνεται απο μονο του;
tounion Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η συμβουλή μου είναι να βρεις πρώτα σπίτι και μετά συζητάμε τα υποθετικά... Βρες πρώτα σπίτι να σου κάνει (αν δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι παίζει έξω καλή τύχη) και μετά όταν είναι να φύγεις του λες να έρθει να δει το σπίτι ότι είναι οκ και σου κρατάει την εγγύηση αντί για ενοικιο Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από tounion 5 1
zx1234r Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Γενικά ο ιδιοκτήτης ζητάει την εγγύση μόνο για ένα λόγο. Για να καλύψει τα έξοδα σου για το χρονικό διάστημα μετά την αποχώρηση σου. Δηλαδή να πληρώσει τους τελευταίους λογαριασμούς και να κάνει επιδιορθώσεις όπου χρειάζεται ώστε να το φέρει στην κατάσταση που στο έδωσε. Κανονικά, αν το γράφει και το συμβόλαιο σας, είναι υποχρεωμένος να σου επιστρέψει την διαφορά μετά απο αυτά.
elpaso1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 37 minutes ago, zx1234r said: Γενικά ο ιδιοκτήτης ζητάει την εγγύση μόνο για ένα λόγο. Για να καλύψει τα έξοδα σου για το χρονικό διάστημα μετά την αποχώρηση σου. Δηλαδή να πληρώσει τους τελευταίους λογαριασμούς και να κάνει επιδιορθώσεις όπου χρειάζεται ώστε να το φέρει στην κατάσταση που στο έδωσε. Κανονικά, αν το γράφει και το συμβόλαιο σας, είναι υποχρεωμένος να σου επιστρέψει την διαφορά μετά απο αυτά. Το σπιτι ειναι μια χαρα και ολοι οι λογιαριασμοι πληρωμενοι. Εννοειται οτι θελω τα 2 ενοικια, καθως και ο επομενος θα ζηταει εγγυηση και λεφτα δεν υπαρχουν. Το θεμα ειναι θα μου δωσει την εγγυηση ή μπορει να κανει φουστια; Αυτο θελω να ξερω.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Γενικά συνηθίζεται το "κλείσιμο" εφόσον είναι και το σπίτι όπως το πήρες (αν το πήρες βαμμένο, έτσι πρέπει να το δώσεις). Το οτι δεν ξέρεις πότε θα μετακομίσεις σεβαστό αλλά δε πρέπει να του δώσεις μια προειδοποίηση; Δηλαδή θα τον πάρεις τηλέφωνο και θα του πεις Δευτέρα φεύγω, δώσε μου πίσω 700€; Καλώς ή κακώς στη μετακόμιση δε μπορείς να πετύχεις πάντα τις ημερομηνίες. Εγώ θα του πρότεινα να τον ενημερώσεις ώστε κι αυτός να κοιτάζει για άλλον και θα έρθει και το θέμα της εγγύησης...
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, elpaso1 είπε Το σπιτι ειναι μια χαρα και ολοι οι λογιαριασμοι πληρωμενοι. Εννοειται οτι θελω τα 2 ενοικια, καθως και ο επομενος θα ζηταει εγγυηση και λεφτα δεν υπαρχουν. Το θεμα ειναι θα μου δωσει την εγγυηση ή μπορει να κανει φουστια; Αυτο θελω να ξερω. Aυτό πως μπορεί να το ξέρει καποιος άλλος εκτός του ιδιοκτήτη;Εκτός και αν ο ιδιοκτήτης είναι μέλος του φόρουμ.
zx1234r Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, elpaso1 είπε Το σπιτι ειναι μια χαρα και ολοι οι λογιαριασμοι πληρωμενοι. Εννοειται οτι θελω τα 2 ενοικια, καθως και ο επομενος θα ζηταει εγγυηση και λεφτα δεν υπαρχουν. Το θεμα ειναι θα μου δωσει την εγγυηση ή μπορει να κανει φουστια; Αυτο θελω να ξερω. Ναι εσύ καλά τα λες. Η ΔΕΗ όμως θα έρθει ένα μήνα ή δίμηνο αφού φύγεις από το σπίτι. Το ίδιο και το νερό ενδεχομένως. Θα πρέπει να πληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες που θα έχει αφήσει ο ενοικιαστής. Διάβασε το συμβόλαιο σας και δες τι αναφέρει. Αν είναι οκ εκείνος, θα τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες και θα σου δώσει τη διαφορά. Αν όμως υπάρχουν και ζημιές θα πρέπει να φτιαχτούν. Όλα αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο.
CyberCr33p Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 H ΔΕΗ πρέπει έτσι και αλλιώς να είναι στο όνομα του ενοικιαστή. 2
1988panos2171 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Aν ο άλλος δε θέλει να σου δώσει την εγγύηση δε θα την πάρεις ποτέ. Ο μόνος τρόπος είναι εκβιαστικά, δηλαδή δε θα πληρώσεις σε ενοίκιο ότι έχεις δώσει σε εγγύηση ωστόσο αν εσύ είσαι στο ψάξιμο και δεν βρεις σπίτι μέχρι το περιθώριο που θα σου δώσει, γιατί ούτως ή άλλως θα πρέπει να τον ενημερώσεις ότι η φάση με την εγγύηση θα πάει έτσι, θα πρέπει να φύγεις όπως και δήποτε. Στη δική μου περίπτωση βρέθηκε ξαφνικά σπίτι οπότε και ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ότι θα φύγω στις επόμενες μέρες ενώ είχα ήδη πληρώσει το ενοίκιο. Όταν του ανέφερα την επιστροφή της εγγύησης άρχισε να τα μασάει και είπε πως θα ρωτήσει το μεσίτη. Το σπίτι ήταν όπως το άφησα, το ίδιο μάλιστα μου επισήμανε και ο μεσίτης και ότι θα πρέπει να μου δώσει την εγγύηση. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης επέμενε ότι το σπίτι θέλει βάψιμο και δε θα μου δώσει τίποτα. Ο νέος ενοικιαστής βρέθηκε άμεσα ωστόσο πάλι όταν ζήτησα τα λεφτά ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι ο καινούργιος θέλει να μπει σε βαμμένο σπίτι. Βρήκα τον καινούργιο ενοικιαστή και μου είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το σπίτι ήταν μια χαρά. Οπότε η φάση είναι λίγο ρίσκο δυστυχώς. Σε προηγούμενο σπίτι τα χαμε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη ο οποίος μάλιστα δεν ήρθε καν να δει το σπίτι. Είναι το που θα πέσεις.
Ather Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Επιβεβαιώνω, εγγύηση δύσκολα παίρνεις πίσω (τις 3 τελευταίες φορές που έδωσα χάθηκαν τα χρήματα). Έκτοτε ψάχνω σπίτια χωρίς εγγύηση. Στη ΔΕΗ μπορείς να πας όποτε θες με την ένδειξη του μετρητή και πληρώνεις με καλή προσέγγιση το ρεύμα που έχεις καταναλώσει.
G.bar Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Είναι θέμα συμφωνίας και ανθρώπου για το αν τα βρείτε. Εγώ στο τελευταίο σπίτι στο οποίο είχα δώσει 2 ενοίκια εγγύηση, συνεννοηθηκα με τον ιδιοκτήτη όταν άρχισα να ψάχνω για άλλο, και μου είπε μην βάλεις χρήματα για τους επόμενους δυο μήνες αφού δεν έχεις βρει ακόμα, και αν βρεις σου επιστρέφω το υπόλοιπο. Αν περάσουν οι δυο μήνες και δεν έχεις βρει μου πληρώνεις τον μήνα που θα ξεκινάει να τρέχει κανονικά. Και έτσι έγινε κιόλας κράτησα τα 2 ενοίκια και συνέχισα να πληρώνω από εκεί και έπειτα κανονικά γιατί σπίτι βρεθηκε μετα από 6 μήνες. Φυσικά όλα τα χρόνια που έμεινα εκεί είχαμε άριστη συνεργασία και το σπίτι είχε μόνο τις φυσιολογικές φθορές του χρόνου. 2
Ather Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Εννοείται πώς είναι θέμα ανθρώπου. Θα σου πω όμως πως στην πρώτη περίπτωση δεν το περίμενα καν! Πολύ καλός άνθρωπος μέχρι τη στιγμή εκείνη (αν είσαι καλοπληρωτής για χρόνια τα προβλήματα ξεκινούν όταν θες να φύγεις) Σε φάση έβαψα το σπίτι και έφτιαξα μια μικροζημιά για να πάρω την εγγύηση πίσω και μετά μου έριξε άκυρο! 1
basilis_k6 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 απο ποτε πρεπει να κρατησει ο ιδιοκτητης λεφτα της εγγυησης για να βαψει το σπιτι? 2 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 23 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Γενικά συνηθίζεται το "κλείσιμο" εφόσον είναι και το σπίτι όπως το πήρες (αν το πήρες βαμμένο, έτσι πρέπει να το δώσεις). Το οτι δεν ξέρεις πότε θα μετακομίσεις σεβαστό αλλά δε πρέπει να του δώσεις μια προειδοποίηση; Δηλαδή θα τον πάρεις τηλέφωνο και θα του πεις Δευτέρα φεύγω, δώσε μου πίσω 700€; Καλώς ή κακώς στη μετακόμιση δε μπορείς να πετύχεις πάντα τις ημερομηνίες. Εγώ θα του πρότεινα να τον ενημερώσεις ώστε κι αυτός να κοιτάζει για άλλον και θα έρθει και το θέμα της εγγύησης... Το βαψιμο ειναι φυσιολογικη φθορα και επιβαρύνει τον ιδιοκτητη οχι την εγγυηση του ενοικιαστη 3 2
dollyyy19 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Μαλιστα....φυσιολογικη φθορα να εχεις μαυρισει τα ντουβαρια με το ντουμανιασμα ειτε τσιγαρου ειτε σομπας.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα