Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το zte  h267n και θα ήθελα να συνδέσω στη θύρα wan, ένα καλώδιο ethernet που έρχεται από άλλο router ώστε να χρησιμοποιήσω τις άλλες θύρες ethernet για Internet. 

Έχω μπει στο Interface του router μου αλλά δεν ξέρω πως να ρυθμίσω την θύρα wan. 

Περιληπτικά, έχω ενα κεντρικό ρουτερ από το οποίο στέλνω ένα καλώδιο ethernet μέσα από τον τοίχο και καταλήγει σε μια πρίζα rj45. Από εκεί θέλω να συνδέσω το παλιό μου zte h267n router ώστε να παρέχω άλλες τρεις θύρες ethernet αντί της μιας. Στην πρίζα μου έχω στατική ip που την έχω θέσω εγω.

Αν καταλαβαίνω σωστά πρέπει να ρυθμίσω το ρουτερ ως Switch αλλά απο την άλλη θέλω κάθε συσκευή που θα συνδεθεί στο zte να παίρνει ip από τον dhcp.

Εχω σπάσει το κεφάλι μου με τις ρυθμίσεις και δε βγάζω άκρη. 

Δημοσ.

Γιατί δεν παίρνεις ενα απλό switch να κάνεις τη δουλειά σου? Router με Router είναι μπελαλίδικο και πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα πάνω στην δικτύωση για να το κάνεις να παίξει σωστά.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Γιατί δεν παίρνεις ενα απλό switch να κάνεις τη δουλειά σου? Router με Router είναι μπελαλίδικο και πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα πάνω στην δικτύωση για να το κάνεις να παίξει σωστά.

Μπορώ να πάρω switch με wifi? Βασικά δεν θα ήθελα να ξοδέψω χρήματα.

Δημοσ.
Στις 25/10/2019 στις 2:47 ΜΜ, zx1234r είπε

Ποιό μου προτείνεις να παρω?

Δημοσ.

Αν θέλεις και wifi αλλάζει το πράγμα και ανεβαίνει το κόστος. Πίστευα με ένα switch του 10ευρου θα το έκανες εύκολα .

Δημοσ.

Βασικά με switch είναι σίγουρο ότι θα γίνει; Θα μπορώ δηλαδή να φτιάξω ένα άλλο δίκτυο 'εσωτερικό' που θα έχει δικό του, ξεχωριστό pool διευθύνσεων; 

Μέχρι στιγμής έχω προσπαθήσει να κάνω αυτό που λέγεται router cascading από Lan σε Wan αλλά δε τα έχω καταφέρει. Θα ανεβάσω από αύριο screenshots από το μενού του ρουτερ μου γιατί κάποια πράγματα δε τα καταλαβαίνω απόλυτα. Όπως πχ στο section που ρυθμίζεις τα wan connection ποιον τύπο connection διαλέγεις (έχει bridge, hsi, voip, tr κάτι). Ενώ έχει ένα άλλο section που επιλέγεις σε ποιο Lan port θα εφαρμοστεί το wan connection.

Επίσης, έχω ένα tp link wireless access point που μου περισσεύει. Μπορώ να το συνδέσω πχ σε ένα switch του 10ευρου για wifi; 

Δημοσ.

Ουσιαστικά το πρόβλημα από ότι καταλαβαίνω που υπάρχει σε αυτό το ρούτερ είναι οτι δεν επιτρέπεται ο διαχωρισμός των interfaces μεταξύ τους. Το οποίο ειναι είτε κλειδωμένο λόγω του firmware της συσκευής είτε γενικά δεν υποστηρίζεται. Ψαχνωντας όμως λιγακι σε ξένα φορουμ βρήκα ότι καποιος χρησιμοποίησε την wan βαζοντας static ip και χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα ethernet ports (interfaces) με dhcp σε άλλο sybnet διευθύνσεων. Αρα υποστηρίζεται στον ρουτερ και αρα στο δικό μου θα ειναι κλειδωμένο λόγω του firmware.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 31/10/2019 at 11:00, codingmetalhead said:

Καποιος?

,μην παιξεις με wan

βαλτο σε lan.κλεισε dhcp σε αυτο το ρουτερ και δωστου μια lan ip στο ιδιο δικτυο με το αρχικο ρουτερ εκτος ευρους dhcp, του πρωτου. και εχεις ενα dummy access point με αλλες 3 ethernet

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...