Lasombra Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Αν το επώνυμο είναι ελληνικό, τότε στη διαδρομή από SKG προς DUS δε θα έχεις κανονικά πρόβλημα εκτός κι αν είναι εντελώς ζώο ο/η υπάλληλος. Τυπικά, ναι, πρέπει να στάξεις το 20άρικο, πρακτικά οι έλληνες check-in agents (τσεκαδόροι) έχουν μια στοιχειώδη κατανόηση κι αντίληψη. Αν το επώνυμο δεν είναι ελληνικό και δεν είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, τότε πλήρωσε για την αλλαγή asap. 1
.:Cabal:. Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Ρε φίλε TS τι ακριβώς περιμένεις να σου πούμε εμείς; Ναι πάρε το ρίσκο ή όχι μην το παίρνεις; Και άντε και σου λένε 20 άγνωστα άτομα πίσω από μια οθόνη ότι θα είναι όλα καλά, κι εσύ πας να πετάξεις με την σύζυγο σου και δεν της το επιτρέψουν τι θα πεις; Μα μου τα έλεγαν στο insomnia το έχουν πάθει και δεν υπήρχε πρόβλημα; Το νόμιμο είναι να μην της επιτρέψουν να πετάξει. Από εκεί και πέρα εγώ στην θέση σου ούτε post θα έκανα ούτε τίποτα. Θα πλήρωνα τα 20 ευρώ και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο, έχει δεν έχει συμβεί σε κανένα. 8 1
karaLRS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Η Ryanair και η easyjet μου το έχουν αλλάξει δωρεάν αλλά αρκετά παλιά. Έκλεινα για φίλους που μου το έγραφαν λάθος και μετά στο διαβατήριο εβλεπαν ότι το χ γίνεται ch. Επίσης είχα τζάμπα αλλαγή ώρα πτήσης με την blueair. Είχα βάλει κατά λάθος την Βραδυνή αντί για την πρωινή πτήση. Η αλλαγή μέσω Web ήθελε 500€ (10 άτομα επί 80€) ενώ όλη η κράτηση είχε 700€. Τους στέλνω email και λέω δεν είναι λογικό και μου το έκαναν τζάμπα
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Καλημέρα, Ναι ρε παιδιά εντάξει.Ξαναεπικοινωνησα με την Aegean και μου είπαν,αφού ανέφερα το όνομα και το λάθος,να το αφήσω έτσι ή πληρώνω,αν πουν κάτι, εκεί επί τόπου 20 ευρώ.Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την αφήσουν να πετάξει,εφοσων πληρώσει. 7 ώρες πριν, isay είπε @jmmys Ρε τζίμη μπας και δεν θες να πάρεις μαζί σου τη σύζυγο και της το πας γύρω-γύρω; Τι θα έκανα εγω : (εσυ παιρνεις τις δικές σου αποφασεις) Εφοσον πετώ με aegean και εντος σενκεν, δεν θα το αλλαζα. Αν πετουσα για εκτος σενκεν (ακομα και Αγγλία) ή με άλλη εταιρεία (οχι ελληνικο πλήρωμα ελεγχου), θα το αλλαζα. Όχι βρε,με τη σύζυγό και το 4χρονο κοριτσάκι μας θα είμαστε.
billathens! Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Μήπως φίλε μου να το ρισκάρεις; 😉 Καταλάθος εννοείτε 😅 Καλημερες και καλά ταξίδια.
cumulus Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Παιδες ειμαι Φρανκουφουρτη ,ηρθα το πρωι και γινοταν ελεγχος στην πτηση οταν φτασαμε και μου ρκαναν θεμα γιατι δεν ειχα βαλει υπογραφη στο διαβατηριο !!! Σις ηπα δεν ειχα κανενα προβλημα και εδω μου τα επρηξαν .Αν πεσεις λοιπον σε ενα τετοιο τι κανεις ;
Lasombra Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, cumulus είπε Παιδες ειμαι Φρανκουφουρτη ,ηρθα το πρωι και γινοταν ελεγχος στην πτηση οταν φτασαμε και μου ρκαναν θεμα γιατι δεν ειχα βαλει υπογραφη στο διαβατηριο !!! Σις ηπα δεν ειχα κανενα προβλημα και εδω μου τα επρηξαν .Αν πεσεις λοιπον σε ενα τετοιο τι κανεις ; Τον διαολοστελνεις κοσμια στα γερμανικα ή στα αγγλικα και του λες να παραπονεθει στην ελληνικη πρεσβεια.
stef157 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 16 ώρες πριν, sterios1989 είπε 20 ευρώ για μια αλλαγή ενός γράμματος στο όνομα σε κράτηση και μάλιστα εκτός γκισέ αεροδρομίου !? Τόσο πολύ ξέπεσε κι η Aegean ; Τέλος πάντων ναι όπως λένε και οι από πάνω δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς, γιατί ρισκάρεις ... Υπάρχει λόγος που είναι το κόστος ας πούμε μεγάλο. Αλλιώς θα ήταν όλοι στα παπάκια τους και θα γράφανε ότι να ναι, και θα έπρεπε να γίνονται επι τόπου οι αλλαγές - πληρωμές και θα καθυστερούσε όλοι την ουρά και θα προκαλούσε άλλα προβλήματα. Και επειδή ήμαστε Ελληνάρες σίγουρα αν το ποσό ήταν κανα 5€ όλοι θα γράφαμε ότι να ναι στις κρατήσεις και μετά θα κράζαμε τις αεροπορικές εταιρίες. Οπότε μια χαρά είναι τα 20€. Ας πρόσεχες τι γράφεις αλλιώς δίνεις ένα 20€. Δεν είναι κανα τρελό ποσό. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, cumulus είπε Παιδες ειμαι Φρανκουφουρτη ,ηρθα το πρωι και γινοταν ελεγχος στην πτηση οταν φτασαμε και μου ρκαναν θεμα γιατι δεν ειχα βαλει υπογραφη στο διαβατηριο !!! Σις ηπα δεν ειχα κανενα προβλημα και εδω μου τα επρηξαν .Αν πεσεις λοιπον σε ενα τετοιο τι κανεις ; Δεν ήξερες ότι πρέπει να το έχεις υπογεγραμμένο το διαβατήριο;Στην αστυνομία που το παρέλαβες δεν απαίτησαν να το υπογράψεις ; 1 ώρα πριν, Lasombra είπε Τον διαολοστελνεις κοσμια στα γερμανικα ή στα αγγλικα και του λες να παραπονεθει στην ελληνικη πρεσβεια. Για ποιο λόγο;Επειδή κάνει την δουλειά του; 1 1
cumulus Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν ήξερες ότι πρέπει να το έχεις υπογεγραμμένο το διαβατήριο;Στην αστυνομία που το παρέλαβες δεν απαίτησαν να το υπογράψεις ; Για ποιο λόγο;Επειδή κάνει την δουλειά του; Οχι δεν το ηξερα και μιλαμε εχω κανει πανω απο 30 ταξιδια εξωτερικο .Οι αλλοι 2 της οικογενειας με τον ελεγχο δεν ειχαν προβλημα που ηταν και αυ των ανυπογραφα .Εγω επεσα στον τυπικο .Δεν γκρινιαζω αφου απλα εκανε τη δουλεια του
Djzan Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 16 ώρες πριν, nikosmakos είπε Καλησπερα, δεν ξερω για την συγκεκριμένη εταιρια, εγω που πεταω απο Μπρατισλαβα - Αθηνα συχτα πυκνα με ryan, ειχα γραψει Νικος αντι για Νικολοας που λεει το διαβατηριο και δεν μου ειπαν τπτ (ειχα φοβηθεί αλλα ολα καλα) και εγω που το εχω κανει αυτο, στο Βενιζέλος μου ειπαν οτι μπορει απο εξω να εχω θεμα αλλα τελικα ολα οκ
Lasombra Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν ήξερες ότι πρέπει να το έχεις υπογεγραμμένο το διαβατήριο;Στην αστυνομία που το παρέλαβες δεν απαίτησαν να το υπογράψεις ; Για ποιο λόγο;Επειδή κάνει την δουλειά του; Προφανώς ο ελληνάρας υπάλληλος του το έδωσε ανυπόγραφο. Δεν είναι ο μόνος, έχω κι εγώ ανυπόγραφο διαβατήριο... Για το γεγονός ότι ο ελληνάρας υπάλληλος δεν έκανε ορθά τη δουλειά του, υπεύθυνος είναι ο πολίτης που τώρα βρέθηκε στη Φρανκφούρτη; Την ανευθυνότητα του ελληνάρα υπαλλήλου θα την πληρώσει ο πολίτης που τώρα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη; Αν ο γερμανός υπάλληλος θέλει να είναι σωστός, ας τον κρατήσει στο σεροδρόμιο να πλακώσουν πρεσβείες και προξενεία και να πάρουν τηλέφωνα μέχρι να λυθεί το ζήτημα ή ας τον βάλει στην επόμενη πτήση για Ελλάδα και τέλος με χαρτί υπογεγραμμένο ότι του αρνήθηκε η είσοδος στη χώρα (inadmissible). Τα υπόλοιπα του τύπου "δεν έχετε σωστά χαρτιά" ή "λείπει μια υπογραφή" ή άλλα παραμφερή παραπέμπουν σε χώρες όπου το λάδωμα είναι προαπαιτούμενο... Δίκαιο έχεις ότι ο γερμανός υπάλληλος θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του αλλά δεν είναι άμεμπτοι οι ευρωπαίοι ούτε πάνε πάντα by the book... Και μόνο το γεγονός ότι σταμάτησαν επιβάτη σε άφιξη intra schengen λέει πολλά... Δεν υπάρχει διαβατηριακός έλεγχος. Απαγορεύεται. Στη Φρανκφούρτη (όπως και στη Βιέννη και φαντάζομαι κι αλλού) ελέγχουν διαβατήρια ή ταυτότητες ανεπίσημα παραβιάζοντας τη συνθήκη. Εκμεταλλεύινται το γεγονός ότι ο άλλος πάει εκεί είτε για διακοπές είτε για δουλειά και δεν έχει καμία διάθεση για μπλεξίματα ή να χάσει τον χρόνο του με τις τυπικότητες... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Lasombra είπε Προφανώς ο ελληνάρας υπάλληλος του το έδωσε ανυπόγραφο. Δεν είναι ο μόνος, έχω κι εγώ ανυπόγραφο διαβατήριο... Για το γεγονός ότι ο ελληνάρας υπάλληλος δεν έκανε ορθά τη δουλειά του, υπεύθυνος είναι ο πολίτης που τώρα βρέθηκε στη Φρανκφούρτη; Την ανευθυνότητα του ελληνάρα υπαλλήλου θα την πληρώσει ο πολίτης που τώρα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη; Αν ο γερμανός υπάλληλος θέλει να είναι σωστός, ας τον κρατήσει στο σεροδρόμιο να πλακώσουν πρεσβείες και προξενεία και να πάρουν τηλέφωνα μέχρι να λυθεί το ζήτημα ή ας τον βάλει στην επόμενη πτήση για Ελλάδα και τέλος με χαρτί υπογεγραμμένο ότι του αρνήθηκε η είσοδος στη χώρα (inadmissible). Τα υπόλοιπα του τύπου "δεν έχετε σωστά χαρτιά" ή "λείπει μια υπογραφή" ή άλλα παραμφερή παραπέμπουν σε χώρες όπου το λάδωμα είναι προαπαιτούμενο... Δίκαιο έχεις ότι ο γερμανός υπάλληλος θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του αλλά δεν είναι άμεμπτοι οι ευρωπαίοι ούτε πάνε πάντα by the book... Και μόνο το γεγονός ότι σταμάτησαν επιβάτη σε άφιξη intra schengen λέει πολλά... Δεν υπάρχει διαβατηριακός έλεγχος. Απαγορεύεται. Στη Φρανκφούρτη (όπως και στη Βιέννη και φαντάζομαι κι αλλού) ελέγχουν διαβατήρια ή ταυτότητες ανεπίσημα παραβιάζοντας τη συνθήκη. Εκμεταλλεύινται το γεγονός ότι ο άλλος πάει εκεί είτε για διακοπές είτε για δουλειά και δεν έχει καμία διάθεση για μπλεξίματα ή να χάσει τον χρόνο του με τις τυπικότητες... Μεσα απο αυτο το thread εμαθα οτι και εγω εχω ανυπογραφο διαβατηριο.
mikes prime Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Πολλοι φίλοι μου, εχουν βρεθει σε παρόμοια κατάσταση. Ενας είχε γράψει λαθος ένα γράμμα αντι για "Y" εβαλαν "U". Πέρασε απο το γκισέ, και στο gate δεν του ειπανε τιποτα. Πεταξε κανονικα και δεν πληρωσε κατι.
Babis_allos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Μην πετάξεις τα 20 ευρώ τσαμπα. Αν την αφήσουν, μια χαρά και γλιτώνεις τα 20ευρώ. Αν δεν την αφήσουν που τέτοια τύχη. Πας ταξιδάκι μόνος σου. Πέρνα και από Φρανκφούρτη και θα σε κεράσω φρέντο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα