splanis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Θα το πω στα γρήγορα. Έκανα αίτηση τηλεφωνικά στην Wind πριν κάνα μηνά για νέα σύνδεση VDSL, μου λένε εντός 2-3 ημερών θα ρθεί η κούριερ να υπογράψεις τα συμβόλαιο και εντός 10-15 ημερών θα ενεργοποιηθεί η γραμμή. Περνάνε κανα 20μέρες τίποτα η κούριερ. Βλέπω ξαφνικά ότι η Cosmote(που ήμουν ήδη) έχει καλύτερη τιμή στο VDSL και παίρνω τηλ και κάνω ανανέωση συμβολαίου. (Βλακεία μου που το αμέλησα) αλλά δεν πήρα ποτέ τηλ(δεν είχα κάρτα και βαριόμουν να πάω σε κατάστημα) για να ακυρώσω την αίτηση και λέω αν θυμηθεί να έρθει ποτέ η κούριερ απλά θα τους πιστολιάσω. Προχθές(μετά από 25 μέρες περίπου) ήρθε η κούριερ και υπέγραψε τα συμβόλαια η μάνα μου ενώ εγώ ήμουν σχολή(ναι ξέρω φειλ), χωρίς να έχω δώσει κάποιο πληρεξούσιο. Πήγα σήμερα στην Wind και μ λένε έχουν περάσει οι 14 μέρες για την υπαναχώρηση, δεν μας αφήνει το σύστημα να το ακυρώσουμε καλέστε στην Wind να βγάλετε άκρη, πήρα στην Wind δεν έβγαλα ούτε εκεί άκρη μου είπαν να στείλω mail. Έστειλα μειλ και τώρα περιμένω. Τι λέτε να κάνω; Απλά δεν θέλω να γίνει φορητότητα και να φύγω απ την κοσμοτέ καθώς είμαι ευχαριστημένος και μόλις τώρα ανανέωσα .
gthe Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Καταρχήν ποιος είναι ο κάτοχος της γραμμής? Και δεύτερον αφού προχθες υπέγραψε η μητέρα σου (που πολύ κακώς, κάκιστα το δέχτηκε ο κούριερ) πως πέρασε το cool off period των 14 ημερών. Επειδή οι εταίριες κάνουν ότι τους κατέβει ... να ξέρεις ότι το cool off είναι 14 μέρες από την ενεργοποίηση, που λογικά θα είναι σε 2 βδομάδες. Ξαναπάρε τους, μίλα με τον μάνατζερ εκεί και απείλησε τους με καταγγελία. Εκτός αν μας λες τα μισά δεδομένα. 1 1
splanis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gthe είπε Καταρχήν ποιος είναι ο κάτοχος της γραμμής? Και δεύτερον αφού προχθες υπέγραψε η μητέρα σου (που πολύ κακώς, κάκιστα το δέχτηκε ο κούριερ) πως πέρασε το cool off period των 14 ημερών. Επειδή οι εταίριες κάνουν ότι τους κατέβει ... να ξέρεις ότι το cool off είναι 14 μέρες από την ενεργοποίηση, που λογικά θα είναι σε 2 βδομάδες. Ξαναπάρε τους, μίλα με τον μάνατζερ εκεί και απείλησε τους με καταγγελία. Εκτός αν μας λες τα μισά δεδομένα. Εγώ είμαι ο κάτοχος της γραμμής. Το ξέρω ότι κακώς υπέγραψε αλλά πολλές φορές μου φέρνουν πράγματα κούριερ όταν λείπω και από συνήθεια χωρίς να ξέρει υπέγραψε. Οι 14 μέρες μου είπαν είναι από τότε που έγινε η αίτηση στο τηλ (δλδ πριν ενα μήνα). Τα δεδομένα νομίζω τα είπα ολα Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από splanis
gthe Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, splanis είπε Οι 14 μέρες μου είπαν είναι από τότε που έγινε η αίτηση στο τηλ (δλδ πριν ενα μήνα) Καλά ... και εγώ μπορω να πω ότι θέλω ... το συμβόλαιο που υπέγραψε η μητέρα σου τι γράφει πάνω? Αφού μετά την υπογραφή θα γίνει αίτηση για φορητότητα προφανώς. Πίεσε τους λίγο. Επίσης η κλήση καταγράφτηκε που σου κάνανε την προσφορα? Και αν καταγράφτηκε τι σου διάβασε ο πωλητής να συμφωνήσεις? Πρέπει να σου διάβασε την ημερομηνία αίτησης φορητότητας. Επίσης, υπάρχει όρος ότι φεύγεις μέσα στις 2 πρώτες βδομάδες και ενεργοποίηση να γίνει ατελώς. Δεν σε αναγκάζει κανείς να μείνεις. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από gthe
splanis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, gthe είπε Καλά ... και εγώ μπορω να πω ότι θέλω ... το συμβόλαιο που υπέγραψε η μητέρα σου τι γράφει πάνω? Αφού μετά την υπογραφή θα γίνει αίτηση για φορητότητα προφανώς. Πίεσε τους λίγο. Επίσης η κλήση καταγράφτηκε που σου κάνανε την προσφορα? Και αν καταγράφτηκε τι σου διάβασε ο πωλητής να συμφωνήσεις? Πρέπει να σου διάβασε την ημερομηνία αίτησης φορητότητας. Επίσης, υπάρχει όρος ότι φεύγεις μέσα στις 2 πρώτες βδομάδες και ενεργοποίηση να γίνει ατελώς. Δεν σε αναγκάζει κανείς να μείνεις. σίγουρα οι 14 μέρες ισχύουν απ την μέρα του συμβολαίου και όχι απ όταν έκλεισε τηλεφωνικά; τώρα τι ειπώθηκε ακριβώς στο τηλ δεν θυμάμαι πέρασε 1 μήνας. Εγώ απλά φοβάμαι μην γίνει μ@λκια με την cosmote που μόλις ανανέωσα το συμβόλαιο, η wind ας πάει να κόψει το κεφάλι της δεν θα λάβει κάτι από μένα
gthe Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, splanis είπε σίγουρα οι 14 μέρες ισχύουν απ την μέρα του συμβολαίου και όχι απ όταν έκλεισε τηλεφωνικά; τώρα τι ειπώθηκε ακριβώς στο τηλ δεν θυμάμαι πέρασε 1 μήνας. Εγώ απλά φοβάμαι μην γίνει μ@λκια με την cosmote που μόλις ανανέωσα το συμβόλαιο, η wind ας πάει να κόψει το κεφάλι της δεν θα λάβει κάτι από μένα Η Συμβουλή μου: 1. Διαβάζεις το συμβόλαιο προσεκτικά, έχει τις ημερομηνίες πάνω. 2. Πάιρνεις την Wind και δεν το κλείνεις πρωτού μιλήσεις με κάποιον που θα σε διαβεβαιώσει για την ημερομηνία αίτησης φορητότητας που κάνανε και θα ζητήσεις επίσης να την ακυρώσεις. Θα τους πιέσεις και θα μιλήσεις με κάποιον 1-2 παραπάνω σκαλάκια. Οι πωλητές δεν ξέρουν λεπτομέρειες, είναι εκεί μόνο για να πουλάνε. 3. Πάρε στην Cosmote και πες να τους γειώσει την αίτηση φορητότητας της Wind που θα τους έρθει (μεταξύ μας αν την κάνανε όντως όταν μιλήσατε στο τηλ πριν ένα μήνα έχει ηδη γειωθεί από την ανανεωση, μόνο αν την περάσουν τώρα θα γίνει δεκτή). Και ναι, άμα δεν το κυνηγήσεις .... μαλακία θα γίνει ... σορρυ που στο λέω. Θα περάσει η αίτηση της wind που θα είναι η πιο πρόσφατη. ΟΚ δεν θα μπεις και φυλακή, αλλά θα ταλαιπωρηθεις Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από gthe 1
filipN Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, gthe είπε Η Συμβουλή μου: 1. Διαβάζεις το συμβόλαιο προσεκτικά, έχει τις ημερομηνίες πάνω. 2. Πάιρνεις την Wind και δεν το κλείνεις πρωτού μιλήσεις με κάποιον που θα σε διαβεβαιώσει για την ημερομηνία αίτησης φορητότητας που κάνανε και θα ζητήσεις επίσης να την ακυρώσεις. Θα τους πιέσεις και θα μιλήσεις με κάποιον 1-2 παραπάνω σκαλάκια. Οι πωλητές δεν ξέρουν λεπτομέρειες, είναι εκεί μόνο για να πουλάνε. 3. Πάρε στην Cosmote και πες να τους γειώσει την αίτηση φορητότητας της Wind που θα τους έρθει (μεταξύ μας αν την κάνανε όντως όταν μιλήσατε στο τηλ πριν ένα μήνα έχει ηδη γειωθεί από την ανανεωση, μόνο αν την περάσουν τώρα θα γίνει δεκτή). Και ναι, άμα δεν το κυνηγήσεις .... μαλακία θα γίνει ... σορρυ που στο λέω. Θα περάσει η αίτηση της wind που θα είναι η πιο πρόσφατη. ΟΚ δεν θα μπεις και φυλακή, αλλά θα ταλαιπωρηθεις Μην αφήνεις για αύριο αυτό που έπρεπε να είχες κάνει από χτές! 1
splanis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Περιμένω απάντηση στην φόρμα επικοινωνίας που έστειλα στην Wind. Μίλησα με Cosmote τώρα και μου είπαν ότι το 14ημερο ισχύει σίγουρα απ την ημέρα υπογραφής όποτε η Wind μάλλον λέει μπούρδες. Δικηγόρος δεν είμαι και δεν ξέρω τι παίζει αλλά απ ότι διαβάζω στο συμβόλαιο (εκεί που έβαλε υπογραφή η μητέρα μου), λέει ξεκάθαρα "Δηλώνω υπέυθυνα ότι είμαι ο κάτοχος της γραμμής και εξουσιοδοτώ την Wind να διακόψη την γραμμή μου μπλα μπλα", οπότε αυτό στέκει; Τέλος πάντων πιστεύω θα βγάλω άκρη γιατί μου είπε η κοσμοτέ πως δεν θα έχω πρόβλημα με το συμβόλαιο που έχω μ αυτούς. edit: διαβασα και λιγο παρακατω "Σε περιπτωση που δεν ειμαι ο κατοχος της παρουσιας Τηλεπικοινωνιακης Συνδεσης, δηλνω υπευθυνα πως κατοπιν μεταφορας της Ανω Τηλεπικοινωνιακης Συνδεσης στο δίκτυο της Wind συμφωνα με τα ανωτερω επιθυμω και αποδεχομαι την μεταβιβαση της ανω Τ.Σ στο όνομα μου καθιστώντας με κατ αυτον τον τροπο εφεξης κατοχο της Τ.Σ." 23 λεπτά πριν, gthe είπε Η Συμβουλή μου: 1. Διαβάζεις το συμβόλαιο προσεκτικά, έχει τις ημερομηνίες πάνω. 2. Πάιρνεις την Wind και δεν το κλείνεις πρωτού μιλήσεις με κάποιον που θα σε διαβεβαιώσει για την ημερομηνία αίτησης φορητότητας που κάνανε και θα ζητήσεις επίσης να την ακυρώσεις. Θα τους πιέσεις και θα μιλήσεις με κάποιον 1-2 παραπάνω σκαλάκια. Οι πωλητές δεν ξέρουν λεπτομέρειες, είναι εκεί μόνο για να πουλάνε. 3. Πάρε στην Cosmote και πες να τους γειώσει την αίτηση φορητότητας της Wind που θα τους έρθει (μεταξύ μας αν την κάνανε όντως όταν μιλήσατε στο τηλ πριν ένα μήνα έχει ηδη γειωθεί από την ανανεωση, μόνο αν την περάσουν τώρα θα γίνει δεκτή). Και ναι, άμα δεν το κυνηγήσεις .... μαλακία θα γίνει ... σορρυ που στο λέω. Θα περάσει η αίτηση της wind που θα είναι η πιο πρόσφατη. ΟΚ δεν θα μπεις και φυλακή, αλλά θα ταλαιπωρηθεις Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από splanis
l337 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 27 λεπτά πριν, gthe είπε 3. Πάρε στην Cosmote και πες να τους γειώσει την αίτηση φορητότητας της Wind που θα τους έρθει (μεταξύ μας αν την κάνανε όντως όταν μιλήσατε στο τηλ πριν ένα μήνα έχει ηδη γειωθεί από την ανανεωση, μόνο αν την περάσουν τώρα θα γίνει δεκτή). Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τον πελάτη αλλά μόνο μέσω των μεταξύ τους συστημάτων που δεν χρειάζεται να αναφερθούν εδώ. Αν στο σύστημα φαίνεται φορητότητα τότε θα υλοποιηθεί, δε πα να λέει ότι θέλει ο πελάτης από το τηλέφωνο. 12 λεπτά πριν, splanis είπε αλλά απ ότι διαβάζω στο συμβόλαιο (εκεί που έβαλε υπογραφή η μητέρα μου), λέει ξεκάθαρα "Δηλώνω υπέυθυνα ότι είμαι ο κάτοχος της γραμμής και εξουσιοδοτώ την Wind να διακόψη την γραμμή μου μπλα μπλα", Αυτό σημαίνει ότι, α) η σύναψη της σύμβασης θεωρητικά είναι άκυρη μιας και εσύ είσαι ο κάτοχος της γραμμής, β) θεωρητικά, αν ο πάροχος θέλει να το τραβήξει (δύσκολο αρκετά αλλά όχι αδύνατον), θα βρεθεί μπλεγμένη και η μάνα σου που υπέγραψε σαν να είσαι εσύ. 1
splanis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, l337 είπε Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τον πελάτη αλλά μόνο μέσω των μεταξύ τους συστημάτων που δεν χρειάζεται να αναφερθούν εδώ. Αν στο σύστημα φαίνεται φορητότητα τότε θα υλοποιηθεί, δε πα να λέει ότι θέλει ο πελάτης από το τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι, α) η σύναψη της σύμβασης θεωρητικά είναι άκυρη μιας και εσύ είσαι ο κάτοχος της γραμμής, β) θεωρητικά, αν ο πάροχος θέλει να το τραβήξει (δύσκολο αρκετά αλλά όχι αδύνατον), θα βρεθεί μπλεγμένη και η μάνα σου που υπέγραψε σαν να είσαι εσύ. οσο αφορα την παρακατω γραμμη; με μπερδεψε λιγο
NikosKallithea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Οτι και να κανεις το καπέλο της αποχώρησης το εχεις στο τσεπακι, ειτε απο την μια εταιρεια ειτε απο την αλλη 1
dreambox8000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτά ισχύουν για ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ Οι 14 ημερες ισχυουν απο τοτε που εγινε η αιτηση τηλεφωνικα! (ΙΣΧΎΕΙ και για ΝΕΑ ΤΗΛΕΦ. ΓΡΑΜΜΗ) Δεν υπάρχει πουθενά και σε κανέναν νόμο αναφορά για ενυπόγραφη σύμβαση σε περίπτωση ανανέωσης, αφού πρόκειται για ανανέωση παρεχόμενων υπηρεσιών υπάρχουσας ενεργής σύμβασης. Με το νέο κανονισμό δεν χρειάζεται να στείλουν το συμβόλαιο προς υπογραφή. Εξαρτάται με ποιον τρόπο γίνεται πιστοποίηση του πελάτη. Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης παίρνει αντίγραφο του συμβολαίου. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από dreambox8000
filipN Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, dreambox8000 είπε Αυτά ισχύουν για ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ Οι 14 ημερες ισχυουν απο τοτε που εγινε η αιτηση τηλεφωνικα! (ΙΣΧΎΕΙ και για ΝΕΑ ΤΗΛΕΦ. ΓΡΑΜΜΗ) Δεν υπάρχει πουθενά και σε κανέναν νόμο αναφορά για ενυπόγραφη σύμβαση σε περίπτωση ανανέωσης, αφού πρόκειται για ανανέωση παρεχόμενων υπηρεσιών υπάρχουσας ενεργής σύμβασης. Με το νέο κανονισμό δεν χρειάζεται να στείλουν το συμβόλαιο προς υπογραφή. Εξαρτάται με ποιον τρόπο γίνεται πιστοποίηση του πελάτη. Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης παίρνει αντίγραφο του συμβολαίου. ..."ανανέωση παρεχόμενων υπηρεσιών υπάρχουσας ενεργής σύμβασης", όταν από τον ΟΤΕ πάει στην Wind? Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από filipN
dreambox8000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, filipN είπε ..."ανανέωση παρεχόμενων υπηρεσιών υπάρχουσας ενεργής σύμβασης", όταν από τον ΟΤΕ πάει στην Wind? Οι συμβάσεις παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (και όχι γενικά οι συμβάσεις), αφορούν αποκλειστικά την αρχική φυσική (ενσύρματη ή ασύρματη) τηλεφωνική σύνδεση σε έναν πάροχο (είτε πρόκειται για νέα είτε λόγω φορητότητας). Με απλά, κατανοητά λόγια, αφορά τον τηλεφωνικό αριθμό. Αυτό είναι που ζητάμε (και αναφέρεται) στην σχετική αίτηση και χωρίς αυτόν είναι αδύνατον να έχουμε οποιαδήποτε υπηρεσία, που αναφέρεται σε επόμενα πεδία της αίτησης. Η σύμβαση δεν λήγει ποτέ και ισχύει στον αιώνα τον άπαντα, εκτός αν διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο η σύνδεση. Αυτό που τυχόν αλλάζει, είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες που δίδονται μέσω της τηλεφωνικής σύνδεσης. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την σύμβαση καθεαυτή. Σε ανανέωση δεν υπάρχει νέα σύμβαση, αφού εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο η αρχική.
splanis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 καταρχάς και η κοσμότε και γνωστός μου που δουλεύει στην NOVA μου είπε σίγουρα πως οι 14 μέρες ισχύουν απ την ημέρα της υπογραφής, 2ον για φορητότητα μιλάμε όχι ανανέωση 7 ώρες πριν, dreambox8000 είπε Αυτά ισχύουν για ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ Οι 14 ημερες ισχυουν απο τοτε που εγινε η αιτηση τηλεφωνικα! (ΙΣΧΎΕΙ και για ΝΕΑ ΤΗΛΕΦ. ΓΡΑΜΜΗ) Δεν υπάρχει πουθενά και σε κανέναν νόμο αναφορά για ενυπόγραφη σύμβαση σε περίπτωση ανανέωσης, αφού πρόκειται για ανανέωση παρεχόμενων υπηρεσιών υπάρχουσας ενεργής σύμβασης. Με το νέο κανονισμό δεν χρειάζεται να στείλουν το συμβόλαιο προς υπογραφή. Εξαρτάται με ποιον τρόπο γίνεται πιστοποίηση του πελάτη. Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης παίρνει αντίγραφο του συμβολαίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα