Προς το περιεχόμενο

Σπιρτόκουτο

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

8umamai akomh to sfiksimo sto stomaxi kai to agxos pou mou eixe prokalesei ayth h tainia prin apo 3 xronia pou thn eida..otan teleiwse kai eixa arxisei na hremw skefthka pws para thn arketa realistikh eikona pou edine gia osa de vlepoume alla symvainoun se kapoio "diplano"spiti, h tainia htan ypervolikh kai htan san na eixe valei stoxo na prokalesei sto 8eath agxos, fovo, ahdia..epeita skefthka pws eprepe na mhn thn eixa dei sovara alla na thn eixa antimetwpisei ws mia cult tainia..den mporousa na katalhksw an m'arese h oxi..sigoura me eixe ka8hlwsei pantws alla ayto den arkouse. an htan aytos o skopos k mono de mou eftane.

omws to gegonos oti ayth thn tainia th skeftomoun apo kairo se kairo se diafores faseis kai katalava oti leitourghse mesa mou se va8os xronou m'ekane telika na thn katataksw stis tainies pou m'aresoun..giati ap'to spirtokouto mou emeine h wmh alh8eia pou h8ele na katagrapsei o skhno8eths ki oxi ta arnhtika synais8hmata ths stigmhs. den thn ekrina dhladh mono ws mia tainia pou gia opoiodhpote logo me ka8hlwse..

th 8ewrw sigoura mia ap'ths kaluteres ellhnikes tainies twn teleutaiwn xronwn. symfwnw pws oi ermhneies htan adynames kai erasitexnikes..alla shmasia gia 'mena exei perissotero h idea..ayto pou prospa8hse na petyxei o skhno8eths eniwsa pws mou to edwse akomh ki etsi. epishs vriskw mia gohteia stis erasitexnikes ermhneies otan ontws oi h8opoioi den einai epaggelmaties..

h Morfinh mou arese perissotero kai sigoura htan pio artia skhno8etika alla de nomizw pws exei nohma na sygkri8oun oi 2 tainies giati h ka8emia eixe teleiws diaforeetiko yfos..mallon kai skopo..

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
epeita skefthka pws eprepe na mhn thn eixa dei sovara alla na thn eixa antimetwpisei ws mia cult tainia..

γιατι οχι και τα 2?

Δεν ξερω τι λετε για τις ερμηνειες, εγω τις βρηκα αρκετα καλες, ειδικα του Ερρικου.

Manuel δε νομιζω ο σκηνοθετης να ειχε στο νου μια 'τραγωδια', θεωρω οτι η ταινια ειναι κωμικοτραγικη.

;D

Επισκέπτης
Δημοσ.
nick[;1508649']Manuel δε νομιζω ο σκηνοθετης να ειχε στο νου μια 'τραγωδια'' date=' θεωρω οτι η ταινια ειναι κωμικοτραγικη.

;D[/quote']

Α, αν είχε συναίσθηση ότι βγάζει γέλιο αυτό που κάνει, έχει καλώς. Γιατί άμα αρχίσεις να γελάς, δε σταματάς με τίποτα (μιλάμε για λιώσιμο, όχι αστεία, είχα να γελάσω τόσο από το shaun of the dead)

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

σουρεαλιστικη,σκληρη,ωμη και ακροβατουσε αναμεσα στη σοβαροτητα και στα ορια να γινει γελοια και γραφικη

εμενα προσωπικα δε μου αρεσε

ενας φιλος μου,μου ειχε πει οτι αυτη η ταινια ειναι γροθια στο στομαχι και εγω του απαντησα οτι ειναι κλωτσια στα αρχ..α

Δημοσ.
ακροβατουσε αναμεσα στη σοβαροτητα και στα ορια να γινει γελοια και γραφικη

Βασικά στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα, η ταινία ακροβατούσε.

Στο 6ο δευτερόλεπτο, η ταινία έγειρε και έπεσε μέσα στη γελοιότητα.

Δημοσ.

Είναι σκέτη παράνοια η ταινία

Κάθομαι και βλέπω μερικά σποτάκια και γελάω αλλά δεν θα μπορούσα να την δω όλη,έχω μικρή αντοχή στα σκουζμάρια. :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν την έχω δει την ταινία,έχω δει μόνο το trailer και κάποια αποσπάσματα στο youtube αλλά μου βγάζει ένα τρομερό άγχος και έναν τρομερό εκνευρισμό και δεν νομίζω να μπορώ να την παρακολουθήσω έτσι.Γενικά,μη έχοντας δει ολόκληρη την ταινία και μόνο από τα αποσπάσματα όλο αυτό το βρισίδι και οι αγριοφωνάρες μου φαίνονται υπερβολικές και ανούσιες.

Δημοσ.

πάντως το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμα και να μην αρέσει σε κάποιον, τον αγγίζει, τον επηρεάζει.

κλασική περίπτωση love it or hate it κι εγώ είμαι στην πρώτη μεριά.

είτε σε ατομική θέαση όπου μιλάμε για ένα πολύ αξιόλογο κοινωνικό δράμα δωματίου που η τομή του στην καθημερινότητα φτάνει μέχρι το μεδούλι(παρά τις ελαφρά υπερβολικές καταστάσεις που περιγράφει)*...

είτε με παρέα όπου το γέλιο ρέει πραγματικά άφθονο.

μακάρι ν'ακολουθήσουν κι άλλοι τα βήματα του σκηνοθέτη. το σπιρτόκουτο δείχνει πόσο εύκολο είναι να κάνεις μια καλή(imo, έτσι?) ταινία. ένα διαμερισματάκι, 5-6 ηθοποιοί και λίγη έμπνευση.

κι άσε το κέντρο να χρηματοδοτεί κατά 90% μαλακίες:whistle:

*και χωρίς ηλίθιους διδακτισμούς;)

ps: αν δεν κάνω λάθος το σπιρτόκουτο ανήκει(μερικώς) στο 10%.

Δημοσ.

Ένα σφυχτοδεμένο σενάριο, μια λιτή σκηνοθεσία, ένα ντεκόρ που δένει με την ταινία (σπάνιο για ελληνική) και ρεαλιστικές ερμηνείες δίνουν ενα σύχρονο κοινωνικό δράμα στοχευμένο απόλυτα.Στοχεύει να βγάλει στην επιφάνεια την παρακμή τη σύγχρονης μεσοαστικής οικογένειας, την σύψη των αξιών. Παρακμή που μεταπηδά και στην κοινωνία με φαινόμενα ρατσισμού και προσβολής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...