Προς το περιεχόμενο

Σπιρτόκουτο

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την είδα αρχικά σε dvd και με καθήλωσε. Ούτε θετικά ούτε αρνητικά αλλά με καθήλωσε...συνέβη! Με απασχόλησε... Πέρασαν 15 λεπτά και διαπίστωσα ότι τελικά με άγγιξε. Άρα η ταινία μέτρησε!

Αργότερα περνώντας ο καιρός και χωρίς να την ξαναδώ διαπίστωσα ότι με την παρέα την σκεφτόμασταν και την αναφέραμε κατά περίπτωση. Σιγά σιγά διαπίστωσα ότι τελικά είναι αξιόλογη ταινία. (όχι φαμφάρες! αυτό που λέει η λέξη - άξια λόγου δηλαδή)

Όταν τέλος ξαναείδα τα γυρίσματα στο DVD και στο καπάκι την ξαναείδα σε δημόσια προβολή μαζί με τον σκηνοθέτη, τότε πράγματι την εκτίμησα πολύ περισσότερο. Την θεωρώ πολύ καλή ταινία, πολύ καλύτερη από τη Φούσκα του Περράκη για παράδειγμα! Και για να μη παρεξηγηθώ μιας και αναφέρθηκα στον Περράκη να ξεκαθαρίσω ότι είναι σαφώς πιο μέτρια από 'Λούφα και Παραλλαγή' ή 'BIOS και πολιτεία'... Απλά η τελευταία του απόπειρα του ξέφυγε λιγάκι!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

tin tainia auti etixe na tin doume me ton adelfo mou ena bradi, afou to apogeuma to perasame se ena propatzidiko na paizoume tzoker kai na leme ti tha ta kanoume ta lefta. gia tin tainia eixa diabasei sto sinema kai mou xe mpei i idea na ti do. einai ki o adelfos mou antihollywood tipos, ti na pairna, to xxx? ante leo, na paro auti.

stin arxi ola kala, sxetika. otan arxise i...porosi koitazomastan me ton adelfo mou kai legame, ti lene? i alitheia einai oti brika ligo enoxlitiki tin tooosi bomoloxia. oxi oti me sokare i takouga proti fora. alla pisteuo oti apo ti stigmi pou eixe dinami apo tis ermineies kai to olo concept, toso brisidi de xreiazotan.

oso proxorage i tainia, stamatisame na koitiomaste me ton adelfo mou kai koitagame tin othoni. otan teleiose i tainia eixa ena aisthima litrosis. sa na lege epitelous teleiose. kai eksigoumai : brika endiaferousa tin idea tou girismatos mono se ena spiti. kala gia ermineies de to sizito, aporo pos anteksan oi anthropoi. alla eixa ena sfiksimo sto stomaxi, kserete, auto to aisthima otan kati se agxonei, sou prokalei kati disaresto. ekei katalaba oti i tainia me eixe aggiksei. kai xairomai idiaitera otan tainies me 'disaresto' periexomeno mporoun na me aggiksoun, bl. requiem.

Pigame gia ipno me ton adelfo mou kai legame, de g@miountai ta lefta, kai doksa to theo na leme pou eimaste opos eimaste. xoris problimata, xoris fones, xoris kaugades. ara pisteuo oti i tainia ton petixe ton skopo tis. pragmatiki grothia sto stomaxi..gi auto eniotha mallon ki ekeino to sfikisimo..

• 2 χρόνια αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πολύ καλή. Cult. Cult ομως οχι trash ;]

Καλη,ρεαλιστικη ηθοποιηα..Κατι καλες ατακες & διαλογοι.

Πολυ φωνη & ενταση οντως αλλα νταξ. Καποιοι την βρηκαν ενοχλητικη.

Φαινεται ειναι Love or Hate it ταινια. Εμενα μ'αρεσε. Δεν ηταν πολυ υπερβολικη ουτε τραβηγμενη.

Βασικά μπορειτε να δειτε και trailer αλλα κ ολοκληρη την ταινια στο Google Video.. ;]

Δημοσ.

Ναι ειδικα ο Ερρικος εδωσε ρεστα. Πολυ καλος ηθοποιος, 1000 φορες καλυτερος απο τους περισσοτερους που παιζουν στα σηριαλ της TV.

RSPCT!

Δημοσ.

Teleiws kafrotenia, eftixws tin eida me filous giati monos mou den ti paleua, tha autoktonousa!!!!

Tin proteinw omws se filous na tin doune, oxi omws monoi tous;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Προσωπικά λύθηκα στα γέλια! Και θα σας πω και την ιστορία:

η αδερφή μου είχε δει την ταινία και ξέραμε ότι την έπαιζε εκείνο το βράδυ στο ΝΕΤ και έλεγε "να το δούμε, να το δούμε, έχει γέλιο". Διαβάζω μετά την κριτική στο περιοδικό, λέω "κάτσε ρε συ, αυτή είναι σοβαρή ταινία, παίζει να είναι και πολύ καλή, αν εσένα σου φάνηκε αστεία, εμένα πιθανώς να με συγκλονίσει. Αν είναι να τη δούμε, να μην την κοροϊδέψουμε, αλλά να τη δούμε σοβαρά". Πείθω την παρέα τέλος πάντων, στηνόμαστε να τη δούμε χωρίς να γελάμε κ να χαλάμε το κλίμα.

Πρώτη ατάκα, δεύτερη ατάκα, ε, δεν άντεξα, λύθηκα ΕΓΩ στα γέλια και φυσικά με πήραν όλοι με τις ντομάτες που τους χάλασα τη διάθεση να γελάσουν και τελικά γελούσα εγώ (τελικά παρασύρθηκαν όλοι βέβαια).

Οι ερμηνείες είναι για πέταμα ρε παιδιά. Τι σας άρεσε, δε μπορώ να καταλάβω. Εντελώς για γέλια και μάλιστα θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να στεκόταν αυτή η ταινία ήταν να είχε πολύ πολύ καλύτερους ηθοποιούς να την κρατήσουν. Ειδικά αυτή η μάνα ήταν ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! Ούτε καν να την κάνω σε παρωδία δε μπορούσα (λιγότερο αστείος ήμουνα).

Πάντως θεωρώ τις αντιδράσεις του κοινού στην ταινία φυσικές, γιατί και εγώ αν δε γέλαγα θα ήμουν πολύ ταραγμένος με τόσες φωνές, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ταινία αξίζει.

Α! Επίσης η σκηνοθεσία μου φάνηκε βλακώδης (ειδικά αυτό με τα αρνητικά σταματημένα πλάνα, ήταν πιο αστείο και από τις ερμηνείες).

Δε με πείραξε το θέμα της ταινίες, δε με πείραξαν οι φωνές, δεν ήμουν προκατειλημμένος, δε βρήκα ακριβώς υπερβολικό το σενάριο (αν και το ότι όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια μέρα είναι εντελώς υπερβολικό, αλλά τέλος πάντων, αυτό γίνεται για χάρη της ταινίας), αλλά μου φάνηκε κακογυρισμένη και με κακές ηθοποιίες. Και όπως είπα νωρίτερα, μια τέτοια ταινία δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί χωρίς όχι απλά καλές, αλλά εξαιρετικές ηθοποιίες. Η τραγωδία είναι πολύ δύσκολο είδος και δυστυχώς στην Ελλάδα είναι απειροελάχιστοι αυτοί που το υπηρετούν. Η συγκεκριμένη ταινία δε ήθελε απλά καλούς ηθοποιούς τραγωδίας, αλλά λόγω των υψηλών απαιτήσεων του σκηνοθέτη, ήθελε, ας πούμε, τους καλύτερους.

Το πείραμα απέτυχε. Η Ελλάδα δε μπορεί ακόμα να γυρίσει τέτοιες ταινίες. Οι πραγματικοί ηθοποιοί βρίσκονται στα θέατρα προς το παρόν. Όταν τους δώσουν βήμα να βγουν στο πανί - γυαλί, τότε θα έχει νόημα να οραματιζόμαστε τέτοιου τύπου ταινίες. Προς το παρόν, θα αρκεστούμε στις παρωδίες και συγχωρέστε μας που θα βάζουμε τα γέλια.

Δημοσ.

Όταν την είχα δει στην αρχή γέλασα, μετά χαμογέλασα, μετά με είχε πιάσει πονοκέφαλος και τέλος είχαν τεντωθεί τα νεύρα μου.

Cult ή κλειστοφοβική υστερία;

Δημοσ.

αν ειναι αυτο που θυμαμαι που ουρλιαζανε ολοι συνεχεια το μονο που θυμαμαι ειναι το νευρικο γελιο που μας ειχε πιασει ολους , μου κοπηκε η αναπνοη απο το γελιο. σαν κωμωδια καλο ειναι.

Δημοσ.

To εργάκι είναι τίγκα παρακμή!

Δείχνεί όλη τη σαβούρα μαζεμένη, μιας σάπιας οικογένειας.

Εαν όλα αυτά τα προβλήματα τα καταμερίσεις, βγάζεις μια εικόνα ενός σημερινού νοικοκιριού.

Δημοσ.

μολις την ειδα ημουν ετοιμος να ριξω σφαλιαρα στο διπλανο μου.ηταν σιγουρα ταινια με νοημα αλλα υπερβολικη μεχρι αηδιας.ακομα και οι συντελεστες της ταινιας ηταν τσιτωμενοι κατα το γυρισμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...