Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

Η γυναίκα μου είναι υπόχρεη για δήλωση πόθεν έσχες.

Φέτος, μιας και παντρευτήκαμε πέρσι, πρέπει να συμπεριλάβει και εμένα στη δήλωσή της όπου φυσικά

πρέπει να δηλωθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μας.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν πρέπει να δηλωθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στη δήλωση Ποθεν έσχες ή αρκεί να δηλωθούν μόνο όσοι λογαριασμου έχουμε από κοινού ???

Π.χ έκτός από κοινό λογαριασμό με τη γυναίκα μου έχω και λογαριασμό με τους γονείς μου και την αδελφή μου (με εμένα πρώτο όνομα),

καθώς και είμαι συνδικαιούχος σε δικούς τους λογαριασμούς καθώς και λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού και πιστωτικές κάρτες.

Φυσικά θα προτιμούσα να μην τους δηλώσω όσους δεν εχουμε κοινούς.

Σε προηγούμενες δηλώσεις Ποθεν εσχες ενώ έβαζε λογαριασμούς που είχε κοινούς με την οικογένεια της (σαν κυριος δικαιούχος ή συνδικαιούχος) δεν δήλωνε τους

υπόλοιπους λογαριασμούς που είχε πχ ο πατέρας της και ήταν μόναδικός δικαιούχος.

Επεξ/σία από splash18
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δικαστικώς ειναι η γυναίκα σου

ναι δικαστικος ειναι

12 λεπτά πριν, txcellas είπε

Του χρόνου κάνετε μαζί αφού φέτος παντρευτεικατε! Btw λήγει τώρα η προθεσμία νομίζω 

όχι το 2018 παντρευτηκαμε

Δημοσ.

Δηλώνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα δικά της, τα δικά σου, και των ανήλικων τέκνων (if appicable).

Άρα και όλοι οι δικοί σου λογαριασμοί (εννοείται και όσοι σε έχουν δεύτερο-τρίτο-15ο όνομα, και αυτοί δικοί σου είναι).

Αυτό δε σημαίνει ότι "φορτώνεσαι" ότι χρήμα υπάρχει μέσα στους κοινούς λογαριασμούς, μπορείς να διαχωρίσεις στη δήλωση τα δικά σου κεφάλαια από τα υπόλοιπα

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, txcellas είπε

Σε οποιαδήποτε λογαριασμο οποιουδήποτε υπαρχει το όνομα σου εισαι υποχρεως να τον συμπεριλαβεις.

a ok σε ευχαριστω, εάν δεν δηλωσω θα έχω θέμα ή κίνδυνος υπάρχει μόνο σε περίπτωση ελέγχου ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, splash18 είπε

ναι δικαστικος ειναι

όχι το 2018 παντρευτηκαμε

Δεν ειμαι λογιστής αλλα νομιζω για τους δικαστικούς υπαρχει αλλη φορολογική νομοθεσία πιο αυστηρή. Ενημερώσου απο λογιστή ή απο το σωμάτιο τους

• Thanks 1
Δημοσ.

a ok σε ευχαριστω, εάν δεν δηλωσω θα έχω θέμα ή κίνδυνος υπάρχει μόνο σε περίπτωση ελέγχου ?

Για να το ζητάνε φυσικά και θα υπάρξει πρόβλημα στον έλεγχο.

Δημοσ.

Θέμα θα έχεις σε περίπτωση ελέγχου αλλά ποτέ δεν ξέρεις  αν και πότε θα γίνει έλεγχος και δεν νομίζω να α θέλεις να βρεθεί κατηγορούμενη η σύζυγος.

Εγώ βρέθηκα κατηγορούμενος διότι από αμέλεια το ξέχασα , παρέλειψα την υποβολή πόθεν έσχες μία χρονιά.Ευτυχώς δεν βρέθηκα στο εδώλιο γιατί η υπόθεση με Βούλευμα πήγε αρχείο.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, splash18 είπε

Καλησπέρα σας, 

Η γυναίκα μου είναι υπόχρεη για δήλωση πόθεν έσχες.

Φέτος, μιας και παντρευτήκαμε πέρσι, πρέπει να συμπεριλάβει και εμένα στη δήλωσή της όπου φυσικά

πρέπει να δηλωθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μας.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν πρέπει να δηλωθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί στη δήλωση Ποθεν έσχες ή αρκεί να δηλωθούν μόνο όσοι λογαριασμου έχουμε από κοινού ???

Π.χ έκτός από κοινό λογαριασμό με τη γυναίκα μου έχω και λογαριασμό με τους γονείς μου και την αδελφή μου (με εμένα πρώτο όνομα),

καθώς και είμαι συνδικαιούχος σε δικούς τους λογαριασμούς καθώς και λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού και πιστωτικές κάρτες.

Φυσικά θα προτιμούσα να μην τους δηλώσω όσους δεν εχουμε κοινούς.

Σε προηγούμενες δηλώσεις Ποθεν εσχες ενώ έβαζε λογαριασμούς που είχε κοινούς με την οικογένεια της (σαν κυριος δικαιούχος ή συνδικαιούχος) δεν δήλωνε τους

υπόλοιπους λογαριασμούς που είχε πχ ο πατέρας της και ήταν μόναδικός δικαιούχος.

Πρέπει και εσύ ως σύζυγος να δηλώσεις όλους τους λογαριασμούς που είσαι ακόμα και συνδικαιούχος.

ΑΛΛΟ ο πατέρας ΑΛΛΟ ο σύζυγος !!

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ βρέθηκα κατηγορούμενος διότι από αμέλεια το ξέχασα , παρέλειψα την υποβολή πόθεν έσχες μία χρονιά.Ευτυχώς δεν βρέθηκα στο εδώλιο γιατί η υπόθεση με Βούλευμα πήγε αρχείο.

Τι μου θύμησες τώρα αδερφέ, μιλάμε για τραγέλαφο με αυτές τις δηλώσεις.

Το 2010 είχε κάνει μια δωρεά η εταιρεία στα πλοιάρια της Πυροσβεστικής που εδρεύουν στην πλοηγική υπηρεσία του Πειραιά, και το ΔΣ είχε ορίσει μια επιτροπή παράδοσης που αποτελούνταν από εμένα, τον τότε αρχιμηχανικό, τον τότε αρχιπλοίαρχο και τον τεχνικό διευθυντή. Αφού έγιναν τα τυπικά με την σύναψη της σύμβασης δωρεάς και παραχώρησης στο ελληνικό δημόσιο, υπογράψαμε τις συμβάσεις, όλοι μας. Παράτες, ταρατατζούμ και τα σχετικά...

Έλα όμως που σε οποιαδήποτε σύμβαση πρέπει να κατατίθενται τα Πόθεν Έσχες των συμβαλλομένων, πράγμα που φυσικά δεν μας είχε ενημερώσει κανείς, ούτε το νομικό τμήμα της εταιρείας (φάουλ και έπρεπε να το ξέρουν) ούτε φυσικά κάποιος από το δημόσιο...κάποια στιγμή το 2015 έρχεται ένα ωραιότατο κλητήριο θέσπισμα (που το έχω ακόμα και γελάω) στην εταιρεία όπου εγκαλούσε εμάς τους τέσσερεις για "από πρόθεση μη έγκυρη κατάθεση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ενώ ήμασταν υπόχρεοι" (ξανά ακόμα γελάω). Μάλιστα απ' όσο θυμάμαι η κλήση όριζε δικάσιμο Δεκέμβριο μήνα για να προλάβουν την παρέλευση της πενταετίας για παραγραφή (κλαυσίγελος) μιλάμε πιάσανε τους μεγάλους εγκληματίες οι Παπαγγελόπουλοι χαχαχα. Ο τότε αρχιμηχανικός και ο αρχιπλοίαρχος είχαν εν τω μεταξύ αποδημήσει οπότε δεν νομίζω να τους πολυενδιέφερε το θέμα, ο τεχνικός διευθυντής είχε συνταξιοδοτηθεί και διέμενε μόνιμα στις ΗΠΑ, κι εγώ ήμουν καμμιά 120αριά μίλια νότια των Φιλιππίνων, το νομικό τμήμα λοιπόν μάζεψε τα χαρτιά όλων μας και μας εκπροσώπησαν στο δικαστήριο, όπου φυσικά αθωωθήκαμε και απ' ότι έμαθα γελούσαν μέχρι και τα έδρανα...Φυσικά όπου ακούω συναλλαγές και συμβάσεις με το δημόσιο έκτοτε, τρέχω από την αντίθετη μεριά ! 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, txcellas είπε

Του χρόνου κάνετε μαζί αφού φέτος παντρευτεικατε! Btw λήγει τώρα η προθεσμία νομίζω 

Offttopic, αλλά μιας και το ανέφερες, εάν ο γάμος γίνει έως τις 15 Ιανουαρίου, γίνεται κοινή γι' αυτό το έτος και όχι για το επόμενο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, splash18 είπε

Σοβαρα σε πετυχε ελεγχος;; Νομιζα γινεται δειγματοληπτικα...

Δειγματοληπτικά γίνόταν στις δηλώσεις που υποβάλλονται, αν κάποιος υπόχρεος δεν υποβάλλει καθόλου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει κάποιο ραβασάκι.

Το τι ελέγχους θα κάνουν και πως θα τους κάνουν τώρα που γίνεται ηλεκτρονικά η δήλωση είναι πολύ νωρίς για να το ξέρουμε, αλλά σίγουρα έχουν πλέον τη δυνατότητα να τους κάνουν πολύ στοχευμένα.

Για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά απλό και γρήγορο να βρουν πόσους λογαριασμούς έχει κάποιος σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Μπορούν να πάρουν αυτήν την πληροφορία για όλους τους υπόχρεους (και συζύγους κλπ) και να κάνουν αυτοματοποιημένα μια απλή σύγκριση με το πλήθος των λογαριασμών που δηλώσε ο καθένας. Όποιος βρεθεί με διαφορά έχει αυτόματα ανακριβές πόθεν έσχες, χωρίς να χρειάζεται να γίνει κανένας περαιτέρω έλεγχος, χωρίς περιθώρια ένστασης ή αμφισβήτησης, και έχουν και μια ωραία λίστα με υποψήφιους για κανονικό έλεγχο.

Με άλλα λόγια υπάρχει ρίσκο αν δεν βάλεις όλους τους λογαριασμούς και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μην τους βάλεις, εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις (αν είσαι π.χ.  συνδικαιούχος με τον El Chapo ή κάτι τέτοιο)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...