fylatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, filipN είπε Τις περισσότερες φορές στα "σοβαρά επαγγελματικά ατελιέ" εκδοτικών εταιριών (μικρών ή μεγάλων) και παρόμοιων επιχειρήσεων, ειδικά στην Ελλάδα, εργάζονται άτομα που δεν είναι τίποτα περισσότερο από χειριστές μηχανημάτων και λογισμικού. Αυτοί θέλουν δεν θέλουν είναι "εξαρτημένοι" από την Adobe. - Στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο τα πράγματα αλλάζουν. Εταιρείες που έχουν ευρύ φάσμα εργασιών και έχουν στο δημιουργικό τους τμήμα άτομα με ικανότητες πάνω από το μέσο όρο των επαγγελματιών που στελεχώνουν μια μικρή εκδοτική εταιρεία όπως και διάφοροι ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλές απολαβές (πολύ υψηλές για τα ελληνικά δεδομένα), τα τελευταία χρόνια εξαρτώνται όλο και λιγότερο από τις εφαρμογές της Adobe. Υπάρχει σοβαρός εκδοτικός του εξωτερικού που χρησιμοποιεί το affinity publisher/scribus/άλλη εναλλακτική για σελιδοποίηση αυτή τη στιγμή; Πως όταν για την ώρα δεν υποστηρίζει καν footnotes/endnotes, σωστούς πίνακες περιεχομένων με ανανέωση περιεχομένου, split tables κλπ; Επίσης ποιο μεγάλο τυπογραφείο του εξωτερικού θα δεχτεί PDF με τα error που παράγει το affinity publisher; Επίσης γνωρίζω πολλά ελληνικά ατελιέ τα οποίο λαμβάνουν ως outsourcing δουλειές από το εξωτερικό. Οπότε δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση έλλειψη επιπέδου. Αλλά μιλάμε για κάτι εντελώς of topic. Αυτή τη στιγμή η serif που είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Adobe έχει μόλις 2.000.000 χρήστες. Πολύ αφοριστικός είσαι και περικλείεις πολλούς ανθρώπους σε ένα σακί. Από συνεργασία μου με Elsevier/Springer Nature για να πάω σε άλλη κατηγορία Clavis publishing (παιδικά) ξέρω ότι δουλεύουν αποκλειστικά σχεδόν Adobe. Μακάρι σε 10 χρόνια να είναι μισή μισή η αγορά. Ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε εμάς. Τους καταναλωτές. 1
ps3bagg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, ps3bagg είπε Ναι το πέμπτο, θέλω να χρησιμοποιήσω πχ το illustrator για να φτιάξω ένα λογότυπο για μένα η για να κάνω ένα μάθημα για εμένα, στα τωρινά λεγόμενα για να το κάνω αυτό πρέπει να δώσω στην Adobe 25 ευρώ, δεν θα το κάνω όμως θα δώσω τα 50 ευρώ στην serif θα κάνω την δουλειά μου η την προσωπική εργασία μου και θα έχω το πρόγραμμα για να το ξανά χρησιμοποιήσω αποτε θέλω η για να περάσω ακόμα και την ώρα μου. Με λίγα λόγια η adobe θέλει στο πρώτο λεπτό που θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα έστω και για προσωπική χρήση να πάρει 25 ευρώ. Μακριά και αγαπημένοι που λέει και η παροιμία.
fylatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, ps3bagg είπε Με λίγα λόγια η adobe θέλει στο πρώτο λεπτό που θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα έστω και για προσωπική χρήση να πάρει 25 ευρώ. Μακριά και αγαπημένοι που λέει και η παροιμία. Έχει έρθει σε αυτή τη θέση από την έλλειψη ανταγωνισμού δυστυχώς. Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση. Το οικονομικό είναι το λιγότερο. Εγώ χάνω ώρα κάθε μέρα σε ηλίθια hangs ή με το να ασχολούμαι με το Adobe bridge ενώ η λύση με τα personas της serif στα affinity είναι επικά καλύτερη. 1
ps3bagg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, fylatos είπε Έχει έρθει σε αυτή τη θέση από την έλλειψη ανταγωνισμού δυστυχώς. Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση. Το οικονομικό είναι το λιγότερο. Εγώ χάνω ώρα κάθε μέρα σε ηλίθια hangs ή με το να ασχολούμαι με το Adobe bridge ενώ η λύση με τα personas της serif στα affinity είναι επικά καλύτερη. Καταλαβαίνω πρέπει να ασχολείσαι Φουλ print εσύ ?, Εγώ ευτυχώς έχω site δεν είμαι τόσο πολύ εξαρτημένος από αυτούς αφού την επεξεργασία την κάνω στο photoplus και drawplus και για το web δεν θέλεις και πολλά jpeg rgb, svg, τώρα λέω να αγοράσω το Affinity Photo, αλλά ακόμα το Draw Plus x5 που έχω είναι πολύ καλό και δεν ξέρω άμα θα πάω σε αυτό σε Affinity. 4 λεπτά πριν, ps3bagg είπε Καταλαβαίνω πρέπει να ασχολείσαι Φουλ print εσύ ?, Εγώ ευτυχώς έχω site δεν είμαι τόσο πολύ εξαρτημένος από αυτούς αφού την επεξεργασία την κάνω στο photoplus και drawplus και για το web δεν θέλεις και πολλά png, jpeg rgb, svg, τώρα λέω να αγοράσω το Affinity Photo, αλλά ακόμα το Draw Plus x5 που έχω είναι πολύ καλό και δεν ξέρω άμα θα πάω σε αυτό σε Affinity.
fylatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, ps3bagg είπε Καταλαβαίνω πρέπει να ασχολείσαι Φουλ print εσύ ?, Εγώ ευτυχώς έχω site δεν είμαι τόσο πολύ εξαρτημένος από αυτούς αφού την επεξεργασία την κάνω στο photoplus και drawplus και για το web δεν θέλεις και πολλά jpeg rgb, svg, τώρα λέω να αγοράσω το Affinity Photo, αλλά ακόμα το Draw Plus x5 που έχω είναι πολύ καλό και δεν ξέρω άμα θα πάω σε αυτό σε Affinity. Print και ebooks για δική μας επιχείρηση και για επιχειρήσεις εξωτερικού που κάνουν outsourcing. Για εμένα τα 150€ που ζητάνε φουλ τιμή, γιατί στο black Friday θα τα πάρεις 100€ και τα τρία, είναι steal που λένε στο εξωτερικό. Στα δίνουν τζάμπα. Το φοβερό χαρακτηριστικό είναι τα personas. Μιλάμε για game changer. Και φυσικά ότι γενικά είναι ελαφριά προγράμματα. Όχι ότι το δεκάλεπτο hang που έφαγα στο Adobe DC πριν τρεις ώρες επειδή άνοιξα pdf με 1000+ comments είναι λογικό, ενώ το pdf reader στο κινητό μου το έτρεχε νερό. Είναι βαριά τα προγράμματα γιατί είναι single thread, single core στις πιο πολλές λειτουργίες λες και είμαστε στο 1990. Εγώ έχω σε PDF export 10-12% CPU utilization και κάνει 20-25 λεπτά αντί για να κάνει <5 με 100%. 2
ps3bagg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, fylatos είπε Print και ebooks για δική μας επιχείρηση και για επιχειρήσεις εξωτερικού που κάνουν outsourcing. Για εμένα τα 150€ που ζητάνε φουλ τιμή, γιατί στο black Friday θα τα πάρεις 100€ και τα τρία, είναι steal που λένε στο εξωτερικό. Στα δίνουν τζάμπα. Το φοβερό χαρακτηριστικό είναι τα personas. Μιλάμε για game changer. Και φυσικά ότι γενικά είναι ελαφριά προγράμματα. Όχι ότι το δεκάλεπτο hang που έφαγα στο Adobe DC πριν τρεις ώρες επειδή άνοιξα pdf με 1000+ comments είναι λογικό, ενώ το pdf reader στο κινητό μου το έτρεχε νερό. Είναι βαριά τα προγράμματα γιατί είναι single thread, single core στις πιο πολλές λειτουργίες λες και είμαστε στο 1990. Εγώ έχω σε PDF export 10-12% CPU utilization και κάνει 20-25 λεπτά αντί για να κάνει <5 με 100%. Δεν έχω εταιρία, θα τα πάρω ένα προς ένα σιγά σιγά αρχίζοντας από το photo, αν και το draw x5 το λυπάμαι να το αλλάξω γιατί είναι ωραίο και γρήγορο πρόγραμμα, τώρα το publisher που κάνω print που και που και άμα, έχω το παλαιό το Page Plus X4. τώρα πραγματικά τα έχουν βαρύνει τα προγράμματα στην adobe και σέρνονται μέχρι και το μενού να ανοίξει, το adobe dc μόνο dc δεν είναι πιο βαρύ πρόγραμμα δεν έχω ξαναδεί από αυτό ούτε το after effects δεν είναι τόσο βαρύ, αφού τα pdf τα ανοίγω με Chrome πιο γρήγορα πάει. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από ps3bagg
filipN Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, fylatos είπε Έχει έρθει σε αυτή τη θέση από την έλλειψη ανταγωνισμού δυστυχώς. Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση. Το οικονομικό είναι το λιγότερο. Εγώ χάνω ώρα κάθε μέρα σε ηλίθια hangs ή με το να ασχολούμαι με το Adobe bridge ενώ η λύση με τα personas της serif στα affinity είναι επικά καλύτερη. - Η έλλειψη ανταγωνισμού δημιουργήθηκε γιατί όλοι αγοράζουν φανατικά μόνο Adobe. Σε ορισμένους κλάδους, όπως στον δικό σου, είπαν "αφήνομαι και ενδίδω" (στην Adobe) από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα προγράμματά της. - Αλλοι κλάδοι, είναι λιγότερο εξαρτημένοι γιατί απλούστατα οι περισσότεροι απασχολούμενοι σε αυτούς αντιμετώπισαν από την αρχή το λογισμικό ως εργαλείο που εξουσιάζουν και δεν τους εξουσιάζει και υποστήριζαν συνεχώς όλες τις εναλλακτικές λύσεις, από τα σπάργανά τους ακόμα. - Γνωρίζω κορυφαίους φωτογράφους, που βγάζουν περισσότερα από όσα βγάζουν μαζί 100 χειριστές λογισμικού και δεν χρησιμοποίησαν προγράμματα της Adobe μετά την έκδοση CS2. 41 λεπτά πριν, fylatos είπε Είναι βαριά τα προγράμματα γιατί είναι single thread, single core στις πιο πολλές λειτουργίες λες και είμαστε στο 1990. Εγώ έχω σε PDF export 10-12% CPU utilization και κάνει 20-25 λεπτά αντί για να κάνει <5 με 100%. Τα αποτελέσματα του "αφήνομαι και ενδίδω" στην ποιό ακραία τους μορφή! 1
fylatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 26 λεπτά πριν, ps3bagg είπε Δεν έχω εταιρία, θα τα πάρω ένα προς ένα σιγά σιγά αρχίζοντας από το photo, αν και το draw x5 το λυπάμαι να το αλλάξω γιατί είναι ωραίο και γρήγορο πρόγραμμα, τώρα το publisher που κάνω print που και που και άμα, έχω το παλαιό το Page Plus X4. τώρα πραγματικά τα έχουν βαρύνει τα προγράμματα στην adobe και σέρνονται μέχρι και το μενού να ανοίξει, το adobe dc μόνο dc δεν είναι πιο βαρύ πρόγραμμα δεν έχω ξαναδεί από αυτό ούτε το after effects δεν είναι τόσο βαρύ, αφού τα pdf τα ανοίγω με Chrome πιο γρήγορα πάει. Ναι ανοίγουν πιο εύκολα annotated PDFs είναι αλήθεια. Είναι απαράδεκτο το DC. 1 λεπτό πριν, filipN είπε - Η έλλειψη ανταγωνισμού δημιουργήθηκε γιατί όλοι αγοράζουν φανατικά μόνο Adobe. Σε ορισμένους κλάδους, όπως στον δικό σου, είπαν "αφήνομαι και ενδίδω" (στην Adobe) από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα προγράμματά της. - Αλλοι κλάδοι, είναι λιγότερο εξαρτημένοι γιατί απλούστατα οι περισσότεροι απασχολούμενοι σε αυτούς αντιμετώπισαν από την αρχή το λογισμικό ως εργαλείο που εξουσιάζουν και δεν τους εξουσιάζει και υποστήριζαν συνεχώς όλες τις εναλλακτικές λύσεις, από τα σπάργανά τους ακόμα. - Γνωρίζω κορυφαίους φωτογράφους, που βγάζουν περισσότερα από όσα βγάζουν μαζί 100 χειριστές λογισμικού και δεν χρησιμοποίησαν προγράμματα της Adobe μετά την έκδοση CS2. Διάβασε το άρθρο αν έχεις χρόνο, που έβαλα πιο πάνω για το τι έγινε στον χώρο των εκδόσεων. Δεν ενέδωσε κανένας μας έγραψαν κανονικά ως τώρα που βγήκε το affinity publisher. Για την φωτογραφία θα δεις παραπάνω ότι κι εγώ υποστηρίζω ότι κι εσύ.
filipN Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, fylatos είπε Ναι ανοίγουν πιο εύκολα annotated PDFs είναι αλήθεια. Είναι απαράδεκτο το DC. Διάβασε το άρθρο αν έχεις χρόνο, που έβαλα πιο πάνω για το τι έγινε στον χώρο των εκδόσεων. Δεν ενέδωσε κανένας μας έγραψαν κανονικά ως τώρα που βγήκε το affinity publisher. Για την φωτογραφία θα δεις παραπάνω ότι κι εγώ υποστηρίζω ότι κι εσύ. Fylatos, Η γνώμη σου είναι πάντοτε σεβαστή και η κριτική σου ικανότητα γνωστή. 1
ps3bagg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, fylatos είπε Ναι ανοίγουν πιο εύκολα annotated PDFs είναι αλήθεια. Είναι απαράδεκτο το DC. Διάβασε το άρθρο αν έχεις χρόνο, που έβαλα πιο πάνω για το τι έγινε στον χώρο των εκδόσεων. Δεν ενέδωσε κανένας μας έγραψαν κανονικά ως τώρα που βγήκε το affinity publisher. Για την φωτογραφία θα δεις παραπάνω ότι κι εγώ υποστηρίζω ότι κι εσύ. Για να το διαβάσω, αν και σε αυτήν την χώρα είναι όλοι κολλημένη στο παρελθόν γιαυτό δεν προχωράμε εμπρός, ένα κάλο πρόγραμμα να βγει αυτή εκεί κολλημένη. 9 λεπτά πριν, ps3bagg είπε Για να το διαβάσω, αν και σε αυτήν την χώρα είναι όλοι κολλημένη στο παρελθόν γιαυτό δεν προχωράμε εμπρός, ένα κάλο πρόγραμμα να βγει αυτή εκεί κολλημένη. από το άρθρο : περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα να αγοράζουν τις λύσεις Affinity
fylatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 23 λεπτά πριν, filipN είπε Fylatos, Η γνώμη σου είναι πάντοτε σεβαστή και η κριτική σου ικανότητα γνωστή. Βασικά όλοι οι κλάδοι εκτός από εμάς, επειδή σε εμάς παίζουν μπάλα παραγωγές μεγάλου κόστους, παίρνουν ρίσκα. Εδώ που να πας στον τυπογράφο να του πεις άσε το InDesign, dc κλπ; Θα σου πει κι αν τυπωθεί δουλειά 20-30χλ λάθος τι θα κάνω; Γιατί δεν έκανε σωστά import το αρχείο; Φωτογραφία, βίντεο και web έχουν ξεφύγει γιατί υπάρχει αμεσότητα και μπορείς σαν άτομο να δουλέψεις ανεξάρτητα. Εδώ είσαι μέρος μιας μηχανής. 1
ps3bagg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, fylatos είπε Υπάρχει σοβαρός εκδοτικός του εξωτερικού που χρησιμοποιεί το affinity publisher/scribus/άλλη εναλλακτική για σελιδοποίηση αυτή τη στιγμή; Πως όταν για την ώρα δεν υποστηρίζει καν footnotes/endnotes, σωστούς πίνακες περιεχομένων με ανανέωση περιεχομένου, split tables κλπ; Επίσης ποιο μεγάλο τυπογραφείο του εξωτερικού θα δεχτεί PDF με τα error που παράγει το affinity publisher; Επίσης γνωρίζω πολλά ελληνικά ατελιέ τα οποίο λαμβάνουν ως outsourcing δουλειές από το εξωτερικό. Οπότε δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση έλλειψη επιπέδου. Αλλά μιλάμε για κάτι εντελώς of topic. Αυτή τη στιγμή η serif που είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Adobe έχει μόλις 2.000.000 χρήστες. Πολύ αφοριστικός είσαι και περικλείεις πολλούς ανθρώπους σε ένα σακί. Από συνεργασία μου με Elsevier/Springer Nature για να πάω σε άλλη κατηγορία Clavis publishing (παιδικά) ξέρω ότι δουλεύουν αποκλειστικά σχεδόν Adobe. Μακάρι σε 10 χρόνια να είναι μισή μισή η αγορά. Ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε εμάς. Τους καταναλωτές. το scribus άμα μου φτιάξουν τα tables και περιμαζέψουν λίγο το UI θα τα σπάει, μπράβο που το χρησιμοποιεί εκδοτικός οίκος. 1
fylatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και όσο είσαι μέρος μιας μηχανής έχεις περιορισμένες επιλογές απλά. 2 λεπτά πριν, ps3bagg είπε το scribus άμα μου φτιάξουν τα tables και περιμαζέψουν λίγο το UI θα τα σπάει, μπράβο που το χρησιμοποιεί εκδοτικός οίκος. Το χρησιμοποιούν μαζί με latex, αλλά λίγοι. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από fylatos
ps3bagg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, fylatos είπε Βασικά όλοι οι κλάδοι εκτός από εμάς, επειδή σε εμάς παίζουν μπάλα παραγωγές μεγάλου κόστους, παίρνουν ρίσκα. Εδώ που να πας στον τυπογράφο να του πεις άσε το InDesign, dc κλπ; Θα σου πει κι αν τυπωθεί δουλειά 20-30χλ λάθος τι θα κάνω; Γιατί δεν έκανε σωστά import το αρχείο; Φωτογραφία, βίντεο και web έχουν ξεφύγει γιατί υπάρχει αμεσότητα και μπορείς σαν άτομο να δουλέψεις ανεξάρτητα. Εδώ είσαι μέρος μιας μηχανής. Συμφωνώ, καλά ο τυπογράφος τι δουλειά θέλει με τα αρχεία του indesign. η δουλειά του είναι να παίρνει τα pdf έτοιμα για εκτύπωση ?. ευτυχώς εγω εδώ στο digital δεν έχω τυπογράφους, είμαι εγω και ο υπολογιστής. 1 λεπτό πριν, ps3bagg είπε Συμφωνώ, καλά ο τυπογράφος τι δουλειά θέλει με τα αρχεία του indesign. η δουλειά του είναι να παίρνει τα pdf έτοιμα για εκτύπωση ?. ευτυχώς εγω εδώ στο digital δεν έχω τυπογράφους, είμαι εγω και ο υπολογιστής. Ένα πράγμα που δεν συμπάθησα στην γραφίστικη είναι τα τυπογραφία και την παραξενιά πως θα βγει ας φτιάχνουν δοκίμιο τα τυπογραφεία και ας μην κλαίγονται, άλλα παίζει βαρεμάρα και κλάψα. για αυτό πιο πολύ από εμάς το γυρίσαμε στο web, στα dvd στο UI, στα Web banner μέχρι και στα ebook γιατί βαρεθήκαμε την μουρμούρα στην χαρτουρα.
fylatos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 5 ώρες πριν, ps3bagg είπε Συμφωνώ, καλά ο τυπογράφος τι δουλειά θέλει με τα αρχεία του indesign. η δουλειά του είναι να παίρνει τα pdf έτοιμα για εκτύπωση ?. ευτυχώς εγω εδώ στο digital δεν έχω τυπογράφους, είμαι εγω και ο υπολογιστής. Ένα πράγμα που δεν συμπάθησα στην γραφίστικη είναι τα τυπογραφία και την παραξενιά πως θα βγει ας φτιάχνουν δοκίμιο τα τυπογραφεία και ας μην κλαίγονται, άλλα παίζει βαρεμάρα και κλάψα. για αυτό πιο πολύ από εμάς το γυρίσαμε στο web, στα dvd στο UI, στα Web banner μέχρι και στα ebook γιατί βαρεθήκαμε την μουρμούρα στην χαρτουρα. Οι πιο πολλοί έχουν όλο το cc γιατί οι πελάτες τους στέλνουν ότι να ναι αρχεία ή επειδή παρέχουν και τέτοιες υπηρεσίες (κάρτες, φυλλάδια, ημερολόγια κλπ). Είναι πολύ πονεμένη ιστορία τα τυπογραφεία και το γιατί αμοίβονται τόσο και το τι κάνουν τελικά και με πόση γκρίνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα