rataplan14 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Για σας.Θελω να μεταφέρω από έναν δίσκο hdd σε ssd ,Ο hdd βρίσκεται σε λάπτοπ hp το οποίο περιλαμβάνει το λειτουργικό και ένα ένα κρυφό διαμέρισμα το οποίο κρυφό περιλαμβάνει ένα βοηθητικό πρόγραμμα boot loader (εκκίνηση πατάμε f2)νομίζω λέγεται και είναι τις εταιρίας hp.Σε περίπτωση κλωνοποίησης θα μεταφερθεί και το κρυφό διαμέρισμα; .Και εάν θέλω να περάσω πρώτα μόνο το κρυφό διαμέρισμα και μετά να περάσω τα win 10 καθαρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μπορείς να περάσεις είτε διαμέρισμα, είτε ολόκληρο τον δίσκο, ανάλογα τι θα επιλέξεις. Από το να περάσεις τα 10 καθαρά, μάλλον ευκολότερο είναι (αφού θα έχεις και το κρυφό διαμέρισμα) να κάνεις μια εργοστασιακή επαναφορά με χρήση του κρυφού διαμερίσματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Boot loader φτιάχνουν τα λειτουργικά, οποτε αν περάσεις τα windows από την αρχή στο νεο δισκο (χωρίς κλωνοποιήση) θα το φτιάξουν μονα τους. εκτός αν εννοείς το recovery partition που επαναφέρεις τα windows οπως πρωτοάνοιξες τον υπολογιστή (το πως το γράφει το manual) μαζί με τα προγράμματα (τη σαβουρα που λεω εγω) της HP. Απο εκει και πέρα εγραψες για καθαρή εγκατάσταση windows, οποτε το recovery partition θα σου ειναι αχρηστο και σπαταλη χώρου. Αν λοιπον θες καθαρή εγκατάσταση δε χρειάζεσαι κλωνοποιηση παρα απευθειας εγκατάσταση των windows στο νεο δισκο βαζοντας την ιδια εκδοση (πχ home) για να ισχύει και το κλειδι που εχεις (ειναι στο bios ή σε αυτοκολλητο). Αν θες τα windows της hp, εχεις δυο επιλογές, ειτε να κλωνοποιήσεις το δισκο (γραφω παρακατω) και να κανεις επαναφορά των windows ή να φτιάξεις τα recovery dvd με τον παλιό δισκο (που ετσι κι αλλιως πρεπει να το ειχες κανει, στο ενδεχομενο να σου καιγονταν ο δισκος) να βαλεις πανω το νεο δισκο και να κανεις επαναφορα απο εκει. Δεν θα εχεις recovery partition αλλα αφου θα εχεις τα dvd δε σε πολυνοιαζει. Η κλωνοποιηση μπορεί να γινει sector-sector και να αντιγραψει τα πάντα, ακομα και τα κρυφα partitions. Για μενα κλασσική δοκιμασμένη αξια ειναι το clonezilla. Μόνο σημείο προσοχής ο νεος δισκος να εχει χωρητικότητα τουλαχιστον ίδια με τον παλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, isay είπε Boot loader φτιάχνουν τα λειτουργικά, οποτε αν περάσεις τα windows από την αρχή στο νεο δισκο (χωρίς κλωνοποιήση) θα το φτιάξουν μονα τους. εκτός αν εννοείς το recovery partition που επαναφέρεις τα windows οπως πρωτοάνοιξες τον υπολογιστή (το πως το γράφει το manual) μαζί με τα προγράμματα (τη σαβουρα που λεω εγω) της HP. Απο εκει και πέρα εγραψες για καθαρή εγκατάσταση windows, οποτε το recovery partition θα σου ειναι αχρηστο και σπαταλη χώρου. Αν λοιπον θες καθαρή εγκατάσταση δε χρειάζεσαι κλωνοποιηση παρα απευθειας εγκατάσταση των windows στο νεο δισκο βαζοντας την ιδια εκδοση (πχ home) για να ισχύει και το κλειδι που εχεις (ειναι στο bios ή σε αυτοκολλητο). Αν θες τα windows της hp, εχεις δυο επιλογές, ειτε να κλωνοποιήσεις το δισκο (γραφω παρακατω) και να κανεις επαναφορά των windows ή να φτιάξεις τα recovery dvd με τον παλιό δισκο (που ετσι κι αλλιως πρεπει να το ειχες κανει, στο ενδεχομενο να σου καιγονταν ο δισκος) να βαλεις πανω το νεο δισκο και να κανεις επαναφορα απο εκει. Δεν θα εχεις recovery partition αλλα αφου θα εχεις τα dvd δε σε πολυνοιαζει. Η κλωνοποιηση μπορεί να γινει sector-sector και να αντιγραψει τα πάντα, ακομα και τα κρυφα partitions. Για μενα κλασσική δοκιμασμένη αξια ειναι το clonezilla. Μόνο σημείο προσοχής ο νεος δισκος να εχει χωρητικότητα τουλαχιστον ίδια με τον παλιο. AOMEI backupper, αρκετά πιο εύχρηστο από το Clonezilla, ειδικά για αρχάριο, και αντιγράφει και σε μικρότερο δίσκο (αρκεί τα δεδομένα να χωράνε). Η απλή έκδοση είναι δωρεάν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rataplan14 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Orestis_G είπε AOMEI backupper, αρκετά πιο εύχρηστο από το Clonezilla, ειδικά για αρχάριο, και αντιγράφει και σε μικρότερο δίσκο (αρκεί τα δεδομένα να χωράνε). Η απλή έκδοση είναι δωρεάν. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις με καλυψατε πληρως. Τελικά πάω για καθαρή εγκατάσταση win στον καινούργιο ssd αφού πρώτα φυλάξω τα αρχεία που θέλω από τον hdd. Να είστε καλά. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από rataplan14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 11 ώρες πριν, isay είπε Boot loader φτιάχνουν τα λειτουργικά, οποτε αν περάσεις τα windows από την αρχή στο νεο δισκο (χωρίς κλωνοποιήση) θα το φτιάξουν μονα τους. εκτός αν εννοείς το recovery partition που επαναφέρεις τα windows οπως πρωτοάνοιξες τον υπολογιστή (το πως το γράφει το manual) μαζί με τα προγράμματα (τη σαβουρα που λεω εγω) της HP. Μια άσχετη ερώτηση. Το Δεκέμβριο θα αναβαθμίσω τα Windows 7 και θα βάλω Windows 10 βάζοντας SSD και τον 500άρι δίσκο θα τον κάνω εξωτερικό. Πριν από αυτό θέλω να επαναφέρω τα Windows 7 στο δίσκο που είχε εργοστασιακά το laptop, μαζί με τη σαβούρα. Πως το κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μια άσχετη ερώτηση. Το Δεκέμβριο θα αναβαθμίσω τα Windows 7 και θα βάλω Windows 10 βάζοντας SSD και τον 500άρι δίσκο θα τον κάνω εξωτερικό. Πριν από αυτό θέλω να επαναφέρω τα Windows 7 στο δίσκο που είχε εργοστασιακά το laptop, μαζί με τη σαβούρα. Πως το κάνω; Εξαρτάται από την εταιρεία και το laptop. Συνήθως είναι κάποιος συνδυασμός πλήκτρων κατά την εκκίνηση. Δες το manual τι γραφει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα