Ablaoublas_542 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Τι σχέση έχει το budget, με τις δραστηριότητες και μέρη που πρέπει να επισκεφτείς, που τις περισσότερες φορές είναι τσάμπα?! Στην τελική αν έχεις κριτική σκέψη και αντίληψη, ξέρεις τι σου αρέσει και τι όχι και τα φιλτράρεις στο μυαλό σου. Δεν αποδέχεσαι την κάθε πρόταση ως σωστή και την ακολουθείς. Αν δεν ξέρεις τι θες, πας με ταξιδιωτικό γραφείο και ξεναγό και βολεύεσαι με ότι σου δώσουν! Τα αξιοθεατα και οι δραστηριοτητες στο tripadvisor συνηθως αντικατοπτριζουν το target group που ανεφερα. Νομιζω οποιος εχει ταξιδεψει αρκετα, ιδιαιτερα σε χωρες οπου η λιρα/ευρω εχει μεγαλη αγοραστικη αξια μπορει να το επιβεβαιωσει. Πχ ειτε tour boats, jungle tours, τουριστικες παγιδες για φαι στα νουμερο 1 του tripadvisor, ειτε πραγματα που θα μου φυγει το σαγονι απο το χασμουρητο αμα τα κανω. Ο μεσηλικας που μπαινει και γραφει, θελει να ξυπνησει να φαει το πρωινο του να δει δυο πραγματα ολα κι ολα χωρις να πολυκουραστει και να φαει καπου με 15-20 pounds/ατομο. Τα αλλα που λες, προς θεου δεν τα κανω. Απλα ξερω πλεον ποιος μπαινει και γραφει κριτικες στο TripAdvisor γι αυτο δεν πολυασχολουμαι γιατι δεν σημαινει οτι θα περασω εγω καλα ως ατομο. Και αντιστοιχα δεν νομιζω να περασουν καλα οι κορες του OP. Παρε παραδειγμα το αυτοκινητιστικο μουσειο. Δεν υπαρχει περιπτωση να κατσω 4-5 μερες Κων/πολη και να παω να κλειστω εκει μεσα. Αλλα περι ορεξεως...
feelihipo Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Έχω κανονισμένο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα και άρχισα το thread ώστε να δεχτώ συμβουλές! Έχω ήδη βγαλει άκρη με κάρτα sim, ωστόσο εχω κάποιες απορίες. 1) Έχει κάποιο νόημα να χρησιμοποιώ revolut αντί για πιστωτικές; Θα υπάρχει συνάλλαγμα σε κάθε αγορά/ συναλλαγή; Δεν έχω φυσική κάρτα revolut αλλά εχω Gpay 2) Είναι καλύτερο να εχω μετρητά και να τα αλλάξω ή να τραβήξω από ATM χωρίς προμήθεια; Έχω βρει μερικά στο ίντερνετ. 3) Όσοι χρησιμοποίησαν uber, είχαν ακόμα και με αυτό θέμα με τους ταξιτζήδες ή επειδή είναι η εφαρμογή στη μέση δεν προσπαθούν να κλέψουν; Οποιαδήποτε συμβουλή, πρόταση και ιδέα δεχτή! Ευχαριστώ! Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από feelihipo
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 καποιες χρεωστικες πιστωτικες για καθε συναλλαγη ,μετατροπη συναλλαγματος εχουν προμηθεια με minimum 1 ευρω.η revolut δεν εχει 12 hours ago, feelihipo said: Καλησπέρα! Έχω κανονισμένο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα και άρχισα το thread ώστε να δεχτώ συμβουλές! Έχω ήδη βγαλει άκρη με κάρτα sim, ωστόσο εχω κάποιες απορίες. 1) Έχει κάποιο νόημα να χρησιμοποιώ revolut αντί για πιστωτικές; Θα υπάρχει συνάλλαγμα σε κάθε αγορά/ συναλλαγή; Δεν έχω φυσική κάρτα revolut αλλά εχω Gpay 2) Είναι καλύτερο να εχω μετρητά και να τα αλλάξω ή να τραβήξω από ATM χωρίς προμήθεια; Έχω βρει μερικά στο ίντερνετ. 3) Όσοι χρησιμοποίησαν uber, είχαν ακόμα και με αυτό θέμα με τους ταξιτζήδες ή επειδή είναι η εφαρμογή στη μέση δεν προσπαθούν να κλέψουν; Οποιαδήποτε συμβουλή, πρόταση και ιδέα δεχτή! Ευχαριστώ!
andreas1gr Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, feelihipo είπε Έχει κάποιο νόημα να χρησιμοποιώ revolut αντί για πιστωτικές; Θα υπάρχει συνάλλαγμα σε κάθε αγορά/ συναλλαγή; Δεν έχω φυσική κάρτα revolut αλλά εχω Gpay 2) Είναι καλύτερο να εχω μετρητά και να τα αλλάξω ή να τραβήξω από ATM χωρίς προμήθεια; Έχω βρει μερικά στο ίντερνετ. Χρησιμοποιείς μόνο Revolut. Αν χρησιμοποιήσεις Ελληνική κάρτα θα σου χρεώνει τουλάχιστον 1€ σε κάθε συναλλαγή.... Στα παζάρια αν έχεις μετρητά (και μάλιστα €) κάνεις πιο γερά παζάρια και πετυχαίνεις καλύτερες τιμές, γιατί οι Τούρκοι θέλουν να εισπράξουν ζεστό σκληρό νόμισμα (€€€) και όχι Τουρκική Λίρα που έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της αξίας της... Επεξ/σία 1 Μαΐου 2023 από andreas1gr 1
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 20 ώρες πριν, feelihipo είπε Καλησπέρα! Έχω κανονισμένο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα και άρχισα το thread ώστε να δεχτώ συμβουλές! Έχω ήδη βγαλει άκρη με κάρτα sim, ωστόσο εχω κάποιες απορίες. 1) Έχει κάποιο νόημα να χρησιμοποιώ revolut αντί για πιστωτικές; Θα υπάρχει συνάλλαγμα σε κάθε αγορά/ συναλλαγή; Δεν έχω φυσική κάρτα revolut αλλά εχω Gpay 2) Είναι καλύτερο να εχω μετρητά και να τα αλλάξω ή να τραβήξω από ATM χωρίς προμήθεια; Έχω βρει μερικά στο ίντερνετ. 3) Όσοι χρησιμοποίησαν uber, είχαν ακόμα και με αυτό θέμα με τους ταξιτζήδες ή επειδή είναι η εφαρμογή στη μέση δεν προσπαθούν να κλέψουν; Οποιαδήποτε συμβουλή, πρόταση και ιδέα δεχτή! Ευχαριστώ! Revolut σιγουρα, και σηκωσε και καποια μετρητα απο ΑΤΜ να εχεις
feelihipo Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, andreas1gr είπε Χρησιμοποιείς μόνο Revolut. Αν χρησιμοποιήσεις Ελληνική κάρτα θα σου χρεώνει τουλάχιστον 1€ σε κάθε συναλλαγή.... Στα παζάρια αν έχεις μετρητά (και μάλιστα €) κάνεις πιο γερά παζάρια και πετυχαίνεις καλύτερες τιμές, γιατί οι Τούρκοι θέλουν να εισπράξουν ζεστό σκληρό νόμισμα (€€€) και όχι Τουρκική Λίρα που έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της αξίας της... Παζάρι γίνεται παντού; Μαγαζιά και μπαζαρ σε όλη την πόλη;
MikhailBakurin Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Παζάρι γίνεται παντού στη λιανική, με εξαίρεση μεγάλες αλυσίδες (πολυεθνικές ή τουρκικές). Τα ταξί κλέβουν ΟΛΑ. Από 5-10 λίρες ως όσες θέλουν. Εκεί πρέπει να επιστρατεύσεις ένα ανατολίτικο τσαγανό που δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ οι Δυτικοί, ενώ σε εμάς έχει καταχωνιαστεί κάπου βαθιά - βαθιά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο μετά από 200 χρόνια δυτικόστροφου Ελληνισμού. Με απλά λόγια, είσαι ruthless. Πας στο πρώτο ταξί, αφού έχεις ρωτήσει στο ξενοδοχείο πόσο θα σου κοστίσει μια στάνταρ ταρίφα, λ.χ. Γκεζί - Αγιασοφιά = 90 λίρες (τυχαίο νούμερο). Αν ο ταρίφας σου πει 500 λίρες, πες του ότι αυτή η διαδρομή "ξέρεις ότι έχει 100". Αν δε δεχτεί (γιατί προτιμάει να περιμένει μεγαλύτερο κορόιδο από σένα), πας στον επόμενο, στον παρεπόμενο κλπ κλπ. Παίρνει χρόνο, αλλά θα είσαι πολύ πιο Ο.Κ. Σε μικρότερα καταστήματα λιανικής, ειδικά για made in turkey ενδύματα και υποδήματα, μπορείς να πάρεις σκόντο βρίσκοντας ατέλειες σε προϊόντα. Τα αγαπημένα μου 100% δερμάτινα παπούτσια, τα πήρα 240 λίρες (40 ευρώ το 2019) αντί 300 (50ε) γιατί υπέδειξα ένα σημείο που στο ένα παπούτσι υπήρχε λίγο αλλιώτικη εμφάνιση του δέρματος από όσο στο άλλο. Γενικά, κάνεις παιχνίδι εκεί και έχει και πλάκα. Κανείς δε θα σου γκρινιάξει ή επιτεθεί, το πολύ - πολύ να σου πουν καμιά τρολιά και να σου πουν "δεν το δίνω". Οποιοσδήποτε προτεστάντης (ΗΠΑ - Σκανδιναβία - Γερμανία) ή προτεσταντοποιημένος (Κίνα - Ιαπωνία) θα πάθαινε καρδιά από τον τρόπο εμπορικών συναλλαγών εκεί, γι' αυτό και οι τιμές στα καρτελάκια βασίζονται στο να ληστευθούν κυρίως εκείνοι. 3
swstost Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Από τη δική μου εμπειρία, στο παζάρι όχι απλώς γίνεται, επιβάλλεται, και μπορεί να πέσουν και πολύ από την αρχική τιμή που ζητάνε. Εμένα μου τύχανε και δύο περιπτώσεις που επειδή ήταν πολύ φτηνό αυτό που ήθελα πήγα κατευθείαν να τους δώσω αυτό που ζήτησαν και αντί να πάρουν τα λεφτά, μου λέγανε την λέξη για το παζάρι (έχει περάσει καιρός και δε την θυμάμαι) Και σε αρκετά μαγαζιά παίζει, όπως είπε ο φίλος από πάνω. Γενικά τη Revolut εννοείται την χρησιμοποιείς σε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό σε χώρες με διαφορετικό νόμισμα, γιατί εκτός ότι δεν έχει χρέωση ανά συναλλαγή όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, έχει με διαφορά το καλύτερο exchange rate στην μετατροπή σε σχέση με τις κάρτες των "παραδοσιακών" τραπεζών. Επίσης, προετοιμάσου ψυχολογικά για τον τρόπο οδήγησης γενικά, και ειδικά των ταξιτζήδων Επεξ/σία 1 Μαΐου 2023 από swstost
feelihipo Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Παζάρι γίνεται παντού στη λιανική, με εξαίρεση μεγάλες αλυσίδες (πολυεθνικές ή τουρκικές). Τα ταξί κλέβουν ΟΛΑ. Από 5-10 λίρες ως όσες θέλουν. Εκεί πρέπει να επιστρατεύσεις ένα ανατολίτικο τσαγανό που δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ οι Δυτικοί, ενώ σε εμάς έχει καταχωνιαστεί κάπου βαθιά - βαθιά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο μετά από 200 χρόνια δυτικόστροφου Ελληνισμού. Με απλά λόγια, είσαι ruthless. Πας στο πρώτο ταξί, αφού έχεις ρωτήσει στο ξενοδοχείο πόσο θα σου κοστίσει μια στάνταρ ταρίφα, λ.χ. Γκεζί - Αγιασοφιά = 90 λίρες (τυχαίο νούμερο). Αν ο ταρίφας σου πει 500 λίρες, πες του ότι αυτή η διαδρομή "ξέρεις ότι έχει 100". Αν δε δεχτεί (γιατί προτιμάει να περιμένει μεγαλύτερο κορόιδο από σένα), πας στον επόμενο, στον παρεπόμενο κλπ κλπ. Παίρνει χρόνο, αλλά θα είσαι πολύ πιο Ο.Κ. Σε μικρότερα καταστήματα λιανικής, ειδικά για made in turkey ενδύματα και υποδήματα, μπορείς να πάρεις σκόντο βρίσκοντας ατέλειες σε προϊόντα. Τα αγαπημένα μου 100% δερμάτινα παπούτσια, τα πήρα 240 λίρες (40 ευρώ το 2019) αντί 300 (50ε) γιατί υπέδειξα ένα σημείο που στο ένα παπούτσι υπήρχε λίγο αλλιώτικη εμφάνιση του δέρματος από όσο στο άλλο. Γενικά, κάνεις παιχνίδι εκεί και έχει και πλάκα. Κανείς δε θα σου γκρινιάξει ή επιτεθεί, το πολύ - πολύ να σου πουν καμιά τρολιά και να σου πουν "δεν το δίνω". Οποιοσδήποτε προτεστάντης (ΗΠΑ - Σκανδιναβία - Γερμανία) ή προτεσταντοποιημένος (Κίνα - Ιαπωνία) θα πάθαινε καρδιά από τον τρόπο εμπορικών συναλλαγών εκεί, γι' αυτό και οι τιμές στα καρτελάκια βασίζονται στο να ληστευθούν κυρίως εκείνοι. 12 λεπτά πριν, swstost είπε Από τη δική μου εμπειρία, στο παζάρι όχι απλώς γίνεται, επιβάλλεται, και μπορεί να πέσουν και πολύ από την αρχική τιμή που ζητάνε. Εμένα μου τύχανε και δύο περιπτώσεις που επειδή ήταν πολύ φτηνό αυτό που ήθελα πήγα κατευθείαν να τους δώσω αυτό που ζήτησαν και αντί να πάρουν τα λεφτά, μου λέγανε την λέξη για το παζάρι (έχει περάσει καιρός και δε την θυμάμαι) Και σε αρκετά μαγαζιά παίζει, όπως είπε ο φίλος από πάνω. Γενικά τη Revolut εννοείται την χρησιμοποιείς σε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό σε χώρες με διαφορετικό νόμισμα, γιατί εκτός ότι δεν έχει χρέωση ανά συναλλαγή όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, έχει με διαφορά το καλύτερο exchange rate στην μετατροπή σε σχέση με τις κάρτες των "παραδοσιακών" τραπεζών. Επίσης, προετοιμάσου ψυχολογικά για τον τρόπο οδήγησης γενικά, και ειδικά των ταξιτζήδων Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Revolut έχω απλώς μόνο στη Google Pay, όχι φυσική, αλλά δεν πιστεύω να έχω θέμα
andreas1gr Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, feelihipo είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Revolut έχω απλώς μόνο στη Google Pay, όχι φυσική, αλλά δεν πιστεύω να έχω θέμα Κανένα θέμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις