otso Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Kαλημερα Θελω να παρω το διαγνωστικο της citroen to diagbox που συνδεεται στην obd και διαβαζει τους εγκεφαλους του αυτοκινητου . Αυτο δουλευει ειτε σε win xp η σε win 7 στην καλυτερη. Το ευκολο και σωστο θα ηταν ενα λαπτοπ που να εχει το προγραμμα αυτο μονο οπως εχουν τα συνεργεια .Αλλά επειδη οικονομικη στενοτης και ηδη υπαρχει ενα λαπτοπ με i7 3ης γενιας και win 10 , θα μπορουσα να τον χρησιμοποιησω ; Το θεμα μου ειναι οτι καθως ουτε εχω δει η χρησιμοποιησει υπολογιστη με dual boot , η ευκολια χρησης . Θα προσπαθησω να εξηγησω . Επειδη σαν διαγνωστικο θα χρησιμοποιηθει 4 με 5 φορες τον χρονο δεν θελω να μου εμφανιζονται επιπλεον οθονες και καθυστερησεις . Θα ηθελα μονο οταν το χρειαστω να μπορω να μπουταρω απο το παλιο λειτουργικο. Καμμια ιδεα γινεται; Βεβαια τωρα που σκεφτομαι ισως και σε virtual machine mode αλλά ειχαν αναφερθει προβληματα.
micos000 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Θα πρέπει να βάλεις πρώτα το παλιό λειτουργικό και μετά τα 10άρια γιατί αν βάλεις τώρα τα 7 δε θα έχεις dual boot. Εγώ θα πρότεινα να πάρεις έναν μικρό ssd 32 ή 64gb και να βάλεις εκεί τα 7 με καθαρή εγκατάσταση και να κάνεις αλλαγή όποτε το χρειάζεσαι.
otso Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 micos000 ευχαριστω για την ιδεα . Λες δηλαδη να παρω εναν εξωτερικο ssd η και ενα γρηγορο στικακι και να δινω εντολη στο bios να μπουταρει απο usb στικακι οπου θα εχω τα 7αρια και το προγραμμα σωστα; Γινεται;
micos000 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Σόρυ, λάθος κατάλαβες ή λάθος το εξήγησα. Ο 2ος δίσκος θα μπαίνει εσωτερικά όταν θέλεις να έχεις τα 7άρια και θα βγαίνει όταν θέλεις τα 10άρια. Μπορείς να βρεις βέβαια ένα dvd caddy από το ebay και να έχεις τον 2ο δίσκο σε αυτό και απλά να βγάζεις το dvd-rw από την θέση του (βγαίνει με μια μόνο βίδα) και να κουμπώνεις το caddy με τον δίσκο, να επιλέγεις να μπουτάρει από εκεί και όταν τελειώσεις απλά το βγάζεις και βάζεις πάλι το dvd στη θέση του.
hp8 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 21 ώρες πριν, otso είπε Θα ηθελα μονο οταν το χρειαστω να μπορω να μπουταρω απο το παλιο λειτουργικο. Καμμια ιδεα γινεται; https://www.google.com/search?q=%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7+windows+7+%CF%83%CE%B5+%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF&oq=windows+7+%CF%83%CE%B5+%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF+&aqs=chrome.2.69i57j0l2.22698j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8
otso Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 hp8 ευχαριστω Αρα μπορουμε και με τους 2 τροπους μονο που με το φλασακι θα ειναι πιο αργο σωστα;
hp8 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, otso είπε hp8 ευχαριστω Αρα μπορουμε και με τους 2 τροπους μονο που με το φλασακι θα ειναι πιο αργο σωστα; Σωστα Εγώ αν ήθελα να κάνω αυτό που ζητάς θα ακολουθούσα την πρόταση του micos000 Ξεχωριστό δίσκο με 7αρια ακόμα και χωρίς ενεργοποίηση !!!!!!! αν δεν έχεις key και τα 10ρια για χρήση Απλα να ψαξεις αν μπει το dvd caddy ο δίσκος θα μπουταρει ? Δεν το έχω κάνει Ρωτα τον micos000 για σιγουριά Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από hp8 1
micos000 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το laptop ποιο είναι; Δέχεται 7άρια; Επίσης, μήπως έχει καμία e-sata θύρα; Αν έχει τότε μάλλον θα μπορείς να συνδέσεις εκεί τον 2ο δίσκο και να μπουτάρεις από αυτόν. Τέλος, ο hp8 με έβαλε σε σκέψεις και ακολούθησα τον οδηγό του pcsteps για εγκατάσταση 7 σε στικάκι. Μπο πήρε περίπου 1:30' και τώρα περιμένω να μπουτάρει από το στικάκι να δω τι θα κάνει. Μέχρι στιγμής πάει καλά και εγκαθιστά συσκευές, είναι δηλαδή σαν να έκανα την 1η αντιγραφή των αρχείων σε έναν υπολογιστή, έβγαλα τον δίσκο στην 1η επανεκκίνηση και τον έβαλα σε άλλο pc. Η διαδικασία ακόμα είναι πολύ αργή γιατί το στικάκι είναι αργό και το pc έχει μόνο usb2 θύρες. Με ένα γρήγορο usb σε usb 3 θύρα πιστεύω θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από micos000
otso Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 TO laptop ειναι το asus N56VZ με αυτα τα specifications https://www.asus.com/Laptops/N56VZ/specifications/ προφανως δεν εχει προβλημα με τα 7αρια. ΑΠ οτι βλεπω δεν εχει e-sata , αντιθετα εχει 4 usb3 θυρες . Απ οτι πηρε το ματι μου το στησιμο δουλευει μονο με usb2 , τι γινεται με αυτο; Επισης επειδη εχω και το citroen workshop manual το οποιο δουλευει με xp , λετε να φτιαξω αλλο ενα στικακι; για τον σταθερο; θα παιξει ομως σε ryzen;
hp8 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) η εγκατάσταση windows σε usb δεν είναι καλύτερη ιδέα ( στο linux δεν υπάρχει θέμα ) Αφού έχεις usb 3 Θα πρότεινα αν τελικά δεν βρεθεί λύση ένα usb 3 to sata αυτό και ένα παλιό δίσκο 2,5 '' σατα και νομίζω θα γίνει δουλειά Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από hp8
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, otso είπε TO laptop ειναι το asus N56VZ με αυτα τα specifications https://www.asus.com/Laptops/N56VZ/specifications/ προφανως δεν εχει προβλημα με τα 7αρια. ΑΠ οτι βλεπω δεν εχει e-sata , αντιθετα εχει 4 usb3 θυρες . Απ οτι πηρε το ματι μου το στησιμο δουλευει μονο με usb2 , τι γινεται με αυτο; Ο οδηγός αναφέρει ότι πρέπει να μπουτάρεις από usb2 γιατί τα 7άρια δεν έχουν drivers για usb3 στο installation dvd. Εκτός αν ψαχτείς να κάνεις slipstream τους usb3 drives στα αρχεία εγκατάστασης των 7. Αναφορά σε κείμενο Επισης επειδη εχω και το citroen workshop manual το οποιο δουλευει με xp , λετε να φτιαξω αλλο ενα στικακι; για τον σταθερο; θα παιξει ομως σε ryzen; Όχι, δε θα παίξει. Σε ryzen ούτε 7 δεν παίζουν. Επειδή όμως σε βλέπω να έχεις στο τέλος πρόβλημα και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα, μάζεψε κανά 100άρικο και πάρε ένα μεταχειρισμένο λάπτοπ με core2duo και βάλτου xp να τελειώνεις. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από micos000
hp8 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, micos000 είπε Ο οδηγός αναφέρει ότι πρέπει να μπουτάρεις από usb2 γιατί τα 7άρια δεν έχουν drivers για usb3 στο installation dvd. Εκτός αν ψαχτείς να κάνεις slipstream τους usb3 drives στα αρχεία εγκατάστασης των 7. Όχι, δε θα παίξει. Σε ryzen ούτε 7 δεν παίζουν. Επειδή όμως σε βλέπω να έχεις στο τέλος πρόβλημα και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα, μάζεψε κανά 100άρικο και πάρε ένα μεταχειρισμένο λάπτοπ με core2duo και βάλτου xp να τελειώνεις. micos000 τι γνωμη έχεις για αυτο θα μπορούσε να δουλέψει ? Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2019 από hp8
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δεν ξέρω. Είδα κάτι οδηγούς αλλά αναφέρουν ότι η δουλειά γίνεται με εγκατάσταση drivers και ένας οδηγός αναφέρει το lexar bootit που αλλάζει το portable device flip στην sd κάρτα σε basic disk. Αυτό ίσως δουλέψει αλλά δεν έχω sd εύκαιρη να το δω. Είναι όμως και το θέμα των usb3 ή μάλλον η έλλειψη usb 2 θύρας στο λάπτοπ οπότε πάλι δε θα μπουτάρει από usb card reader. Θα πρέπει να περάσεις τους usb3 drivers στην εγκατάσταση των 7.
otso Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 micos000 τελικα πως πηγε η εγκατάσταση 7 σε στικάκι; πιστευεις οτι με usb3 drivers στην εγκατάσταση των 7 θα δουλεψει; Δευτερη επιλογη μας ειναι αυτη; usb 3 to sata και ένα παλιό δίσκο 2,5 '' σατα Τριτη επιλογη μικρος SSD σε dvd caddy ; Τεταρτη επιλογη παλιο λαπτοπ; Υπαρχει και η επιλογη του virtual machine σε 10αρια που δουλευει αψογα οπως λεει ενας συμφορουμιτης στο greekcitroenclub.gr Αλλά δεν εχω δουλεψει ποτε κατι τετοιο αξιζει λετε να δοκιμασω αυτο πρωτα ; και ποιο;
micos000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, otso είπε micos000 τελικα πως πηγε η εγκατάσταση 7 σε στικάκι; πιστευεις οτι με usb3 drivers στην εγκατάσταση των 7 θα δουλεψει; Πήγε μια χαρά, απλά είναι πάρα πολύ αργή η λειτουργία του usb 2. Αναφορά σε κείμενο Δευτερη επιλογη μας ειναι αυτη; usb 3 to sata και ένα παλιό δίσκο 2,5 '' σατα Αυτό είναι το ίδιο με έναν εξωτερικό δίσκο 2.5 usb. Αναφορά σε κείμενο Τριτη επιλογη μικρος SSD σε dvd caddy ; Κσλή λύση γιατί εδώ μιλάμε για καθαρό sata. Δεν ξέρω όμως αν δέχεται να μπουτάρει από αυτό. Λογικά όμως θα το δέχεται γιατί θα είναι σαν να μπουτάρει από dvd. Αναφορά σε κείμενο Τεταρτη επιλογη παλιο λαπτοπ; Θα βρεις σίγουρα στις αγγελίες κάτι σε καλή τιμή, π.χ. με 45€ το panasonic ή με 50€ το acer. Του βάζεις xp και είσαι μια χαρά. Αναφορά σε κείμενο Υπαρχει και η επιλογη του virtual machine σε 10αρια που δουλευει αψογα οπως λεει ενας συμφορουμιτης στο greekcitroenclub.gr Αλλά δεν εχω δουλεψει ποτε κατι τετοιο αξιζει λετε να δοκιμασω αυτο πρωτα ; και ποιο; Αυτό είναι η καλύτερη τζάμπα λύση και αν σου είπαν ότι δουλεύει τότε δοκίμασε το. Κατέβασε το virtualbox, βάλε στην άκρη ένα iso με τα 7άρια ή τα xp, σύνδεσε το με μια vm και κάνε κανονικά εγκατάσταση. Μετά μάλλον θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις και τα extentions για να έχεις πρόσβαση σε hardware. Ρώτα αυτόν που σου είπε ότι δουλεύει πως το ρύθμισε. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2019 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα