Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το pc προοριζεται για 2ο με αντοχη στον χρονο για browsing ,διαβασμα και περιστασιακο gaming.

Το budget δεν θελω να ξεπερασει τα 1000 ευρω αλλα δεν ειναι και απολυτο.

Εχω σαν βαση αυτα

κουτι: https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X.html#specs

CPU https://www.skroutz.gr/s/19344850/AMD-Ryzen-5-3600-Box.html

Mobo :https://www.skroutz.gr/s/19600276/MSI-B450-Tomahawk-Max.html

Οθονη https://www.skroutz.gr/s/15946483/AOC-Q3279VWFD8.html

Για Gpu θα χρησιμοποιηθει μια παλια μου gtx 970 και τροφοδοτικο υπαρχει ηδη το https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-s12ii-620-bronze-620w-p-PER.640381

Θα ηθελα αν υπαρχει καποια προταση για αλλαγη των παραπανω και προτασεις για Ram Ssd(500αρη) και μηχανικο σκληρο.

Αποτι διαβαζω η tomahawk max περνει απ'ευθειας τον ryzen 5 αλλα και αν δεν τον παρει μπορει να flashαριστει το bios χωρις να bootαρει το PC.

To Pc μπορω να το συναρμολογησω εγω και τα κοματια δεν ειναι απαραιτητο να ειναι απο το ιδιο μαγαζι.

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από peponas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για οθόνη έχεις βάλει ένα τροφοδοτικό. Αν το θες για 2ο pc και με παλιά κάρτα γραφικών GTX970, φαντάζομαι θα είσαι ικανοποιημένος με ένα IPS monitor 1080p 24" 60-75Hz σαν το AOC 24V2Q. Αν θες μεγαλύτερη ή 144Ηz οθόνη για την επόμενη μελλοντική αναβάθμιση gpu πες.

Επειδή θα είσαι με entry level gpu για 1080p ακόμα και ένας Ryzen 2600 θα ήταν υπεραρκετός αλλά εφόσον λες ότι θες να αντέξει χρόνια οκ, πας στον 3600. Φαντάζομαι κάποια στιγμή σε 2-3 χρόνια θα μπει και η τωρινή κάρτα γραφικών που έχεις στο κύριο pc σου.

Για ram κοίτα οτιδήποτε σε dual channel 16GB 3200MHz cl16 (Crucial, G.Skill, Patriot, Corsair). SSD ο Crucial MX500 είναι πολύ καλός, αλλιώς πας σε M.2 NVME Adata XPG8200 Pro με λίγα παραπάνω. Mηχανικό Seagate Barracuda ή WD Caviar Blue 7200rpm.

Για την μητρική είσαι σωστά ενημερωμένος και αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα με το ΜΑΧ στο τέλος (για το bios flashback όχι όλα όμως).

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

1.000 ευρώ για δεύτερο πισί είναι overkill και θα πάει χαμένο το h/w μέχρις ότου και υπό την προϋπόθεση ότι θα αποφασίσεις κάποια στιγμή στο μέλλον να το αξιοποιήσεις για gaming.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Για οθόνη έχεις βάλει ένα τροφοδοτικό. Αν το θες για 2ο pc και με παλιά κάρτα γραφικών GTX970, φαντάζομαι θα είσαι ικανοποιημένος με ένα IPS monitor 1080p 24" 60-75Hz σαν το AOC 24V2Q. Αν θες μεγαλύτερη ή 144Ηz οθόνη για την επόμενη μελλοντική αναβάθμιση gpu πες.

Επειδή θα είσαι με entry level gpu για 1080p ακόμα και ένας Ryzen 2600 θα ήταν υπεραρκετός αλλά εφόσον λες ότι θες να αντέξει χρόνια οκ, πας στον 3600. Φαντάζομαι κάποια στιγμή σε 2-3 χρόνια θα μπει και η τωρινή κάρτα γραφικών που έχεις στο κύριο pc σου.

Για ram κοίτα οτιδήποτε σε dual channel 16GB 3200MHz cl16 (Crucial, G.Skill, Patriot, Corsair). SSD ο Crucial MX500 είναι πολύ καλός, αλλιώς πας σε M.2 NVME Adata XPG8200 Pro με λίγα παραπάνω. Mηχανικό Seagate Barracuda ή WD Caviar Blue 7200rpm.

Για την μητρική είσαι σωστά ενημερωμένος και αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα με το ΜΑΧ στο τέλος (για το bios flashback όχι όλα όμως).

Εδιορθωθη η οθονη και ευχαριστω για τις προτασεις.Η vega 64 μου λιγο δυσκολα να μπει με αυτο το τροφοδοτικο νομιζω αλλα δεν νομιζω να φτασω σε αυτο το σημειο :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, peponas είπε

Εδιορθωθη η οθονη και ευχαριστω για τις προτασεις.Η vega 64 μου λιγο δυσκολα να μπει με αυτο το τροφοδοτικο νομιζω αλλα δεν νομιζω να φτασω σε αυτο το σημειο :P

Eίναι λίγο outdated είναι η αλήθεια, για Vega64. Όταν έρθει η ώρα το αλλάζεις κι αυτό με ένα σύγχρονο και ποιοτικότερο.

H οθόνη είναι λίγο too much αλλά αν έχεις συνηθίσει σε 32" οκ. Το θέμα είναι ότι αναγκαστικά θα παίζεις σε 1080p και δεν είναι ότι καλύτερο σε τέτοια οθόνη.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικα ο παραπανω υπολογιστης στηθηκε αλλα αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.

Το πρωτο boot αφου φορτωσει το logo της mb δειχνει να μαυριζει η οθονη (δεν κλεινει) και δεν μπαινει ποτε στα windows.αν τον κλεισω και τον ξανανοιξω μου βγαζει την επιδιορθωση windows και μετα μπαινει κανονικα στα windows.

Καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει?

ευχαριστω

Δημοσ.

Πρώτον τσεκαρε το boot priority και βάλε τον δίσκο σου πρωτο. Δεύτερον τσεκαρε μήπως βγάζοντας κάποιο από τις συνδεδεμένες συσκευές σου USB συνεχίσει το boot. 

Δημοσ.

To Boot priority ηταν οκ.Συνδεδεμενες usb εχω μονο πλητρολογιο ποντικι.να δοκιμασω να βγαλω αυτα?Επισης ψαχνοντας λιγο στο ιντερνετ βρηκα μερικες παρομοιες περιπτωσεις οπου αναφερουν το τροφοδοτικο σαν την αιτια αλλα δοκιμασα 2ο τροφοδοτικο και κανει παλι τα ιδια.

Δημοσ.

Δες και απο το μενου του BIOS να ειναι απενεργοποιημενο το Fast Boot. Latest drivers εχεις περασει στα παντα(chipset, ηχου, ethernet, καρτα γραφικων κλπ)?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, peponas είπε

To Boot priority ηταν οκ.Συνδεδεμενες usb εχω μονο πλητρολογιο ποντικι.να δοκιμασω να βγαλω αυτα?Επισης ψαχνοντας λιγο στο ιντερνετ βρηκα μερικες παρομοιες περιπτωσεις οπου αναφερουν το τροφοδοτικο σαν την αιτια αλλα δοκιμασα 2ο τροφοδοτικο και κανει παλι τα ιδια.

Ναι βγαλτα εκείνη τη στιγμή που κολλάει και δες αν συνεχίζει. Μετά αυτό που είπε ο από πάνω φίλος περνα drivers

Δημοσ.

Drivers έχουν περαστεί όλοι. Δοκίμασα να βγάλω τα USB στην εκκίνηση αλλά τζίφος fast boot στο bios δεν βρήκα. Το απενεργοποιησα από τα Windows. τωρα περιμένω να κρυώσει το pc να δω αν έχει διαφορά με το fast boot απενεργοποιημενο... Να δοκιμάσω μήπως να κάνω κάνα bios update? 

Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είναι θέμα software η hardware... 😢

Δημοσ.
2 ώρες πριν, peponas είπε

Drivers έχουν περαστεί όλοι. Δοκίμασα να βγάλω τα USB στην εκκίνηση αλλά τζίφος fast boot στο bios δεν βρήκα. Το απενεργοποιησα από τα Windows. τωρα περιμένω να κρυώσει το pc να δω αν έχει διαφορά με το fast boot απενεργοποιημενο... Να δοκιμάσω μήπως να κάνω κάνα bios update? 

Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είναι θέμα software η hardware... 😢

Δε νομίζω να καταφέρεις κάτι με το update για το συγκεκριμένο θέμα όπως επίσης ούτε αν απενεργοποιήσεις από τα win το fast boot. Θα δοκίμαζα πριν κάνω update, να βάλω στο bios default settings και θα τσεκαρα και τις μνήμες να πατάνε καλα βάζοντάς τες 2_4 σλοτ κοιτάζοντας αριστερά προς τα δεξιά αν δεν ήταν ήδη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@peponasΕγώ όταν αναβάθμισα δύο PC σε 3700X και 2400G αναγκάστηκα και στα δύο να αλλάξω τροφοδοτικό. Άλλοι δεν είχαν πρόβλημα με φτηνότερα τροφοδοτικά 8 ετών.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...