Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ξέρω πόσο νερό μάζεψε ο αφυγραντήρας που πρόκειται να τον αφήσω να δουλέψει για 7μήνες στο εξοχικό. Έχετε καμιά ιδέα για το πως μπορώ να κάνω αυτή τη μέτρηση χωρίς να πλημμυρίσει βέβαια το σπίτι;

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα είναι στο ρεύμα συνεχώς αλλά θα λειτουργεί όταν χρειάζεται και ο υγροστάτης καταλαβαίνει πως υπάρχει υγρασία, δεν θα λειτουργεί μονίμως!

Δημοσ.

Εαν το σπίτι έχει μια Α υγρασία, μετά απο 1-2 μέρες θα σταματήσει να λειτουργεί λόγω πληρότητας εκτός εαν κάνεις πατέντα να βγάζει τα νερά αλλού όπως είπαν. 

Τώρα, πως μπορείς να μετρήσεις τι θα μαζέψει, ιδεά δεν έχω.

Δημοσ.

Έχουν την επιλογή συνεχείς λειτουργίας που βάζεις το λάστιχο σε αποχέτευση, τώρα για να δεις πόσο θα μαζέψει αγόρασε και ένα βυτίο 1-2 τόνους και θα δεις πόσο θα έχει γεμίσει 🤣

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τι περιοχή μιλάμε? Που υγρασία έχει συνήθως και τι όριο θα ορίσεις εσύ? Μπορείς μόνο με μέσο όρο να καταλάβεις πόσο νερό θα βγάλει. Φαντάζομαι ότι έχει υγρασία, οπότε είναι ανάλογα τον αφυγραντηρα σου (το δοχείο του δεν έχει σημασία πόση χωρητικότητα έχει, παρά μόνο αν θες να το τεστάρεις για 1 μέρα) 

Ο δικό μου με δυνατότητα 20l/μέρα, μπορεί να γεμίσει σε 3 μέρες από 2-3 ώρες η κάθε μία. Το έχω στο manual

(το ανοίγω όταν καταλαβαίνω ότι έχει υγρασία, συνήθως 75+ και το κλείνω ~55)

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.

Σιγουρα συνδεση με αποχευτευση. Ενας Morris των 150 ευρω που ειχα παρει για σπιτι μαζευε τη μερα 4 λιτρα. Γεμιζε 2 φορες το κουτι που εχει. Σε 7 μηνες εφοσον εχεις πολυ υγρασια και τραβαει τη μερα 5 λιτρα μιλαμε για πανω απο 1000 λιτρα νερο. 

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zoranb είπε

Κάθε μέρα 4l; Πού μένεις φίλε, στη Βενετία;

Δεν ειναι δικο μου το σπιτι στης κοπελας μου που νοικιαζει. Πολυκατοικια με τεραστια υγρασια πρωτος οροφος. Δουλευει πανω απο 6 χρονια καθημερινα και εχει σωθει. Εχει και ιονιστη μαζι.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zoranb είπε

Κάθε μέρα 4l; Πού μένεις φίλε, στη Βενετία;

Κι εγώ τα ίδια έλεγα,και ο δικός μου μαζεύει χαλαρά 5 λίτρα τη μέρα.Το κλιματιστικό ειδικά επιβαρύνει πολύ την κατάσταση.Σύνδεσε τον απευθείας με την αποχέτευση,αλλιώς σε 3-4 μέρες το πολύ θα γεμίσει.

• Confused 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, zoranb είπε

Έτσι βέβαια δεν θα γνωρίζω ποτέ εάν έκανε δουλειά!

Θα το καταλάβεις από την κατανάλωση του ρεύματος. Αν θες να ξέρεις την ποσότητα του νερού που έβγαλε βάζεις σε σειρά ένα υδρόμετρο ή ένα μετρητή ποτίσματος. 
πχ https://www.ergaleionet.gr/eshop/product/10900/08188-20?skr_prm=WyJiZmJjMTk0Zi0xYTkzLTRhMDItOWNlNy1jNjRkYjFmNTVkYzMiLDE1NzE3ODMzMzc3MzAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0

• Like 2
Δημοσ.

αν ειναι κλειστα ολα τα παραθυρα πιστευω μεσα σε 1-2 μερες θα βγαλει ολη την υγρασια που μπορει να εχει το σπιτι + αυτων που ειναι στους τοιχους. Ειναι επικινδυνο να τον αφησεις να δουλευει για καιρο. Εκτος οτι καει πολυ ρευμα μη γινει και καμια βραχυκυκλωση κλπ. Εχω εναν με ζεολιθο που εχει δυνατοτητα να βγαζει το νερο σε σωληνα για αποχευτεση η λουκι ΑΛΛΑ δε νομιζω ποτε να τον αφηνα να δουλευει για μερες και να εφευγα. Πριν χρονια θυμαμαι ειχα αφησει ενα pc που ειχα φοιτητης να κατεβαζει ταινια και γυρισα μετα απο 1 βδομαδα και ειχε κατεβασει οτι ηθελα. Αφυγραντηρα δε θα αφηνα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...