Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πρόσφατα πήγα σε HCN με 120/120 mbps πρόγραμμα οπτική ίνα αλλά δεν κατάφερνα να πιάσω πάνω απο 94 mbps (ξέρω first world problem). Έχω powerline τα οποία συνειδητοποίησα πως παρόλο που γράφουν μεχρι 600mbps έχουν 10/100mbps port και επομένως βαράνε κόφτη στα 100 ονομαστική τιμή και καταλήγω στα 94. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Μπορεί με κάποιο τρόπο να ξεπεράσει τα 100? ( Έχω καλώδια CAT6 οπότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα όπως επίσης και gigabit ethernet adapter που προφανώς εμφανίζει την σύνδεση με όριο τα 100mbps)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ronatev είπε

Καλησπέρα, πρόσφατα πήγα σε HCN με 120/120 mbps πρόγραμμα οπτική ίνα αλλά δεν κατάφερνα να πιάσω πάνω απο 94 mbps (ξέρω first world problem). Έχω powerline τα οποία συνειδητοποίησα πως παρόλο που γράφουν μεχρι 600mbps έχουν 10/100mbps port και επομένως βαράνε κόφτη στα 100 ονομαστική τιμή και καταλήγω στα 94. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Μπορεί με κάποιο τρόπο να ξεπεράσει τα 100? ( Έχω καλώδια CAT6 οπότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα όπως επίσης και gigabit ethernet adapter που προφανώς εμφανίζει την σύνδεση με όριο τα 100mbps)

Μην μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις powerline για 20 mbps. Δεν τα καταλαβαίνεις πουθενά στην πράξη και στο router σου συνδέονται και ασύρματα συσκευές οπότε συνολικά θα αξιοποιούντε (αλλά όχι από μία μεμονομένη συσκευή).

Δημοσ.

Ε δεν αξίζει να δώσω λεφτά για κάτι που ήδη έχω απλά είναι κρίμα, 20 δεν ειναι και λίγα. Απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια άλλη λύση με το υπάρχον σύστημα

Δημοσ.

Υπάρχει η λυση να παρεις ενα πολυ μακρυ καλωδιο και να παρεις δίκτυο απ ευθείας απο το ρουτερ. 

Δημοσ.

Μια πιθανή λύση θα ήταν να βγάλεις 2 ξεχωριστά homeplug από αυτά που έχεις, κοντά στο σταθμό εργασίας. Κάνοντας aggregate τις 2 100ρες πόρτες με ειδικό switch, θα μπορούσες να υπερπηδήσεις το όριο των 94.

Αυτή η λύση δεν φαίνεται, όμως, οικονομικά συμφέρουσα σε σχέση με το να πουλήσεις αυτά τα homeplug και να αγοράσεις άλλα που έχουν gigabit πόρτα.

Δημοσ.

Θαπρεπε να ειναι κολλημενο στα 100 τοτε.............. 94 παιζεις σμρ 94 θα παιζεις και αυριο οτι και να κανεις. Αλλιως θα πηγαινε 100.

Δημοσ.

Αυτό είναι το μέγιστο θεωρητικό. Ξεχνάς ότι υπάρχει και το overhead που στο Ethernet πρωτόκολλο είναι περίπου 6%.

Οπότε σε Fast Ethernet έχουμε μέγιστη  πραγματική ταχύτητα 94Mbps και 940Mbps σε Gigabit. Αν υπάρχει δυνατότητα να παίξεις με Jumbo Frames, οι τιμές ανεβαίνουν αντίστοιχα στα 98/980 Mbps. Αυτά στην θεωρία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες.

Δημοσ.
On 22/10/2019 at 23:15, ronatev said:

ειναι με 100mbit port και δεν παει παραπανω και ας εχεις gigabit καλωδια καρτα.κλασικα marketing tricks.500 600 mbps powerline με fast ethernet port.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...