discrete Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Υπάρχει άραγε κάποια τράπεζα που δεν έχει πέσει στην τρέλα των SMS ως μέτρο ασφαλείας και ακόμα χρησιμοποιεί κάποιο μηχανάκι κωδικών? Σου έρχονται οι κωδικοί επιβεβαίωσης στο τηλέφωνο από την μία, μπορεί να έχεις τους κωδικούς λογαριασμού/κάποια εφαρμογή της τράπεζας στο τηλέφωνο από την άλλη για τις οποίες μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις κάθε φορά, τελικά καταλήξαμε πίσω στο να είναι ο κωδικός στην ίδια συσκευή και με το ζόρι προσπαθούν να το βαφτίσουν ασφαλές! Με αυτό το setup τελικά όποιος έχει το τηλέφωνο μπορεί να σου αδειάσει τους λογαριασμούς. Υπάρχει τέλος στην τρέλα; Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από discrete
Ather Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μάλλον η νεολαία χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα πλέον.
paylidis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Η εθνική χρησιμοποιεί ακόμα και τα δυο. Προσωπικα όταν είμαι σπίτι χρησιμοποιώ μόνο το token 1
georgeγ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 αν αποθηκευεις κωδικους τραπεζας στο κινητο φταις εσυ και οχι η τραπεζα εννοειται δεν αποθηκευουμε τετοιους κωδικους στο κινητο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Και στο κινητό δεν είναι ασφαλείς να μπαίνουμε με το αποτύπωμα;
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 1 hour ago, discrete said: Υπάρχει άραγε κάποια τράπεζα που δεν έχει πέσει στην τρέλα των SMS ως μέτρο ασφαλείας και ακόμα χρησιμοποιεί κάποιο μηχανάκι κωδικών? Σου έρχονται οι κωδικοί επιβεβαίωσης στο τηλέφωνο από την μία, μπορεί να έχεις τους κωδικούς λογαριασμού/κάποια εφαρμογή της τράπεζας στο τηλέφωνο από την άλλη για τις οποίες μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις κάθε φορά, τελικά καταλήξαμε πίσω στο να είναι ο κωδικός στην ίδια συσκευή και με το ζόρι προσπαθούν να το βαφτίσουν ασφαλές! Με αυτό το setup τελικά όποιος έχει το τηλέφωνο μπορεί να σου αδειάσει τους λογαριασμούς. Υπάρχει τέλος στην τρέλα; μια χαρα ειναι.αν αποθηκευεις στοιχεια εχεις ξεκλειδωτο το κινητο δεν σου φταιει η τραπεζα.σαν τα ατομα που εγραφαν το pin πανω στην καρτα.2019 πλεον οποτε το μπλιμπλικι δεν εχει νοημα συν κοστος για τραπεζα.επισης δεν λαμβανω διαφημισεις ποτε γιατι απλα εχω βαλει να μην λαμβανω. οποτε δεν ειναι τρελα.μια χαρα 2 step ειναι.επισης αν χασεις το κινητο και δεν το δηλωσεις για να γινει φραγη η καρτα παλι δεν φταιει η τραπεζα η αλλοι που ειχαν το μηχανακι κωδικων μαζι τους.σου κλεβαν το τσαντακι με ολα μαζι. 2 1
discrete Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 18 λεπτά πριν, georgeγ είπε αν αποθηκευεις κωδικους τραπεζας στο κινητο φταις εσυ και οχι η τραπεζα εννοειται δεν αποθηκευουμε τετοιους κωδικους στο κινητο Η τράπεζες οι ίδιες πλασάρουν τέτοιες εφαρμογές π.χ. - και από τους δικούς μου κύκλους τουλάχιστον οι περισσότεροι τις χρησιμοποιούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν και εγώ δεν τις χρησιμοποιώ έχω να πω είναι βολικό. 15 λεπτά πριν, terminacode είπε Και στο κινητό δεν είναι ασφαλείς να μπαίνουμε με το αποτύπωμα; Επίκαιρο το θέμα, όπως αποδείχθηκε πριν μερικές μέρες από την Samsung, ΌΧΙ. Και γενικά, τα δαχτυλικά αποτυπώματα είναι βολικά, αλλά δεν θα τα εμπιστευόμουνα για κάτι τόσο σημαντικό. 10 λεπτά πριν, poulinos είπε μια χαρα ειναι.αν αποθηκευεις στοιχεια εχεις ξεκλειδωτο το κινητο δεν σου φταιει η τραπεζα.σαν τα ατομα που εγραφαν το pin πανω στην καρτα.2019 πλεον οποτε το μπλιμπλικι δεν εχει νοημα συν κοστος για τραπεζα.επισης δεν λαμβανω διαφημισεις ποτε γιατι απλα εχω βαλει να μην λαμβανω. οποτε δεν ειναι τρελα.μια χαρα 2 step ειναι.επισης αν χασεις το κινητο και δεν το δηλωσεις για να γινει φραγη η καρτα παλι δεν φταιει η τραπεζα η αλλοι που ειχαν το μηχανακι κωδικων μαζι τους.σου κλεβαν το τσαντακι με ολα μαζι. Γιατί να μην έχει νόημα; Ακούγονται διάφορα για το πόσο κακό είναι το SMS για δεύτερο παράγοντα γενικά η εφαρμογή στο κινητό με κωδικούς είναι πολύ καλύτερη όμως η εντελώς ανεξάρτητη συσκευή είναι η ασφαλέστερη για αυτονόητους λόγους. Αλλά το thread είναι για τις εφαρμογές που έχουν οι τράπεζες - με αυτές χωρίς μηχανάκι είναι 1 step αφού στην ίδια συσκευή είναι οι κωδικοί. Όσο για το τελευταίο, αυτό ισχύει για όλα τα συστήματα με 2 παράγοντες. Τουλάχιστον το μηχανάκι μπορείς να το έχεις κρυμμένο κάπου.
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 15 hours ago, discrete said: Η τράπεζες οι ίδιες πλασάρουν τέτοιες εφαρμογές π.χ. - και από τους δικούς μου κύκλους τουλάχιστον οι περισσότεροι τις χρησιμοποιούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν και εγώ δεν τις χρησιμοποιώ έχω να πω είναι βολικό. Επίκαιρο το θέμα, όπως αποδείχθηκε πριν μερικές μέρες από την Samsung, ΌΧΙ. Και γενικά, τα δαχτυλικά αποτυπώματα είναι βολικά, αλλά δεν θα τα εμπιστευόμουνα για κάτι τόσο σημαντικό. Γιατί να μην έχει νόημα; Ακούγονται διάφορα για το πόσο κακό είναι το SMS για δεύτερο παράγοντα γενικά η εφαρμογή στο κινητό με κωδικούς είναι πολύ καλύτερη όμως η εντελώς ανεξάρτητη συσκευή είναι η ασφαλέστερη για αυτονόητους λόγους. Αλλά το thread είναι για τις εφαρμογές που έχουν οι τράπεζες - με αυτές χωρίς μηχανάκι είναι 1 step αφού στην ίδια συσκευή είναι οι κωδικοί. Όσο για το τελευταίο, αυτό ισχύει για όλα τα συστήματα με 2 παράγοντες. Τουλάχιστον το μηχανάκι μπορείς να το έχεις κρυμμένο κάπου. Η τραπεζα σου δινει εφαρμογη.απο εκει και περα ειναι στο χερι σου αν θα αποθηκευσεις κωδικους στην εφαρμογη. σε τιποτα δεν εισαι ασφαλης οποτε προσπαθεις απλα να παρεις τα περισσοτερα μετρα.απο εκει και περα το μεγαλυτερο ποσοστο των κινητων που τα κλεβει καποιος ειναι γιανα τα πουλησει οχι για να παρει κωδικο web bank. Το γιατι δεν εχει νοημα θα το αναλυσω λιγο περισσοτερο. Οι εταιρειες ξερουν οτι εχεις ενα smartphone Πανω σου κατα 99 τις 100 οποτε προσπαθουν να βρουν λυσεις all in one και με το μικροτερο κοστος. Οποτε όλα πλεον πανε σε apps. το να δωσουν ανεξαρτητη συσκευη για μενα πχ εχει το αρνητικο οτι θα πρεπει να την κουβαλαω μαζι μου ενω το κινητο το εχω ετσι και αλλιως.και μετα ειναι κοστος και για την τραπεζα το οποιο δεν ειναι μικρο. το sms ειναι ενα επιπροσθετο μετρο ασφαλειας με την προυποθεση και το κινητο σου να ειναι ασφαλες.σιγουρα κενα υπαρχουν σε ολες τις λυσεις.απλα αυξανεις την δυσκολια. δεν θεωρω οτι ειναι 1 step γιατι το ενα step ειναι οτι πρεπει να βαλεις κωδικο και το δευτερο step οτι ο αλλος πρεπει να εχει προσβαση στο κινητο σου για να λαβει το sms.αν το δεις με το οτι σου εκλεψαν το κινητο οποτε ολα ειναι εκει τοτε πρεπει να προνοησεις ώστε πραγματι να ειναι 2 step verification και οχι 1 step. α.να μπλοκαρεις την sim αμα στο κλεψουν.να μην αποθηκευεις κωδικους. να ακυρωσεις προσωρινα το Web banking αμα γίνει κατι. να ειναι κλειδωμενο το κινητο σου με ενα χ τροπο. Το να μην εχεις κανει τιποτα απο ολα αυτα ειναι σαν να λες εχω το Pin πανω στην καρτα ή το μηχανακι των κωδικων στο ιδιο τσαντακι με το κινητο και τα λεφτα. Περα απο το δακτυλικο αποτυπωμα μπορεις να κλειδωσεις και ξεχωριστα μερικα apps. αν τωρα εχεις αποθηκευσει κωδικους και το τηλεφωνο ξεκλειδωτο .... Ακόμα και αν ο αλλος βρει τροπο για να σπασει τον κωδικο σου ή το δακτυλικο αποτύπωμα θελει λιγο χρονο.χρονο που εχεις εσυ να ενημερωσεις την τραπεζα ή τον παροχο κινητής. Είναι ακριβως αυτο που λενε και για τα σπιτια και για το αμαξι.αν θελουν να σε κλεψουν θα σε κλεψουν.το βασικο ειναι να ανεβασεις το δεικτη δυσκολιας για να μην γινεις εσυ αυτος που θα κλεψουν. σιγουρα το sms δεν ειναι οτι καλυτερο απο την αλλη επρεπε να βρεθει μια λυση που να εχει και μικροτερο κοστος.παλια δεν ηταν με sms ήταν με κωδικο και κρυφη ερωτηση που επρεπε να θυμασαι.το κακο ειναι οτι ο κωδικος ηταν παντα ιδιος και δεν αλλαζε ποτε. και καλως ή κακως πολλες εταιρειες παιζουν με two step verification με sms γιατι ειναι ευκολο.απο Fb Μεχρι δεν ξερω τι. επισης αν δεν εισαι απο app αλλα απο Pc τοτε ειναι σε δυο διαφορετικες συσκευες τα 2 steps. 1
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 και επισης εχω βαρεθει να βλεπω το παρακατω.βλεπουμε για 2 step verification βλεπουμε να γινονται αναφορες οτι βρεθηκε προβλημα και σου ξεκλειδωνει ο αλλος το κινητο σαν χουντινι και δεν ξερω τι αλλο. οι περισσοτερες βλακειες δεν γινονται επειδη ο αλλος ειναι ο Super duper hacker αλλα επειδη εμεις δεν εχουμε παρει κανενα μετρο ασφαλειας.παραδειγματα. κωδικος καρτας μαζι με Pin πανω ή το PiN στο πορτοφολι. ευκολοι κωδικοι.αν οι τραπεζες δεν σε υποχρεωναν να βαζεις δυσκολο κωδικο οι μισοι θα ειχαν 12345 ή qwerty. αποθηκευμενα στοιχεια παντου.κινητα ,pc,internet kafe,οπου σταθουμε και βρεθουμε. κατεβασμα οτι προγραμμα βρουμε και ανοιγμα οτι αρχειο βρουμε.μετα ξαφνικα μας εκλεψαν λεφτα, αγορες απο ολα τα ακυρα site επειδη πιστευουμε οτι βρηκαμε την Super duper προσφορα. 1 1
Haldol Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 19 ώρες πριν, discrete είπε Επίκαιρο το θέμα, όπως αποδείχθηκε πριν μερικές μέρες από την Samsung, ΌΧΙ. Και γενικά, τα δαχτυλικά αποτυπώματα είναι βολικά, αλλά δεν θα τα εμπιστευόμουνα για κάτι τόσο σημαντικό. Δεν αποδείχθηκε τίποτα από τη Samsung. Το ότι η Samsung έκανε μία ευπαθή υλοποίηση δε σημαίνει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα