mpouliaritis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα, λαπτοπ presario CQ62 σβήνει κατά την εκκίνηση όταν φτάσει ακριβώς μετα το λογότυπο των windows δηλαδή ένα κλιπ πριν το καλώς ορίσατε. Ενώ στην προσπάθεια να κάνω φορμάτ ολοκληρώνεται το φόρτωμα της οριζόντιας γραμμής κάτω βγαίνει το starring windows και όταν βγάζει την μπάρα της Microsoft δηλαδή ένα κλικ πριν την μπλε οθόνη πάλι σβήνει. Δεν ανεβάζει θερμοκρασία, έχω δοκιμάσει με διαφορετικό σκληρό. Αφηνοντάς το σε οθόνη του bios όση ώρα και να μείνει δεν σβήνει. Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας.Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων.
cpc464 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Ολα τα λάπτοπ που έχουν αυτό το design από θερμοκρασίες πάσχουν, όσα presario έχω ανοίξει εγώ με καθάρισμα και αλλαγή παστούλας γίνονται καινούργια, πώς το ξέρεις οτι δέν είναι θερμοκρασία?,στο bios η cpu είναι idle, τέλος πάντων δέν επιμένω ούτε θα γίνω φορτικός, bootαρε με μία διανομή λίνουξ να δείς συμπεριφορά και αν χρειαστεί να το λύσεις έχει οδηγούς το ιντερνετ
mpouliaritis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Ειλικρινά σ ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα. Υποθέτω ότι δεν είναι θερμοκρασία απλά και μόνο επειδή ακόμα και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες πάντα σβήνει στο ίδιο χρονικό σημείο. Επίσης Δεν φαίνεται κάποια θερμοκρασία με την αφή. Όπως και να έχει και πάλι ευχαριστώ. Το έλυσα το καθάρισα και έβαλα νεα πάστα. Αν είναι εφικτό (καθώς οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες σε αυτό το κομμάτι) να μου εξηγήσετε λίγο το ,η cpu είναι idle ?
cpc464 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι στο ρελαντί δηλαδή, δουλεύει με το ελάχιστο δυνατό ρεύμα και στο χαμηλότερο ρολόι,άρα δεν παράγει πολύ θερμότητα, τουλάχιστον όχι τόση ώστε να κλείσει την θερμική προστασία. ps. Αφού είπες πως το έλυσες , πώς το είδες?, είχε πολύ βρωμιά?. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από cpc464
mpouliaritis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, cpc464 είπε Είναι στο ρελαντί δηλαδή, δουλεύει με το ελάχιστο δυνατό ρεύμα και στο χαμηλότερο ρολόι,άρα δεν παράγει πολύ θερμότητα, τουλάχιστον όχι τόση ώστε να κλείσει την θερμική προστασία. ps. Αφού είπες πως το έλυσες , πώς το είδες?, είχε πολύ βρωμιά?. Είχε πολύ βρομιά στον ανεμιστήρα και την έξοδο του αέρα, πολύ όμως! Παρεμπιπτόντως οταν σβήνει ,πατώντας το μπουτόν εκκινησης δεν παίρνει μπροστά, απλα κανει μια προσπάθεια μισου δευτερολεπτου ο ανεμιστήρας. Για να ξαναπάρει μπροστά Πρέπει να αφαιρεσω και να ξαναβάλω το βύσμα φορτιστή. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από mpouliaritis
cpc464 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Εάν το έχεις με την μπαταρία εκτός δεν είναι παράξενο, τα λάπτοπ χωρίς μπαταρία και φορτιστή κάνουν reset πατώντας το μπουτόν παρατεταμένα, το θέμα είναι να μην έπαθε ζημιά απο την υπερθέρμανση και να δουλεύει κανονικά τώρα.
mpouliaritis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εάν το έχεις με την μπαταρία εκτός δεν είναι παράξενο, τα λάπτοπ χωρίς μπαταρία και φορτιστή κάνουν reset πατώντας το μπουτόν παρατεταμένα, το θέμα είναι να μην έπαθε ζημιά απο την υπερθέρμανση και να δουλεύει κανονικά τώρα. Ευχαριστώ και πάλι.
mpouliaritis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, δοκίμασα να κάνω τις ίδιες ενέργειες (εκκίνηση η format) και με κρύο αέρα στραμμένο πάνω του ,το αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο. Πάντα σβήνει στο ίδιο σημείο. Υπάρχει καμιά περίπτωση να έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής? Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από mpouliaritis
mphxths Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 45 λεπτά πριν, mpouliaritis είπε Υπάρχει καμιά περίπτωση να έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής? Ολα χαλανε σε αυτην την ζωη .Αλλα επεξεργαστη χαλασμενο εχω δει ελαχιστες φορες στην ζωη μου.Σε φορητο εννοω. Σου προταθηκε να φτιαξεις ενα live stick με διανομη λινουξ.Καντο και δες αν θα φορτωσει ή αν θα κλεισει παλι σε καποιο χρονικο σημειο. Επισης ποσο σιγουρος εισαι για το τροφοδοτικο σου ? Μου τυχε προσφατα να παιζω με ενα φορητο που του ειχα βαλει ενα χαμηλοτερων προδιαγραφων τροφοδοτικο απο οτι ηθελε. Αποτελεσμα ηταν , οταν μπουταρε το λειτουργικο και απαιτουσε απο το τροφοδοτικο παραπανω ρευμα , το τροφοδοτικο δεν ειχε να δωσει , και εσβηνε το μηχανημα. Τσεκαρε και το τροφοδοτικο του λοιπον.Αν βγαζει σωστα ρευματα.Αν βγαζει επαρκη volts/ρευματα.
mpouliaritis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Ευχαριστώ για την βοήθεια, όσο αφορά το τροφοδοτικό σε καμία περίπτωση δεν είμαι σίγουρος οπότε θα το κοιτάξω. Τώρα για την διανομή linux δυστυχώς δεν το έχω...
mphxths Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, mpouliaritis είπε Ευχαριστώ για την βοήθεια, όσο αφορά το τροφοδοτικό σε καμία περίπτωση δεν είμαι σίγουρος οπότε θα το κοιτάξω. Τώρα για την διανομή linux δυστυχώς δεν το έχω... κατεβαζεις μια διανομη που εχει live π.χ. x/k/l(ubuntu) και την πετας σε στικακι με κανα rufus ή win32image και την μπουταρεις...
cpc464 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, mpouliaritis είπε Τώρα για την διανομή linux δυστυχώς δεν το έχω... Εύκολο είναι κατεβάζεις το αρχείο iso και το κάνεις εγγραφή με ένα πρόγραμμα σαν το balena etcher, πχ θές linux mint https://www.linuxmint.com/ πας στο mirror που σε βολεύει ( εγώ διάλεξα να κατεβάσω από τον ΟΤΕ) και με το balena φτιάχνεις bootable στικάκι, το βάζεις στο λάπτοπ και με το ανάλογο πλήκτρο (συνήθως F12) διαλέγεις το usb και κάνεις boot από κει. Εάν το πρόβλημα δεν είναι η υπερθέρμανση τότε δες τροφοδοτικό όπως σου είπαν, μνήμη, η μπαταρία του bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα