Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά βοήθεια: έχουμε καθυστερήσει ένα χρόνο από όταν πληρώσαμε το παρόβολο για υπαγωγή και τακτοποίηση αυθαιρέτων και λέει ότι αν σε ένα μήνα δεν πληρωθεί η πρώτη δόση, μπορεί να έχει πρόστιμο ή και να μην ολοκληρωθεί η υπαγωγή! ισχύει αυτό? το ότι ζητάμε κωδικούς να δούμε τι έχει κάνει ο μηχανικός και μας απαντάει ότι είναι οι κωδικοί του και δεν μπορεί να τους δώσει, ισχύει και αυτό? Και τι κάνουμε αν ισχύουν όλα αυτά? Πόσο είναι λογικό να περιμένουμε, εφόσον καθυστερεί διότι, όπως μας λέει, δεν είναι σίγουρος, καθώς δεν του βγαίνουν τα σχέδια (!) (έχει μετρήσει οκτώ φορές -από το 2015 μετράει- και ακόμη μετράει το σπίτι απ' έξω χωρίς να μας ειδοποιήσει).  Πώς αλλάζουμε μηχανικό?  Πού να στραφούμε να βρούμε το δίκιο μας αν με υπαιτιότητά του χάσουμε τις προθεσμίες και τόσα παράβολα κλπ (είμαστε σε διαδικασία αποδοχής διαθήκης όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας όλων αυτών παρεπιπτόντως)...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε πρόταση θα είναι πολύ πολύτιμη για εμάς, έχουμε τρελαθεί (χρήματα μας είπε να μην ανησυχούμε, αλλά δεν έχει δεχτεί να μας πει ούτε περίπου πόσο θα κοστίσει, κι αυτό μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε με τη σειρά:

1) ημερομηνία υπαγωγής νοείται η ημερομηνία καταβολής του σχετικού παραβόλου, όπως αυτή παρουσιάζεται δια της ηλεκτρονικής διαδικασίας στο πληροφοριακό σύστημα.

2) για να έχεις έκπτωση στο πρόστιμο πρέπει να πληρώσεις το πρόστιμο ή μερος του (ανάλογα με την έκπτωση που θες) έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής.

3) όντως κάποια στιγμή πρέπει να πληρωθεί πρόστιμο. Δεν ξέρω πότε, αλλά αν δεν το πληρώσεις ποτέ, τότε κάποια στιγμή θα ακυρωθεί η ημερομηνία παραβόλου (νομίζω είναι στους 14 μήνες)

4) Τους κωδικούς του, σαφώς και δεν στους δίνει

Σε κάθε περίπτωση απο το σύστημα μπορεί να σου δώσει ένα αντίγραφο 7 σελίδων περίπου που έχει τα πάντα μέσα. πχ το ακόλουθο είναι η συνοπτική περιγραφή στην τελευταία σελίδα (δες τις ημερομηνίες στην πρώτη στήλη) :

image.png.c9b6682e88269e146f0321725c9b045e.png

Στην ακόλουθη εικόνα φαίνεται το ιστορικό στην αρχή που το ζήτησα. Μετά το ξέχασε για μήνες μέχρι που τον πίεσα να μου δώσει το τελικό που να φαίνεται πως ολοκληρώθηκε (φαίνεται πως λείπει το τελευταίο βήμα με την ημερομηνία 2019 στο ακόλουθο)

image.png.60392e1feef4ac42c31f0c6c8fbc0cb3.png

Επίσης αν σου δώσει Ηλεκτρονικό κωδικό δήλωσης ή Μοναδικό Αριθμό Ακινήτου μπορείς να τα δεις μόνη απο το ακόλουθο:

https://portal.tee.gr/ypeka/auth/pages/public/DilosiBeb.jspx

1 ώρα πριν, syvvefoula είπε

χρήματα μας είπε να μην ανησυχούμε, αλλά δεν έχει δεχτεί να μας πει ούτε περίπου πόσο θα κοστίσει, κι αυτό μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο...

Επίσης πως κλείσατε συμφωνία χωρίς να ξέρετε για αμοιβες:

• Τοπογραφικού
  • Μηχανικού 
  • Στατικής επάρκειας 
  • Πρόστιμα που θα πληρώσετε
  • Πιθανές εργασίες που απαιτούνται (στατικής επάρκειας πχ) που πρέπει να γίνουν

γενικά πως κλείνετε συμφωνίες χωρίς να ρωτάτε κόστη !?!?!?!?!?!? Για την ίδια υπαγωγή έχω πάρει προσφορά 4000€ έχω πάρει και 1500€ (για ακριβώς τα ίδια αντικείμενα). Τι φάση το πάω και δεν ρωτάω τιμες?!!?!?!?!?

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Εμένα λίγο μου κάνει σαν να λειτουργεί σαν middleman και να έδωσε τα σχέδια να τα κάνει άλλος , γι'αυτό δεν σας λέει τιμή, θέλει να μάθει πόσα θα του πουν ώστε να βάλει και ο ίδιος μια υπεραξία.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

@sphinxgr δική σου τακτοποίηση είναι αυτή ; :P

Ε προφανώς ναι!!! 

33 λεπτά πριν, LittyMeek είπε

Εμένα λίγο μου κάνει σαν να λειτουργεί σαν middleman και να έδωσε τα σχέδια να τα κάνει άλλος , γι'αυτό δεν σας λέει τιμή, θέλει να μάθει πόσα θα του πουν ώστε να βάλει και ο ίδιος μια υπεραξία.

Ε και αυτό προφανώς ναι!!! 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ε προφανώς ναι!!! 

Ε και αυτό προφανώς ναι!!! 

μην το γελας, ξερεις ποσοι συμφοιτητες μου κανουν τετοιες δουλειες, δινεις 100 ευρω σε εναν φοιτητη για το autocad χρεωνεις εσυ 500, υπαρχουν μηχανικοι και "μηχανικοι"

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LittyMeek είπε

μην το γελας, ξερεις ποσοι συμφοιτητες μου κανουν τετοιες δουλειες, δινεις 100 ευρω σε εναν φοιτητη για το autocad χρεωνεις εσυ 500, υπαρχουν μηχανικοι και "μηχανικοι"

Προφανώς. Μου έβγαλαν τοπογραφικό 150€ για Αττική. Όλοι ζητάγαν 300 με 500€.

Το 150€ σαφώς είναι χώμα και έγινε από κάποιον φοιτητή κλπ και υπογράφηκε από τον υπεργολαβο μηχανικό που έβαλε 50€ τσέπη. Στο τέλος της ημέρας όλοι κερδισμένοι βγήκαμε. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Προφανώς. Μου έβγαλαν τοπογραφικό 150€ για Αττική. Όλοι ζητάγαν 300 με 500€.

Το 150€ σαφώς είναι χώμα και έγινε από κάποιον φοιτητή κλπ και υπογράφηκε από τον υπεργολαβο μηχανικό που έβαλε 50€ τσέπη. Στο τέλος της ημέρας όλοι κερδισμένοι βγήκαμε. 

ολοι εκτος απο τον φοιτητη που εφαγε εκμεταλευση, θα το βρει μπροστα του οταν θα βγει στο επαγγελμα και ολοι οι πελατες θα ζητανε να παιρνει ευθυνες για ψιχουλα

• Like 1
Δημοσ.

...ναι ενώ είναι φυσιολογικό ο πελάτης να δίνει ένα μηναίο μισθό  για τοπογραφικό.

Ο καθένας την τσέπη του κοιτάει. Ειδικά οι μηχανικοί τρώνε από 100 μεριές... Ας όψονται οι  δεκάδες βουλευτές τους.

• Like 1
Δημοσ.

Ου μπλέξεις με κακούς μηχανικούς. Όσο το δυνατόν να είναι γνωστός ή κάπου κοντά να μπορείς να τον βρεις. Την πατήσαμε παλιότερα με ένα γραφείο μηχανικών, μόνο λόγια και υποσχέσεις... μέχρι που σταμάτησαν να απαντάν στα τηλέφωνα, έφαγαν την προκαταβολή και εξαφανιστήκαν.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, The_Judas είπε

...ναι ενώ είναι φυσιολογικό ο πελάτης να δίνει ένα μηναίο μισθό  για τοπογραφικό.

Ο καθένας την τσέπη του κοιτάει. Ειδικά οι μηχανικοί τρώνε από 100 μεριές... Ας όψονται οι  δεκάδες βουλευτές τους.

Πίστεψε με όχι από 100 μεριές δεν τρώνε, γράφεια κλείνουν γιατί τα έξοδα> έσοδα. Αυτή τη καραμέλα ξεχαστεί την... Υποκατοτατο μισθό οι νέοι μηχανικοί γι'αυτό με το που τελειώνουν εξωτερικό με τη μία...

Ο ελληναρας όμως πρώτα θα τα ακουμπήσει στα μπουζούκια και στη νυχου τατουάζ κτλπ και μετά στον μηχανικό η την υγεια. Εσύ λες ένα σχέδιο αλλά το τι δουλειά κρύβεται από πίσω...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νόμος της προσφοράς-ζήτησης ισχύει για όλους τους κλάδους.  ...και τα νύχια πλέον πολλές τα κάνουν μόνες τους και τα μαλλιά τους μόνοι, όλοι από κάπου κόβουν χρήματα για να επιβιώσουν.

Απλά ορισμένοι κλάδοι έχουν κάποια εγγυημένα έσοδα+ νομοθεσία ή έσοδα από το κράτος. βλέπε αυτό που έγραψε πιο πάνω ο aristotelis (Μόνο η διαθήκη δεν θέλει μηχανικό!)

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
23 ώρες πριν, syvvefoula είπε

Παιδιά βοήθεια: έχουμε καθυστερήσει ένα χρόνο από όταν πληρώσαμε το παρόβολο για υπαγωγή και τακτοποίηση αυθαιρέτων και λέει ότι αν σε ένα μήνα δεν πληρωθεί η πρώτη δόση, μπορεί να έχει πρόστιμο ή και να μην ολοκληρωθεί η υπαγωγή! ισχύει αυτό? το ότι ζητάμε κωδικούς να δούμε τι έχει κάνει ο μηχανικός και μας απαντάει ότι είναι οι κωδικοί του και δεν μπορεί να τους δώσει, ισχύει και αυτό? Και τι κάνουμε αν ισχύουν όλα αυτά? Πόσο είναι λογικό να περιμένουμε, εφόσον καθυστερεί διότι, όπως μας λέει, δεν είναι σίγουρος, καθώς δεν του βγαίνουν τα σχέδια (!) (έχει μετρήσει οκτώ φορές -από το 2015 μετράει- και ακόμη μετράει το σπίτι απ' έξω χωρίς να μας ειδοποιήσει).  Πώς αλλάζουμε μηχανικό?  Πού να στραφούμε να βρούμε το δίκιο μας αν με υπαιτιότητά του χάσουμε τις προθεσμίες και τόσα παράβολα κλπ (είμαστε σε διαδικασία αποδοχής διαθήκης όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας όλων αυτών παρεπιπτόντως)...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε πρόταση θα είναι πολύ πολύτιμη για εμάς, έχουμε τρελαθεί (χρήματα μας είπε να μην ανησυχούμε, αλλά δεν έχει δεχτεί να μας πει ούτε περίπου πόσο θα κοστίσει, κι αυτό μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο...)

Σε ποιο νόμο κάνατε υπαγωγή ; Εάν το έχει μεταφέρει ο μηχανικός στο 4495 τότε πρέπει να πληρωθεί το ανταποδοτικό τέλος σίγουρα 15-20€ , γιατί την πρώτη δόση δεν ειμαι σίγουρος.

Το χαρτί της υπαγωγής έχει κωδικό ασφαλείας που το πληκτρολογείς και βλέπεις τις δηλώσεις υπαγωγής.

Τέλος εάν πάτε σε άλλο μηχανικό πρέπει ο παλιός μηχανικός να κάνει αίτηση και να μεταφέρει τη αίτηση υπαγωγής στο άλλο μηχανικό (όλα αυτά μέσα από το σύστημα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...