drunkdonkey Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, rkb είπε Σκεφτόμουν κάτι φθηνότερο, ιδανικά όχι πάνω από 30 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την πρόταση. Αν κατάλαβα καλά και οι Κ1/Κ2 θα κάνουν αλλά και πάλι είναι αρκετά ακριβοί. με χειροκίνητο για να κόψεις ελληνικό, θα σου βγει η πίστη.. πόσο μάλλον κάποιος με 30 ευρώ.. πάνε στο καφεκοπτείο της γειτονιάς σου και ζήτα φρέσκο καφέ. 1
Melven Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 22/11/2024 στις 11:01 ΠΜ, kabalaris83 είπε Την θέλω για οικιακή χρήση οπότε μάλλον θα πάω σε gaggia. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! εγω απο την αλλη παω για magnifica απ οτι λεω. μου κανει εντυπωση οτι η gaggia brera εχει μονο 5 σταδια κοπης των κοκων ενω οι magnifica εχουν 13. εχω δοκιμασει απο brera φιλου και δεν ειναι ασχημο αλλα νομιζω πως επισης η delonghi δεν απογοητευει. δες μια συγκριση στο παρακατω review που λεει για την gaggia brera αλλα και για μια magnifica, πιο παλιο ομως μοντελο αλλα τρομερα εφαμμιλο στα features. https://www.coffeeness.de/en/delonghi-ecam-22-110-review/ εγω προσανατολιζομαι για delonghi Magnifica S Smart ECAM250.23.SB https://coffeeblog.co.uk/delonghi-magnifica-esam-4200-review/#ssmart https://www.delonghi.com/el-gr/aytόmatī-kafetiέra-magnifica-s-smart-ecam250-23-sb/p/ECAM250.23.SB Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από Melven
Vagosman Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Στις 20/11/2024 στις 10:04 ΜΜ, Crbull είπε Μιας και μιλάτε για μύλους. Σκέφτομαι να αγοράσω τον J ultra ,το χειροκίνητο πιστεύω δεν θα με κουράσει καθώς η χρήση θα είναι μόνο για σαββατοκύριακο . Οι γνώστες έχετε να προτείνεται εφάμιλλο ηλεκτρικό ή έστω κάποιον καλύτερο χειροκίνητο ; Κάποιο αρνητικό στον συγκεκριμένο μύλο ; Καθαρά για εσπρέσο η χρήση https://1zpresso.coffee/product/jultra/
johnniek13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 13 hours ago, Vagosman said: https://1zpresso.coffee/product/jultra/ Τον παρελαβα χθες απο Amazon και εκανα δοκιμες 3-4 καφεδες. Διαθεσιμο ειχα το master blend coffee island. Μηχανη delonghi 15τιας που εχει φτιαξει συνολικα 100 καφεδες και εχει boiler. Καλαθι unpressurized απο LA PAVONI. χωρις PID και καμμια αλλη ρυθμιση. Μεχρι τωρα εκοβα με bosch μυλο με λεπιδες των 20 ευρω για 30 δευτερα. Ο καφες πινοταν αλλα οχι κατι το εξαιρετικο. 18 in 42-45 out σε 30 δευτερα. Αφου δοκιμασα οτι στο 0 νιωθω (καλιμπραρισμα) να ακουμπουν τα μαχαιρια εκανα την πρωτη ρυθμιση στο 1.1.2 και με 18 γρ. δεν βγηκε σταγονα απο την μηχανη. 2η προσπαθεια 18γρ στο 1.2.2 εβγαλε 10 γρ σε 35 δευτερα. 3η προσπαθεια 18 γρ στο 1.3.5 εβγαλε 36 γρ σε 35 δευτερα. αυτον τον δοκιμασα και ηταν περιπου στα ιδια με αυτον που εφτιαχνα μεχρι τωρα. Θεωρω οτι δεν εχω πετυχει σωστη εκχυληση ακομα και σημερα θα δοκιμασω 1.3.5. με 17 γραμμαρια ή 16. Το κοψιμο μου φανηκε αρκετα ευκολο και εκανα περιπου 65 περιστροφες σε 30 δευτερα. 2
Vagosman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Γεύση δεν μας είπες. Αυτός ο bosh μύλος είναι για μπαχαρικά;
k4ts0u Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 4 hours ago, thermaikos4 said: μεχρι 350 ποια delonghi προτεινετε; Σε αυτά τα χρήματα θα κοιτούσα την Sage Bambino. 1
nikosaek2121 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Είμαι μεταξύ Magnfica Evo 378 ευρώ Evo Next 540 Dinamica Plus black 570 Πια πιστεύεται αξίζει περισσότερο, θέλω απλός να πίνω καλό Freddo Espresso και τα γαλακτοιδη δευτερεύοντα για τους γονείς μου.
avacan23 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Για αυτούς που θέλουν να πίνουν κανονικό εσπρεσσο αντί να δώσουν τα λεφτά για αυτόματη μπορούν να πάνε σε χειροκίνητη με μύλο. Υπάρχουν 3 μηχανές δοκιμασμένες με pid . 1) sage bambino 270 ευρώ 2) Hibrew 10a 200 ευρώ 3) solis barista perfecta 320 ευρώ τώρα με λίγο ψάξιμο βρίσκεται ένα καλό μύλο στα 150 -200 ευρω και πίνετε πραγματικά καφέ όπως θα πίνατε έξω σε ένα μαγαζί και δε φθάνει σε ποιότητα καμία αυτόματη μηχανή. https://m.geekbuying.com/item/HiBREW-H10A-Semi-Automatic-Espresso-Coffee-Machine-521189.html?Currency=EUR&source=googleads&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gbraid=0AAAAADnmFQwxFm30DnbgI5nyf1K-ZNQEi&gclid=EAIaIQobChMItILR2oiPigMVr6hoCR3afyVeEAQYASABEgLEE_D_BwE
johnniek13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 27/11/2024 at 21:37, Vagosman said: Γεύση δεν μας είπες. Αυτός ο bosh μύλος είναι για μπαχαρικά; Ναι ο bosch ειναι για μπαχαρικα αλλα καποιοι οπως και εγω τον χρησιμοποιουμε και για φιλτρου. Σε συνεχεια του j-ultra εχω στα χερια μου εδω και περιπου 6 μερες την Νεα GAGGIA CLASIC E24 με το ορειχαλκινο Boiler. (αγορα απο samba coffe στα 465). 1. Με τον μυλο πολυ ευχαριστημενος. Εφτιαξα και 2-3 φιλτρου γαλλικους και μπορω να πω οτι ηταν οι καλυτεροι που εχω πιει ποτε. Χωρις να το ψαξω ιδιαιτερα για να βελτιωσω την γευση το master blend του espresso εδωσε γαλλικο που δεν εβγαζε καμμενο και πικριλα ενω το Nikaragua (coffee island) που ειχε Medium roast μου αρεσε ακομα περισσοτερο γιατι οντως διεκρινα και φρουτιλα και λιγο οξυτητα που μεχρι τωρα σε γαλλικο ουτε μυρωδια. Το ποσο βασικος ειναι ο καλος μυλος φανηκε οταν δοκιμασα Κολομβια espresso (rizopouloscoffee.gr) o οποιος ειναι πολυ Medium roast. Απο 1.3.2 στον master blend κατεβηκα σε 1.1.0 για να βγαλω απο 17γρ --> 42 σε 35 δευτερα. Ο συγκεκριμενος βγαζει πολυ φρουτο και αρκετη οξυτητα οχι ομως ενοχλητικη και δε πικριζει καθολου. Mε τον Bosch αυτα δεν γινονται (ολοι πικροι εβγαιναν). 2. Για την Classic δεν εχω μετρο συγκρισης περαν της παλιας delonghi . Ορειχαλκινο boiler, 100% μασιφ ανοξειδωτο Portafilter 58mm και τα κολπα που κυκλοφορουν στο ιντερνετ ειναι η μερα με την νυχτα. Το Porttafilter το εκοψα με ποτηροτρυπανο. Μιση ωρα εφαγα γιατι το ατιμο ειναι 5 χιλιοστα παχος και το ανοξειδωτο θελει χαμηλες στροφες αλλα το δραπανο μου δεν παει κατω απο 200. Οσο για αυτοματες μηχανες, ειμαι τελειως αντιθετος. Κοιταζα και εγω την bambino plus αλλα διαπιστωσα πως οτιδηποτε χαλασει μετα απο 2 χρονια παει για πεταμα. Δεν εχει ανταλλακτικα οπως η classic (απο φλαντζες μεχρι αντλιες και θερμοστατες) και δεν μπορεις να την φτιαξεις μονος σου. Η classic στην ουσια ειναι ενα κουτι σε σχημα γαμα που μεσα εχουν βιδωσει τα παντα. Δεν εχει πλαστικα ουτε περιεργες βασεις ουτε ηλεκτρονικα περιεργα. Για μηχανη με μυλο ενσωματωμενο, ακομα χειροτερα (εχουν κεραμικα κοπτικα) γιατι αν δεν χαλασει η μηχανη, ο μυλος σιγουρα θα τα παιξει πολυ συντομα. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από johnniek13 1
Vagosman Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Κοιτα, μυλος χωρις συνέπεια στην κοκομετρία δεν κάνει ουτε για φιλτρο ουτε καν για cold brew. Οπότε μύλος για μπαχαρικά δεν κάνει γενικά. Πως κ J Ultra ενω εισαι για brew; Αν ηθελες κατι all around γιατι δεν πήγες K ultra; Προσωπικά πάω για Κ μεσω καλης προσφοράς BF, ωστε να εχω καποια σχετική ευελιξία τόσο σε brew οσο και σε espresso. Οταν έρθει θα ποστάρω εντυπώσεις. 1
johnniek13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 8 hours ago, Vagosman said: Κοιτα, μυλος χωρις συνέπεια στην κοκομετρία δεν κάνει ουτε για φιλτρο ουτε καν για cold brew. Οπότε μύλος για μπαχαρικά δεν κάνει γενικά. Πως κ J Ultra ενω εισαι για brew; Αν ηθελες κατι all around γιατι δεν πήγες K ultra; Προσωπικά πάω για Κ μεσω καλης προσφοράς BF, ωστε να εχω καποια σχετική ευελιξία τόσο σε brew οσο και σε espresso. Οταν έρθει θα ποστάρω εντυπώσεις. Πινω γαλλικο με προγραματισμενη καφετιερα γιατι σηκωνομαι 6.30 το πρωι και βολευει σε ποσοτητα αλλα και ετοιμασια. Μετα το μεσημερι επινα ελληνικο και espresso που ειχα χρονο για να φτιαξω. Με το νεο μυλο και μηχανη εφτιαξα πρωι γαλλικο με τα αποτελεσματα που λεω πιο πανω αλλα σημερα (πρωι χωρις δουλεια) εκανα και δυο americano και ομολογω οτι ενθουσιαστικα με το αποτελεσμα. Σαφως πολυ καλυτερος ο americano απο του φιλτρου. εχει την ιδια λεπτοτητα αλλα πολυ πιο γευστικος. Ενας με medium και ενας με dark. Ο dark βγηκε καλυτερος. Αρα πλεον κατα 90% θα φτιαχνω espresso και το πρωι, απλα θα τον κανω americano για να με καλυπτει η ποσοτητα.
Vagosman Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 παλι κατι δεν μας λες καλα. Ειχες βαλει χρονομετρο να ξεκινησει ο γαλλικος πριν ξυπνησεις αλλα ειχες τριψει καφε απο το προηγουμενο βραδυ και τον ειχες στο φίλτρο; Αν καταλαβαίνω, κόψιμο σε μύλο μπαχαρικών, τριψιμο 8 ωρες πριν την εκχύλιση. Οτι καφε να φτιάξεις μετα απο αυτο θα ειναι χαοτική η διαφορά του. Καραβίσιος νες παίζει να ηταν καλύτερος. 1
modechristo_13 Δημοσ. Σάββατο στις 07:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:20 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. Κοιτάω για αυτόματη καφετέρια αυτήν την στιγμή έχω με κάψουλες. Κοιτάω το παρακάτω μοντέλο: https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proino-kafes/kafetieres-espresso/delonghi-kafetiera-espresso-automati-ecam-12-123-b_4648781 Την έχει κανείς? Είναι αξιόπιστη? Αξίζει να ανέβω σε λεφτά? Οποιαδήποτε πρόταση την ακούω. Ευχαριστώ Επεξ/σία Σάββατο στις 07:22 μμ από modechristo_13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα