Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso

nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, alejsalonica είπε

Έχεις εικόνα; Σε σχέση με Sage?

Από αυτά που έχω δει , συνδυάζει πολλές ευκολίες της αυτόματης με αρκετά θετικά των κλασσικών μηχανών. Δυστυχώς η αντιπροσωπία εδώ θα την φέρει μέσα στο 2025. Στο amazon.de έγιναν  ήδη αρκετές προπαραγγελίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, freelove είπε

Για αποκλείεται χρήση espresso specialty για να αναδεικνύει στο ποτήρι αυτά τά λουλουδένια και αρώματα.

Κάνω χρήση αποκλειστικά ελαφρύ ψήσιμο single origin από underdog κόκκο espresso.

Έχω την lelit annita αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Μύλο έχω το df64 2gen.

Νά βρώ την κατάλληλη μηχανή ώστε black Friday χτυπάω.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη για τούς γνωστές 

Καλησπέρα. Ενώ θες κάτι για light roast που να βγάζει λουλουδένια γεύση και αρώματα, έχεις τον df64 υποθέτω με τα βασικά του μαχαίρια (Italmill) τα οποία βγάζουν μουντό σε ποικιλία γεύση, με πολύ σώμα και προορίζονται για medium dark ψησίματα. Όχι ότι δεν είναι καλά τα μαχαίρια, αλλά είναι άλλη κατηγορία από αυτή που ψάχνεις, αλλά αν δεν ψάχνεις σώμα στο αποτέλεσμα και αν δεν πίνεις καφέδες με γάλα τότε δεν είναι για σένα. Με το να αλλάξεις μηχανή δε θα δεις το αποτέλεσμα που ψάχνεις. Μπορείς να αναβαθμίσεις τα μαχαίρια πχ σε SSP multipurpose ή sweet lab cast εάν δε θες να αλλάξεις όλο τον μύλο, εάν ξέρεις να τα αλλάζεις (θέλουν και ευθυγράμμιση μετά)

Επεξ/σία από thodoris5321

18 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε

Καλησπέρα. Ενώ θες κάτι για light roast που να βγάζει λουλουδένια γεύση και αρώματα, έχεις τον df64 υποθέτω με τα βασικά του μαχαίρια (Italmill) τα οποία βγάζουν μουντό σε ποικιλία γεύση, με πολύ σώμα και προορίζονται για medium dark ψησίματα. Όχι ότι δεν είναι καλά τα μαχαίρια, αλλά είναι άλλη κατηγορία από αυτή που ψάχνεις, αλλά αν δεν ψάχνεις σώμα στο αποτέλεσμα και αν δεν πίνεις καφέδες με γάλα τότε δεν είναι για σένα. Με το να αλλάξεις μηχανή δε θα δεις το αποτέλεσμα που ψάχνεις. Μπορείς να αναβαθμίσεις τα μαχαίρια πχ σε SSP multipurpose ή sweet lab cast εάν δε θες να αλλάξεις όλο τον μύλο, εάν ξέρεις να τα αλλάζεις (θέλουν και ευθυγράμμιση μετά)

Με τό πού έκανα την παραγγελία για το df64 2gen επέλεξα τά μαχαίρια SSP νά τά βάλουν αυτή. 

Οπότε από την πρώτη μέρα έχω αυτά τά μαχαίρια. https://df64coffee.com/a/s/products/ssp-burrs

Με την μηχανή καφέ την lelit anita Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω για αναβάθμιση 

4 ώρες πριν, freelove είπε

Με τό πού έκανα την παραγγελία για το df64 2gen επέλεξα τά μαχαίρια SSP νά τά βάλουν αυτή. 

Οπότε από την πρώτη μέρα έχω αυτά τά μαχαίρια. https://df64coffee.com/a/s/products/ssp-burrs

Με την μηχανή καφέ την lelit anita Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω για αναβάθμιση 

Συγκεκριμένα ποια SSP μαχαίρια έχεις;

1 ώρα πριν, freelove είπε

https://df64coffee.com/products/ssp-burrs

Αυτά που είναι SSP για single origin coffee.

Δοκίμασα με prefussion σήμερα εκχύλισμα στα 8bar καί κάπως καλύτερα τά πράγματα 

Όλα είναι SSP για single origin. Δες την παραγγελία και πες μου εάν γράφει high uniformity, Multipurpose (unimodal) ή sweet lab.

Γειά σας παιδιά πριν ν λίγο καιρό πήρα τ μυλο eureka zero single dose espresso μηχανη ειχα μια πολυ απλή hibrew h10a https://edodima.com/product/μηχανή-εσπρέσο-hibrew-h10a/?srsltid=AfmBOoo-UdpG72RknxF2HsYMj3Sg4wDysRaeS5sL3ylzlWm-0-DIkclr θ ήθελα ν παω σ κάτι πιο καλό μέχρι 500 600 ευρω , έχετε ν προτείνετε κάτι οι γνωστές 

Στις 28/10/2024 στις 6:05 ΜΜ, freelove είπε

SSP Espresso (High Uniformity) αυτό γράφει 

αυτά είναι για τον κλασικό εσπρέσο, ή για milk based καφέδες. Δε θα σου βγάλουν διάφορα αρώματα κτλ που ψάχνεις. Αν μπορείς βρες να τα ανταλλάξεις με τα Multipurpose ή τα Sweet lab. Θα πρέπει να τα ευθυγραμμίσεις όμως μετά.

Έχει πάρει κανείς το DF54? Πρόσφατα απέκτησα ένα flair58 και ψάχνω ένα μύλο για εσπρέσσο.

Σαν αρνητικά βλέπω ότι έχει ένα μέτριο σε δύναμη μοτέρ καθώς και αναφορές για retention/static/clogging.

Σκεφτόμουν και χειροκίνητους μύλους όπως k6 Kingrinder ή κάτι από 1zpresso αλλά ακόμα και με 2 καφέδες που φτιάχνω τη μέρα μάλλον θα γίνει ταλαιπωρία σύντομα.

Οποιαδήποτε άλλη γνώμη ή πρόταση για vfm espresso grinder δεκτή!

19 ώρες πριν, k4ts0u είπε

Έχει πάρει κανείς το DF54? Πρόσφατα απέκτησα ένα flair58 και ψάχνω ένα μύλο για εσπρέσσο.

Σαν αρνητικά βλέπω ότι έχει ένα μέτριο σε δύναμη μοτέρ καθώς και αναφορές για retention/static/clogging.

Σκεφτόμουν και χειροκίνητους μύλους όπως k6 Kingrinder ή κάτι από 1zpresso αλλά ακόμα και με 2 καφέδες που φτιάχνω τη μέρα μάλλον θα γίνει ταλαιπωρία σύντομα.

Οποιαδήποτε άλλη γνώμη ή πρόταση για vfm espresso grinder δεκτή!

Είσαι σίγουρος πως με τη flair θα σε κουράσει πρώτα ο μύλος; 
Αν παρεις χειροκίνητο (έχει και το θετικό πως σε ακολουθεί σε διακοπές, εξοχικά κλπ) εγώ θα πήγαινα στον 1zpresso j max ή j ultra.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...