Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Vagosman είπε

Θα επανέλθω πάλι σε ερωτήσεις αναζήτησης.

Μονό μποιλερ η πολύ καλό θερμομπλοκ;

Pid κ ενδεχομένως κάποιο flow control?

Παίζει κάποιος με flow profiling?

Rotary pump το αφήνω να υπάρχει.

E61 δεν πιστεύω ότι πλέον είναι απαραίτητο, θέλει κ σοβαρό ζέσταμα που δεν συνάδει με τους γρηγορότερους ρυθμούς και την αναγκη εξοικονόμησης ενέργειας.

Η ascaso steel είναι πολύ ακριβή πιστεύω γι'αυτό που πραγματικά προσφέρει; Αξίζει η Uno; Έχει πολλά θεματακια για την τιμή της.

Οι μηχανές είναι σαν τα κινητά, αν πχ θες φωτογραφία Καλή σε πάνε ναυαρχίδα.

Υπάρχει μηχανή εκεί έξω που να κλικαρει πολλά κουτιά;

Υπάρχει εξελακι με συγκριτικά;

Τα μαγαζιά που κοιτάτε από το εξωτερικό παίζουν όντως καλά σε Black Friday?

 

Υγ: Μυλο έχω Timemore p64s, πολύ ικανοποιημένος από το workflow αλλά δεν αισθάνομαι ότι παιρνω ότι μπορώ εξαιτίας μιας κινεζομηχανης με φτηνό θερμομπλοκ, και υποτυπώδες opv. Πρέπει να ανεβάσω το παιχνίδι αλλά οι επιλογές πολλές κ δεν θέλω να είναι hit+miss. Είναι 4ψηφια τα νούμερα στα σοβαρά μηχανάκια.

 

Θα ήθελα να παίξω σε αρκετά χαμηλότερες πιέσεις επίσης ~6bar για microlots. Υπάρχει μια τάση για μικρότερες πιέσεις, ζουμερες και αργές σχετικά εκχυλισεις. Καλύτερη διαχείριση του puck, μικρή πιθανότητα channeling.

Ένας τεράστιος αχταρμάς σκέψεων το ποστ. Η πρόθεση είναι καλή, αλλά έχεις ανοίξει τη ψαλίδα των επιλογών σε όλα τα budget με αυτά που ζητάς, αλλά χωρίς να θες να δώσεις πολλά λεφτά, το οποίο δε συνάδει με αυτό που θες.

Να πούμε ότι γευστικά προφίλ σε light roast καφέδες είναι δύσκολο έως αδύνατο να έχεις πάρει με κινεζομηχανη, όταν έχουν πίεση 15+ bar, άγνωστη θερμοκρασία και pressurised καλαθάκι. Συνεπώς όποια σοβαρή μηχανή πάρεις, από Lelit και πάνω, θα δεις μεγάλη διαφορά.

Αφου δε θες γάλατα κλπ, αφήνεις στην άκρη dual boiler. Αφού θες να παίζεις με light roast, αφήνεις στην άκρη thermoblock και πας σε μόνο boiler. Μη κοιτάς για rotary vs vibration pump, θα παίξεις με την πιο κοινή, που είναι και πιο φθηνή, και δεν επηρεάζει την εκχύλιση.

Ας απομυθοποιήσουμε το γεγονός ότι τα Ε61 αργούν να πιάσουν θερμοκρασία. Με ένα water flushing η θερμοκρασία στο group head ανεβαίνει άμεσα. Στη δική μου μηχανή, την αφήνω συνήθως 20 λεπτά να ζεσαταθει, και μετά με ένα water flushing είναι πανέτοιμη.

Τα πράγματα σοβαρεύουν με τη χαμηλή πίεση και το flow control. Όλες οι Ε61 παίρνουν flow control, και έχουν πολύ εύκολο maintenance. Είναι όμως άλλο πράγμα το να περιορίζεις το water flow, και άλλο πράγμα να έχει τη δυνατότητα η ίδια η αντλία να κάνει ramp up τη πίεση ακριβώς εκεί που θες (pressure profiling). Αν μιλάμε για μηχανή που θα πειράζεις τη πίεση μέσω opv, κατά μια έννοια θα είσαι αναγκασμένος να παίρνεις καφέδες που να βγαίνουν ωραίοι σε χαμηλές πιέσεις, μιας και δε θα είναι πρακτικό να αλλάζεις την opv για διαφορετική εκχύλιση. Και προφανώς οι τιμές των pressure profiling μηχανών χτυπάνε υψηλά 4ψηφια νούμερα. 
 

Οποτε σε βλέπω για 2 επιλογές, είτε μια απλή 58mm μηχανή με μόνο boiler, όπου θα παίζεις με κάποιον τρόπο με την opv, είτε κάποια Ε61 μονού boiler, που θα βάλεις και flow control και θα παίζεις εκεί μπάλα με περισσότερες επιλογές.

Και ναι, πολλά ευρωπαϊκά καταστήματα κάνουν καλές τιμές το Black Friday, και μπορείς να δεις καλές μηχανές στα όρια του χιλιάρικου.

Ενα γενικότερο σχόλιο πάντως, είναι πως ο φόβος της δαπάνης αρκετών χρημάτων για μια καφετέρια είναι λογικός, όμως η ποιότητα και οι δυνατότητες που σου δίνει για το καθημερινό ρόφημα, που σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε, είναι πολλαπλάσια από οποιαδήποτε φθηνή μηχανή.

 

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Ένας τεράστιος αχταρμάς σκέψεων το ποστ. Η πρόθεση είναι καλή, αλλά έχεις ανοίξει τη ψαλίδα των επιλογών σε όλα τα budget με αυτά που ζητάς, αλλά χωρίς να θες να δώσεις πολλά λεφτά, το οποίο δε συνάδει με αυτό που θες.

Να πούμε ότι γευστικά προφίλ σε light roast καφέδες είναι δύσκολο έως αδύνατο να έχεις πάρει με κινεζομηχανη, όταν έχουν πίεση 15+ bar, άγνωστη θερμοκρασία και pressurised καλαθάκι. Συνεπώς όποια σοβαρή μηχανή πάρεις, από Lelit και πάνω, θα δεις μεγάλη διαφορά.

Αφου δε θες γάλατα κλπ, αφήνεις στην άκρη dual boiler. Αφού θες να παίζεις με light roast, αφήνεις στην άκρη thermoblock και πας σε μόνο boiler. Μη κοιτάς για rotary vs vibration pump, θα παίξεις με την πιο κοινή, που είναι και πιο φθηνή, και δεν επηρεάζει την εκχύλιση.

Ας απομυθοποιήσουμε το γεγονός ότι τα Ε61 αργούν να πιάσουν θερμοκρασία. Με ένα water flushing η θερμοκρασία στο group head ανεβαίνει άμεσα. Στη δική μου μηχανή, την αφήνω συνήθως 20 λεπτά να ζεσαταθει, και μετά με ένα water flushing είναι πανέτοιμη.

Τα πράγματα σοβαρεύουν με τη χαμηλή πίεση και το flow control. Όλες οι Ε61 παίρνουν flow control, και έχουν πολύ εύκολο maintenance. Είναι όμως άλλο πράγμα το να περιορίζεις το water flow, και άλλο πράγμα να έχει τη δυνατότητα η ίδια η αντλία να κάνει ramp up τη πίεση ακριβώς εκεί που θες (pressure profiling). Αν μιλάμε για μηχανή που θα πειράζεις τη πίεση μέσω opv, κατά μια έννοια θα είσαι αναγκασμένος να παίρνεις καφέδες που να βγαίνουν ωραίοι σε χαμηλές πιέσεις, μιας και δε θα είναι πρακτικό να αλλάζεις την opv για διαφορετική εκχύλιση. Και προφανώς οι τιμές των pressure profiling μηχανών χτυπάνε υψηλά 4ψηφια νούμερα. 
 

Οποτε σε βλέπω για 2 επιλογές, είτε μια απλή 58mm μηχανή με μόνο boiler, όπου θα παίζεις με κάποιον τρόπο με την opv, είτε κάποια Ε61 μονού boiler, που θα βάλεις και flow control και θα παίζεις εκεί μπάλα με περισσότερες επιλογές.

Και ναι, πολλά ευρωπαϊκά καταστήματα κάνουν καλές τιμές το Black Friday, και μπορείς να δεις καλές μηχανές στα όρια του χιλιάρικου.

Ενα γενικότερο σχόλιο πάντως, είναι πως ο φόβος της δαπάνης αρκετών χρημάτων για μια καφετέρια είναι λογικός, όμως η ποιότητα και οι δυνατότητες που σου δίνει για το καθημερινό ρόφημα, που σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε, είναι πολλαπλάσια από οποιαδήποτε φθηνή μηχανή.

 

Ευχαριστώ για τις σκέψεις, η κινεζομηχανη που έχω όπως ανέφερα έχει opv αμφιβόλου ποιότητας κ ρυθμιστικής ικανότητας. Εννοείται ότι μιλάω για non pressurized, θα παρέθετα όλα τα παραπάνω αν μιλουσα για 15+ bar κ pressurized?

Έχω ήδη γυμνά, ims καλάθια, άλλη σιτα, ότι μπορώ για να βελτιώσω. Αλλά είμαι ήδη στο τέλος των δυνατοτήτων του εξοπλισμού.

Και ο Timemore 064s σε αυτή τη φάση είναι αρκετά ικανοποιητικός. Μέχρι κ ο Λανς τον έβαλε πάνω από niche , αν κ η αξιολόγηση βάσει γεύσης είναι υποκειμενική.

Ως προς τον κόστος γνωρίζω ότι θα χρειαστεί περί τα 1000. Σε αυτό το επίπεδο μιλάμε για οικίακο προς prosumer, πολλές επιλογές κ δύσκολος χώρος να διαλέξεις .

Rotary θα προτιμούσα για τη σταθερότητα κατά την εκχύλιση. Αν πάλι είναι δύσκολο, και μεμβράνης ποιοτικός βέβαια κάνει.

Υπάρχει κενό γενικά στην αγορά για κάποιες επιλογές.

 

Οπότε αν υπάρχουν σχετικές προτάσεις και μαγαζιά που όντως κάνουν καλές προσφορές, μπορώ να έχω τα μάτια μου ανοικτά.

Ήδη παραθέσατε 2 αν δεν κάνω λάθος.

 

Επεξ/σία από Vagosman
Δημοσ.
2 hours ago, majunior said:

Το thremoblock έχει κακή φήμη γιατί είναι στάνταρντ στις φθηνές εσπρεσσιέρες ή στις nespresso. Υπάρχουν όμως και εταιρείες που βγάζουν σοβαρές μηχανές με thermoblock όπως η Ascasso ή η Decent. Οι υπόλοιπες εταιρείες που βγάζουν prosumer μηχανές δεν το χρησιμοποιούν. Προσωπικά, έχοντας ανοίξει thermoblock βρίσκω ότι από design είναι ευαίσθητο στα άλατα.

Για flow profiling πρέπει να πας πολύ ψηλά σε τιμή. Για flow control υπάρχουν αρκετές μηχανές αλλά η πλειοψηφία είναι Ε61, γιατί εκεί είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί.

Το rotary pump δεν ξέρω γιατί το σκέφτεσαι (θόρυβο;) αλλά κι εκεί θα πρέπει να ανέβεις αρκετά σε λεφτά και θα δυσκολευτείς να βρεις μηχανή που το συνδυάζει με όλα τα άλλα (pid, να μην είναι Ε61).

Flow profiling "φτηνά" μπορείς με gaggiuino mod. Το έχω έτοιμο και πρέπει να βρω κουράγιο να το εγκαταστήσω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vagosman είπε

Ευχαριστώ για τις σκέψεις, η κινεζομηχανη που έχω όπως ανέφερα έχει opv αμφιβόλου ποιότητας κ ρυθμιστικής ικανότητας. Εννοείται ότι μιλάω για non pressurized, θα παρέθετα όλα τα παραπάνω αν μιλουσα για 15+ bar κ pressurized?

Έχω ήδη γυμνά, ims καλάθια, άλλη σιτα, ότι μπορώ για να βελτιώσω. Αλλά είμαι ήδη στο τέλος των δυνατοτήτων του εξοπλισμού.

Και ο Timemore 064s σε αυτή τη φάση είναι αρκετά ικανοποιητικός. Μέχρι κ ο Λανς τον έβαλε πάνω από niche , αν κ η αξιολόγηση βάσει γεύσης είναι υποκειμενική.

Ως προς τον κόστος γνωρίζω ότι θα χρειαστεί περί τα 1000. Σε αυτό το επίπεδο μιλάμε για οικίακο προς prosumer, πολλές επιλογές κ δύσκολος χώρος να διαλέξεις .

Rotary θα προτιμούσα για τη σταθερότητα κατά την εκχύλιση. Αν πάλι είναι δύσκολο, και μεμβράνης ποιοτικός βέβαια κάνει.

Υπάρχει κενό γενικά στην αγορά για κάποιες επιλογές.

 

Οπότε αν υπάρχουν σχετικές προτάσεις και μαγαζιά που όντως κάνουν καλές προσφορές, μπορώ να έχω τα μάτια μου ανοικτά.

Ήδη παραθέσατε 2 αν δεν κάνω λάθος.

 

1-2 σελίδες πιο πίσω θα δεις ότι έχω ήδη γράψει 2 ευρωπαϊκά καταστήματα και 2 προτάσεις για καφετιέρες. 
Επίσης με unpressurised καλαθάκι και 15 bar πάλι δε βλέπεις τρομερή διαφορα, το γευστικό προφίλ του καφέ σε τόσο υψηλή πίεση εξανεμίζεται και πίνεις απλά καφέ.

Κενο στην αγορά δε βλέπω προσωπικά, με την έννοια ότι τα χαρακτηριστικά που θες τα βρίσκεις όλα σε ακριβές μηχανές, και είναι ακριβές για αυτό το λόγο ακριβώς, ότι θες εξεζητημένες λειτουργίες και όχι κοινές, οπότε αυτό ανεβάζει το κόστος κατακόρυφα.

Οπως είπε από πάνω και ο φίλος virginkiller, μια ακόμα επιλογή είναι και η gaggia classic, και αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις όρεξη για λύσιμο και δέσιμο, μπορείς να βάλεις και pressure profiler, pid, flow control κλπ. Όλα σε ένα σασί για 58mm, απλά προσωπικά καταλήγει να είναι ασχημη  η μηχανή στη κουζίνα, με όλα τα μπλιμπλικια να προεξέχουν από παντού.

Επεξ/σία από thanasis00
Δημοσ.
On 16/10/2024 at 20:44, touristas1985 said:

Συνφορουμιτες να ρωτησω! Πηρα μια Dedica Arte και περιμενω και τον μυλο Graef CM702 καθως και unpressurized portafilter (Joe Frex - https://www.skroutz.gr/c/3477/exartimata-epaggelmatikon-mixanon-cafe/m/19869/Joe-Frex/f/996500/Portafilter.html)

Το καλαθακι του Joe Frex λεει χωραει 14/16gr αλλα διαβαζω παει μεχρι 17-18.

Εχει νοημα να δω και για καλυτερο/μεγαλυτερο καλαθακι; Βλεπω κατι 4 dose με 22-26gr λενε τιποτα για κανα Freddo η να κανω 2x16;

 

 

Έχω αγοράσει 2-3 "Μεσσαία/δίπλα" καλαθακια από AliExpress + ένα "μεγάλο/τριπλό/τετραπλό" ο κάθε πωλητής το ονομάζει διαφορετικα.

Τώρα το ποσό πραγματικά χωράνε εξαρτάτε από τον καφέ και πόσο ψιλά/χοντρά κόβεις.Απο εμπειρία θα έλεγα ότι τα διπλά χωράνε 17,5 gr με όλους τους καφεδες που έχω δοκιμασει. Αντίστοιχα και στο "μεγαλο" 27,5gr

Κάτσε να σου έρθει το καλαθάκι του joe frex(έχω την εντύπωση πως είναι είναι ίδια με Noname από Ali), δούλεψε το και μετά αποφάσισε εάν θέλεις πιο μεγάλο.

Να ξέρεις πάντως ότι δεν είναι εύκολο να δουλεύεις 2 διαφορετικά μπασκετακια γιατί κανονικά θέλουν άλλο κόψιμο του καφέ το καθένα(όσο μεγαλύτερο τόσο πιο coarse).

-Στην δική μου περίπτωση με βόλεψε το μεγάλο καθώς τελικά πίνω 1 μόνο καφέ την μέρα σε σχέση με πριν που ήθελα σίγουρα 2.-

 

  • Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, @topos said:

 

Έχω αγοράσει 2-3 "Μεσσαία/δίπλα" καλαθακια από AliExpress + ένα "μεγάλο/τριπλό/τετραπλό" ο κάθε πωλητής το ονομάζει διαφορετικα.

Τώρα το ποσό πραγματικά χωράνε εξαρτάτε από τον καφέ και πόσο ψιλά/χοντρά κόβεις.Απο εμπειρία θα έλεγα ότι τα διπλά χωράνε 17,5 gr με όλους τους καφεδες που έχω δοκιμασει. Αντίστοιχα και στο "μεγαλο" 27,5gr

Κάτσε να σου έρθει το καλαθάκι του joe frex(έχω την εντύπωση πως είναι είναι ίδια με Noname από Ali), δούλεψε το και μετά αποφάσισε εάν θέλεις πιο μεγάλο.

Να ξέρεις πάντως ότι δεν είναι εύκολο να δουλεύεις 2 διαφορετικά μπασκετακια γιατί κανονικά θέλουν άλλο κόψιμο του καφέ το καθένα(όσο μεγαλύτερο τόσο πιο coarse).

-Στην δική μου περίπτωση με βόλεψε το μεγάλο καθώς τελικά πίνω 1 μόνο καφέ την μέρα σε σχέση με πριν που ήθελα σίγουρα 2.-

 

Ευχαριστω. Μου ηρθε το Joe Frex και νομιζω δεν χρειαζομαι κατι αλλο. Σαν ποιοτητα παντως με αυτο που εχει η Dedica ειναι η μερα με την νυχτα.

Καηκα λιγο με τις δοκιμες με τον μυλο Graef (βαλε βγαλε ροδελες χωρις λογο χαλασα μισο κιλο καφε) και τα καλαθακι αλλα με το unpressurized Joe Frex και κοψιμο στο 6-7 ο καφες βγαινει super! Γευστικοτατος και με πολυ ωραια κρεμα απορω πως επινα nespresso τοσο καιρο

Δημοσ.

Στην χαμηλή κατηγορία τιμής (250-350 ευρώ) υπάρχει τίποτα αλλο από sage/breville bambino?

Μύλο έχω έναν eureka mignon specialita(δεν σκοπεύω να τον αλλάξω) και πίνω συνήθως cappuccino.

Στα ζητούμενα, όχι μισάωρο να ζεσταθεί.

Επιπλέον ενα κουμπί με χρονοδιακόπτη που σταματά την εκχύλιση αυτόματα θα ήταν θετικο.

Spoiler

-Γενικά ζυγίζω τα πάντα αλλά δεν είμαι τόσο ψυχαναγκαστικος, προσπαθώ π.χ για 1:2 αλλά εάν είναι αυτόματο και βγει 1:2,3 είμαι οκς-

 

Δημοσ.
2 minutes ago, @topos said:

Στην χαμηλή κατηγορία τιμής (250-350 ευρώ) υπάρχει τίποτα αλλο από sage/breville bambino?

Μύλο έχω έναν eureka mignon specialita(δεν σκοπεύω να τον αλλάξω) και πίνω συνήθως cappuccino.

Στα ζητούμενα, όχι μισάωρο να ζεσταθεί.

Επιπλέον ενα κουμπί με χρονοδιακόπτη που σταματά την εκχύλιση αυτόματα θα ήταν θετικο.

  Reveal hidden contents

-Γενικά ζυγίζω τα πάντα αλλά δεν είμαι τόσο ψυχαναγκαστικος, προσπαθώ π.χ για 1:2 αλλά εάν είναι αυτόματο και βγει 1:2,3 είμαι οκς-

 

και εγώ cappuccino πίνω και πάλευα με την Barista Express. Δεν λέω έκανε την δουλειά της αλλά το steam power μου φαινόταν τότε μέτριο και γενικά μετά τους 2-3 καφέδες ήθελε τον χρόνο της για να ανακάμψει. Τελικά έκανα την υπέρβαση και πήρα την Lelit Bianca και είδα το φως το αληθινό που λένε. Τώρα φτιάχνω κάνα καφέ στην Barista Express και το steam δεν παλευεται.

Γνώμη μου, κράτα τα λεφτά σου και μάζεψε για να πάρεις είτε μια καλή Single Boiler με δυνατό ατμό ή έστω μια Heat Exchanger. Η bambino είναι τήμια επιλογή για αυτά τα λεφτά αλλά δεν θα σου κρατήσει πάρα πολυ.

Και εγώ ήθελα αυτοματισμούς αρχικά αλλά τελικά πήγα σε απλή μηχανική λύση.

Αν αντικαταστήσεις καφέδες απέξω τότε θα κάνεις απόσβεση γρήγορα. Εγώ από τότε που την πήρα αγοραζω σπάνια καφέ απο έξω.. κάθε πρωί φτιάχνω για εμένα και την γυναίκα μου για να πάρουμε στην δουλειά. Στα 3 χρόνια που την έχω έχει γράψει κοντά 4000 καφέδες με κόστος καφέ κάτω απο 1 ευρώ (με όλα μέσα, beans, γάλατα, νερά, ρεύμα, καθαριστικά κλπ κλπ)

Κάνε τα κουμάντα σου, κάνε τα projections σου και επέλεξε

Δημοσ.
2 minutes ago, slaughter said:

και εγώ cappuccino πίνω και πάλευα με την Barista Express. Δεν λέω έκανε την δουλειά της αλλά το steam power μου φαινόταν τότε μέτριο και γενικά μετά τους 2-3 καφέδες ήθελε τον χρόνο της για να ανακάμψει. Τελικά έκανα την υπέρβαση και πήρα την Lelit Bianca και είδα το φως το αληθινό που λένε. Τώρα φτιάχνω κάνα καφέ στην Barista Express και το steam δεν παλευεται.

Γνώμη μου, κράτα τα λεφτά σου και μάζεψε για να πάρεις είτε μια καλή Single Boiler με δυνατό ατμό ή έστω μια Heat Exchanger. Η bambino είναι τήμια επιλογή για αυτά τα λεφτά αλλά δεν θα σου κρατήσει πάρα πολυ.

Και εγώ ήθελα αυτοματισμούς αρχικά αλλά τελικά πήγα σε απλή μηχανική λύση.

Αν αντικαταστήσεις καφέδες απέξω τότε θα κάνεις απόσβεση γρήγορα. Εγώ από τότε που την πήρα αγοραζω σπάνια καφέ απο έξω.. κάθε πρωί φτιάχνω για εμένα και την γυναίκα μου για να πάρουμε στην δουλειά. Στα 3 χρόνια που την έχω έχει γράψει κοντά 4000 καφέδες με κόστος καφέ κάτω απο 1 ευρώ (με όλα μέσα, beans, γάλατα, νερά, ρεύμα, καθαριστικά κλπ κλπ)

Κάνε τα κουμάντα σου, κάνε τα projections σου και επέλεξε

Έχω μια De'Longhi ecp 31.21 εδώ και 3χρονια.

Έχω περάσει διάφορες φάσεις, για να είμαι ειλικρινής κοιτούσα και για μηχανές του 1000ρικου.Αλλα αποφάσισα συνειδητά ότι ψαχνω λίγο "ευκολία" παραπάνω(χωρίς να πάω σε all in one που δεν μου μου αρέσει ο καφές τους για συγκεκριμενους λόγους).

Πρακτικά δεν θέλω να αφιερώσω έξτρα χρόνο/ενεργεια σε αυτό.

Οπότε έλεγα είτε σε bf μια sage barista με κάτω από 300, είτε στην χειρότερη όταν χαλάσει η δική μου-> μια ίδια είτε μια dedica(εκτιμώ πως θα είναι χειρότερη αλλά θα έχει τον χρονοδιακόπτη)

Δημοσ.

Καλησπέρα!

αντί για τις αξιόλογες προτάσεις που αναγράφεται παραπάνω(τις lelit μου έχετε προτείνει μέσα από το φόρουμ), κοντά στα 1.000 ε στην black friday, μήπως αξίζει να πάρεις μεταχειρισμένη, κάποια επαγγελματική, όπως η συγκεκριμένη; 

 

Δεν την γνωρίζω καθόλου την παραπάνω μηχανή, ούτε την μάρκα και είναι από το 2015.

Η χρήση που θα κάνω είναι καθημερινά 4-5 καφέδες και ίσως, ανάλογα την μηχανή, 1-2 απ' αυτούς να είναι cappuccino.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

 

Δημοσ.
5 minutes ago, Kwnstantinoc said:

Καλησπέρα!

αντί για τις αξιόλογες προτάσεις που αναγράφεται παραπάνω(τις lelit μου έχετε προτείνει μέσα από το φόρουμ), κοντά στα 1.000 ε στην black friday, μήπως αξίζει να πάρεις μεταχειρισμένη, κάποια επαγγελματική, όπως η συγκεκριμένη; 

 

Δεν την γνωρίζω καθόλου την παραπάνω μηχανή, ούτε την μάρκα και είναι από το 2015.

Η χρήση που θα κάνω είναι καθημερινά 4-5 καφέδες και ίσως, ανάλογα την μηχανή, 1-2 απ' αυτούς να είναι cappuccino.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

 

με το κόστος λειτουργίας που θα έχει αυτή σε συμφέρει να αγοράζεις καφέ απο έξω

  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, slaughter είπε

με το κόστος λειτουργίας που θα έχει αυτή σε συμφέρει να αγοράζεις καφέ απο έξω

Το είχα σαν σκέψη, αλλά μην γνωρίζοντας κάτι παραπάνω, είπα να ρωτήσω εδώ που σίγουρα γνωρίζετε πολύ περισσότερα από εμένα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνουν προσφορές σε black friday αξίζει να περιμένει κανείς ;

Επίσης μια ερώτηση διαβάζω για 2 μηχανές που έχουν αρκετές βαθμολογίες και συγκεκριμένα για τις dedica delonghi και sage bambino. Μέχρι στιγμής είχα καταλήξει στην dedica λόγω τιμής, μέχρι που διάβασα εδώ μέσα ότι τα 15 bar πίεση είναι κάτι αρνητικό και φτάνω στο ερώτημα. Η overpressure valve αυτό τον σκοπό δεν εξυπηρετεί ; Οπότε αν επιλέξει κάποιος dedica με unpressured portafiler και ένα καλό grinder δεν θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα; Θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα με την bambino;

Η χρήση θα είναι για διπλή δόση ζεστό και για freddo 

όπως το σκέφτομαι και ας με διορθώσει κάποιος (freddo με το pressurized portafilter γιατί δεν έχει ιδιαίτερο νόημα και για λόγους ευκολίας, και για ζεστό και με δοκιμές, grinder + unpressurized )

Αν έχει κάποιος την όρεξη ας μου εξηγήσει. 

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Crbull
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, Crbull said:

Κάνουν προσφορές σε black friday αξίζει να περιμένει κανείς ;

Επίσης μια ερώτηση διαβάζω για 2 μηχανές που έχουν αρκετές βαθμολογίες και συγκεκριμένα για τις dedica delonghi και sage bambino. Μέχρι στιγμής είχα καταλήξει στην dedica λόγω τιμής, μέχρι που διάβασα εδώ μέσα ότι τα 15 bar πίεση είναι κάτι αρνητικό και φτάνω στο ερώτημα. Η overpressure valve αυτό τον σκοπό δεν εξυπηρετεί ; Οπότε αν επιλέξει κάποιος dedica με unpressured portafiler και ένα καλό grinder δεν θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα; Θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα με την bambino;

Η χρήση θα είναι για διπλή δόση ζεστό και για freddo 

όπως το σκέφτομαι και ας με διορθώσει κάποιος (freddo με το pressurized portafilter γιατί δεν έχει ιδιαίτερο νόημα και για λόγους ευκολίας, και για ζεστό και με δοκιμές, grinder + unpressurized )

Αν έχει κάποιος την όρεξη ας μου εξηγήσει. 

Ευχαριστώ

Εγω οπως ανεφερα πηρα μια Delonghi Dedica Arte (μικροδιαφορες με Dedica) συν upressurized portafilter συν μυλο graef περιπου 340 ολα και το αποτελεσμα για τα γουστα μου τουλαχιστον ειναι πολυ καλο επιτελους πινω καφε.

Τωρα προφανως απο εκει και περα δεν εχω εμπειρια απο μηχανες με μεγαλυτερο budget αλλα με τα λεφτα που εδωσα πινω πολυ ωραιο εσπρεσσο κ φρεντο και οχι νεροζουμι nespresso

Επεξ/σία από touristas1985
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...