avacan23 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Τώρα στον καφέ μου πρότειναν αυτήν εδώ https://www.kickstarter.com/projects/980981331/meraki-ultimate-espresso-machine ξέρει κανείς τίποτα; Αξίζει; Μαζί με τη Mara x ψάχνω και για την profitec pro 300. Σε αυτές τις 2 έχω καταλήξει.. σε ένα μήνα ανάλογα την τιμή που θα βρω θα αγοράσω. https://machina-coffee.com/blogs/kit-reviews/kit-review-profitec-pro-300
Vagosman Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου γνωμη για μετικιουλους; ως προς το γκατζετοπροφιλ που εχει κ τις οποιες δυνατότητες επαναληπτικότητας; το μονο ασχημο οτι πρεπει να την ταιζεις νερό σε καθε δόση 1 ώρα πριν, avacan23 είπε Τώρα στον καφέ μου πρότειναν αυτήν εδώ https://www.kickstarter.com/projects/980981331/meraki-ultimate-espresso-machine ξέρει κανείς τίποτα; Αξίζει; Μαζί με τη Mara x ψάχνω και για την profitec pro 300. Σε αυτές τις 2 έχω καταλήξει.. σε ένα μήνα ανάλογα την τιμή που θα βρω θα αγοράσω. https://machina-coffee.com/blogs/kit-reviews/kit-review-profitec-pro-300 για καποιον που δεν εχει καθόλου μηχανη, μυλο ισως και να αξιζει. 2πλες ζυγαριές, το μονο που δεν προσφέρει ειναι flow control και βεβαια επισκευασιμότητα ειναι ερωτηματικό.
slaughter Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, avacan23 said: Τώρα στον καφέ μου πρότειναν αυτήν εδώ https://www.kickstarter.com/projects/980981331/meraki-ultimate-espresso-machine ξέρει κανείς τίποτα; Αξίζει; Μαζί με τη Mara x ψάχνω και για την profitec pro 300. Σε αυτές τις 2 έχω καταλήξει.. σε ένα μήνα ανάλογα την τιμή που θα βρω θα αγοράσω. https://machina-coffee.com/blogs/kit-reviews/kit-review-profitec-pro-300 Για εμένα δεν αξίζει τα λεφτά της η profitec pro 300. Με τα ίδια πας στην Lelit Elizabeth που είναι σε όλα της ανώτερη. Ακόμα και απο την Mara είναι πιο καλή και με μικρή διαφορά τιμής. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου από slaughter
thanasis00 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Vagosman είπε γνωμη για μετικιουλους; ως προς το γκατζετοπροφιλ που εχει κ τις οποιες δυνατότητες επαναληπτικότητας; το μονο ασχημο οτι πρεπει να την ταιζεις νερό σε καθε δόση. Δε ξέρω αν έχουν παραλάβει ακόμα τη meticulous όσοι έχουν παραγγείλει. Φίλος είχε παραγγείλει όταν είχε ανακοινωθεί και ακόμα δεν έχουν αποσταλεί οι μηχανές. Γενικά φαίνεσαι πολύ καλή περίπτωση πάντως, και το γεγονός και μόνο ότι έχει ελάχιστα μηχανικά μέρη, τη καθιστά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ίσως είναι λίγο βαρετό να βάζεις νερό συνέχεια για κάθε δόση, αλλά έχει τα καλούδια της με ηλεκτρονικά μπλιμπλικια για να παίξεις με την εκχύλιση. 2 ώρες πριν, avacan23 είπε Τώρα στον καφέ μου πρότειναν αυτήν εδώ https://www.kickstarter.com/projects/980981331/meraki-ultimate-espresso-machine ξέρει κανείς τίποτα; Αξίζει; Μαζί με τη Mara x ψάχνω και για την profitec pro 300. Σε αυτές τις 2 έχω καταλήξει.. σε ένα μήνα ανάλογα την τιμή που θα βρω θα αγοράσω. https://machina-coffee.com/blogs/kit-reviews/kit-review-profitec-pro-300 Μεγάλο ρίσκο οι kickstarter μηχανές. Πέραν του ότι δε ξέρεις πότε θα παραλάβεις, ρισκάρεις να μπλέξεις με σέρβις, εγγύηση, αξιοπιστία κλπ. Για μένα κοιτάς ακόμα λάθος μηχανές. Βάλε κάτω το σε ενδιαφέρει πραγματικά για τα ροφήματα που πίνεις, όχι τι θα ήθελες να έχει η μηχανή. Αν τα ροφήματα που φτιάχνεις είναι 80% εσπρέσο, μη κοιτάς για ΗΧ ή dual boiler. Πάρε τη καλύτερη single boiler με pid να έχεις όσο πιο αξιόπιστο και οικονομικό μηχάνημα μπορείς. Αν το 80% είναι καπουτσίνο, τότε δες όντως για dual boiler, και μόνο αν δεν σου βγαίνουν τα λεφτά για τέτοια πήγαινε σε ΗΧ. Αλλά με τέτοια σειρά, όχι με την ανάποδη. Και χωρίς να το λέω με κακία, αν τα λίγα καπουτσίνο που μπορεί να φτιάχνεις στο σπίτι για άλλους, τα πίνουν άτομα που δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη ποιότητα του ροφήματος, ένα εξωτερικό αυτόματο frother ίσως είναι και η πιο πρακτική λύση και ευκολία. Άρα μένεις με μια μηχανή που κάνει τέλειες δόσεις εσπρεσσο για φρεντο και καπουτσίνο, και με ένα frother λύνεις και το θέμα του ατμού. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου από thanasis00 1
avacan23 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου https://www.coffeeitalia.co.uk/quick-mill-silvano-04005/ Κι αυτή ειναι στα λεφτά που ψάχνω. Έχει κανείς άποψη-εμπειρία απο τη συγκεκριμενη ? Με έχει προβληματισει το single or dual boiler. Κατέληξα ότι αν μπορώ να πάρω με 1000 ευρώ διπλό γιατί να πάω σε μονό? υποψήφιες που ψάχνω είναι LELIT Mara x (άντε να πάω 1200 ευρώ αν βρώ elizabeth σε αυτά τα λεφτά..) Ξέρω Ποσο καλή ειναι η Bianca αλλά δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά ακόμη... Πήγα σε LELIT γιατι την αγόρασε η Breville και έχει ρίξει τις τιμές και πιστεύω θα βρω καλή προσφορά στο BF. https://www.youtube.com/watch?v=ZrRvBWBCvBw Ξέρω οτι η profitec ειναι καλύτερη εταιρεία αλλά δεν πιστεύω να βρώ άλλη εταιρεία που να δίνει διπλό boiler στα 1000 ευρώ στη Black Friday... (R. Silvia, ECM, Rocket etc. )
majunior Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, avacan23 είπε Με έχει προβληματισει το single or dual boiler. Κατέληξα ότι αν μπορώ να πάρω με 1000 ευρώ διπλό γιατί να πάω σε μονό? υποψήφιες που ψάχνω είναι LELIT Mara x (άντε να πάω 1200 ευρώ αν βρώ elizabeth σε αυτά τα λεφτά..) Πρέπει να αποφασίσεις αν σε βολεύει το routine του HX ή του dual boiler. Μετά θα είναι πιο εύκολη η επιλογή. Και όχι, φθηνότερα από Lelit δε θα βρεις. Με ότι σημαίνει αυτό βέβαια γιατί και η Lelit δεν έχει ανακαλύψει το unicorn at the end of the rainbow… κάπου κόβουν για να βγουν τόσο φθηνές…
sndev Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 3 hours ago, avacan23 said: Με έχει προβληματισει το single or dual boiler. Κατέληξα ότι αν μπορώ να πάρω με 1000 ευρώ διπλό γιατί να πάω σε μονό? το Δεκέμβρη κλίνω 1 χρονο με τη profitec go οπου είναι single. μια χαρα boiler εχει. ζεσταίνετε γρηγορά απο το 0 σχετικα με τις αλλες αν θες αυριο να χρονομετρήσω το ποσο νομιζω καπου στο 10 λεπτο. παει ψηλα τυπου 130 βαθμους να ζεσταθει ολη κ περιμενεις να πεσει στους 92. εαν κανεις καφε κ μετα θες αφρογαλα ειναι τυπου 2 λεπτα να παει στους 134 βαθμούς κ μια χαρα δύναμη εχει για αφρογαλα. αν θες να ξανακάνεις καπακι καφε ανοίγεις το νερο κ σε 1 λεπτο ξαναπέφτει στους 92 βαθμούς για χρήση εχει Pid Κ βαλβιδα opv απο τη μανα της για τα bar 1
thanasis00 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 6 ώρες πριν, avacan23 είπε https://www.coffeeitalia.co.uk/quick-mill-silvano-04005/ Κι αυτή ειναι στα λεφτά που ψάχνω. Έχει κανείς άποψη-εμπειρία απο τη συγκεκριμενη ? Με έχει προβληματισει το single or dual boiler. Κατέληξα ότι αν μπορώ να πάρω με 1000 ευρώ διπλό γιατί να πάω σε μονό? υποψήφιες που ψάχνω είναι LELIT Mara x (άντε να πάω 1200 ευρώ αν βρώ elizabeth σε αυτά τα λεφτά..) Ξέρω Ποσο καλή ειναι η Bianca αλλά δεν θέλω να δώσω τόσα λεφτά ακόμη... Πήγα σε LELIT γιατι την αγόρασε η Breville και έχει ρίξει τις τιμές και πιστεύω θα βρω καλή προσφορά στο BF. https://www.youtube.com/watch?v=ZrRvBWBCvBw Ξέρω οτι η profitec ειναι καλύτερη εταιρεία αλλά δεν πιστεύω να βρώ άλλη εταιρεία που να δίνει διπλό boiler στα 1000 ευρώ στη Black Friday... (R. Silvia, ECM, Rocket etc. ) Απαντάς μόνος σου πιστεύω, στο ότι στα 1000 ευρώ βρίσκεις πολύ καλές single boiler, αλλά και πολύ μέτριες dual boiler. Να ξέρεις ότι οι ΗΧ και συγκεκριμένα η MaraX είναι steam first (αν και έχει επιλογή για coffee first που είναι πολύ ambiguous για τη λειτουργία), και στην ουσία δεν έχει κανονικό pid, αλλά ένα setting θερμοκρασίας με low normal και high, με ότι σημαίνει αυτό για τη σταθερότητα της θερμοκρασίας του νερού. Ριξε μια ματιά και στο manual για να έχεις μια ιδέα https://www.diecrema.de/media/pdf/35/6f/82/TECH_PL62X-EN-REV00_ExtendedGuideFaQwzn9r2AH6Y.pdf Οποιαδήποτε άλλη μηχανή πάρεις single boiler με pid, σου δίνει όλες τις δυνατότητες του pid, θερμοκρασία, ρύθμιση ράμπας και επαναφοράς θερμοκρασίας κλπ, κάτι που μπορεί να εξατομικεύσει τις ρυθμίσεις. Για μένα όλα εξαρτώνται από το τι καφέδες φτιάχνεις κυρίως. Θα το θέσω πολύ απλά, αν είναι 50-50 το εσπρεσσο καπουτσίνο, πας για ΗΧ/dual boiler. Αν η βαρύτητα πάει σε εσπρεσσο, ΜΗΝ πας σε ΗΧ/dual boiler. Όταν βλέπεις μηχανές Ε61 single boiler με 1300-1500 ευρώ, να ξέρεις ότι κατά μεγάλο ποσοστό βγάζουν καλύτερο αποτέλεσμα από μια ΗΧ/dual boiler στα ίδια λεφτά. Γι αυτό εξαρτάται από το είδος των καφέδων που κάνεις, και του workflow που θέλεις. 1
featherbrain Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Δημοσ. 19 Οκτωβρίου Ήμουν στο δίλημμα σου πριν 1.5 χρόνο. Σκεφτόμουν και εγώ ακριβώς το ίδιο. Αφού μπορώ με τα ίδια χρήματα να πάρω dual boiler γιατί να πάρω single; Εν τέλει πήρα μία Profitec Go και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Ζεσταίνεται αμέσως και όπως είπαν και οι προηγούμενοι σε 2 λεπτά έχεις ατμό. Εάν κάνεις 2-3 cappuccino την εβδομάδα max (όπως εγώ) δεν αξίζει η dual boiler. Σκέψου ότι θα έχεις και συντήρηση x2. Αφαλάτωση θα χρειάζεται να κάνεις και στα 2 boiler. Επίσης εάν σε ενδιαφέρει η Profitec, επειδή είναι αντιπρόσωπος ο Barista.gr θα σου πρότεινα να τους στείλεις ένα μήνυμα ή να περάσεις από εκεί. Εμένα χωρίς να με ξέρουν μου είχαν δώσει εκπτωτικό κουπόνι για online παραγγελία και εν τέλει βγήκε αρκετά πιο οικονομικά από τα Ευρωπαϊκά μαγαζιά. 2
Vagosman Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Θα επανέλθω πάλι σε ερωτήσεις αναζήτησης. Μονό μποιλερ η πολύ καλό θερμομπλοκ; Pid κ ενδεχομένως κάποιο flow control? Παίζει κάποιος με flow profiling? Rotary pump το αφήνω να υπάρχει. E61 δεν πιστεύω ότι πλέον είναι απαραίτητο, θέλει κ σοβαρό ζέσταμα που δεν συνάδει με τους γρηγορότερους ρυθμούς και την αναγκη εξοικονόμησης ενέργειας. Η ascaso steel είναι πολύ ακριβή πιστεύω γι'αυτό που πραγματικά προσφέρει; Αξίζει η Uno; Έχει πολλά θεματακια για την τιμή της. Οι μηχανές είναι σαν τα κινητά, αν πχ θες φωτογραφία Καλή σε πάνε ναυαρχίδα. Υπάρχει μηχανή εκεί έξω που να κλικαρει πολλά κουτιά; Υπάρχει εξελακι με συγκριτικά; Τα μαγαζιά που κοιτάτε από το εξωτερικό παίζουν όντως καλά σε Black Friday? Υγ: Μυλο έχω Timemore p64s, πολύ ικανοποιημένος από το workflow αλλά δεν αισθάνομαι ότι παιρνω ότι μπορώ εξαιτίας μιας κινεζομηχανης με φτηνό θερμομπλοκ, και υποτυπώδες opv. Πρέπει να ανεβάσω το παιχνίδι αλλά οι επιλογές πολλές κ δεν θέλω να είναι hit+miss. Είναι 4ψηφια τα νούμερα στα σοβαρά μηχανάκια. Θα ήθελα να παίξω σε αρκετά χαμηλότερες πιέσεις επίσης ~6bar για microlots. Υπάρχει μια τάση για μικρότερες πιέσεις, ζουμερες και αργές σχετικά εκχυλισεις. Καλύτερη διαχείριση του puck, μικρή πιθανότητα channeling. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από Vagosman
majunior Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Έχεις αναφέρει όλα τα buzzwords του καφέ σε ένα post. Έχεις σκεφτεί ποια από όλα αυτά έχουν νόημα στους καφέδες που πίνεις; Βασικά… τι καφέδες πίνεις; Μετά βλέπουμε ποια features είναι χρήσιμα. 2
Vagosman Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, majunior είπε Έχεις αναφέρει όλα τα buzzwords του καφέ σε ένα post. Έχεις σκεφτεί ποια από όλα αυτά έχουν νόημα στους καφέδες που πίνεις; Βασικά… τι καφέδες πίνεις; Μετά βλέπουμε ποια features είναι χρήσιμα. Mε κανεις να ακουγομαι αμερικανος νουμπας με απεριοριστο μπατζετ και χωρίς γνώσεις. Παραθετω προβληματισμους απλά κ δεν θελω να δαπανησω παραπάνω απόσο χρειαζομαι. Προσωπικά μου αρεσουν όξινοι, light roast, συνηθως single origin. Απλα με το σεταπ μου πρεπει να ανεβασω θερμοκρασία, να χαμηλώσω πιέσεις και ειναι ανεφικτο. Αλλα αναγκαστικά παίζω σε ευκολότερους, βραζιλίες medium to dark. Μιλάω για εσπρεσσο σκέτο χωρίς γαλατα μετριάζουν την εμπειρία. Κοινώς κοιτάζω τους "δυσκολους" καφέδες. Οτι μπορω να ελέγξω προσπαθω να βελτιώνομαι ως προς την προετοιμασία του πακ δηλαδή. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου από Vagosman 1
slaughter Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 6 minutes ago, Vagosman said: Mε κανεις να ακουγομαι αμερικανος νουμπας με απεριοριστο μπατζετ και χωρίς γνώσεις. Παραθετω προβληματισμους απλά κ δεν θελω να δαπανησω παραπάνω απόσο χρειαζομαι. Προσωπικά μου αρεσουν όξινοι, light roast, συνηθως single origin. Απλα με το σεταπ μου πρεπει να ανεβασω θερμοκρασία, να χαμηλώσω πιέσεις και ειναι ανεφικτο. Αλλα αναγκαστικά παίζω σε ευκολότερους, βραζιλίες medium to dark. Μιλάω για εσπρεσσο σκέτο χωρίς γαλατα μετριάζουν την εμπειρία. Κοινώς κοιτάζω τους "δυσκολους" καφέδες. Οτι μπορω να ελέγξω προσπαθω να βελτιώνομαι ως προς την προετοιμασία του πακ δηλαδή. Με αυτά που γράφεις μπορείς να πας στην Profitec Go που έχει PID και εύκολη ρύθμιση της OPV και να κάνεις αυτά που θες με λογικά λεφτά. Σίγουρα δεν αξίζει μια HX μιας και δεν θα μπορείς να παίζεις αξιόπιστα με την θερμοκρασία. Μια dual θα είναι λίγο overkill. Θερμομπλόκ κλπ είχα στην Barista Express με μέτρια αποτελέσματα και σίγουρα overheat μετά τους 2 καφέδες στην σειρά. Αν δεν φτιάχνεις πολλούς καφέδες στην σειρά δεν σε νοιάζει να έχει και πολύ μεγάλο boiler Για αυτό πάρε μια ΟΚ μηχανή και βάλε ότι παραπάνω μπορείς να πάρεις κάνα μύλο καλό. Γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι 1
majunior Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Το thremoblock έχει κακή φήμη γιατί είναι στάνταρντ στις φθηνές εσπρεσσιέρες ή στις nespresso. Υπάρχουν όμως και εταιρείες που βγάζουν σοβαρές μηχανές με thermoblock όπως η Ascasso ή η Decent. Οι υπόλοιπες εταιρείες που βγάζουν prosumer μηχανές δεν το χρησιμοποιούν. Προσωπικά, έχοντας ανοίξει thermoblock βρίσκω ότι από design είναι ευαίσθητο στα άλατα. Για flow profiling πρέπει να πας πολύ ψηλά σε τιμή. Για flow control υπάρχουν αρκετές μηχανές αλλά η πλειοψηφία είναι Ε61, γιατί εκεί είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί. Το rotary pump δεν ξέρω γιατί το σκέφτεσαι (θόρυβο;) αλλά κι εκεί θα πρέπει να ανέβεις αρκετά σε λεφτά και θα δυσκολευτείς να βρεις μηχανή που το συνδυάζει με όλα τα άλλα (pid, να μην είναι Ε61). 1
featherbrain Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Δημοσ. 20 Οκτωβρίου Επειδή αναφέρεις για 6 bar εκχύλιση, να αναφέρουμε ότι η Profitec Go έχει ναι μεν εξωτερικά ρυθμιζόμενη opv, αλλά κατεβαίνει μέχρι τα 8 bar. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα