Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso

nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χάλασε καφέδες μέχρι να βρει τον εξοπλισμό του. Καλούς καφέδες εύχομαι. Θα έλεγα με καφέ να δοκιμάσεις απλά χαρμάνια για αρχή και να αποφύγεις τους light roasted  που είναι πιο δύσκολοι. Προσωπικά αγάπησα από kolektiva τον passenger. Εύκολος και νοστιμος σε καλή τιμή 

• Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, virginkiller said:

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χάλασε καφέδες μέχρι να βρει τον εξοπλισμό του. Καλούς καφέδες εύχομαι. Θα έλεγα με καφέ να δοκιμάσεις απλά χαρμάνια για αρχή και να αποφύγεις τους light roasted  που είναι πιο δύσκολοι. Προσωπικά αγάπησα από kolektiva τον passenger. Εύκολος και νοστιμος σε καλή τιμή 

ημουν παρα πολυ τυχερος που δεν χαλασα καφέδες σε μαρκα και χαλασα απλα περιπου μισο κιλο καφε για το σεταρισμα της μηχανης. 

18 minutes ago, Lewnidas1995 said:

ημουν παρα πολυ τυχερος που δεν χαλασα καφέδες σε μαρκα και χαλασα απλα περιπου μισο κιλο καφε για το σεταρισμα της μηχανης. 

Μα αν αλλάξεις καφε πχ σε καποια καλη μαρκα για να την απολαύσεις θα θέλει παλι σεταρισμα

2 minutes ago, sndev said:

Μα αν αλλάξεις καφε πχ σε καποια καλη μαρκα για να την απολαύσεις θα θέλει παλι σεταρισμα

εννοειται, απλα ο καφες που επινα τοσα χρονια(Kimbo) ταιριαξε μια χαρα και σε αυτην την μηχανη 

11 ώρες πριν, avacan23 είπε

Να συνεχισω εδώ  τη συζήτηση από το σχετικό ποστ στις  προσφορές. Θέλω στο Black Friday να αγοράσω την πρώτη σοβαρή μηχανή espresso. Όριο έχω τα 1000 ευρώ. 
έχω καταλήξει στην lelit Mara x 

https://coffeelovers.gr/product/lelit-pl62xmara-x/

Θα θελα τα φώτα σας τι θα αγοράζατε με όριο τα 1000 ευρώ ( τιμολόγιο) με κριτήριο και μόνο την ποιότητα του espresso. Δεν με νοιάζει ο χρόνος προθέρμανσης , ταλαιπωρία καθαριότητα κτλ . Μόνο κριτήριο η ποιότητα του καφέ. 

Θα συμφωνήσω γενικά με τις προτάσεις για Lelit Elizabeth και profitec go αν δε θες Ε61.

Η MaraX είναι steam first, οπότε αν το μεγαλύτερο ποσοστό καφέδων δεν είναι με γάλα, θυσιάζεις πολύ από τη σταθερότητα και επαναληψιμότητα του εσπρέσο για να πας σε μηχανή που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι ταυτόχρονη χρήση ατμού και εκχύλισης.

Καλως ή κακώς πολλοί περάσαμε εδώ μέσα τις φάσεις με Lelit μηχανές με μονό boiler, που πρώτα κάναμε εκχύλιση και μετά γυρίζαμε στον ατμό. Αυτή η μέθοδος δουλεύει καλά πολλά χρόνια τώρα, γιατί δεν θυσιάζεις πρακτικά τίποτα ούτε από την εκχύλιση ούτε από τον ατμό. Απλά κάποιοι από εμάς εν τελει κουραστήκαμε με αυτό το workflow και πήγαμε σε dual boiler. Το να πας στη μεσοβέζικη λύση της MaraX το θεωρώ κρίμα, όταν η βασική σου κατανάλωση θα είναι εσπρέσο.

Για προτάσεις λοιπόν, εγώ έχω να προσθέσω στη λίστα την ECM Classica PID. Την είχα χρησιμοποιήσει ένα καλοκαίρι και είχα φτιάξει απίστευτα καλούς καφέδες με αυτή. Αν έβγαινε σε dual boiler και προσιτή τιμή θα η την είχα πάρει σίγουρα. Πολύ εύκολο workflow, E61, δυνατός ατμός για αφρόγαλο κλπ. 
Δε ξέρω Ελλάδα πόσο μπορείς να τη πάρεις χωρίς ΦΠΑ, αλλά από Ευρώπη τη φέρνεις κοντά στο χιλιάρικο σε εκπτώσεις.

On 12/10/2024 at 16:10, agn0spt93 said:

Καλησπέρα,

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την παρακάτω μηχανή να μας πει γνώμη; (την basic)

https://www.hibrew.com/products/h11?variant=41310465360048

Για "κλώνο" της dedica μου φαινετε.

Προσωπικά θα έδινα λίγα παραπάνω για την dedica (στα 150 ευρώ παίζει).

• Like 1

Μου αρέσει η profitec σαν εταιρεία. Ιταλογερμανική συνεργασία. Αλλά δε βλέπω να βγάζει στα 1000 ευρώ κάτι με διπλό μπόιλερ. Σε ένα μήνα θα δούμε τι τιμές θα βρούμε. 

14 ώρες πριν, virginkiller είπε

. Ο περισσότερος κόσμος με 18αρι παίζει μπάλα.

να γινει δημοσκοπηση στο φορουμ με ποσα γραμμαρια πινετε διπλο εσπρεσσο/φρεντο εσπρεσσο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε

να γινει δημοσκοπηση στο φορουμ με ποσα γραμμαρια πινετε διπλο εσπρεσσο/φρεντο εσπρεσσο :P

ερωτηση σχετικη με αυτό, για να μην ψαχνω στο ιντερνετ κ σε βιντεο.. Στην gaggia brera, όταν πατας διπλό εσπρεσσο, ριχνει 2 μονές δοσεις εσπρεσσο. στην magnifica τί κάνει; δεν το εχω δοκιμασει το x2 ακομα, γιατι θυμαμαι απο καποιο απο τα 10αδες βιντεο που ειχα δει, οτι ειναι πιο ελαφρυς ο καφες με το x2.

Στα της ερωτησης, όταν χρησιμοποιουσα bottomless portafilter με την dedica, 17gr εβαζα. τώρα στην magnifica evo, 2 δοσεις μονου εσπρεσσο στους 3 κοκκους και κοψιμο στο 4 (δεν το εχω κατεβασει πιο κατω ακομα).( στους 3 κοκκους η magnifica evo αν ειχα διαβασει σωστα, πρεπει να χρησιμοποιει καπου 12-13gr καφέ)

Επεξ/σία από kallair

1 hour ago, thermaikos4 said:

Α απαντήσω με βίντεο από τον μπαμπά μας 

WARNING NERD CONTENT INSIDE 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια σος αν μπορει να βοηθησει καποιος!! Πηρα τον Graef 702 σημερα και τον δοκιμασα ολα καλα. Εκοβε ομως απο το 7 κ πανω και ανοιξα να δω τι παιζει με τις ροδελες.

Ειχε 2 ηδη και 4 στο σακουλακι. Ενω το αφηνω με 2 και τα βαζω ολα ξανα οπως ηταν τωρα ακομα κ στο 1 κοβει παρα πολυ χοντρα σαν χοντρο αλατι!!!

Τι μπορει να πηγε λαθος δεν μπορω να το στρωσω με τιποτα

edit ακυρο πατατα ειχα κανει!!!

Επεξ/σία από touristas1985

Στις 16/10/2024 στις 11:18 ΜΜ, thanasis00 είπε

Δε ξέρω Ελλάδα πόσο μπορείς να τη πάρεις χωρίς ΦΠΑ, αλλά από Ευρώπη τη φέρνεις κοντά στο χιλιάρικο σε εκπτώσεις.

Το εξω απο που ακριβως; Χαιρομαι που ανεβηκε το επιπεδο της συζήτησης στο thread.

Επίσης αντιπροτάσεις χωρις Ε61 group σε μια σχετική ομορφιά παιζει κάτι;

Rotary Pump, μονο μποιλερ με ΗΧ, καποιο ενδεχομένως flow control, εννοειται PID υπάρχει πρόταση;

Οι rocket είναι με μόνο boiler hx, έχουν pid, και λογικά βάζεις flow control. 

Γιατί θέλεις οπωσδήποτε heat exchange? Κορυφαίες οι ECM και θα είναι η επόμενη αγορά μου black Friday. Το μόνο που δεν μου αρέσει στις rocket είναι το heat exchange.

2 ώρες πριν, Vagosman είπε

Το εξω απο που ακριβως; Χαιρομαι που ανεβηκε το επιπεδο της συζήτησης στο thread.

Rotary Pump, μονο μποιλερ με ΗΧ, καποιο ενδεχομένως flow control, εννοειται PID υπάρχει πρόταση;

Τα 2 καταστήματα που έχω εμπειρία είναι τα https://www.coffeefriend.eu/ και https://www.coffeeitalia.it/

Κάνουν και τα 2 προσφορές ψιλοσυχνά, κάποια στιγμή που παρακολουθούσα τη Mara την είχα πετύχει και 930 ευρώ τελική τιμή.

Γενικα μηχανή όμορφη χωρίς Ε61 δύσκολα βρίσκεις. Όλες είναι παραπλήσιες εμφανισιακά, η μόνη διαφορετική νομίζω είναι η Nuova Simonelli Oscar, αλλά είναι λίγο hit or miss.

Πάντως το μόνο είδος όμορφο μαζί με τις Ε61 είναι οι lever, αλλά είναι άλλη λογική εκεί.

Εγώ εν τελει μετά από αρκετή σκέψη κατέληξα σε αυτή: https://www.coffeeitalia.it/p/bellezza-francesca-leva/

Πολύ ευχαριστημένος κοντά 1 χρόνο πλέον, κάνω όλο το maintenance μόνος μου μέχρι τώρα, πολύ εύκολα όλα με 1 κλειδί και ένα κατσαβίδι.

11 ώρες πριν, Vagosman είπε

Υπάρχει η Technica Profi της ECM που έχει όλα αυτά που θες και η Cellini Evolution της La Pavoni που είναι Ε61/hx/rotary. Όχι PID όμως (αν πιστεύεις ότι έχει νόημα το PID σε hx…).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...