avacan23 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Να συνεχισω εδώ τη συζήτηση από το σχετικό ποστ στις προσφορές. Θέλω στο Black Friday να αγοράσω την πρώτη σοβαρή μηχανή espresso. Όριο έχω τα 1000 ευρώ. έχω καταλήξει στην lelit Mara x https://coffeelovers.gr/product/lelit-pl62xmara-x/ Θα θελα τα φώτα σας τι θα αγοράζατε με όριο τα 1000 ευρώ ( τιμολόγιο) με κριτήριο και μόνο την ποιότητα του espresso. Δεν με νοιάζει ο χρόνος προθέρμανσης , ταλαιπωρία καθαριότητα κτλ . Μόνο κριτήριο η ποιότητα του καφέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
virginkiller Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου εγω θα προτιμούσα την elizabeth. έχει Pid και διπλό boiler. το διπλό boiler δεν βοηθάει στον εσπρέσο παρα μόνο στο καπουτσίνο. αλλα αν κάνεις έστω και ενα καπουτσίνο απο τους 5 πχ μαζεμένους καφέδες θα σε αποσυντονίσει. το Pid το βρίσκω πολύ συμπαντικό για σταθερες θερμοκρασίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 27 λεπτά πριν, avacan23 είπε Να συνεχισω εδώ τη συζήτηση από το σχετικό ποστ στις προσφορές. Θέλω στο Black Friday να αγοράσω την πρώτη σοβαρή μηχανή espresso. Όριο έχω τα 1000 ευρώ. έχω καταλήξει στην lelit Mara x https://coffeelovers.gr/product/lelit-pl62xmara-x/ Θα θελα τα φώτα σας τι θα αγοράζατε με όριο τα 1000 ευρώ ( τιμολόγιο) με κριτήριο και μόνο την ποιότητα του espresso. Δεν με νοιάζει ο χρόνος προθέρμανσης , ταλαιπωρία καθαριότητα κτλ . Μόνο κριτήριο η ποιότητα του καφέ. Πρώτα μύλο και μετά μηχανή! Χωρίς ποιοτικό μύλο καμία σοβαρή μηχανή δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Πας σε βαθιά νερά που θέλουν διάβασμα, κατανόηση και πολύ χρόνο για πειραματισμό! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 31 minutes ago, avacan23 said: Να συνεχισω εδώ τη συζήτηση από το σχετικό ποστ στις προσφορές. Θέλω στο Black Friday να αγοράσω την πρώτη σοβαρή μηχανή espresso. Όριο έχω τα 1000 ευρώ. έχω καταλήξει στην lelit Mara x https://coffeelovers.gr/product/lelit-pl62xmara-x/ Θα θελα τα φώτα σας τι θα αγοράζατε με όριο τα 1000 ευρώ ( τιμολόγιο) με κριτήριο και μόνο την ποιότητα του espresso. Δεν με νοιάζει ο χρόνος προθέρμανσης , ταλαιπωρία καθαριότητα κτλ . Μόνο κριτήριο η ποιότητα του καφέ. Τι καφέδες θες να φτιάχνεις? Αν δεν θες να φτιάχνεις γάλα δεν αξίζει να πας σε τέτοια μηχανή. Αν θες μόνο espresso πας σε single boiler με καλύτερη επιλογή την Profitec Go Αν θες και τα 2 τότε πας στην Elizabeth που είναι πιο καλή επιλογή σαν dual boiler με καλύτερη θερμική σταθερότητα απο την Mara. Αλλά όπως έγραψε και ο @skritikos δεν φτάνει η μηχανή θες απαραίτητα και έναν καλό μύλο Πιο καλό καφέ θα πιείς απο μια μέτρια μηχανή και καλό μύλο παρά απο μια καλή μηχανή και κακό μύλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
avacan23 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Έχω αρκετή εμπειρία στο σπορ του μαύρου χρυσού. Οπότε αφήστε τα περί μύλου και ιεροσυλίες με γάλα στον εσπρεσο. Στον εσπρέσο έχει σημασία και το νερό … όλα έχουν σημασία. Τα ξέρω αυτά. Εδώ θέλω να μάθω τι θα αγοράζατε εσεισ Αν είχατε 1000 ευρώ. Αν έχετε κάποια πρόταση για τον καλύτερο εσπρέσο μέχρι 1000 ευρώ χωρίς μύλο την ακούω όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Υ.Γ. Με Ενδιαφέρει το αφρόγαλο για τη σύζυγό ή κάποιο φίλο που θέλει καπουτσίνο Με ενδιαφέρει και η υποστήριξη Σερβίς στην Ελλάδα και με ενδιαφέρει και η αντοχή στο χρόνο https://youtu.be/j2HHfqOjGN0 https://coffeeequipmentreviews.wordpress.com/2020/03/10/lelit-marax-review-in-progress/#impressions To hit a home run or knock it out of the park means to do a fantastic job on something and Lelit have done a fantastic job with the MaraX It’s one of those rare combinations, value for money and very good. It should be on your shortlist, or even better, in your kitchen. A very strong buy recommendation from me! Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από avacan23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Ωραία η Lelit, εγώ θα την έπαιρνα. Μετά υπάρχει και η Profitec Go που έχω εγώ και είναι πολύ καλή αλλά αυτή έχει πιο πολλά μπιχλιμπίδια. Και όπως τη βλέπω, έχει πιο μεγάλη απόσταση για να χωράει ζυγαριά και κούπα καφέ γιατί στην Go είναι λίγο πρόβλημα αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lewnidas1995 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 hour ago, avacan23 said: Να συνεχισω εδώ τη συζήτηση από το σχετικό ποστ στις προσφορές. Θέλω στο Black Friday να αγοράσω την πρώτη σοβαρή μηχανή espresso. Όριο έχω τα 1000 ευρώ. έχω καταλήξει στην lelit Mara x https://coffeelovers.gr/product/lelit-pl62xmara-x/ Θα θελα τα φώτα σας τι θα αγοράζατε με όριο τα 1000 ευρώ ( τιμολόγιο) με κριτήριο και μόνο την ποιότητα του espresso. Δεν με νοιάζει ο χρόνος προθέρμανσης , ταλαιπωρία καθαριότητα κτλ . Μόνο κριτήριο η ποιότητα του καφέ. η αληθεια μου ειναι οτι δύσκολα θα πετυχεις καλη τιμη σε προιον που θες στο blackfriday. Ίσως πετύχεις ιδια τιμη με σκρουτζ σε μεγαλη αλυσίδα. Κατα τα αλλα ειχα ξεκινησει να κανω την επενδυση και γω αλλα τελικα με μια αυτοματη ειμαι ικανοποιημενος. Πίνω 3-4 φρέντο ή αμερικανο την ημερα. Δεν εχω επαφη με αφρογαλα καθολου. Νομίζω οτι ειμαι έτοιμος να αφησω την magnifica στον πατερα μου να παιζει και να παρω εγω μια πιο καινουρια. 1 hour ago, avacan23 said: Στον εσπρέσο έχει σημασία και το νερό … όλα έχουν σημασία. Στο σπιτι εχω φιλτρο αντιστροφης οσμωσης 7 σταδιων. Το νερο στην περιοχη που μενω ναι μεν ποσιμο αλλα πολύ "βαρύ" και περιεργη γευση. Θα εβαζα ενα απλο φιλτρο αλλα μετα σκεφτηκα τον καφε μου και λεω πετα 350€ για φιλτρο Δεν το μετανιωσα στιγμη παντως. Το νερο που πινουμε απο εδω ειναι φοβερο οποτε φαντασου στον καφε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 58 minutes ago, avacan23 said: Έχω αρκετή εμπειρία στο σπορ του μαύρου χρυσού. Οπότε αφήστε τα περί μύλου και ιεροσυλίες με γάλα στον εσπρεσο. Στον εσπρέσο έχει σημασία και το νερό … όλα έχουν σημασία. Τα ξέρω αυτά. Εδώ θέλω να μάθω τι θα αγοράζατε εσεισ Αν είχατε 1000 ευρώ. Αν έχετε κάποια πρόταση για τον καλύτερο εσπρέσο μέχρι 1000 ευρώ χωρίς μύλο την ακούω όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν. Υ.Γ. Με Ενδιαφέρει το αφρόγαλο για τη σύζυγό ή κάποιο φίλο που θέλει καπουτσίνο Με ενδιαφέρει και η υποστήριξη Σερβίς στην Ελλάδα και με ενδιαφέρει και η αντοχή στο χρόνο https://youtu.be/j2HHfqOjGN0 https://coffeeequipmentreviews.wordpress.com/2020/03/10/lelit-marax-review-in-progress/#impressions To hit a home run or knock it out of the park means to do a fantastic job on something and Lelit have done a fantastic job with the MaraX It’s one of those rare combinations, value for money and very good. It should be on your shortlist, or even better, in your kitchen. A very strong buy recommendation from me! Με βάση αυτά που γράφεις θα αγόραζα τα παρακάτω με την παρακάτω σειρά Lelit Elizabeth (dual boiler) Profitec GO (Single boiler αλλά αν δεν φτιάχνεις cappuccino κάθε φορά δεν έχεις θέμα) Lelit MaraX (HeatExchange αλλά με τις μαγκιές της Lelit που βοηθάνε πολύ αλλά θέλει κ λίγο τέχνη) όλες αυτές έχουν service στην Ελλάδα και γενικά είναι αξιόπιστες μηχανές που αν τις προσέξεις θα ζήσουν πάρα πολλά χρόνια. Απο τις 3 αυτή που θέλει περισσότερη συντήρηση να ξέρεις είναι η Mara λόγο του E61 Group που θέλει την φροντίδα του που και που. Σου τα γράφω σαν κάτοχος της Lelit Bianca και βαθιά μέσα στο σπόρ. Το κακό με την profitec είναι οτι δεν έχει πολύ χώρο για ζυγαριά και κούπα ενώ οι άλλες είναι πιο καλές σε αυτό όπως γράφει και ο @Silverage. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lewnidas1995 είπε Στο σπιτι εχω φιλτρο αντιστροφης οσμωσης 7 σταδιων. Το νερο στην περιοχη που μενω ναι μεν ποσιμο αλλα πολύ "βαρύ" και περιεργη γευση. Θα εβαζα ενα απλο φιλτρο αλλα μετα σκεφτηκα τον καφε μου και λεω πετα 350€ για φιλτρο Δεν το μετανιωσα στιγμη παντως. Το νερο που πινουμε απο εδω ειναι φοβερο οποτε φαντασου στον καφε. Το είχα κοιτάξει μια φορά απο περιέργεια. Οι hardcore φτιάχνουν δικό τους νερό. Δηλαδή παίρνουν απιονισμένο και προσθέτουν μέσα μεταλλικά στοιχεία, κάλλιο, μαγνήσιο και τέτοια. Υπάρχουν συνταγές στο internet. π.χ. https://www.baristahustle.com/diy-water-recipes-the-world-in-two-bottles/ Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από Silverage 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lewnidas1995 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2 minutes ago, Silverage said: Το είχα κοιτάξει μια φορά απο περιέργεια. Οι hardcore φτιάχνουν δικό τους νερό. Δηλαδή παίρνουν απιονισμένο και προσθέτουν μέσα μεταλλικά στοιχεία, κάλλιο, μαγνήσιο και τέτοια. Υπάρχουν συνταγές στο internet. π.χ. https://www.baristahustle.com/diy-water-recipes-the-world-in-two-bottles/ και νομιζα εγω ημουν υπερβολικος 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Ως κάτοχος Lelit θα έλεγα ότι στα €1000 θα πήγαινα στην Profitec. Τρομερό value for money οι Lelit αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας. Για κάποιους ίσως είναι λεπτομέρεια αλλά όταν ζεις με την εσπρεσιέρα κάθε μέρα, αυτά τα βλέπεις. * Τα παραπάνω αν δε θεωρείς απαραίτητα το HX και το Ε61... Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από majunior Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου εχει κανεις δοκιμασει το κολπακι με τα αυτοκολλητα αλουμινιου στις καψουλες; δουλευει; παιζει να κανει καμμια ζημια στη nespresso μηχανη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
touristas1985 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Συνφορουμιτες να ρωτησω! Πηρα μια Dedica Arte και περιμενω και τον μυλο Graef CM702 καθως και unpressurized portafilter (Joe Frex - https://www.skroutz.gr/c/3477/exartimata-epaggelmatikon-mixanon-cafe/m/19869/Joe-Frex/f/996500/Portafilter.html) Το καλαθακι του Joe Frex λεει χωραει 14/16gr αλλα διαβαζω παει μεχρι 17-18. Εχει νοημα να δω και για καλυτερο/μεγαλυτερο καλαθακι; Βλεπω κατι 4 dose με 22-26gr λενε τιποτα για κανα Freddo η να κανω 2x16; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
virginkiller Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 12 minutes ago, touristas1985 said: Συνφορουμιτες να ρωτησω! Πηρα μια Dedica Arte και περιμενω και τον μυλο Graef CM702 καθως και unpressurized portafilter (Joe Frex - https://www.skroutz.gr/c/3477/exartimata-epaggelmatikon-mixanon-cafe/m/19869/Joe-Frex/f/996500/Portafilter.html) Το καλαθακι του Joe Frex λεει χωραει 14/16gr αλλα διαβαζω παει μεχρι 17-18. Εχει νοημα να δω και για καλυτερο/μεγαλυτερο καλαθακι; Βλεπω κατι 4 dose με 22-26gr λενε τιποτα για κανα Freddo η να κανω 2x16; Κοίτα Τα καλαθάκια χωράνε όγκο όχι βάρος. Τι εννοούμε. Παράδειγμα. Πήρα έναν καφέ που είναι dark roasted που ανά σπυρι έχει μικρό όγκο. Με 18.5 γρ γέμισε το καλαθάκι. Ενώ σε έναν light roasted χώρεσε 19.5 και είχε ακόμα περιθώριο. Βλέπεις ανάλογα το καφέ. Τι καφέ πίνεις και με πόσο αναλογία in out ( το λεγόμενο yield ) είναι αυτό που θα καθορίσει τι καλαθάκι θα βάλεις. Ο περισσότερος κόσμος με 18αρι παίζει μπάλα. Εγώ θα έλεγα περίμενε να έρθει να το δοκιμάσεις και βλέπεις αν σου κάνει η οχι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
touristas1985 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 minute ago, virginkiller said: Κοίτα Τα καλαθάκια χωράνε όγκο όχι βάρος. Τι εννοούμε. Παράδειγμα. Πήρα έναν καφέ που είναι dark roasted που ανά σπυρι έχει μικρό όγκο. Με 18.5 γρ γέμισε το καλαθάκι. Ενώ σε έναν light roasted χώρεσε 19.5 και είχε ακόμα περιθώριο. Βλέπεις ανάλογα το καφέ. Τι καφέ πίνεις και με πόσο αναλογία in out ( το λεγόμενο yield ) είναι αυτό που θα καθορίσει τι καλαθάκι θα βάλεις. Ο περισσότερος κόσμος με 18αρι παίζει μπάλα. Εγώ θα έλεγα περίμενε να έρθει να το δοκιμάσεις και βλέπεις αν σου κάνει η οχι Σε ευχαριστω, θα χαλασω κανα κιλο καφε και επανερχομαι 😁 Τι καψιμο και αυτο 200 ευρω ειπα να παρω μια μηχανη να κανει καλυτερο καφε απο το νερο της καψουλας και πρεπει ηδη να εχω φαει αλλα 200 σε μυλο portafilter και το μισο Temu 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα