mp123 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 27 λεπτά πριν, stavpup είπε Προσωπικά πίνω φραπέ χειμώνα καλοκαίρι (σχεδόν) αλλά όταν ανοίξει η συσκευασία ξεθυμαίνει το άρωμα σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχει μύλος κόκκων καφέ για να αλέθω για φραπέ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavpup Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Σοβαρά τώρα ψάχνω και δεν βρίσκω κάτι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 δες βρίσκεις γιατί αυτό που νομίζεις δεν υπάρχει, ο φραπε δεν παρασκευάζεται από αλεσμένους κόκκους καφέ αλλά από στιγμιαίο καφέ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
odys03 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Και ο στιγμιαίος καφές έχει τα μυστικά του, αν είναι σε νιφάδες και όχι σε ψιλή σκόνη, όπως είναι οι μεγάλες συσκευασίες οι επαγγελματικές Nescafe. Για παράδειγμα οι απλές μικρές συσκευασίες που είναι σε νιφάδες (κομματάκια κρυσταλλωμένα μεταξύ τους) μπορείς να κάνεις το εξής: Παίρνεις την δόση που θα κάνεις καφέ, 1-2 κουταλάκια και τα βάζεις στο φλυτζάνι, με την ανάποδη από το κουτάλι τα πατάς πολλές φορές με δύναμη να τριφτούν οι νιφάδες να γίνουν ψιλή σκόνη (ακούς τον ήχο να τρίβονται και να σπάνε). Έτσι το άρωμα γίνεται πάρα πολύ έντονο μετά μόλις ρίξεις ζεστό ή κρύο νερό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, stavpup είπε Σοβαρά τώρα ψάχνω και δεν βρίσκω κάτι.. Παλια υπήρχε ο Nescafé σε πούδρα. σε συσκευασία μικρή αντί για την μεγάλη την επαγγελματική. Ο gold που βγάζει τωρα είναι άθλιος. Δεν κανείς φραπέ με αυτόν.Παντα και εγω έχω σπίτι Nescafé τον κλασικό γιατί ένας σωστός φραπές είναι ωραίος ειδικά καλοκαίρι. Δες αν μπορείς να βρεις από κανένα σάιτ τον επαγγελματικό που είναι σε σκόνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazed Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Τον παλιο καλο καιρο που επινα φραπε, εψαχνα κατι πιο δυνατο και ειχα καταληξει να πινω τον select που ειναι σε γυαλινο "μπουκαλι" και μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο τον απλο nescafe. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι για φραπε ο συγκεκριμενος γιατι στις παλιοτερες συσκευασιες εδειχνε και ενα ποτηρι κρυου καφε (εκτος απο ζεστο νες που ειναι η κανονικη του χρηση) αλλα στην πορεια εμεινε μονο ο ζεστος καφες. Εγω παντως συνεχιζα και τον απολαμβανα κρυο. Εχουν περασει αρκετα χρονια απο τοτε αλλα ισως αξιζει μια δοκιμη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μιας που πηγε προς φραπεδακι η συζητηση, εδω Αγγλια επειδη δε μπορω να βρω τον κλασσικο Nescafe που ειναι για φραπε, εχω φροντισει να φερνω απο Ελλαδα καθε τοσο οταν πηγαινω διακοπες ή να δω τους γονεις. Παρολα αυτα, οσες φορες εχω επιχειρησει να φτιαξω φραπεδακι εδω, βγαινει παντα νεροζουμι και ψαχνω να βρω τι φταιει, ισως φταιει το νερο της Αγγλιας, δε μπορω να βρω καποια αλλη εξηγηση γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι σωστα, μεχρι και φραπεδιερα Nescafe εχω φερει απο Ελλαδα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, merkon είπε Μιας που πηγε προς φραπεδακι η συζητηση, εδω Αγγλια επειδη δε μπορω να βρω τον κλασσικο Nescafe που ειναι για φραπε, εχω φροντισει να φερνω απο Ελλαδα καθε τοσο οταν πηγαινω διακοπες ή να δω τους γονεις. Παρολα αυτα, οσες φορες εχω επιχειρησει να φτιαξω φραπεδακι εδω, βγαινει παντα νεροζουμι και ψαχνω να βρω τι φταιει, ισως φταιει το νερο της Αγγλιας, δε μπορω να βρω καποια αλλη εξηγηση γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι σωστα, μεχρι και φραπεδιερα Nescafe εχω φερει απο Ελλαδα... Κανονίζεις τον αφρό ως την μέση του ποτηριού . Μετά γεμίζεις το μισό με παγάκια και το άλλο μισό με τριμμένο πάγο και περιμένεις να λιώσει . Δεν επαναλαμβανω δεν βάζεις καθόλου νερό στον αφρό. Περιμένεις να λιώσει ο πάγος.επισεις πάντα βάζουμε δυο κουταλιές του γλυκού καφέ γεμάτες και ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dvs Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Ψάχνω κιτ αφαλάτωσης για gaggia μηχανή. Επειδη δεν βρίσκω πουθενά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο γενικό προιον (πχ της bosch ή καποιας άλλης μάρκας); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 38 λεπτά πριν, Dvs είπε Ψάχνω κιτ αφαλάτωσης για gaggia μηχανή. Επειδη δεν βρίσκω πουθενά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο γενικό προιον (πχ της bosch ή καποιας άλλης μάρκας); Ολα ίδια είναι.παρε ένα υγρό να κανείς την δουλειά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 15/4/2020 στις 9:48 ΠΜ, agnostos13 είπε Αν τώρα έχεις δουλέψει barista, ξέρεις απ έξω και ανακατωτά όλες τις ποικιλίες καφέ, πως θα τον κόψεις και θα τον κουπάρεις σωστά με μία συμβατική μηχανή και ένα μύλο θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα σε λίγο παραπάνω όμως χρόνο. Να συμπληρώσω ότι προκειμένου να είναι τόσο καταρτισμένος ο barista, θα πρέπει και η ίδια η επιχείρηση που τον έχει προσλάβει να επενδύει σε διάφορες ποικιλίες καφέ (είτε αυτές είναι branded, είτε οτιδήποτε). Barista σαν τίτλος, δεν λέει και κάτι (εκτός και αν εννοούμε colobarista, οπότε πάσο, εκεί μετράει άλλη εμπειρία 😂). Επεξ/σία 20 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Έχουμε πιει σαβούρα από μπαρίστες και μάλιστα σε επώνυμα ακριβά μαγαζιά που δεν λέγεται. Από πολλούς μπαρίστες προτιμώ το δικό μου φρέντο φτιαγμένο στη φτηνή Κινέζικη μηχανούλα με έτοιμο κομμένο καφέ jacobs arabica από το να τα χώνω δεξιά αριστερά σε μηχανές μύλους καφέδες σε μια αέναη αναζήτηση ψάχνοντας την τέλεια γεύση την οποία αμφιβάλλω αν την έχει βρει κανένας ποτέ.😊 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
odys03 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Στις 16/4/2020 στις 10:50 ΠΜ, merkon είπε Μιας που πηγε προς φραπεδακι η συζητηση, εδω Αγγλια επειδη δε μπορω να βρω τον κλασσικο Nescafe που ειναι για φραπε, εχω φροντισει να φερνω απο Ελλαδα καθε τοσο οταν πηγαινω διακοπες ή να δω τους γονεις. Παρολα αυτα, οσες φορες εχω επιχειρησει να φτιαξω φραπεδακι εδω, βγαινει παντα νεροζουμι και ψαχνω να βρω τι φταιει, ισως φταιει το νερο της Αγγλιας, δε μπορω να βρω καποια αλλη εξηγηση γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι σωστα, μεχρι και φραπεδιερα Nescafe εχω φερει απο Ελλαδα... Εννοείς χρησιμοποιείς ελληνικό nescafe, και δεν γίνεται αφρός; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, papoys1 είπε ψάχνοντας την τέλεια γεύση την οποία αμφιβάλλω αν την έχει βρει κανένας ποτέ. Αυτό είναι η μεγάλη αλήθεια. Ο καθείς θεωρεί ότι έχει επιτέλους βρει το ουμάμι του καφέ, που στην τελική - επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα - είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merkon Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 14 ώρες πριν, odys03 είπε Εννοείς χρησιμοποιείς ελληνικό nescafe, και δεν γίνεται αφρός; Ελληνικο Nescafe χρησιμοποιω και κανει μια χαρα αφρο, βγαινει ομως φοβερα νερουλος ο καφες, ακομα και αν βαλω λιγο νερο μετα... Υποπτευομαι πως μπορει να φταιει το νερο της Αγγλιας, αλλιως δε ξερω τι μπορει να παει λαθος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα