slaughter Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 23 hours ago, 26ska said: Κοιτάω στο site με τις ανακατασκευασμένες…Βλέπω bambino plus δεν υπάρχει αλλά υπάρχει η απλή. Μαζι με τα μετάφορικα βγαίνει 185,αν πάρω και ένα μύλο της sage από εδώ με κάνα 200ρι κάτι,θα βγει στο σύνολο γύρω στα 400.Πως το βλέπετε το συγκεκριμένο συνδυασμό; Με την απλή bambino θα έχω δυσκολία με το αφρόγαλο; Σε μύλο Sage δεν θα πήγαινα. Η απλή θα είναι οκ με το αφρόγαλο αλλά όπως και να έχει θέλει προπόνηση Σε σχέση με άλλες πιο φθηνές η bambino πιστεύω οτι θα κάνει το καλύτερο αφρόγαλο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Στις 7/1/2024 στις 11:56 ΠΜ, 26ska είπε Κοιτάω στο site με τις ανακατασκευασμένες…Βλέπω bambino plus δεν υπάρχει αλλά υπάρχει η απλή. Μαζι με τα μετάφορικα βγαίνει 185,αν πάρω και ένα μύλο της sage από εδώ με κάνα 200ρι κάτι,θα βγει στο σύνολο γύρω στα 400.Πως το βλέπετε το συγκεκριμένο συνδυασμό; Με την απλή bambino θα έχω δυσκολία με το αφρόγαλο; Έχει και Baratza μύλους το site, εγώ με τον Sette 30 είμαι ευχαριστημένος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Έχει αναφερθεί ξανά σε παλιότερα ποστ, αλλά θα το πω πάλι για τους νέους στο χώρο του καφέ. Από τις φθηνές μηχανές με 15bar και έτοιμο κομμένο καφέ από σουπερμάρκετ/coffee island κλπ, δεν θα δείτε καμία ουσιαστική διαφορά με κάψουλες. Τα ίδια πράγματα θα πίνετε, με περισσότερο κόπο. Ακόμα και με τις αυτόματες, που η συνταγή είναι πάντα ίδια βρέξει χιονίσει, ανεξάρτητα με τις κόκκους βάλατε, και με δυσκολία στο καθάρισμα, και εκεί μέτριους καφέδες θα πίνετε. Το καλύτερο value κόπου/ποιότητας καφέ, τη παίρνετε με φρεσκοκομμένο καφέ και V60. Παίρνει 5 λεπτά από τη ζωή σας, και έχετε εύγευστο καφέ (όχι εσπρέσσο). Με παρόμοιο κόπο φτιάχνετε και aeropress, με παρόμοια ποιότητα επίσης. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τον καφέ σας, σε καλό εσπρέσο, η καλή μηχανή και ο καλός μύλος είναι μονόδρομος. Γι' αυτό λένε όλοι ότι είναι ακριβό σπορ ο καλός εσπρέσο στο σπίτι. Οι μεσοβέζικες λύσεις είναι απλά λεφτά πεταμένα σε μετριότατους καφέδες, ενώ με πολύ λιγότερα λεφτά φτιάχνετε γευστικό καφέ με V60. Θα πρότεινα να μπείτε να δείτε μερικά βίντεο από τον james hoffmann, για να καταλάβετε λίγο παραπάνω για τον εσπρέσο, τις μηχανές, τους μύλους, και γιατί στις καφετέριες εκεί έξω έχουν μηχανήματα 5000 ευρώ και πάνω, και όχι των 150 ευρώ. Χίλιες φορές βάλτε έναν κουμπαρά, και σε 1-2 χρόνια από τώρα να πάρετε μια καλή καφετιέρα, παρά να δίνετε κάθε λίγο καιρό λεφτά για μέτριες καφετιέρες και μέτριους καφέδες. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
26ska Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 25 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Έχει αναφερθεί ξανά σε παλιότερα ποστ, αλλά θα το πω πάλι για τους νέους στο χώρο του καφέ. Από τις φθηνές μηχανές με 15bar και έτοιμο κομμένο καφέ από σουπερμάρκετ/coffee island κλπ, δεν θα δείτε καμία ουσιαστική διαφορά με κάψουλες. Τα ίδια πράγματα θα πίνετε, με περισσότερο κόπο. Ακόμα και με τις αυτόματες, που η συνταγή είναι πάντα ίδια βρέξει χιονίσει, ανεξάρτητα με τις κόκκους βάλατε, και με δυσκολία στο καθάρισμα, και εκεί μέτριους καφέδες θα πίνετε. Το καλύτερο value κόπου/ποιότητας καφέ, τη παίρνετε με φρεσκοκομμένο καφέ και V60. Παίρνει 5 λεπτά από τη ζωή σας, και έχετε εύγευστο καφέ (όχι εσπρέσσο). Με παρόμοιο κόπο φτιάχνετε και aeropress, με παρόμοια ποιότητα επίσης. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τον καφέ σας, σε καλό εσπρέσο, η καλή μηχανή και ο καλός μύλος είναι μονόδρομος. Γι' αυτό λένε όλοι ότι είναι ακριβό σπορ ο καλός εσπρέσο στο σπίτι. Οι μεσοβέζικες λύσεις είναι απλά λεφτά πεταμένα σε μετριότατους καφέδες, ενώ με πολύ λιγότερα λεφτά φτιάχνετε γευστικό καφέ με V60. Θα πρότεινα να μπείτε να δείτε μερικά βίντεο από τον james hoffmann, για να καταλάβετε λίγο παραπάνω για τον εσπρέσο, τις μηχανές, τους μύλους, και γιατί στις καφετέριες εκεί έξω έχουν μηχανήματα 5000 ευρώ και πάνω, και όχι των 150 ευρώ. Χίλιες φορές βάλτε έναν κουμπαρά, και σε 1-2 χρόνια από τώρα να πάρετε μια καλή καφετιέρα, παρά να δίνετε κάθε λίγο καιρό λεφτά για μέτριες καφετιέρες και μέτριους καφέδες. Άποψη για set μύλος Eureka mignon specialita,μαζί με Bambino plus;Επισης φίλε μου ή όποιος άλλος ξέρει τι άλλο θα χρειαστώ από περιφερειακά. Πόσο καλό καφέ μπορώ να βγάλω από το συγκεκριμένο set και πόσο κόπο έχει; Είμαι άσχετος στο χώρο του καφέ κ προσπαθώ να καταλήξω αν αξίζει το χιλιάρικο που κοστίζει ο εξοπλισμός. Δεν με ενδιαφέρει να πίνω ΤΟΝ ΚΑΦΕ,αλλά ένα αξιοπρεπές καφεδάκι,να είναι αισθητά ανώτερο από τις κάψουλες που φτιάχνει μια μηχανή της σειράς που έχω. 3 ώρες πριν, slaughter είπε Σε μύλο Sage δεν θα πήγαινα. Η απλή θα είναι οκ με το αφρόγαλο αλλά όπως και να έχει θέλει προπόνηση Σε σχέση με άλλες πιο φθηνές η bambino πιστεύω οτι θα κάνει το καλύτερο αφρόγαλο Μονόδρομος ο Eureka mignon speciallita δηλαδή; Μωρέ σκέφτομαι μη δώσω ένα χιλιάρικο να πάρω μύλο και καφετιέρα και μετά παιδευομαι να βγάλω σωστό αποτέλεσμα κ ξενερώσω...Ειναι πολλά τα λεφτά. Ψιλοκαταληγω στο speciallita και την Bambino plus. Τι άλλο θα χρειαστώ από περιφερειακά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 13 minutes ago, 26ska said: Άποψη για set μύλος Eureka mignon specialita,μαζί με Bambino plus;Επισης φίλε μου ή όποιος άλλος ξέρει τι άλλο θα χρειαστώ από περιφερειακά. Πόσο καλό καφέ μπορώ να βγάλω από το συγκεκριμένο set και πόσο κόπο έχει; Είμαι άσχετος στο χώρο του καφέ κ προσπαθώ να καταλήξω αν αξίζει το χιλιάρικο που κοστίζει ο εξοπλισμός. Δεν με ενδιαφέρει να πίνω ΤΟΝ ΚΑΦΕ,αλλά ένα αξιοπρεπές καφεδάκι,να είναι αισθητά ανώτερο από τις κάψουλες που φτιάχνει μια μηχανή της σειράς που έχω. Μονόδρομος ο Eureka mignon speciallita δηλαδή; Μωρέ σκέφτομαι μη δώσω ένα χιλιάρικο να πάρω μύλο και καφετιέρα και μετά παιδευομαι να βγάλω σωστό αποτέλεσμα κ ξενερώσω...Ειναι πολλά τα λεφτά. Ψιλοκαταληγω στο speciallita και την Bambino plus. Τι άλλο θα χρειαστώ από περιφερειακά; εγώ αυτό θα σου πρότεινα αλλά και πάλι δεν είναι δικά μου τα λεφτά. Αν σου κάτσει και σου αρέσει το χόμπι θα είσαι μια χαρά αν όχι θα κλαις τα λεφτά σου τι να σου πω. Εγώ που δεν πουλάω τα παλιά μου δεν θέλω να μαζεύω σκουπίδια. Καλύτερα να τα πληρώσω μια και έξω παρά να παιδευτώ και μετά να τα σκάσω. Περιφερειακά δεν θα χρειαστείς κάτι για αρχή μην τρελαθείς. Μόνο μια ζυγαριά για να ξέρεις τι βάζεις και τι βγάζεις. Ξεκινάς και βλέπεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
26ska Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 17 λεπτά πριν, slaughter είπε εγώ αυτό θα σου πρότεινα αλλά και πάλι δεν είναι δικά μου τα λεφτά. Αν σου κάτσει και σου αρέσει το χόμπι θα είσαι μια χαρά αν όχι θα κλαις τα λεφτά σου τι να σου πω. Εγώ που δεν πουλάω τα παλιά μου δεν θέλω να μαζεύω σκουπίδια. Καλύτερα να τα πληρώσω μια και έξω παρά να παιδευτώ και μετά να τα σκάσω. Περιφερειακά δεν θα χρειαστείς κάτι για αρχή μην τρελαθείς. Μόνο μια ζυγαριά για να ξέρεις τι βάζεις και τι βγάζεις. Ξεκινάς και βλέπεις Για συντήρηση η μηχανή και ο μύλος τι θα χρειαστούν; Γενικά είναι διαδικασία χρονοβόρα και παιδευτικη να φτιάξεις καφέ με όλη την φάση;Βαζεις κόκκους,αλεθει ο μύλος,βαζεις τον καφέ στην καφετιέρα ,κάνει την εκχύλιση,όσο φτιάχνεις αφρογαλο. Εύκολα και όμορφα,σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 5 minutes ago, 26ska said: Για συντήρηση η μηχανή και ο μύλος τι θα χρειαστούν; Γενικά είναι διαδικασία χρονοβόρα και παιδευτικη να φτιάξεις καφέ με όλη την φάση;Βαζεις κόκκους,αλεθει ο μύλος,βαζεις τον καφέ στην καφετιέρα ,κάνει την εκχύλιση,όσο φτιάχνεις αφρογαλο. Εύκολα και όμορφα,σωστά; Συντήρηση σε πρώτη φάση δεν θα χρειαστείς κάτι εκτός απο καλό καθάρισμα. Αν πας στην Plus που έχει και 3οπη βαλβίδα τότε μια φορά κάθε χ μήνες μπορεί να χρειαστείς backflush με χημικό για καθάρισμα αλλά θα σου τα λέει κ το manual. Αν δεν θες να κάνεις αφαλάτωση θα πρέπει να προσέχεις τι νερό βάζεις (φίλτραρισμα κλπ) αλλά σε αυτές τις μικρές μηχανές είναι εύκολη κ η αφαλάτωση οπότε πάλι θέμα δεν θα έχεις. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα όταν βρεις το workflow σου. π.χ. δεν είναι μόνο βάλεις κόκκους είναι σε τι βαθμίδα θα τους κόψεις και πόσα γραμμάρια θα βάλεις. Αλέθει ο μύλος, τα βάζεις στο portafilter και πατάς. Μετά στην μηχανή και ξεκινάς την εκχύλιση. Το αφρόγαλο δεν μπορείς να το φτιάχνεις παράλληλα με αυτή την μηχανή (Single boiler βλέπεις) θα πρέπει να περιμένεις να τελειώσει η εκχύλιση και να πατήσεις εναλλαγή σε ατμό. Να περιμένεις να τον φτιάξει και να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το αφρόγαλο. Μετά mix και δοκιμές. Δες μερικά βίντεο στο youtube για να καταλάβεις. Δεν έχει καμία σχέση με τις κάψουλες ή τις super automatic 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Παιδιά καλησπέρα και από εμένα, έχω 2 χρόνια μια dedica και αγοράζω έτοιμο καφέ από σουπερ μαρκετ. Κλασσικά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά οκ το έχω αποδεχθεί. Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά κάποιου μύλου eureka και να επενδύσω σε αυτόν μαζί με το κατάλληλο portafilter κλπ και αργότερα να αλλάξω και την μηχανή όποτε υπάρξει η δυνατότητα για μια καλύτερη. Δεν είμαι ο ψείρας που ψάχνει τον τέλειο καφέ, είμαι σε φάση που θεωρώ οκ όλους τους καφέδες σε καφετέρια εκτός από αυτόν που φτιάχνω στο σπίτι και θέλω να προσεγγίσω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από την άλλη, επειδή είμαι και άνθρωπος που βαριέται λίγο, λερώνει κλπ σκέφτομαι μήπως κάποια sage Barista Express θα ήταν καλύτερη επιλογή για εμένα. Μπορεί κάποιος γνώστης του αντικειμένου να μας πει τι από τα δύο είναι καλύτερο σε επίπεδο ποιότητας δεδομένου ότι μιλάμε για ένα αξιοσέβαστο ποσό και στην μια και στην άλλη περίπτωση αντίστοιχα. Μπορεί η sage barista express να προσεγγίσει έναν καφέ καφετέριας που θα πετύχαινα με ξεχωριστό μύλο και σκέτη μηχανή; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, kaktos77 said: Παιδιά καλησπέρα και από εμένα, έχω 2 χρόνια μια dedica και αγοράζω έτοιμο καφέ από σουπερ μαρκετ. Κλασσικά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά οκ το έχω αποδεχθεί. Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά κάποιου μύλου eureka και να επενδύσω σε αυτόν μαζί με το κατάλληλο portafilter κλπ και αργότερα να αλλάξω και την μηχανή όποτε υπάρξει η δυνατότητα για μια καλύτερη. Δεν είμαι ο ψείρας που ψάχνει τον τέλειο καφέ, είμαι σε φάση που θεωρώ οκ όλους τους καφέδες σε καφετέρια εκτός από αυτόν που φτιάχνω στο σπίτι και θέλω να προσεγγίσω κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από την άλλη, επειδή είμαι και άνθρωπος που βαριέται λίγο, λερώνει κλπ σκέφτομαι μήπως κάποια sage Barista Express θα ήταν καλύτερη επιλογή για εμένα. Μπορεί κάποιος γνώστης του αντικειμένου να μας πει τι από τα δύο είναι καλύτερο σε επίπεδο ποιότητας δεδομένου ότι μιλάμε για ένα αξιοσέβαστο ποσό και στην μια και στην άλλη περίπτωση αντίστοιχα. Μπορεί η sage barista express να προσεγγίσει έναν καφέ καφετέριας που θα πετύχαινα με ξεχωριστό μύλο και σκέτη μηχανή; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! H barista express είναι μια χαρά μηχανή για να μπεις στον χώρο και μετά να πάρεις κάτι άλλο. Ο μύλος είναι οκ αλλά ένας eureka είναι πολύ καλύτερος. Για εμένα καλύτερα να πάρεις τον μύλο κ αν δεις οτι σε ενδιαφέρει να αλλάξεις την μηχανή σου στο μέλλον. Τi καφέδες θες να φτιάχνεις? Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου από slaughter 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, slaughter είπε H barista express είναι μια χαρά μηχανή για να μπεις στον χώρο και μετά να πάρεις κάτι άλλο. Ο μύλος είναι οκ αλλά ένας eureka είναι πολύ καλύτερος. Για εμένα καλύτερα να πάρεις τον μύλο κ αν δεις οτι σε ενδιαφέρει να αλλάξεις την μηχανή σου στο μέλλον. Το καφέδες θες να φτιάχνεις? Εφόσον θα δώσω αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα να επενδύσω σε κάτι και να αποφύγω να πάρω τώρα την barista express για να πάρω μετά κάτι άλλο, οπότε μου φαίνεται καλύτερη η δεύτερη επιλογή που προτείνεις. Espresso ή freddo espresso φτιάχνω πάντα, περισσότερο όμως freddo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2 minutes ago, kaktos77 said: Εφόσον θα δώσω αυτά τα χρήματα θα προτιμούσα να επενδύσω σε κάτι και να αποφύγω να πάρω τώρα την barista express για να πάρω μετά κάτι άλλο, οπότε μου φαίνεται καλύτερη η δεύτερη επιλογή που προτείνεις. Espresso ή freddo espresso φτιάχνω πάντα, περισσότερο όμως freddo. μια χαρά είσαι με έναν eureka & single wall baskets/portafilter. Μετά θέλει δοκιμές για να βρεις το κόψιμο, ποσότητα κλπ και θα είσαι οκ για όσο αντέχει η μηχανή σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Γενικά ο φθηνότερος μυλος που αξίζει είναι ο eureka mignon specialita, ίσως και κάνα 2 φθηνότεροι eureka. Όποτε όσοι θέλετε μύλο κοιτάτε από αυτόν και πάνω. Είναι ένας μύλος που μπορεί να σας βγάλει μια ζωή με καλό καθάρισμα. Τωρα για μηχανές, οι λέξεις κλειδιά που πρέπει να κοιτάτε είναι PID, boiler μεγαλύτερο από 250ml, πίεση 9bar ή ρυθμιζόμενη opv, 57mm ή 58mm portafilter. Έστω κάτι από αυτά καλό είναι να τα έχει. Κοιτάτε δηλαδή είτε σε Gaggia Classic (με μοντες), Lelit, Profitec etc. Πραγματικά θα έχετε τρομερή αναβάθμιση στον καφέ σας, λιγότερο κόπο και καλό workflow. Όμως το πιο σημαντικό απ όλα είναι η όρεξη και η ενασχόληση. Αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς και να βάλεις λίγο μεράκι και διάβασμα, τζάμπα ο κόπος. Καφέ καλό χωρίς ενασχόληση δεν πίνεις. Όλοι ξεκινήσαμε από μέτριες μηχανές κλπ, και με τη μελέτη καταλήξαμε σε μηχανές και μύλους του χιλιάρικου. Αλλά προσωπικά δε γυρνάω πίσω για κανένα λόγο, γιατί πλέον δε θέλω καν να πιω καφέ απ έξω. Ο σπιτικός είναι πολλές κλάσεις ανώτερος, και πιο φθηνός εν τελει. Όμως ώρες μελέτης και κόπος έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα, γιατί και με μια Lelit Anna, που μπορεί να μην έχει όλα τα καλούδια, είναι όμως ικανή να σε πάει πολύ μακριά, αν μελετήσεις σωστά. Οποτε η πραγματική ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε είναι, θέλω να διαθέσω χρόνο, κόπο και χρήμα σε ένα χόμπι το οποίο θα μου προσφέρει τέλεια καφεδάκια; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πριν καν ψωνίσετε, αρχίστε το διάβασμα. Και πραγματικά το χέρι σας θα πάει αυτόματα σε μηχανές ανώτερης κλάσης, μόλις αντιληφθείτε τι πλεονεκτήματα έχουν σε σχέση με τις φθηνές. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
26ska Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Όλο πάω να καταλήξω και όλο μπλέκομαι.... Με το μύλο αποφάσισα για Eureka mignon speciallita,πάει αυτό.Τωρα για τη μηχανή ενώ είχα καταλήξει στην Bambino plus,τώρα μπερδεύτηκα και κοιτάω προς gaggia classic evo pro 2023.Καταλαβαινω ότι με τη Bambino θα έχω κάποια μεγαλύτερη ευκολία,αλλά με προβληματίζει ότι δεν επισκευάζεται σε περίπτωση βλαβης και ποιοτικά δείχνει κατώτερη της gaggia.Η gaggia μου βγάζει πιο premium κατασκευη,επισκευαζεται από ότι λέτε και διαβάζω σχεδόν στα πάντα,έχει 58 portafilter. Τι λέτε ρε παιδιά;Τα ίδια χρήματα κοστίζουν...Η gaggia βγάζει καλό αφρογαλο;Εχει pid;Διαβαζω επίσης ότι μπορεί να ρυθμιστεί στα 9bar,αυτές οι οποίες εργασίες μπορούν να γίνουν με την αγορά από το κατάστημα; Συγνώμη για τις πολλές απορίες αλλά θα ήθελα να κάνω τη σωστή επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 40 λεπτά πριν, 26ska είπε Όλο πάω να καταλήξω και όλο μπλέκομαι.... Με το μύλο αποφάσισα για Eureka mignon speciallita,πάει αυτό.Τωρα για τη μηχανή ενώ είχα καταλήξει στην Bambino plus,τώρα μπερδεύτηκα και κοιτάω προς gaggia classic evo pro 2023.Καταλαβαινω ότι με τη Bambino θα έχω κάποια μεγαλύτερη ευκολία,αλλά με προβληματίζει ότι δεν επισκευάζεται σε περίπτωση βλαβης και ποιοτικά δείχνει κατώτερη της gaggia.Η gaggia μου βγάζει πιο premium κατασκευη,επισκευαζεται από ότι λέτε και διαβάζω σχεδόν στα πάντα,έχει 58 portafilter. Τι λέτε ρε παιδιά;Τα ίδια χρήματα κοστίζουν...Η gaggia βγάζει καλό αφρογαλο;Εχει pid;Διαβαζω επίσης ότι μπορεί να ρυθμιστεί στα 9bar,αυτές οι οποίες εργασίες μπορούν να γίνουν με την αγορά από το κατάστημα; Συγνώμη για τις πολλές απορίες αλλά θα ήθελα να κάνω τη σωστή επιλογή. H gaggia classic δεν έρχεται με PID. Είναι όμως κάτι που μπορείς να το βάλεις σε 2ο χρόνο, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και βίντεο εκεί έξω. Επίσης δεν έρχεται με τη σωστή πίεση, αλλά πολύ εύκολα μπορείς να βρεις την αντίστοιχη βαλβίδα για να τη ρυθμίσεις στα 9bar, είναι το πιο εύκολο mod της μηχανής. Άπαξ και κάνεις τη μόντα με τη πίεση, η μηχανή με 1-2 κολπάκια μπορεί να βγάλει πολύ καλό αποτέλεσμα. Διάβασε online για temperature surfing με τη gaggia, και για την εκχύλιση και για το αφρόγαλο, και θα δεις τη διαδικασία για να έχεις όσο καλύτερη και σταθερή θερμοκρασία γίνεται. Εννοείται θα χρησιμοποιείς το unpressurised καλαθάκι, και παρέα με τον specialita θα πίνεις πάρα πολύ τίμια καφεδάκια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 1 hour ago, 26ska said: Όλο πάω να καταλήξω και όλο μπλέκομαι.... Με το μύλο αποφάσισα για Eureka mignon speciallita,πάει αυτό.Τωρα για τη μηχανή ενώ είχα καταλήξει στην Bambino plus,τώρα μπερδεύτηκα και κοιτάω προς gaggia classic evo pro 2023.Καταλαβαινω ότι με τη Bambino θα έχω κάποια μεγαλύτερη ευκολία,αλλά με προβληματίζει ότι δεν επισκευάζεται σε περίπτωση βλαβης και ποιοτικά δείχνει κατώτερη της gaggia.Η gaggia μου βγάζει πιο premium κατασκευη,επισκευαζεται από ότι λέτε και διαβάζω σχεδόν στα πάντα,έχει 58 portafilter. Τι λέτε ρε παιδιά;Τα ίδια χρήματα κοστίζουν...Η gaggia βγάζει καλό αφρογαλο;Εχει pid;Διαβαζω επίσης ότι μπορεί να ρυθμιστεί στα 9bar,αυτές οι οποίες εργασίες μπορούν να γίνουν με την αγορά από το κατάστημα; Συγνώμη για τις πολλές απορίες αλλά θα ήθελα να κάνω τη σωστή επιλογή. 18 minutes ago, thanasis00 said: H gaggia classic δεν έρχεται με PID. Είναι όμως κάτι που μπορείς να το βάλεις σε 2ο χρόνο, υπάρχουν άπειρα παραδείγματα και βίντεο εκεί έξω. Επίσης δεν έρχεται με τη σωστή πίεση, αλλά πολύ εύκολα μπορείς να βρεις την αντίστοιχη βαλβίδα για να τη ρυθμίσεις στα 9bar, είναι το πιο εύκολο mod της μηχανής. Άπαξ και κάνεις τη μόντα με τη πίεση, η μηχανή με 1-2 κολπάκια μπορεί να βγάλει πολύ καλό αποτέλεσμα. Διάβασε online για temperature surfing με τη gaggia, και για την εκχύλιση και για το αφρόγαλο, και θα δεις τη διαδικασία για να έχεις όσο καλύτερη και σταθερή θερμοκρασία γίνεται. Εννοείται θα χρησιμοποιείς το unpressurised καλαθάκι, και παρέα με τον specialita θα πίνεις πάρα πολύ τίμια καφεδάκια. Με λίγα λόγια αν και η Gaggia είναι πιο premium για να σου κάνει τα βασικά θα πρέπει να βάλεις χέρι μέσα της και να αγοράσεις και τα mods. Αν δεν θες να τα κάνεις αυτά είτε πας σε bambino που τα έχει (όσα έχει) είτε πας παραπάνω για να έχεις κ την ποιότητα. Προσωπικά δεν θα αγόραζα μηχανή για να την τροποποιήσω. Αν την είχα (και ήταν εκτός εγγύησης) τότε μπορεί. Όλα εύκολα είναι αν πιάνουν τα χέρια σου αλλά δεν είναι για όλους. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα