Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, Miatakias said:

Κι εγω το πιθανοτερο ειναι να αγορασω μια Dedica (η αυτες τις νεες Gaggia) και οποσδηποτε non-pressurized portafilter  και εχω σταμπαρει αυτο με καλες κριτικες απο Κινα Aliexpress στα 28-29ε με καλαθακια για 1,2,4 cups , αλλα εχε υποψην σου θα κανει 1 μηνα περιπου να ερθει

https://www.aliexpress.com/item/1005005703144559.html

οτι εχω παρει απ οεκει ειναι κακιστης ποιοτητας κ με πολυ διαφορετικο αποτελεσμα απο τα κινεζικα του αμαζον

μη πετατε τα λευτα σας. Βαρέθηκα να αλλάζω καλαθακια επειδή κανανε 1-2-3 ευρω στο alli μεχρι που πηρα στα 10 ε απο αμαζον κ ειδα το φως το αληθινό 

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sndev είπε

οτι εχω παρει απ οεκει ειναι κακιστης ποιοτητας κ με πολυ διαφορετικο αποτελεσμα απο τα κινεζικα του αμαζον

μη πετατε τα λευτα σας. Βαρέθηκα να αλλάζω καλαθακια επειδή κανανε 1-2-3 ευρω στο alli μεχρι που πηρα στα 10 ε απο αμαζον κ ειδα το φως το αληθινό 

Εχεις δηλαδη δοκιμασει καλαθακια απο Alixepress για αλλη μηχανη και ηταν χαλια? Εχω ακουσει οτι της IMS ειναι καλα που τα βρησκεις και Ελλαδα αλλα κανει το ενα καλαθι 25ε περιπου

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, Miatakias said:

Εχεις δηλαδη δοκιμασει καλαθακια απο Alixepress

ναι. εχω 3ς τετοιες μηχανες delonghi για την ακρίβεια οποτε καταλαβαινεις εχω πεταξει πολλα ευρώ σε δοκιμές.

Βαριέμαι να στα πολυ αναλύσω αλλά θεωρώ θα καταλάβεις.

ιδια παραγγελία 2 ίδια καλαθάκια το ενα με το αλλο μισο εκατοστο μεγαλύτερο. το ενα Κάνει καπως κωνική κλήση αρα δε πατιεται κ σωστα . πηρα κ ενα 3το εχει διαφορετικά ανοίγματα στις τρύπες. καλο ε? 

εσυ αν θες αγορασε επειδη δεν εχεις μετρο συγκρισης αμφιβάλω αν θα καταλαβεις διαφορα οταν ομως παρεις κατι καλυτερο θα χτυπας το κεφαλι σου

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sndev είπε

ναι. εχω 3ς τετοιες μηχανες delonghi για την ακρίβεια οποτε καταλαβαινεις εχω πεταξει πολλα ευρώ σε δοκιμές.

Βαριέμαι να στα πολυ αναλύσω αλλά θεωρώ θα καταλάβεις.

ιδια παραγγελία 2 ίδια καλαθάκια το ενα με το αλλο μισο εκατοστο μεγαλύτερο. το ενα Κάνει καπως κωνική κλήση αρα δε πατιεται κ σωστα . πηρα κ ενα 3το εχει διαφορετικά ανοίγματα στις τρύπες. καλο ε? 

εσυ αν θες αγορασε επειδη δεν εχεις μετρο συγκρισης αμφιβάλω αν θα καταλαβεις διαφορα οταν ομως παρεις κατι καλυτερο θα χτυπας το κεφαλι σου

Οκ , thanks για την πληροφορια , και τα αλλα που βλέπω στο amazon παντως μετριες κριτικες βλεπω εκτος απο αυτο που δεν αποστελεται ελλαδα https://www.amazon.it/Normcore-Portafilter-macchine-Delonghi-cestello/dp/B09V1C4RTC/ref=sr_1_1?crid=13SOK14CNFM44&keywords=normcore%2Bportafilter%2Bdedica&qid=1704376482&sprefix=%2Caps%2C120&sr=8-1&th=1 και δεν μπορεις να το βρεις εδω  και ειναι αυτο που προτινει Tom's Coffee Corner σε αυτο το βιντεο

αν παρεις και ενα IMS καλαθακι 2 cups ειναι +25ε παει αρκετα , εσυ portafilter το Νeouza που προτινεις πιο πανω ειχες , βλεπω μετριες κριτικες και γι αυτο 3.5/5

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H φτήνια δυστυχώς τρώει τον παρά.

Ολοι περάσαμε απο όλα τα στάδια (ξανα δυστυχώς), πάρτε vst basket ridgeless διπλό, ims σίτα.

Πάρτε λιγότερα κ ποιοτικότερα εργαλεία. Τα πληρώνεις μια φορά και μένουν.

Ενα καλούτσικο γυμνό portafilter. Ανοξείδωτα puck filters (αν θέλετε - βοηθάνε πολύ στην καθαριότητα και κάπως κατα την εκχύλιση)

Και βέβαια τα χοντρά πάνε αρχικά για μύλο και μετα για μηχανή. 

Επεξ/σία από Vagosman
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vagosman είπε

H φτήνια δυστυχώς τρώει τον παρά.

Ολοι περάσαμε απο όλα τα στάδια (ξανα δυστυχώς), πάρτε vst basket ridgeless διπλό, ims σίτα.

Πάρτε λιγότερα κ ποιοτικότερα εργαλεία. Τα πληρώνεις μια φορά και μένουν.

Ενα καλούτσικο γυμνό portafilter. Ανοξείδωτα puck filters (αν θέλετε - βοηθάνε πολύ στην καθαριότητα και κάπως κατα την εκχύλιση)

Και βέβαια τα χοντρά πάνε αρχικά για μύλο και μετα για μηχανή. 

Portafilter για Dedica έχεις να προτείνεις? Κοίτα κι εγώ επειδή πίνω καφέ και σε Nespresso, ese pod μηχανή και μπρίκι Bialetti αν είναι να πάω σε μηχανή αλεσμένου θέλω να πίνω καλύτερο καφε απ απ' τις συσκευές που ήδη έχω, οπότε θα πάω παραπάνω σε τιμή να πάρω κάτι καλύτερο να εξασφαλίσω ότι έχω τα μέγιστα αποτελέσματα για  την dedica

Επεξ/σία από Miatakias
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Miatakias said:

Νeouza που προτινεις πιο πανω ειχες , βλεπω μετριες κριτικες και γι αυτο 3.5/5

δε θυμάμαι πιο είχα πάρει πάνε χρόνια 

γενικα διάβασε για ποιο λογο εχει χαμηλες κριτικες κ ποσο σοβαρα μπορεις να παρεις μια κριτικη. στο αλι πχ μπορει να δεις 5/5 κ νανε λογο κοστους η επειδή τους ήρθε το προϊόν 

κινεζικη ειναι η νεουζα αλλα καλυτερης ποιοτητας  απο του αλι

μη πέφτεις με τα μούτρα .. Πάιζε να σε καλυπτει γευστικα το υπάρχων ήδη.. το βλέπεις στη πορεία αφου παρεις τη μηχανή κ την εξελίσσεις βημα βημα. 

εμενα πχ δε με βολεψε ποτέ ο ατμος που πινω καπουτσίνο κ το πιο συμαντικο modification στην αρχη ήταν να το αλλαξω παρά το portafilter 

Spoiler

επισης βαλτα κατω 10 απο δω 50 απο κει 20 παρα περα μηπως εντελή πρέπει να πας σε κατι διαφορετικο

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, sndev είπε

δε θυμάμαι πιο είχα πάρει πάνε χρόνια 

γενικα διάβασε για ποιο λογο εχει χαμηλες κριτικες κ ποσο σοβαρα μπορεις να παρεις μια κριτικη. στο αλι πχ μπορει να δεις 5/5 κ νανε λογο κοστους η επειδή τους ήρθε το προϊόν 

κινεζικη ειναι η νεουζα αλλα καλυτερης ποιοτητας  απο του αλι

μη πέφτεις με τα μούτρα .. Πάιζε να σε καλυπτει γευστικα το υπάρχων ήδη.. το βλέπεις στη πορεία αφου παρεις τη μηχανή κ την εξελίσσεις βημα βημα. 

εμενα πχ δε με βολεψε ποτέ ο ατμος που πινω καπουτσίνο κ το πιο συμαντικο modification στην αρχη ήταν να το αλλαξω παρά το portafilter 

Απόκρυψη περιεχομένων

επισης βαλτα κατω 10 απο δω 50 απο κει 20 παρα περα μηπως εντελή πρέπει να πας σε κατι διαφορετικο

O ατμος δεν με νοιαζει , δεν πινω cappuccino

Αυτο λεω να κανω , να την δοκιμασω με το μαμμα μπορει να με ικανοποιησει με το σωστο κοψιμο του καφε

Επισης θα εξετασω αυτο που λες , δηλαδη αν ειναι να παει ο ''κουκος αειδονι'' με τα εξτρα αξεσουαρ να παρω μια και καλη καποια καλυτερη μηχανη με πιο πολλα λεφτα αργοτερα..

• Thanks 1
Δημοσ.
9 hours ago, Miatakias said:

Για πες την γνωμη σου λοιπον μεχρι στιγμης με τo default pressurized filter πως ειναι ο καφες? εχει κρεμα , τι καφε εβαλες μεσα?

Μεχρι τωρα εχω φτιαξει καμια 10αρια καφεδες μονο. Πηρα 2 συσκευασιες απο το Motiv στο κεντρο, και γενικα ειναι ικανοποιητικος. 

Κανει κρεμα, αλλα μεχρι τωρα μονο διπλο εσπρεσο εχω ευχαριστηθει. Προσπαθησα μια φορα να κανω φρεντο και δεν μου βγηκε καλος, γιατι  προφανως δεν ηξερα την σωστη δοσολογια. Το καλαθακι του διπλου χωραει μεχρι 17γρ νομιζω. Με μια δοση που πηγα να φτιαξω βγηκε χαλια. Μαλλον θελει 2, δεν ξερω.

Πρεπει να ψαξω να βρω δοσολογιες, γραμμαρια καφε και ml νερου. Επισης μαλλον πρεπει να παρω μεγαλυτερο καλαθακι, κατι που να χωραει μεχρι 20γρ.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, Lighter122 said:

Μεχρι τωρα εχω φτιαξει καμια 10αρια καφεδες μονο. Πηρα 2 συσκευασιες απο το Motiv στο κεντρο, και γενικα ειναι ικανοποιητικος. 

Κανει κρεμα, αλλα μεχρι τωρα μονο διπλο εσπρεσο εχω ευχαριστηθει. Προσπαθησα μια φορα να κανω φρεντο και δεν μου βγηκε καλος, γιατι  προφανως δεν ηξερα την σωστη δοσολογια. Το καλαθακι του διπλου χωραει μεχρι 17γρ νομιζω. Με μια δοση που πηγα να φτιαξω βγηκε χαλια. Μαλλον θελει 2, δεν ξερω.

Πρεπει να ψαξω να βρω δοσολογιες, γραμμαρια καφε και ml νερου. Επισης μαλλον πρεπει να παρω μεγαλυτερο καλαθακι, κατι που να χωραει μεχρι 20γρ.

17-18 gr kafe -> 45-50 ροφημα ίσως είσαι εντάξει για φρέντο

Μετράς με ζυγαριά ή πας στα κουτουρού?

Δημοσ.
11 hours ago, 26ska said:

Αυτή άποψη;

IMG_4881.png

same as Bambino but older model ;) Δεν αξίζει αν είναι να πάρεις κάτι απο Sage σε αυτά τα λεφτά πάρε την Bambino ή καμια Barista Pro

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι ψάχνεστε να μπείτε στον θαυμαστό - πλην ακριβό - κόσμο του espresso, ξεκινήστε από τον μύλο όπως προαναφέρθηκε.  Μια πολύ καλή πρόταση και σίγουρα η καλύτερη στα λεφτά της είναι ο niche zero 

https://www.nichecoffee.co.uk/products/niche-zero?variant=39319561240707

Δυστυχώς μετά το brexit θα επιβαρυνθείτε με τελωνείο αλλά αξίζει.  Κωνικά μαχαίρια 63 mm της Mazzer, ρύθμιση steeples, κατασκευή εξολοκλήρου από αλουμίνιο, λειτουργία σε χαμηλές στροφές, μηδενική κατακράτηση καφέ κλπ. κλπ.

spacer.png

Επεξ/σία από idefixius
  • Like 2
Δημοσ.

το κάθε χόμπι είναι ακριβό και στην περίπτωση του Espresso at home ισχύει το ίδιο. Η ζυγαριά μου μόνο έχει όσο μια bambino. Για να φτάσεις όμως σε αυτό το σημείο απο κάπου θα πρέπει να ξεκινήσεις μιας και δεν μπορείς να δικαιολογήσεις όλα αυτά τα κόστοι. Και εμένα μου έλεγαν για ακριβές μηχανές και ξεχωριστούς μύλους αλλά τελικά πήρα την Barista Express (που το έλεγε σαν καλύτερη μηχανή Espresso) και πραγματικά σε σχέση με τις προηγούμενες ήταν η μέρα με την νύχτα. Αλλά και πάλι δεν έφτανε τον καφέ απο καλά μαγαζιά και δεν ήταν τόσο βολική στο δικό μου workflow. Αν πάλι πάρεις μια πολύ ακριβή μηχανή και μύλο αλλά δεν ασχοληθείς να βρεις κόψιμο-χρόνους κλπ πάλι δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Οπότε για μένα είναι και το πόσο θέλει ο καθένας να ασχοληθεί ή θέλει κάτι quick and dirty 

• Like 1
Δημοσ.

Εμάς που δεν θέλουμε τόση εξειδικευση,ούτε να το φτάσουμε στο καλύτερο και απλά θέλουμε να πίνουμε ένα καφέ της προκοπής σπίτι,προς αυτόματη να στραφούμε;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...