Miatakias Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπερα σκευτομαι για αγορα καποιας νεας συσκευεις για καφε στο σπιτι (εχω εδω και καιρο Nespresso και Bialetti moka pot) Σκευτομαι για πιο φτηνα ενα Hario v60 ή aeropress που λενε οτι κανουν καλο καφε αλλα πιο κοντα στον καφε φιλτρου/γαλλικο και οχι εσπρεσσο (εμενα με νοιαζει πιο πολυ το δυνατο αρωμα/γευση να ειναι πυχτος με πολυ κρεμα παρα η μεγαλη ποσοτητα σε ml..) Σημερα ειδα στο ιντερνετ για το picospresso φαινεται να ειναι η καλυτερη συσκευη αυτης της εταιριας (Wacaco) γιατι εχει και τις πιο παλιες miniespresso/nanospresso , η διαιδικασια φαινεται πολυπλοκη και χρονοβορα αρχικα αλλα πιστευω οταν την μαθεις δεν θα ειναι και τοσο προβλήμα... Η τιμη του ειναι τσιμπημενη αλλα τουλαχιστον περιλαμβανει ολα τα παραιτητητα , tamper , δαχτυλιδι πορταφιλτερ , dispenser (αναδευτηρι) και θελει πολυ ψιλα αλεσμενο καφε οπως οι ηλεκτρικες αλεσμενου οποτε θελεις μυλο .. Δειτε ελληνικο review Aυτο που με εχει εξιταρει ειναι σε αυτο το δευτερο βιντεο στο 5:30 που δειχνει την ωρα της εκχιλυσης απο κατω φαινεται τα χρωματα του εσπρεσσο οπως ακριβως σε μια μηχανη με non-pressurized portafilter , ειμαι λατρης της κρεμας στον εσπρεσσο.. Κοιταχτε στο τριτο βιντεο κρεμα που κανει στο 6:13 Απ την αλλη σκευτομουν και μια Delonghi dedica + delonghi K79 μυλο στα 200ε και τα δυο + καμια 50αρια ευρω εξτρα για non - pressurized portafilter , εξτρα καλαθακια , tamper , κτλ, αλλα ειναι θεμα χωρου στην κουζινα , δεν εχω για να βαλω μονιμα εκει 2 τετοιες συσκευες καθως ειναι μικρη η κουζινα , αφου και μια nespresso που εχω την πηγαινοφερνω απο το δωματιο μου στην κουζινα καθε φορα , επισης εχω και Bialetti moka pod για 2 και 6 μεριδες + εναν φθηνο Bosch μυλο με μαχαιρια που για moka κανει δουλεια αλλα μεχρι εκει... Εχει κανενας καμια εμπειρια με καποια απ τις παρακατω συσκευες να μου πει την γνωμη του.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Καλησπερα σκευτομαι για αγορα καποιας νεας συσκευεις για καφε στο σπιτι (εχω εδω και καιρο Nespresso και Bialetti moka pot) Σκευτομαι για πιο φτηνα ενα Hario v60 ή aeropress που λενε οτι κανουν καλο καφε αλλα πιο κοντα στον καφε φιλτρου/γαλλικο και οχι εσπρεσσο (εμενα με νοιαζει πιο πολυ το δυνατο αρωμα/γευση να ειναι πυχτος με πολυ κρεμα παρα η μεγαλη ποσοτητα σε ml..) Σημερα ειδα στο ιντερνετ για το picospresso φαινεται να ειναι η καλυτερη συσκευη αυτης της εταιριας (Wacaco) γιατι εχει και τις πιο παλιες miniespresso/nanospresso , η διαιδικασια φαινεται πολυπλοκη και χρονοβορα αρχικα αλλα πιστευω οταν την μαθεις δεν θα ειναι και τοσο προβλήμα... Η τιμη του ειναι τσιμπημενη αλλα τουλαχιστον περιλαμβανει ολα τα παραιτητητα , tamper , δαχτυλιδι πορταφιλτερ , dispenser (αναδευτηρι) και θελει πολυ ψιλα αλεσμενο καφε οπως οι ηλεκτρικες αλεσμενου οποτε θελεις μυλο .. Δειτε ελληνικο review Aυτο που με εχει εξιταρει ειναι σε αυτο το δευτερο βιντεο στο 5:30 που δειχνει την ωρα της εκχιλυσης απο κατω φαινεται τα χρωματα του εσπρεσσο οπως ακριβως σε μια μηχανη με non-pressurized portafilter , ειμαι λατρης της κρεμας στον εσπρεσσο.. Κοιταχτε στο τριτο βιντεο κρεμα που κανει στο 6:13 Απ την αλλη σκευτομουν και μια Delonghi dedica + delonghi K79 μυλο στα 200ε και τα δυο + καμια 50αρια ευρω εξτρα για non - pressurized portafilter , εξτρα καλαθακια , tamper , κτλ, αλλα ειναι θεμα χωρου στην κουζινα , δεν εχω για να βαλω μονιμα εκει 2 τετοιες συσκευες καθως ειναι μικρη η κουζινα , αφου και μια nespresso που εχω την πηγαινοφερνω απο το δωματιο μου στην κουζινα καθε φορα , επισης εχω και Bialetti moka pod για 2 και 6 μεριδες + εναν φθηνο Bosch μυλο με μαχαιρια που για moka κανει δουλεια αλλα μεχρι εκει... Εχει κανενας καμια εμπειρια με καποια απ τις παρακατω συσκευες να μου πει την γνωμη του.. Την είχα την picopresso, πολύ καλή γι' αυτό που είναι αλλά δεν ξέρω αν θα σε βολέψει για καθημερινή χρήση, είναι κυρίως για camping κτλ. Βέβαια αν σου αρέσει η προετοιμασία μπορείς να πας και σε flair (πχ Flair Neo). Ο χώρος είναι θέμα που θα έχεις με ό,τι και αν πάρεις. Πρέπει να σκεφτείς καλύτερα όμως τί μύλο να πάρεις και σίγουρα να ανεβάσεις το budget, ο Κ79 δε θα σε καλύψει και φυσικά ούτε ο Bosch με τις λεπίδες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Το flair neo δεν το ήξερα είναι ακόμα πιο ακριβό απ' το picospresso...Δεν τον θέλω για camping η έξω, για χρήση στο σπίτι, είναι πολύ μικρό και αποθηκεύεται εύκολα για αυτό Μ αρέσει.. O picospresso, αν έχεις καλό καφέ με σωστή άλεση πλησιάζει το αποτέλεσμα σε καφέ μιας ηλεκτρικής καφετιέρας αλεσμένου? Έχεις κανέναν μύλο να προτείνεις όσο φθηνότερο γίνεται γιατί και το 50αρικο του k79 με το ζόρι το φτάνω, έχω δει ότι τον k79-k89 τους μονταρουν ανοίγοντας τους και αλλάζοντας κάτι στο γρανάζι και μετά από αυτό μπορεί να άλεση ψιλά... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 12 minutes ago, Miatakias said: k79 με το ζόρι το φτάνω, έχω δει ότι τον k79-k89 τους μονταρουν ανοίγοντας τους και αλλάζοντας κάτι στο γρανάζι και μετά από αυτό μπορεί να άλεση ψιλά.. Επειδή τον ειχα θα απογοητευτείς για εσπρέσο. Δε βγαζει σταθερα κοψίματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, Miatakias είπε Το flair neo δεν το ήξερα είναι ακόμα πιο ακριβό απ' το picospresso...Δεν τον θέλω για camping η έξω, για χρήση στο σπίτι, είναι πολύ μικρό και αποθηκεύεται εύκολα για αυτό Μ αρέσει.. O picospresso, αν έχεις καλό καφέ με σωστή άλεση πλησιάζει το αποτέλεσμα σε καφέ μιας ηλεκτρικής καφετιέρας αλεσμένου? Έχεις κανέναν μύλο να προτείνεις όσο φθηνότερο γίνεται γιατί και το 50αρικο του k79 με το ζόρι το φτάνω, έχω δει ότι τον k79-k89 τους μονταρουν ανοίγοντας τους και αλλάζοντας κάτι στο γρανάζι και μετά από αυτό μπορεί να άλεση ψιλά... Για να βγάλεις καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τον picopresso, θέλεις τουλάχιστον 300-400 ευρώ για ηλεκτρική εσπρεσιέρα, και αυτό όχι σε κάθε περίπτωση. Όπως και να το κάνεις όμως είναι μπελαλίδικη δουλειά. Μπορείς να βρεις ηλεκτρικό μύλο για ένα πολύ μέτριο αποτέλεσμα από 120-150 ευρώ. Και αυτοί όμως πιάνουν χώρο. Αν σου αρέσει ο κόπος μπορείς να πάρεις και χειροκίνητο μύλο, αλλά για εσπρέσο σε συνδιασμό με τον picopresso παίζει να σε κουράσει σε βάθος χρόνου. Το καλό είναι ότι ένας καλός μύλος θα σου ανεβάσει πολύ και τους υπόλοιπους καφέδες (πχ από moka pot). Βρήκα τον Kingrinder k6 στα 85 ευρώ τελική με μεταφορικά με κλικ στο κουπόνι, από amazon Γαλλίας. https://www.amazon.fr/dp/B0BWS7TP4P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, thodoris5321 είπε Για να βγάλεις καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τον picopresso, θέλεις τουλάχιστον 300-400 ευρώ για ηλεκτρική εσπρεσιέρα, και αυτό όχι σε κάθε περίπτωση. Όπως και να το κάνεις όμως είναι μπελαλίδικη δουλειά. Μπορείς να βρεις ηλεκτρικό μύλο για ένα πολύ μέτριο αποτέλεσμα από 120-150 ευρώ. Και αυτοί όμως πιάνουν χώρο. Αν σου αρέσει ο κόπος μπορείς να πάρεις και χειροκίνητο μύλο, αλλά για εσπρέσο σε συνδιασμό με τον picopresso παίζει να σε κουράσει σε βάθος χρόνου. Το καλό είναι ότι ένας καλός μύλος θα σου ανεβάσει πολύ και τους υπόλοιπους καφέδες (πχ από moka pot). Βρήκα τον Kingrinder k6 στα 85 ευρώ τελική με μεταφορικά με κλικ στο κουπόνι, από amazon Γαλλίας. https://www.amazon.fr/dp/B0BWS7TP4P Thanks για το link και το βίντεο, για χειροκίνητο αυτό φοβάμαι οτι σε συνδυασμό με το picospresso ή και μηχανή αλεσμένου θα με "κουράσει" πολύ η όλη διαδικασία για αυτό σκευτομαι ηλεκτρικό μύλο όπως είπες να τον εκμεταλλευτω και για το μπρίκι.. Πάντως αυτό που λες ότι θέλω 300-400ε να πιω καλύτερο καφέ απ' το picospresso μου βάζει περισσότερες "πρίζες" να το πάρω γιατί σημαίνει ότι κάνει καλό καφέ .. Γενικά όπως είπα για όταν βαριέμαι ή χρειάζομαι γρήγορο καφέ έχω νεσπρεσσο, επίσης παρήγγειλα και περιμένω την άλλη βδομάδα μια καφετιέρα αποκλειστικά με χάρτινες ταμπλέτες ese pod 44mm (μια με καλή φήμη στη Ιταλία, την Aroma plus), είχα πάρει πριν λίγο καιρό μια ίδιου συστήματος την γνωστή στην κατηγορία Didiesse baby frog αλλά απογοητεύτηκα λόγο πολύ φτωχής κρέμας (πολύ πιο φτωχή απ' την νεσπρεσσο σε ίδιες μάρκες/τύπους) αλλά και πολύ μέτρια γεύση με φλατ άρωματα., έμοιαζε πιο πολύ με καφέ μόκα σε μπρίκι πάρα εσπρέσσο...Οι ταμπλέτες είναι πάρα πολύ φθηνές με 7-8γρ καφέ , θέλω να έχω επιλογή γρήγορου καφέ, για αυτό την πήρα.. Έχω και τα μπρίκια, έχω βελτίωση κι εκεί τον καφέ από την στιγμή που βάζω χάρτινο φίλτρο και δεν περνάνε κόκκοι καφέ στο ποτήρι αλλά αυτός ο γνωστός φτηνός μύλος μαχαιριών Bosch που έχω δεν αλεθει ομοιόμορφα, δηλαδή τα 14-15γρ καφέ αφού το πατήσω 3-4 φορές διακεκομμένα να σπάσουν οι κόκκοι σε μικρότερα κομμάτια κρατάω το κουμπί 7-8 δευτερόλεπτα για να μπορεί το μπρίκι να κάνει σωστή εκχιλυση αλλά ο καφές είναι ανομοιόμορφος , από πολύ ψιλός μέχρι κομμάτια σε μέγεθος μιας φακής περίπου, αν τον άλεσω παραπάνω το μπρίκι στα μισά της εκχιλυσης θα αρχίσει να πιτσιλαει ... Γι αυτό τον λόγο βρήκα προχτές και παρήγγειλα και έναν μικρό μύλο από Κίνα 13ε με μπαταρία λιθίου που φορτίζει με usb (portable κι αυτό) που τουλάχιστον είναι κεραμικός μύλος και όχι με μαχαίρια , έχει πολύ καλές κριτικές, θέλει 2 λεπτά λέει για 10γρ περίπου και εχει επιλογές μεγέθους αλέσματος, πιστεύω απ' τον Bosch με τα μαχαίρια καλύτερος θα είναι, αυτός: https://www.aliexpress.com/item/1005006054702460.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.62421dfdrsbdp8&browser_id=68d98b0673ea4e5b9c3a1546727170a5&aff_trace_key=6b17ce0fdad84ab1a9da9298f57ca6c8-1701333133879-09089-7M7IEmQnY&aff_platform=msite&m_page_id=dlehendugucabaio18cb7b02d451f1a85a2a20e622&gclid=&pdp_npi=4%40dis!EUR!37.55!13.2!!!40.63!!%402101fb0e17038888439411047ec5bf!12000035518843124!sea!GR!0!AB&isseo=y&algo_pvid=e1e4c149-4d6b-4426-add8-1f3d1719bc9a Τώρα για τον delonghi k79 οι περισσότεροι αυτό λένε ότι δεν κάνει για εσπρέσσο, ήλπιζα ότι με το γνωστό hack/mod με τα γρανάζια ότι τον αλεθει πολύ ψιλά .. UPDATED: Το έψαξα για αυτόν τον χειροκίνητο μύλο KINGrinder K6 , εκτός απ'τα πολύ καλά reviews ο χρόνος άλεσης δεν είναι τίποτα τραγικό για 14-18γρ καφέ είδα λένε κάπου στα 30 - 40 δευτερόλεπτα κάνει, εγώ νόμιζα ότι θέλει 2-3 λεπτά για αυτές τις ποσότητες, λοιπόν αρχίζω να τον σκευτομαι κι αυτόν σαν επιλογή, δεν υπάρχει Ελλάδα δυστυχώς, τον έχει και στο ιταλικό Αμαζον που έχω πάρει κάποιες φορές τα 96ε ολα μαζι.. Αν υποθεσω οτι θα παρω αυτον τον μυλο που θα πινω καλυτερο καφε, σε picospresso ή σε μια delonghi dedica (η αλλη παρομοια μεχρι 150ε, + αλλα 50ε για non pressurized πορταφιλτερ , tamper κτλ) ? Aυτο που μου αρεσει στην dedica ειναι: ο μικρος χρονος θερμανσης της μηχανης λιγοτερο απο 1 λεπτο , η δηνατοτητα να βαλεις και ESE POD 44mm που εχω ηδη για γρηγορο καφε , οτι μπορεις να εχεις καλαθακι για 1,2,4 δοσεις και οτι σωζει τις ρυθμισεις (αναλογια νερου κτλ) για πιο αυτοματοποιημενη διαδικασια , πιο ζεστος καφες , δυνατοτητα για αφοργαλα (αν και δεν πινω ποτε καπουτσινο αλλα το να υπαρχει η δυναντοτητα καλο ειναι) Εχω δει σε μερικα βιντεο οτι βγαζει καλο αποτελεσμα οπως αυτα πχ παρακατω (βεβαια παντα ειναι και τι καφε θα βαλεις μεσα , αραμικα , ρομπυστα , περισσοτερο η λιγοτερο κρεμωδης κτλ Επισης εχω δει οτι καποιοι βαζουν αλλα καλαθακια 51mm μεσα στο picospresso για καλυτερο αποτελεσμα , κρεμα κτλ ,η ερωτηση ειναι : μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε 51mm καλαθι π,χ αυτα τα IMS που θεωρουνται καλα? οποτε να παρω και tamper , dispenser, ring για το αναλογο μεγεθος ...Με εχει εξιταρει αρκετα αυτο το κουτσικο σχεδον gadgeτακι θα το ελεγα πιο πολυ παρα ''μηχανη'' εσπρεσσο .. Να πω πως ο χρονος παρασκευης δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα καθως οπως ανεφερα παραπανω εχω δυναντοτητα για γρηγορο καφε απο νεσπρεσσο , ese pod μηχανη , + bialetti μπρικι (που δεν το λες και γρηγορο βεβαια) , δεν εχω θεμα δηλαδη να ξοδευω οσο χρονο χρειαζεται να κανεις καφε σε μπρικι αλλα μην μου τρωει και κανα μισαωρο να φτιαξω καφε , δε λεει.. Επισης να πω οτι εχω ενα giftcard 20ε απο γνωστο μαγαζι που σημαινει μπορω να αγορασω dedica στα 134ε απο 154ε που κανει αρχικη Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2023 από Miatakias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2023 Ενημερωτικα για οποιον ενδιαφερεται για μυλο που να κοβει ψιλα για εσπρεσσο , μολις παρρηγγειλα τον χειροκινητο με μαχαιρια KINGgrinder K6 που θεωρηται οτι καλυτερο για γυρω στα 100ε τον εχει το ιταλικο/γαλλικο amazon με πωλητη την offiical Kingrinder μεχρι 31/12 (σημερα το βραδυ ληγει δηλαδη η εκτπωση) με -15ε +10ε μεταφορικα μου βγηκε ολα μαζι στα 96.46ε! Τωρα αρχικα θα παρω μια Delonghi dedica γιατι η αληθεια ειναι οτι παντα ηθελα να εχω μια κανονικη μηχανη εσπρεσσο να πειραματιστω και να νιωσω λιγο barista + οτι εχει περισσοτερη ευκολια/ταχυτητα/επιλογες σε σχεση με το Picoespresso , το φορητο κομματι για την ωρα δεν με ενδιαφερει καθως σπιτι κανω μονο καφε ομως δεν σημαινει οτι ακυρωνω την αγορα του του pico απλα την αναβαλλω και καποια στιγμη που θα θελω να πινω καλο καφε εκτος σπιτιου ενδεχομενως να το τσιμπησω σε καποια προσφορα οπως υπηρχε αρχες Οκτωβρη σε γνωστο μαγαζι στα 85ε σε σχεση με τα 110ε που κανει τωρα δεδομενου οτι θα εχω και αξεσουαρ απο την dedica οπως 51mm non-pressurized baskets , tamper , dispenser , το λεω γιατι καποιοι αναφερουν οτι τα μαμμα αξεσουαρ του pico δεν ειναι και τα καλυτερα και οτι αν το καστομαρεις με καποια εξτρα θα εχεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα.. Δεν ασχολουμε με V60 / Aeropress καθως ειμαι πιο πολυ του εσπρεσσο εγω.. Επειδη την εχουν πολλοι την Dedica και σιγουρα υπαρχει ενδιαφερον απο πολλους σχετικα με την βελτιστοποιηση του καφε , tips , αξεσουαρ κτλ , η ερωτηση ειναι μπορω να γραφω εδω για πιο ειδικα θεματα για την Dedica ή να ανοιξω ενα νεο τοπικ συγκεκριμενα για Dedica ? (το λεω γιατι πολλοι admins αν ανοιξεις ενα νεο θεμα που σχετιζεται ή ειναι ''παρακλαδι'' καποιου αλλου που ειναι πιο γενικο στο κλεινουν και σε παραπεμπουν στο γενικο, απ την αλλη αν εισαι offtopic καποιοι στραβονουν) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas443 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους καλή χρονιά με υγεία να έχουμε επειδή είναι πολλές οι σελίδες και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί θα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη για την Gaggia Viva Prestige την έχει δουλέψει κάποιος αξίζει για τα 145 που την βρίσκω στο skroutz? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Αν θες να μείνεις σε αυτή την κατηγορία τιμών, προσωπικά θα πήγαινα μόνο στην νέα Gaggia Espresso. Δυστυχώς δεν έρχεται Ελλάδα επίσημα από όσο ξέρω αλλά υπάρχει στο Skroutz αλλά και στο Amazon.de https://www.skroutz.gr/s/48365522/Gaggia-EG2115-03-Aytomati-Michani-Espresso-1900W-Piesis-15bar-Kokkini.html (βγαίνει σε 3-4 χρώματα, δες στην Gaggia) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louben Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, andreas443 είπε Καλησπέρα σε όλους καλή χρονιά με υγεία να έχουμε επειδή είναι πολλές οι σελίδες και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί θα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη για την Gaggia Viva Prestige την έχει δουλέψει κάποιος αξίζει για τα 145 που την βρίσκω στο skroutz? Ειχα την ίδια σε saeco (poemia) για μια 6ετια περιπου και λίγο πριν τα χριστούγεννα πήρα την Gaggia brera. Τιμια μηχανη. Εφοσον βρεiς το brand που σου ταιριαζει βγάζει καλό καφε (μην περιμένεις θαύματα όμως). Εχει δυο flaws. Το βασικό είναι οτι δεν είναι ημιαυτόματη αλλά όση ώρα αφήσεις τον διακόπτη ανοικτό βγάζει (με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σταθερό αποτέλεσμα). Προσωπικά έβαζα χρονόμετρο στην εκχύλιση. Το δευτερο είναι ότι το κουμπι ενεργοποίησης είναι πίσω από τη μηχανη και σχετικα δύσκολα προσβάσιμο. Θα πρότεινα να πάς σε ημιαυτόματη gaggia η delonghi σε αυτα τα χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα ,οπως γραφω παραπανω προκειται να αγορασω κι εγω μια μηχανη αλεσμενου γυρω στα 150ε οποτε με ενδιαφερουν κι εμενα αυτες οι Gaggia.. 4 ώρες πριν, skritikos είπε Αν θες να μείνεις σε αυτή την κατηγορία τιμών, προσωπικά θα πήγαινα μόνο στην νέα Gaggia Espresso. Δυστυχώς δεν έρχεται Ελλάδα επίσημα από όσο ξέρω αλλά υπάρχει στο Skroutz αλλά και στο Amazon.de https://www.skroutz.gr/s/48365522/Gaggia-EG2115-03-Aytomati-Michani-Espresso-1900W-Piesis-15bar-Kokkini.html (βγαίνει σε 3-4 χρώματα, δες στην Gaggia) Eπειδη υπαρχει καποια συγχυση με τις ονομασιες της Gaggia (υπαρχει gaggia classic evo κτλ) μιλαμε για αυτη ετσι , την Gaggia espresso evolution https://www.gaggia.com/manual-machines/espresso-evolution/ . Eιναι καινουριο μοντελο? Το εψαξα στο ιντερνετ και δεν μπορω να βρω ετος κατασκευης.. Εμφανισιακα ειναι ομορφη , μικρη σχετικα σε διαστασεις και ελαφρια , 3.7 κιλα που για μενα ειναι συμαντικο που δεν εχω μονιμο χωρο στην κουζινα και προκειται να την πηγαινοφερνω.. Δεν μπορω να βρω review στο ιντερνετ ουτε και στο σκρουτζ.. Εγω εχω σταμπαρει την Delonghi Dedica EC 685 την πιο δημοφιλη μηχανη εσπρεσσο στην Ελλαδα (712 κριτικες στον σκρουτζ) , γενικα για εμενα οποιοδηποτε προιον θελω να αγορασω οι πολλες αξιολογισεις ειναι ενας παραγοντας που μετραω πολυ στην λογικη οτι αυτοι οι τοσοι αγοραστες εχουν ψαξει πριν απο μενα οτι το προιον ειναι καλο αρα και οι τοσες πολλες αγορες/κριτικες, βεβαια δεν σημαινει οτι παντα ειναι το καλυτερο προιον για τα λεφτα αυτα αλλα ειναι μια πολυ καλη ενδειξη.. Τωρα η Gaggia Viva Prestige και αυτη εχει μολις 3 (θετικες) αξιλογισεις , ειναι πολυ λιγες για να βλαγεις συμπερασματα , παρατηρω οτι το Stechi στην λιστα του σκρουτζ που εχει και τις δυο αυτες Gaggia εχει την viva prestige 144ε και την espresso evolution 290ε αν αυτο σημαινει κατι για την ποιοτητα της καθε μηχανης...Eνδεικτικα για οποιον ενδιαφερεται βρησκεις την Gaggia εσπρεσσο evolution απο ελληνικο μαγαζι απο bestprice στα 159ε +10ε μεταφορικα στα 169ε , δηλαδη παιζει μπαλα σε αυτην την κατηγορια χρηματων και αυτη.. Εσυ skritikos για να την προτινεις την εχεις δοκιμασει την Gaggia espresso evolution? Εχεις μηπως εμπειρια και απο Dedica να μας πεις γνωμη? updated: Οντως φαινεται να ειναι νεο μοντελο η Gaggia espresso evolution και γι αυτο και δεν υπαρχουν reviews/κριτικες στο σκρουτζ , για να δουμε μπανει στην λιστα μου και αυτη , οριστε ενα βιντεο-review Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από Miatakias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Φαίνεται ωραία η καινούρια κατηγορία της Gaggia, με όποια μειονεκτήματα φέρουν βέβαια μηχανές σε αυτή την κατηγορία. Είναι made in Italy οπότε λογικά δε θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες φθηνές όπως η Viva Prestige που αναφέρθηκε πιο πάνω που αν θυμάμαι καλά φτιάχνεται από την Philips στη Ρουμανία. Η Dedica είναι κυρίαρχος στην κατηγορία αυτή, αν το ανατρέψει τώρα η Gaggia θα το δούμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δεν ξέρω τι είδους απαιτήσεις μπορεί να έχετε από μηχανές αυτού του οικονομικού εύρους, αλλά προσωπικά δε θεωρώ ότι θα έχει ουσιαστική διαφορά καμία από αυτές, μη πω ακόμα και από πιο φθηνές. Δεν αρκεί μόνο να μπορείς να βάλεις πχ unpressurised φίλτρο για να πεις ότι βλέπεις διαφορά στην ποιότητα του παραγόμενου καφέ. Πρέπει να μπορείς να ξέρεις ότι η θερμοκρασία είναι σταθερή κατά την εκχύλιση (που κατά 99% θα θες temperature surfing για καλό αποτέλεσμα), καθώς και η πίεση να είναι γύρω στα 9 bar, κάτι που δε μπορείς να επιβεβαιώσεις με τη καμία σε αυτές τις μηχανές που δεν έχουν αυτόν τον έλεγχο. Οπότε θα έλεγα ότι δε χρειάζεται να το ψειρίζετε πάρα πολύ με αυτές τις μηχανές, εκτός αν το πάρετε απόφαση να ανεβείτε κατηγορία σε κάτι τύπου Gaggia Classic, Lelit ή Flair. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Δεν ξέρω τι είδους απαιτήσεις μπορεί να έχετε από μηχανές αυτού του οικονομικού εύρους, αλλά προσωπικά δε θεωρώ ότι θα έχει ουσιαστική διαφορά καμία από αυτές, μη πω ακόμα και από πιο φθηνές. Δεν αρκεί μόνο να μπορείς να βάλεις πχ unpressurised φίλτρο για να πεις ότι βλέπεις διαφορά στην ποιότητα του παραγόμενου καφέ. Πρέπει να μπορείς να ξέρεις ότι η θερμοκρασία είναι σταθερή κατά την εκχύλιση (που κατά 99% θα θες temperature surfing για καλό αποτέλεσμα), καθώς και η πίεση να είναι γύρω στα 9 bar, κάτι που δε μπορείς να επιβεβαιώσεις με τη καμία σε αυτές τις μηχανές που δεν έχουν αυτόν τον έλεγχο. Οπότε θα έλεγα ότι δε χρειάζεται να το ψειρίζετε πάρα πολύ με αυτές τις μηχανές, εκτός αν το πάρετε απόφαση να ανεβείτε κατηγορία σε κάτι τύπου Gaggia Classic, Lelit ή Flair. Για αυτό πρότεινα την συγκεκριμένη (Gaggia Espresso), γιατί έχει PID (μη ρυθμιζόμενο). Νομίζω είναι η μοναδική φτηνή με PID. Παραμένει μια οικιακή μηχανή φυσικά, με αρκετές παραχωρήσεις. 1 ώρα πριν, Miatakias είπε Εσυ skritikos για να την προτινεις την εχεις δοκιμασει την Gaggia espresso evolution? Εχεις μηπως εμπειρια και απο Dedica να μας πεις γνωμη? Μας την έχουν δώσει για ένα μικρό νέο γραφείο που φτιάξαμε στο Λονδίνο και όσους καφέδες έκανα ήταν καλοί. Θα κάνω περισσότερες δοκιμές μετά τον Ιανουάριο που θα είμαι εκεί πάλι. ΥΓ. χρησιμοποιώ χειροκίνητο μύλο 1ZPresso Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από skritikos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Miatakias Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Moλις ειδα το review φαινεται πολυ καλη για entry level για τα λεφτα που ζηταει και φαινεται οτι θελει ''να μπει στα παπουτσια'' της Dedica καθως εχει πολυ παρομοια χαρακτηριστικα οπως αν δειτε το αναφερει ο reviewer προς το τελος το βιντεο Ειναι σε compact διαστασεις και ελαφρια Γρηγορο ζεσταμα στα 25 δευτερα Ese pod φιλτρο Δυνατοτητα να ρυθμισεις/αποθυκευσεις την ποσοτητα νερου κατα την εκχιλυση Μου αρεσει που εχει επιπεδη επιφανια οταν αφερεις τον δισκο ποτηριου και μπορεις να βαλεις μικρη ζυγαρια barista απο κατω Eπισης η αυτες οι Gaggia ειναι φτιαγμενες στην Ιταλια η Delonghi Dedica στην Κινα απ οτι ξερω , χωρις να ειναι κατι πολυ συμαντικο για μενα αυτο , σχεδον ολα στην Κινα φτιαχνονται στις μερες μας ... Αν δειτε στην εκχιλυση που κανει στο 2:16 στο παραπανω βιντεο ειδικα για pressurized portafilter η κρεμα πραγματικα φαινεται εντυπωσιακη αν και δεν μ αρεσει που εχει πλαστικο πανω το portafilter , ουτως η αλλως ενα aftermarket non - pressurized portafiltro ειναι απαραιτητο Τωρα το μεγαλο μειονεκτημα ειναι οτι η κατασκευη ειναι απο πλαστικο και οχι inox που ειναι η dedica , βλεποντας τις οδηγιες χρησης στην επισιμη σελιδα αν σκρολαρετε κατω στο 8 βιντεο στην σειρα που λεει ''cup holder'' (δηλαδη στο πανω μερος της μηχανης που ακουμπας τα φλυτζανια ) λεει οτι στη evolution αλλα και στην ''deluxe'' https://www.gaggia.com/manual-machines/espresso-deluxe/ (που στα χαρακτηριστικα που διαβασα δεν εχει απολυτως καμια διαφορα παρα μονο τα χρωματα)αν και ειναι inox o holder δεν αναφερει πουθενα οτι θερμενει τα φλυτζανια, χαρακτηριστικο που εχει η Dedica απο οτι ξερω (λεπτομερια) . Μαλιστα η deluxe στο ιδιο μαγαζι που ανεφερα πανω εχει 10ε λιγοτερο (149ε) ειμαι περιεργος να δω τι διαφορα εχει η Evolution απο την Deluxe... Eδω βιντεο review για την Deluxe , η εκχιλυση ειναι με non-pressurized portafilter και κρεμα φαινεται πολυ πλουσια παλι Eπισης επειδη δεν εχω ασχοληθει παλι με μηχανη αλεσμενου , σε αντιθεση με την Dedica που εχει 51mm portafilter αυτη εχει 53mm , τι σημαινει αυτο για την ποιοτητα του καφε? Με το απλο μου το μυαλο ειναι πιο μεγαλο σε διαστασεις αρα παιρνει πιο πολυ καφε μεσα? Επισης αυτο το PID που λετε τι ακριβως ειναι και ποσο σημαντικο για μια μηχανη? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από Miatakias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα