sndev Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 σας ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια, απο προτάσεις που ειπατε εψαξα οτι λεπτομέρειες μπορουσα να βρω ονλινε που δεν ηξερα κ τελικα καταλαβα οτι ειμαι τελειως newbie για να μπω ξαφνικα τοσο βαθια Ξεκίνησα πήγα στο barista να πάρω την victoria τελικά έφυγα με την profitec go Ωραία, τη στόλισα δίπλα στη specialita έκανα το πρώτο καφέ κουτσά στραβά το μονο που πείραξα ήταν η πίεση που ήταν 9.3 περίπου. Είδα στα βιντεο προτείναμε 9. το παλικάρι στο barista μου πε 8.5. ε το βαλα 8.8 εριξα κ το κόψιμο του μυλου γτ έβγαζε σε 18,5 gr καφε 60 ml σε18 sec. το πέταξα κ εφτιαξα ενα που εβγαλε σε 18 γρ καφέ 60 μλ σε 22 sec . Φαντάζομαι πρεπει να τα βγαλει σε 30 sec οπότε ο αυριανός θα πρέπει να κοπεί αρκετα πιο ψιλά, σωστά? Πάντως ακόμα κ ετσι τίμιος κ διαφορετικός Spoiler 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, sndev είπε σας ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια, απο προτάσεις που ειπατε εψαξα οτι λεπτομέρειες μπορουσα να βρω ονλινε που δεν ηξερα κ τελικα καταλαβα οτι ειμαι τελειως newbie για να μπω ξαφνικα τοσο βαθια Ξεκίνησα πήγα στο barista να πάρω την victoria τελικά έφυγα με την profitec go Ωραία, τη στόλισα δίπλα στη specialita έκανα το πρώτο καφέ κουτσά στραβά το μονο που πείραξα ήταν η πίεση που ήταν 9.3 περίπου. Είδα στα βιντεο προτείναμε 9. το παλικάρι στο barista μου πε 8.5. ε το βαλα 8.8 εριξα κ το κόψιμο του μυλου γτ έβγαζε σε 18,5 gr καφε 60 ml σε18 sec. το πέταξα κ εφτιαξα ενα που εβγαλε σε 18 γρ καφέ 60 μλ σε 22 sec . Φαντάζομαι πρεπει να τα βγαλει σε 30 sec οπότε ο αυριανός θα πρέπει να κοπεί αρκετα πιο ψιλά, σωστά? Πάντως ακόμα κ ετσι τίμιος κ διαφορετικός Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μεγειές, καλά καφεδάκια! Τώρα για την εκχύλιση πρώτον καλύτερα να μετράς τον καφέ που βγάζεις σε γραμμάρια και όχι σε ml, είναι πιο σταθερό το αποτέλεσμα. Κάθε καφές θέλει λίγο διαφορετική εκχύλιση, ξεκινάς με ένα μπούσουλα στην αρχή 1 προς 2 (πχ 18 καφέ σε 36 ρόφημα) σε χρόνο πχ 22-27 δευτερόλεπτα. Αν είναι πικρός πρέπει να τρέξεις λιγότερο καφέ, αν είναι όξυνος πρέπει να τρέξεις περισσότερο, αν θες να έχει παραπάνω σώμα πρέπει να βάλεις 1-2 γραμμάρια λιγότερα στο καλάθι. Γενικά σε καθοδηγεί η γεύση. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, sndev είπε σας ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια, απο προτάσεις που ειπατε εψαξα οτι λεπτομέρειες μπορουσα να βρω ονλινε που δεν ηξερα κ τελικα καταλαβα οτι ειμαι τελειως newbie για να μπω ξαφνικα τοσο βαθια Ξεκίνησα πήγα στο barista να πάρω την victoria τελικά έφυγα με την profitec go Ωραία, τη στόλισα δίπλα στη specialita έκανα το πρώτο καφέ κουτσά στραβά το μονο που πείραξα ήταν η πίεση που ήταν 9.3 περίπου. Είδα στα βιντεο προτείναμε 9. το παλικάρι στο barista μου πε 8.5. ε το βαλα 8.8 εριξα κ το κόψιμο του μυλου γτ έβγαζε σε 18,5 gr καφε 60 ml σε18 sec. το πέταξα κ εφτιαξα ενα που εβγαλε σε 18 γρ καφέ 60 μλ σε 22 sec . Φαντάζομαι πρεπει να τα βγαλει σε 30 sec οπότε ο αυριανός θα πρέπει να κοπεί αρκετα πιο ψιλά, σωστά? Πάντως ακόμα κ ετσι τίμιος κ διαφορετικός Απόκρυψη περιεχομένων Ωραία η Profitec Go! Καλή αγορά, εύχομαι να την ευχαριστηθείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, thodoris5321 said: Μεγειές, καλά καφεδάκια! Τώρα για την εκχύλιση πρώτον καλύτερα να μετράς τον καφέ που βγάζεις σε γραμμάρια και όχι σε ml, είναι πιο σταθερό το αποτέλεσμα. Κάθε καφές θέλει λίγο διαφορετική εκχύλιση, ξεκινάς με ένα μπούσουλα στην αρχή 1 προς 2 (πχ 18 καφέ σε 36 ρόφημα) σε χρόνο πχ 22-27 δευτερόλεπτα. Αν είναι πικρός πρέπει να τρέξεις λιγότερο καφέ, αν είναι όξυνος πρέπει να τρέξεις περισσότερο, αν θες να έχει παραπάνω σώμα πρέπει να βάλεις 1-2 γραμμάρια λιγότερα στο καλάθι. Γενικά σε καθοδηγεί η γεύση. Θα κατσω μαλλον το σκ να καψω 2 πακετα kudu που εχω να δοκιμάζω με την delica ειχα καλομάθει καθως ειχα συμβιβαστεί με φίλτρο νερού τι κάνετε? πρακτικά είδα στο youtube υπάρχουν kit που συνδέονται μέσα στο κουτί Ψάχνω το πιο πρακτικό σαν αυτό https://www.perfectespresso.ro/en/produs/water-softener-filter-adapter-kit--424/ Αλλά δε βρίσκω για την profitec go. εχω πανω στη βρυση μονιμα το brita on tap https://www.brita.gr/φίλτρο-νερού-On-Tap αλλα χθες που εκανα 3ς φορες περασμα τη μηχανη με νερο παρατηρησα οτι δεν κανει δουλεια στα αλατα - καθολου ομως. ισως για χλωριο κ μικροσωματιδια να ειναι καλη αλλα ως εκει λυση τυπου brita κανατα που κανει όντως δουλεια με αλατα το ξερω γτ την εχω στο εξοχικό θελω να αποφύγω.. Ξέρω θα με εκνευρίσει θα δωσω τωρα 30 ευρώ κ μετα θα ξαναδωσω αλλα 30 για κατι άλλο ποιο πρακτικό Edit: Μαλλον κατι τετοιο ψαχνω? https://www.coffees.gr/adaptor-bestcup-standard/ https://www.coffees.gr/bestcup-l-el/ Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2023 από sndev Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sndev Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 7 hours ago, sndev said: Edit: Μαλλον κατι τετοιο ψαχνω? https://www.coffees.gr/adaptor-bestcup-standard/ https://www.coffees.gr/bestcup-l-el/ απανταω στον εαυτο μου αν τυχει κ το διαβασει καποιος στο μελλων ναι μια χαρα κάνει αυτο στην profitec go 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Γενικά οι single boiler είναι εύκολο να τους κάνεις και αφαλάτωση οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα με το νερό σου. Η κανάτα brita που είχα εγώ έτρωγε όλα τα άλατα και ήταν πολύ καλή (αν κ περίεργη γεύση στο νερό μέχρι να συνηθίσεις). Στην δικιά μου το πολύ μαλακό νερό δημιουργεί πρόβλημα στο pid reader και δεν διαβάζει σωστά την θερμοκρασία του boiler και κάνει overheating. Τελικά είχα καταλήξει να κάνω μίξη brita + βρύσης για να είναι όλα καλά. Επίσης τα πρώτα χρόνια έπαιζα με εμφιαλωμένα αλλά και αυτά θέλουν κάποιο φιλτράρισμα 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chriskourou Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Έχει κανείς εμπειρία με κάποια από τις αυτόματες: 1) Delonghi Primadonna soul 2) Delonghi Eletta explore ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind91 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Χρόνια πολλά! Αυτή τη στιγμή έχω μια Lelit Anna χωρίς PID, την οποία είχα πάρει πριν περίπου 5 χρόνια και σκέφτομαι μήπως την αλλάξω με το νέο έτος. Γενικά είναι τίμια καφετιέρα, αλλά αν και είχα όλη τη διάθεση αρχικά να κάτσω να ψάξω χρόνους, εκχυλίσεις κλπ, η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω επιτύχει σταθερή ποιότητα αποτελέσματος και δεν κάθομαι να την πολυψειρίσω. Οπότε στρέφομαι γενικά σε δύο γενικές κατευθύνσεις: 1. Sage bambino (ίσως plus αν αποφασίσω να φτιάχνω περισσότερα cappuccino το πρωί σπίτι) 2. Κάτι με boiler, αλλά καλύτερο από τη Lelit Anna, ίσως βοηθήσει και το PID (; ), πχ η Profitec GO που ειπώθηκε παραπάνω. Το βασικό πλεονέκτημα που βλέπω στην bambino είναι ότι ουσιαστικά δεν θέλει προθέρμανση και μπορείς να πιεις το καφεδάκι σου με το που ξυπνήσεις, ενώ την Anna την αφήνω κανένα 20λεπτο. Και η Profitec GO πάντως από ό,τι διαβάζω είναι γρηγορότερη στην προθέρμανση από την Anna. Επίσης μάλλον η bambino απευθύνεται σε πιο mainstream καταναλωτές οπότε βγάζει ό,τι και να γίνει ένα πιο αξιοπρεπές καφεδάκι; Η βασική χρήση που θα της κάνω είναι για ένα καφεδάκι το πρωί και ίσως άλλο ένα αργότερα για να πάρω μαζί μου. Cappuccino μέχρι τώρα δεν το συνηθίζω σπίτι αλλά αν βολέψει ίσως το γυρίσω και σε cappuccino. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, whirlwind91 said: Χρόνια πολλά! Αυτή τη στιγμή έχω μια Lelit Anna χωρίς PID, την οποία είχα πάρει πριν περίπου 5 χρόνια και σκέφτομαι μήπως την αλλάξω με το νέο έτος. Γενικά είναι τίμια καφετιέρα, αλλά αν και είχα όλη τη διάθεση αρχικά να κάτσω να ψάξω χρόνους, εκχυλίσεις κλπ, η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω επιτύχει σταθερή ποιότητα αποτελέσματος και δεν κάθομαι να την πολυψειρίσω. Οπότε στρέφομαι γενικά σε δύο γενικές κατευθύνσεις: 1. Sage bambino (ίσως plus αν αποφασίσω να φτιάχνω περισσότερα cappuccino το πρωί σπίτι) 2. Κάτι με boiler, αλλά καλύτερο από τη Lelit Anna, ίσως βοηθήσει και το PID (; ), πχ η Profitec GO που ειπώθηκε παραπάνω. Το βασικό πλεονέκτημα που βλέπω στην bambino είναι ότι ουσιαστικά δεν θέλει προθέρμανση και μπορείς να πιεις το καφεδάκι σου με το που ξυπνήσεις, ενώ την Anna την αφήνω κανένα 20λεπτο. Και η Profitec GO πάντως από ό,τι διαβάζω είναι γρηγορότερη στην προθέρμανση από την Anna. Επίσης μάλλον η bambino απευθύνεται σε πιο mainstream καταναλωτές οπότε βγάζει ό,τι και να γίνει ένα πιο αξιοπρεπές καφεδάκι; Η βασική χρήση που θα της κάνω είναι για ένα καφεδάκι το πρωί και ίσως άλλο ένα αργότερα για να πάρω μαζί μου. Cappuccino μέχρι τώρα δεν το συνηθίζω σπίτι αλλά αν βολέψει ίσως το γυρίσω και σε cappuccino. Ευχαριστώ! H bambino είναι ένα βήμα πίσω απο την Anna οπότε δεν θα σου την πρότεινα για κανένα λόγο. Το πρόβλημά της είναι οι θερμοκρασίες που δεν είναι σταθερές όπως οι άλλες που λες (profitec) και η ποιότητα κατασκευής που σε μερικά χρόνια απλά θα χαλάσει κ δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικά. Η profitec Go είναι πάρα πολύ καλή αλλα δεν την λες και φθηνή (σε σχέση με την Bambino). Αν δεν φτιάχνεις συχνά milk drinks μια single boiler είναι μια χαρά. Σίγουρα με PID 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind91 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, slaughter είπε H bambino είναι ένα βήμα πίσω απο την Anna οπότε δεν θα σου την πρότεινα για κανένα λόγο. Το πρόβλημά της είναι οι θερμοκρασίες που δεν είναι σταθερές όπως οι άλλες που λες (profitec) και η ποιότητα κατασκευής που σε μερικά χρόνια απλά θα χαλάσει κ δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικά. Η profitec Go είναι πάρα πολύ καλή αλλα δεν την λες και φθηνή (σε σχέση με την Bambino). Αν δεν φτιάχνεις συχνά milk drinks μια single boiler είναι μια χαρά. Σίγουρα με PID Ωραια, ευχαριστω! Νομιζω και γω τελικα το PID ειναι απαραιτητο και αποτελει βασικη έλλειψη της Anna που εχω τωρα και ετσι δεν μπορει να δωσει πιο σταθερο αποτελεσμα. Απο ο, τι φαίνεται αυτη τη φορα πρεπει να βαλω πιο βαθια το χερι στην τσεπη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, slaughter είπε H bambino είναι ένα βήμα πίσω απο την Anna οπότε δεν θα σου την πρότεινα για κανένα λόγο. Το πρόβλημά της είναι οι θερμοκρασίες που δεν είναι σταθερές όπως οι άλλες που λες (profitec) και η ποιότητα κατασκευής που σε μερικά χρόνια απλά θα χαλάσει κ δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικά. Η profitec Go είναι πάρα πολύ καλή αλλα δεν την λες και φθηνή (σε σχέση με την Bambino). Αν δεν φτιάχνεις συχνά milk drinks μια single boiler είναι μια χαρά. Σίγουρα με PID 6 ώρες πριν, whirlwind91 είπε Χρόνια πολλά! Αυτή τη στιγμή έχω μια Lelit Anna χωρίς PID, την οποία είχα πάρει πριν περίπου 5 χρόνια και σκέφτομαι μήπως την αλλάξω με το νέο έτος. Γενικά είναι τίμια καφετιέρα, αλλά αν και είχα όλη τη διάθεση αρχικά να κάτσω να ψάξω χρόνους, εκχυλίσεις κλπ, η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχω επιτύχει σταθερή ποιότητα αποτελέσματος και δεν κάθομαι να την πολυψειρίσω. Οπότε στρέφομαι γενικά σε δύο γενικές κατευθύνσεις: 1. Sage bambino (ίσως plus αν αποφασίσω να φτιάχνω περισσότερα cappuccino το πρωί σπίτι) 2. Κάτι με boiler, αλλά καλύτερο από τη Lelit Anna, ίσως βοηθήσει και το PID (; ), πχ η Profitec GO που ειπώθηκε παραπάνω. Το βασικό πλεονέκτημα που βλέπω στην bambino είναι ότι ουσιαστικά δεν θέλει προθέρμανση και μπορείς να πιεις το καφεδάκι σου με το που ξυπνήσεις, ενώ την Anna την αφήνω κανένα 20λεπτο. Και η Profitec GO πάντως από ό,τι διαβάζω είναι γρηγορότερη στην προθέρμανση από την Anna. Επίσης μάλλον η bambino απευθύνεται σε πιο mainstream καταναλωτές οπότε βγάζει ό,τι και να γίνει ένα πιο αξιοπρεπές καφεδάκι; Η βασική χρήση που θα της κάνω είναι για ένα καφεδάκι το πρωί και ίσως άλλο ένα αργότερα για να πάρω μαζί μου. Cappuccino μέχρι τώρα δεν το συνηθίζω σπίτι αλλά αν βολέψει ίσως το γυρίσω και σε cappuccino. Ευχαριστώ! Δε θα έλεγα σε καμία περίπτωση πως η Bambino είναι κατώτερη της Anna. Έχει σίγουρα χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής και δε θα κρατήσει πολλά χρόνια, αλλά σε ευκολία χρήσης και αποτέλεσμα, ειδικά από την Anna χωρίς το pid, είναι καλύτερη. Η Bambino έχει και preinfusion και pid αν και δε ρυθμίζεται όπως στις υπόλοιπες. Έχει κάτι ηλίθιους αυτοματισμούς βέβαια όταν πρόκειται για καθάρισμα, και η plus δε βγάζει νερό για americano ενώ βγάζει η απλή Bambino. Για τη θερμοκρασία έχει βγάλει ο Lance Hedrick ένα βίντεο στο youtube που την τεστάρει, εγώ προσωπικά δεν έχω θέματα με sour αποτελέσματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind91 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, thodoris5321 είπε η plus δε βγάζει νερό για americano ενώ βγάζει η απλή Bambino κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι με συνδυασμό δύο κουμπιών βγάζει μια χαρά (μονο εσπρέσσο και το κάτω δεξιά; ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, whirlwind91 είπε κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι με συνδυασμό δύο κουμπιών βγάζει μια χαρά (μονο εσπρέσσο και το κάτω δεξιά; ) Όντως έχεις δίκιο, αν και δεν ξέρω αν λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις της μηχανής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge-lyk Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Στις 26/12/2023 στις 2:58 ΜΜ, whirlwind91 είπε Ωραια, ευχαριστω! Νομιζω και γω τελικα το PID ειναι απαραιτητο και αποτελει βασικη έλλειψη της Anna που εχω τωρα και ετσι δεν μπορει να δωσει πιο σταθερο αποτελεσμα. Απο ο, τι φαίνεται αυτη τη φορα πρεπει να βαλω πιο βαθια το χερι στην τσεπη... ...γιατί δε βάζεις pid στην anna? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind91 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2023 Στις 27/12/2023 στις 3:57 ΜΜ, ge-lyk είπε ...γιατί δε βάζεις pid στην anna? Θα μπορούσα, αλλά η Άννα τα έχει τα χρονάκια της και θα προτιμούσα το νέο πιπίνι από το να μπω σε διαδικασία σερβις, pid κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα