Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso

nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, sndev said:

σας ευχαριστώ κατάλαβα 2 πράγματα παραπάνω τώρα

ναι, η χρήση μου είναι κυρίως με αφρόγαλα σε ποσοστό 80% των καφέδων , κ το 80% ειναι καπουτσινο διπλοι τπτ αλλο.

ναι, θέλω 58αρι κλείστρο δεν το χα δει ότι ήταν 57αρι , θεωρείτε ότι είναι μεγάλη η διάφορα ποιοτικά στο αποτέλεσα 57 vs 58? 

ναι να παω στην PL41 PLUST PID αλλά πως θα βάλω μανομετρο? πραγματικά θα ήθελα να έχει κ Pid k μανόμετρο

εαν απορριφθούν τα παραπάνω η δε μπορω να βαλω μανόμετρο κτλ ,  θα παω αναγκαστικα απο οσο καταλαβαινω στην  Lelit PL91T Victoria για να εχω σωστο αφρόγαλα , σωστά? την profitec αν καταλαβαινω σωστα χανει σε αφρογαλα γτ νταξυ τι 850 τι  930 ε..

ε αν τριζει θα το ανεχτω τι να κανω απο delica θα παω σε bmv , και το τεσλα τρίζει που λεει ο λογος τι να κάνουμε 😅

αν καταλαβαινω σωστα πρεπει να ψαχνω 300αρι boiler για καλο αφρογαλα 58Ari κλείστρο , με Pid κ μανόμετρο 

Λοιπόν αφού φτιάχνεις 80% με αφρόγαλο πας σε αυτή 

https://www.barista.gr/el/lelit-elisabeth-pl92t-mixani-kafe-diplou-boiler

και με ευχαριστείς αργότερα όταν θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη

εναλλακτικά μπορείς να δεις καμία Sage Dual Boiler αλλά αν σου χαλάσει δύσκολα θα βρεις ανταλλακτικά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

23 minutes ago, slaughter said:

Λοιπόν αφού φτιάχνεις 80% με αφρόγαλο πας σε αυτή 

https://www.barista.gr/el/lelit-elisabeth-pl92t-mixani-kafe-diplou-boiler

και με ευχαριστείς αργότερα όταν θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη

εναλλακτικά μπορείς να δεις καμία Sage Dual Boiler αλλά αν σου χαλάσει δύσκολα θα βρεις ανταλλακτικά.

Ένταξη όμως απο 600 700 πηγε 1300!

10 minutes ago, sndev said:

Ένταξη όμως απο 600 700 πηγε 1300!

ισχύει. Για αυτό σου λέω οτι θα κάνεις απόσβεση με τους καφέδες που θα φτιάχνεις στο σπίτι.

Εγώ είχα την Sage Barista Express. Έκανε ΟΚ δουλειά αλλά η εναλλαγή απο τον καφέ σε ατμό ήταν ιστορία. Άσε που δεν είχε κ πολύ δύναμη ο ατμός της. Ναι έκανα την δουλειά μου αλλά και πάλι ο καφές δεν ήταν τόσο καλός όσο σε μια καλή καφετέρια εκεί έξω (λόγο πίεσης, θερμοκρασία κλπ).  

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω την Lelit PLUST PL41 PID με μανόμετρο, μπορώ να δώσω 2 cents. Αν φτιάχνεις πάνω από 1 διπλό καπουτσίνο κάθε φορά, πας καρφί για dual boiler ή HX, όποια και να πάρεις που να μην έχει steam first λειτουργία, μόνο κόπο θα σου δώσει, και όχι ευκολία. Εγώ πχ όταν κάνω 2 διπλούς καπουτσίνο, πρέπει να κάνω temperature surfing για να έχω μπόλικο ατμό και για τα 2 καφεδάκια. Αν φτιάχνω ένα μόνο, τα πάει μια χαρά.

Επεξ/σία από thanasis00
  • Like 2
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, sndev είπε

σας ευχαριστώ κατάλαβα 2 πράγματα παραπάνω τώρα

ναι, η χρήση μου είναι κυρίως με αφρόγαλα σε ποσοστό 80% των καφέδων , κ το 80% ειναι καπουτσινο διπλοι τπτ αλλο.

ναι, θέλω 58αρι κλείστρο δεν το χα δει ότι ήταν 57αρι , θεωρείτε ότι είναι μεγάλη η διάφορα ποιοτικά στο αποτέλεσα 57 vs 58? 

ναι να παω στην PL41 PLUST PID αλλά πως θα βάλω μανομετρο? πραγματικά θα ήθελα να έχει κ Pid k μανόμετρο

εαν απορριφθούν τα παραπάνω η δε μπορω να βαλω μανόμετρο κτλ ,  θα παω αναγκαστικα απο οσο καταλαβαινω στην  Lelit PL91T Victoria για να εχω σωστο αφρόγαλα , σωστά? την profitec αν καταλαβαινω σωστα χανει σε αφρογαλα γτ νταξυ τι 850 τι  930 ε..

ε αν τριζει θα το ανεχτω τι να κανω απο delica θα παω σε bmv , και το τεσλα τρίζει που λεει ο λογος τι να κάνουμε 😅

αν καταλαβαινω σωστα πρεπει να ψαχνω 300αρι boiler για καλο αφρογαλα 58Ari κλείστρο , με Pid κ μανόμετρο 

Μεγαλύτερο boiler δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερο αφρόγαλα, αλλά σίγουρα καλύτερη θερμική σταθερότητα για καλύτερη γεύση στον καφέ. Σίγουρα για ροφήματα με γάλα θα βοηθήσει πολύ μια HX (heat exchanger) ή dual boiler μηχανή, η πιο φθηνή hx νομίζω είναι όντως η oscar 2. (ενδεικτικά https://www.barista.gr/el/nuova-simonelli-oscar-professional-pack) Όλες όμως έχουν και τα μειονεκτήματά τους, πχ η όσκαρ επειδή έχει 2 λίτρα boiler θέλει και μισή ώρα για να ζεσταθεί η μηχανή, πόσο μάλλον HX μηχανές με Ε61 group που θέλουν 45 λεπτά. Η Lelit Elizabeth σίγουρα είναι πολύ καλή επιλογή και καμία σχέση δεν έχει με την Victoria, όμως σε αυτή την τιμή υπάρχουν πολλές καλές μηχανές από ECM, Bezzera, κα. 

Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει πολύ η Bambino Plus γιατί ζεσταίνει πολύ γρήγορα και εναλλάσσει σε ατμό σε δευτερόλεπτα. Χάνει όμως αλλού, σε ποιότητα κατασκευής και σε άλλα διάφορα μειονεκτήματα. Παλιότερα είχα περάσει σε διάφορες single boiler μηχανές που όντως δε βολεύουν για παρασκευή ροφημάτων με γάλα. Αλλιώς μετά υπάρχει και η λύση του Nanofoamer pro αλλά κι αυτό έχει το κόστος του (~150+ ευρώ) και χάνεται και η εμπειρία του steaming.

Ενδεικτικά το barista.gr βάζει μανόμετρο σε plust αλλά τώρα το βλέπω "εξαντλημένο" (https://www.barista.gr/el/egkatastasi-manometrou-se-lelit-pl41-plust) Το 57άρι με το 58άρι group δεν έχουν διαφορά γεύσης, αλλά σίγουρα θα σου λείψουν κάποια αξεσουάρ που και θα μπορείς στο μέλλον να κρατήσεις αν αλλάξεις μηχανή. Ίσως να βρεις καλύτερα καλαθάκια για το 58άρι που θα βγάζουν καλύτερη γεύση (πχ Pullman ή VST καλαθάκια)

• Thanks 2

20 hours ago, thodoris5321 said:

Μεγαλύτερο boiler δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερο αφρόγαλα, αλλά σίγουρα καλύτερη θερμική σταθερότητα για καλύτερη γεύση στον καφέ. Σίγουρα για ροφήματα με γάλα θα βοηθήσει πολύ μια HX (heat exchanger) ή dual boiler μηχανή, η πιο φθηνή hx νομίζω είναι όντως η oscar 2. (ενδεικτικά https://www.barista.gr/el/nuova-simonelli-oscar-professional-pack) Όλες όμως έχουν και τα μειονεκτήματά τους, πχ η όσκαρ επειδή έχει 2 λίτρα boiler θέλει και μισή ώρα για να ζεσταθεί η μηχανή, πόσο μάλλον HX μηχανές με Ε61 group που θέλουν 45 λεπτά. Η Lelit Elizabeth σίγουρα είναι πολύ καλή επιλογή και καμία σχέση δεν έχει με την Victoria, όμως σε αυτή την τιμή υπάρχουν πολλές καλές μηχανές από ECM, Bezzera, κα. 

Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει πολύ η Bambino Plus γιατί ζεσταίνει πολύ γρήγορα και εναλλάσσει σε ατμό σε δευτερόλεπτα. Χάνει όμως αλλού, σε ποιότητα κατασκευής και σε άλλα διάφορα μειονεκτήματα. Παλιότερα είχα περάσει σε διάφορες single boiler μηχανές που όντως δε βολεύουν για παρασκευή ροφημάτων με γάλα. Αλλιώς μετά υπάρχει και η λύση του Nanofoamer pro αλλά κι αυτό έχει το κόστος του (~150+ ευρώ) και χάνεται και η εμπειρία του steaming.

Ενδεικτικά το barista.gr βάζει μανόμετρο σε plust αλλά τώρα το βλέπω "εξαντλημένο" (https://www.barista.gr/el/egkatastasi-manometrou-se-lelit-pl41-plust) Το 57άρι με το 58άρι group δεν έχουν διαφορά γεύσης, αλλά σίγουρα θα σου λείψουν κάποια αξεσουάρ που και θα μπορείς στο μέλλον να κρατήσεις αν αλλάξεις μηχανή. Ίσως να βρεις καλύτερα καλαθάκια για το 58άρι που θα βγάζουν καλύτερη γεύση (πχ Pullman ή VST καλαθάκια)

σε ευχαριστω !

Άργησα να απαντήσω γτ καθομουν να ψαξω αυτή τη bambini 

Από όσο καταλαβαίνω στην ευχρηστία all around είναι η ποιο βολική πολυ πιο βολική από όσο είδα σε videos και άμεση συγκριτικά με της αλλες σε κόστος κατω των 600. Δελεαστικό γτ σιγά μη κάθετε η δικιά μου 10 λεπτα να ζεστάνει για αφρόγαλα κ καφέ, nanofoamer το ξεχνάμε δε θελω να γεμίζω συσκευές στο πάγκο.

Αρνητικό ότι είναι πλαστικό κ τρίζει ? θα το προσπεράσω νομίζω θα το αντέξω για 5 λεπτά διαδικασία 

Επόμενη επιλογή η LELIT-PL41-PLUST-PID-2 + το μανόμετρο από όσο καταλαβαίνω  

https://www.barista.gr/el/LELIT-PL41-PLUST-PID-2

με προβληματισατε αλλα εμαθα 5 πραγματα παραπανω.. τα 3 σας ποστ στη σειρα εδωσε πολύ μαζεμένη πληροφορία στο νήμα,   κλεινω προς τη bampini Πλεον , κυριως για το αμεσο που λετε για τα αφρογαλο αλλα κατι μεσα μου με τραβαει στην λελιτ

27 λεπτά πριν, sndev είπε

σε ευχαριστω !

Άργησα να απαντήσω γτ καθομουν να ψαξω αυτή τη bambini 

Από όσο καταλαβαίνω στην ευχρηστία all around είναι η ποιο βολική πολυ πιο βολική από όσο είδα σε videos και άμεση συγκριτικά με της αλλες σε κόστος κατω των 600. Δελεαστικό γτ σιγά μη κάθετε η δικιά μου 10 λεπτα να ζεστάνει για αφρόγαλα κ καφέ, nanofoamer το ξεχνάμε δε θελω να γεμίζω συσκευές στο πάγκο.

Αρνητικό ότι είναι πλαστικό κ τρίζει ? θα το προσπεράσω νομίζω θα το αντέξω για 5 λεπτά διαδικασία 

Επόμενη επιλογή η LELIT-PL41-PLUST-PID-2 + το μανόμετρο από όσο καταλαβαίνω  

https://www.barista.gr/el/LELIT-PL41-PLUST-PID-2

με προβληματισατε αλλα εμαθα 5 πραγματα παραπανω.. τα 3 σας ποστ στη σειρα εδωσε πολύ μαζεμένη πληροφορία στο νήμα,   κλεινω προς τη bampini Πλεον , κυριως για το αμεσο που λετε για τα αφρογαλο αλλα κατι μεσα μου με τραβαει στην λελιτ

Το μπροστινό πάνω μέρος είναι σιδερένιο και τα πλαϊνά πλαστικά στην bambino plus. Το θέμα είναι η ποιότητα κατασκευής και εσωτερικά, δε είναι μια μηχανή που θα κρατήσει μια ζωή όπως οι άλλες, γι' αυτό έχει και χαμηλή τιμή μεταπώλησης (~200). Έχει 54άρι (53,4) group, σίγουρα είναι πολύ πιο user friendly αν και έχει κι αυτή μειονεκτήματα στη χρήση.

41 minutes ago, thodoris5321 said:

Το μπροστινό πάνω μέρος είναι σιδερένιο και τα πλαϊνά πλαστικά στην bambino plus. Το θέμα είναι η ποιότητα κατασκευής και εσωτερικά, δε είναι μια μηχανή που θα κρατήσει μια ζωή όπως οι άλλες, γι' αυτό έχει και χαμηλή τιμή μεταπώλησης (~200). Έχει 54άρι (53,4) group, σίγουρα είναι πολύ πιο user friendly αν και έχει κι αυτή μειονεκτήματα στη χρήση.

Να αυτά μου κάνεις τωρα μολις παω να το πάρω απόφαση

και καλά μου κάνεις βασικά να ξέρω τι πληρώνω 

ας πάω ενα κλικ πιο πέρα   στη πρόταση του @slaughter

Lelit PL91T Victoria PID 

https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t

58αρι γρουπ και 300 boiler Να καλυφθούν τα προηγούμενα ψυχολογικά μου 

εδω εχετε καποια σοβαρη ενσταση πριν τα σκασω? στο αφρογαλα?

οκ να περιμενω κανα λεπτο δε θα πεθανω κιολας αλλ οχι 10! κ οσο διαβασα στο greek espresso forum ψιλο ειναι οκ? εχετε αποψη ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποφάσισε πρώτα στόχους και budget και μετά δες τι θα σε καλύψει! Με τον τρόπο που το πας δεν θα είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με καμία επιλογή σου :-)

Γιατί Victoria και όχι Anna? Για το 58αρι με τα 300ml boiler? Δεν θα έδινα τόσα χρήματα όταν με τα 2/3 παίρνω 57αρι και 250ml boiler. Θα έφτανα τα 1000+ μόνο αν πήγαινα σε double boiler. Διαφορετικά δεν βλέπω ουσία.

Επεξ/σία από skritikos
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, sndev είπε

Να αυτά μου κάνεις τωρα μολις παω να το πάρω απόφαση

και καλά μου κάνεις βασικά να ξέρω τι πληρώνω 

ας πάω ενα κλικ πιο πέρα   στη πρόταση του @slaughter

Lelit PL91T Victoria PID 

https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t

58αρι γρουπ και 300 boiler Να καλυφθούν τα προηγούμενα ψυχολογικά μου 

εδω εχετε καποια σοβαρη ενσταση πριν τα σκασω? στο αφρογαλα?

οκ να περιμενω κανα λεπτο δε θα πεθανω κιολας αλλ οχι 10! κ οσο διαβασα στο greek espresso forum ψιλο ειναι οκ? εχετε αποψη ? 

Την είχα, μου έσπασε λίγο τα νεύρα που δε μπορείς να δεις πόσο νερό έχει στο δοχείο και πόσο εύκολα γεμίζει δαχτυλιές :P Επίσης έχει ψεύτικο preinfusion γι αυτό και δεν έχει σχέση με την Elizabeth.

• Like 1

5 minutes ago, skritikos said:

Αποφάσισε πρώτα στόχους και budget και μετά δες τι θα σε καλύψει! Με τον τρόπο που το πας δεν θα είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με καμία επιλογή σου :-)

δεν υπάρχει πραγματικό budget. Καφέ πίνω πολύ ειναι απόλαυση για εμενα και πάντα ψάχνω το καλύτερο. οκ με 3000 θα πάρω το τοπ που λεει ο λόγος αλλα δε θα δώσω τοσα λεφτά για 3ς καφέδες την ημέρα το θεωρώ υπερβολή όπως κ τα 1300 μου κάτσανε κάπως, οχι σαν νουμερο αλλά σαν το τι παίρνω για τις προτεραιότητες μου. Από την αλλη αν το 1300 το βρω 1050 ε θα το πάρω. :D  tespa ειμαι λιγο ιδιορυθμος στο θέμα αγοράς προϊόντων   

Θέλω 58αρι σίγουρα ώστε να μου μείνουν τα έξτρα καλαθάκια πατητήρια κτλ .. 

Θέλω οκ αφρόγαλα να μη βασανιζομαι Πάρα πολύ 

4 minutes ago, thodoris5321 said:

που δε μπορείς να δεις πόσο νερό έχει στο δοχείο

οκ!!! καλο ινφο αλλα θα κανω Pass θα το αντεξω

4 minutes ago, thodoris5321 said:

όσο εύκολα γεμίζει δαχτυλιές

Εντάξει ocd το χω  κ γω αλλά θα γίνει κ Αυτό pass! 

5 minutes ago, thodoris5321 said:

ψεύτικο preinfusion

τι εννοείς ψεύτικο ? ακούγετε σοβαρό

34 λεπτά πριν, sndev είπε

δεν υπάρχει πραγματικό budget. Καφέ πίνω πολύ ειναι απόλαυση για εμενα και πάντα ψάχνω το καλύτερο. οκ με 3000 θα πάρω το τοπ που λεει ο λόγος αλλα δε θα δώσω τοσα λεφτά για 3ς καφέδες την ημέρα το θεωρώ υπερβολή όπως κ τα 1300 μου κάτσανε κάπως, οχι σαν νουμερο αλλά σαν το τι παίρνω για τις προτεραιότητες μου. Από την αλλη αν το 1300 το βρω 1050 ε θα το πάρω. :D  tespa ειμαι λιγο ιδιορυθμος στο θέμα αγοράς προϊόντων   

Θέλω 58αρι σίγουρα ώστε να μου μείνουν τα έξτρα καλαθάκια πατητήρια κτλ .. 

Θέλω οκ αφρόγαλα να μη βασανιζομαι Πάρα πολύ 

οκ!!! καλο ινφο αλλα θα κανω Pass θα το αντεξω

Εντάξει ocd το χω  κ γω αλλά θα γίνει κ Αυτό pass! 

τι εννοείς ψεύτικο ? ακούγετε σοβαρό

Αυτό σου λέω, αποφάσισε πρώτα τι πραγματικά είναι προτεραίοτητα διαφορετικά κινδυνεύεις να μην καλυφθείς από καμία επιλογή. Δυο μηνύματα πιο πάνω εξέταζες την αγορά της Sage που είναι 53.5mm

Κάτι που απο εμπειρία έχω δει, και όχι μόνο στις ακριβές μηχανές καφέ, όσο πιο ψηλά και εξειδικευμένα πας τόσο περισσότερη γνώση και πειραματισμό απαιτούν. Δεν είναι για όσους τρέχουν και με το ζόρι θέλουν και έναν καλό καφέ κάποια στιγμή της μέρας.

• Thanks 1

ο καλός καφές είναι χόμπι και κάθε χόμπι κοστίζει. ακόμα και τον καλυτερο εξοπλισμό αν πάρεις αν δεν ασχοληθείς ή δεν πάρεις φρέσκους κόκκους πάλι δουλειά δεν κάνεις. Και εγώ όπως είπα όταν ξεκίνησα δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω με τόσο ακριβό εξοπλισμό αλλά εδώ είμαι κ το απολαμβάνω. Για εμένα η ευκολία και η επαναληψιμότητα είναι βασικά. Επίσης ήθελα να μπορώ να φτιάχνω 2 καφέδες στην σειρά χωρίς να περιμένω να ξαναπιάσει θερμοκρασία η μηχανή και οι μικρές που λες δεν είναι τόσο καλές σε αυτό. Τέλος η εναλλαγή μεταξύ ατμού - καφέ ήταν θέμα στην καθημερινότητα μου. Πάντα έφτιαχνα και 2 καφέδες μαζί οπότε προσπαθούσα να φτιάξω το workflow μου. 

Γενικά μη κοιτάς τα θετικά και τα αρνητικά τόσο έντονα, γιατί όσο ψειρίζεις τα προβλήματα, όλες σκαρτες θα βγαίνουν. 
Θεσε ξεκάθαρους στόχους, για να μπορείς να μειώσεις τις επιλογές. Γιατί αν θες να πας στην ιδανική, μπορείς να δώσεις και πάνω από 4 χιλιάρικα (βλέπε linea mini) για να μη βρίσκεις αρνητικά (που σίγουρα θα βρεις με πολύ ψείρισαν)

Ο αρχικός στοχος σου είναι ένας:

Πινεις πολλά ροφήματα με γάλα ή όχι; Αυτό θα σε καθοδηγήσει αν θα πας dual boiler/HX ή μονού boiler.

Δεύτερος στόχος: θες να φτιάχνεις πολλά καφεδάκια back to back? Ή αρκούν 1-2; Για να δεις αν θα πας σε 250-300ml boiler ή παραπάνω.

Τριτος στόχος: Θες 58αρι portafilter ή Ε61, ή δε σε πειράζει και μικρότερο μέγεθος;

Βαλε και αλλά τυχόν κριτήρια που μπορείς να έχεις, για να μειώσεις τις επιλογές και να καταλήξεις σε αυτή που καλύπτει τους στόχους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...