Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/11/2023 στις 3:23 ΠΜ, souvlakomanis είπε

Αξίζει η Bambino με μύλο Eureka mignon? Είναι και τα δύο σε προσφορά σύνολο 560. 

αν και καθυστερημένα, έχω αυτό το combo και είναι αρκετά τίμιο,

βέβαια η μηχανή ζορίζεται με κάποιους καφέδες αλλά σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα για μένα είναι ικανοποιητικό,

με τα non-pressurized portafilter θέλει αρκετό ψάξιμο για να βγάλεις καλό καφέ και αν δοκιμάζεις διαφορετικούς καφέδες χάνεται λίγο η μπάλα

τώρα ψάχνομαι να πάρω bottomless portafilter και άλλο tamper, έχει κανένας κάτι να προτείνει (για bambino απλή);

(με ενδιαφέρει αν παίζει και καλάθι για μονή δόση εσπρέσο)

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 7/12/2023 στις 4:30 ΜΜ, thodoris5321 είπε

Έχεις κοιτάξει για σερβις στο site της delonghi? 
https://www.delonghi.com/el-gr/authorised-service-centre

Μάλλον θέλει αλλαγή η OPV ή το ελατήριο που έχει μέσα σε αυτή, χωρίς να αποκλείω ότι ο καφές μπορεί πχ να είναι πιο φρέσκος και να θέλει διαφορετικό κόψιμο, ή το να έχει πρόβλημα η αντλία.

έχω προχωρήσει σε παραγγελία νέων opv και αντλίας. Θεωρώ πως το πρόβλημα θα λυθεί έπειτα από τις αλλαγές αυτές.

• Like 1
Δημοσ.

ΠΑιδιά μια ερώτηση και από εμένα. Μόλις παρήγγειλα μι αυτόματη μηχανή (Gaggia brera) αναβαθμιζόμενος από αυτη που ήδη έχω (saeco poemia). Επειδη θα περάσει καιρός μέχρι να βρω τους κοκκους που ταιριάζουν καλύτερα στον ουρανίσκο μου (πχ με την poemia έχω καταλήξει μετά από πολύ καιρο σε τρία χαρμάνια) υπάρχει η δυνατότητα η καινούργια να δεχτει αλεσμένο καφέ ή λειτουργεί μόνο με κόκκους;

Δημοσ.
1 hour ago, louben said:

ΠΑιδιά μια ερώτηση και από εμένα. Μόλις παρήγγειλα μι αυτόματη μηχανή (Gaggia brera) αναβαθμιζόμενος από αυτη που ήδη έχω (saeco poemia). Επειδη θα περάσει καιρός μέχρι να βρω τους κοκκους που ταιριάζουν καλύτερα στον ουρανίσκο μου (πχ με την poemia έχω καταλήξει μετά από πολύ καιρο σε τρία χαρμάνια) υπάρχει η δυνατότητα η καινούργια να δεχτει αλεσμένο καφέ ή λειτουργεί μόνο με κόκκους;

Μπορεί να δεχτεί αλεσμένο, αλλά δεν σου εγγυάται κανείς ότι ο αποτέλεσμα θα είναι ίδιο με την μηχανή που έχεις τώρα. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Μπορεί να δεχτεί αλεσμένο, αλλά δεν σου εγγυάται κανείς ότι ο αποτέλεσμα θα είναι ίδιο με την μηχανή που έχεις τώρα. 

Ξέρω ότι ο ιδιοσ καφές σε διαφορετικές μηχανές έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Μέχρι να βρώ και στην καινούργια τα χαρμανια που ταιριάζουν στα γούστα μου θα περάσει καιρος οπότε θα παίρνω μικρές ποσότητες κόκκων.

Τον αλεσμένο στην καινουργια τον βάζω εκεί που μπαίνουν οι κόκκοι η αλλού; ΚΑι τι κάνω τον ξαναλέθει η μηχανή?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, louben είπε

Ξέρω ότι ο ιδιοσ καφές σε διαφορετικές μηχανές έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Μέχρι να βρώ και στην καινούργια τα χαρμανια που ταιριάζουν στα γούστα μου θα περάσει καιρος οπότε θα παίρνω μικρές ποσότητες κόκκων.

Τον αλεσμένο στην καινουργια τον βάζω εκεί που μπαίνουν οι κόκκοι η αλλού; ΚΑι τι κάνω τον ξαναλέθει η μηχανή?

https://www.gaggia.com/app/uploads/2023/07/4219-465-04381-GAG.-MAN.-BRERA-IT-EN-DE-FR-Rev-00.pdf

Τα λέει όλα και σε πολλές γλώσσες :)

Απορώ όταν κάποιος επιλέγει να πάρει κάτι καινούργιο με 400 ευρώ χωρίς να γνωρίζει βασικές λειτουργίες. Εντάξει εγώ είμαι στο άλλο άκρο και πριν αγοράσω κάτι ξέρω και την παραμικρή του βίδα, αλλά μην το πας κι εσύ στο άλλο άκρο :)

Εύχομαι να την χαρείς την Brera. Έχω πολλές αναπάντεχα καλές εμπειρίες από τις συγκεκριμένες μηχανές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skritikos είπε

https://www.gaggia.com/app/uploads/2023/07/4219-465-04381-GAG.-MAN.-BRERA-IT-EN-DE-FR-Rev-00.pdf

Τα λέει όλα και σε πολλές γλώσσες :)

Απορώ όταν κάποιος επιλέγει να πάρει κάτι καινούργιο με 400 ευρώ χωρίς να γνωρίζει βασικές λειτουργίες. Εντάξει εγώ είμαι στο άλλο άκρο και πριν αγοράσω κάτι ξέρω και την παραμικρή του βίδα, αλλά μην το πας κι εσύ στο άλλο άκρο :)

Εύχομαι να την χαρείς την Brera. Έχω πολλές αναπάντεχα καλές εμπειρίες από τις συγκεκριμένες μηχανές.

Έχω διαβάσει το manual . Απλά είδα στην αρχή το εξής

Only coffee beans must be put into the coffee bean hopper. Ground coffee, instant coffee or any other object may damage the machine.

Γι αυτό και παραξενεύτηκα που αναφέρθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλεσμένος καφές/.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, louben είπε

Έχω διαβάσει το manual . Απλά είδα στην αρχή το εξής

Only coffee beans must be put into the coffee bean hopper. Ground coffee, instant coffee or any other object may damage the machine.

Γι αυτό και παραξενεύτηκα που αναφέρθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλεσμένος καφές/.

Μα το γράφει για το ground coffee τόσο στο site εμφανέστατα, όσο και στο manual (εμφανέστατα πάλι). Έχει ειδική θήκη δίπλα στο bean hopper.

Ενα από τα καλύτερα video για την μηχανή σου. Από το 08:10 και έπειτα λέει και για ground coffee functionality.

Δημοσ.

θα ηθελα τη βοηθεια σας για αγορα αμεση καθως αρχισε να μη με καλυπτει η delica 

μου έχει κωλύσει κανα μήνα τώρα να πάρω την lelit 41tem που έχω στο λινκ οπού σήμερα βλέπω έχει 3ς σε απόθεμα ενώ τοσο καιρό δεν υπήρχε κ το ανέβαλα 

https://www.barista.gr/el/lelit-pl41tem-pid-5

Πιστεύεται υπάρχει επιλογή παρόμοιου επίπεδου να την έχω υπόψιν πριν δώσω τοσα χρημα? κατι παρόμοιο ? κάτι που θα μπορούσα να αγορασω ισως λιγο καλύτερο αλλα να μην ξεπερνάει τα 600 ευρώ

Δημοσ.
57 minutes ago, sndev said:

μου έχει κωλύσει κανα μήνα τώρα να πάρω την lelit 41tem που έχω στο λινκ οπού σήμερα βλέπω έχει 3ς σε απόθεμα ενώ τοσο καιρό δεν υπήρχε κ το ανέβαλα 

Πιστεύεται υπάρχει επιλογή παρόμοιου επίπεδου να την έχω υπόψιν πριν δώσω τοσα χρημα? κατι παρόμοιο ? κάτι που θα μπορούσα να αγορασω ισως λιγο καλύτερο αλλα να μην ξεπερνάει τα 600 ευρώ

Δεν έχω ιδέα για την μηχανή απλά σε άμαζον βγαίνει λίγο πιο φτηνά (549 με μεταφορικά) και έχεις και το support απο Amazon(άμεση επιστροφή κλπ). Επίσης αν μπορείς να το κόψεις τιμολόγιο, γλυτώνεις και το φπα με την μια.

Δημοσ.
1 hour ago, sndev said:

μια χαρά μηχανή για να φύγεις απο dedica αλλά λίγο παλιό μοντέλο. Τι καφέδες φτιάχνεις και γιατί δεν σου κάνει πια η dedica? Τι είναι αυτό που θες να βελτιώσεις; Για εμένα αν είναι λάτρης του καφέ αξίζει να πάς για το παραπάνω και να σου μείνει ή να σε βολέψει και να το κρατήσεις πολλά χρόνια απο το να πάρεις μέτρια πράγματα που είτε μετά θα θες να αναβαθμίσεις ή θα χαλάσουν κ δεν θα αξίζει να τα φτιάξεις και θα πρέπει να πάρεις καινούργια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Xvipes said:

Δεν έχω ιδέα για την μηχανή απλά σε άμαζον βγαίνει λίγο πιο φτηνά (549 με μεταφορικά) και έχεις και το support απο Amazon(άμεση επιστροφή κλπ). Επίσης αν μπορείς να το κόψεις τιμολόγιο, γλυτώνεις και το φπα με την μια.

σε ευχαριστω πολυ αλλα την θελω χθες κ η διαφορα στην αποφορολογηση δεν είναι πολυ μεγάλη μωρε.. αυτουνους το φπα ειναι μικροτερο Πραγματικά ευχαριστώ ομως που το τσέκαρες

9 minutes ago, slaughter said:

μια χαρά μηχανή για να φύγεις απο dedica αλλά λίγο παλιό μοντέλο. Τι καφέδες φτιάχνεις και γιατί δεν σου κάνει πια η dedica? Τι είναι αυτό που θες να βελτιώσεις;

αρχικα αγορασα μυλο Eureka Mignon Specialita 16CR

η διαφορά στο καφέ ειναι αισθητοτατη ακομα κ στην delica οπότε έψαχνα αφορμή για το παραπάνω βημα και βρέθηκε καθως αρχισε να πεταει το group απο τη πίεση λογο κοκου να τρέχουν νερά απο τη φλάντζα κτλ. ναι ξερω να το κοψω λιγο πιο χοντρο αλλα οχι δεν ειναι λύση για μενα τώρα που ειδα το καλύτερο δεν εχει επιστροφή

9 minutes ago, slaughter said:

Για εμένα αν είναι λάτρης του καφέ αξίζει να πάς για το παραπάνω και να σου μείνει ή να σε βολέψει και να το κρατήσεις πολλά χρόνια απο το να πάρεις μέτρια πράγματα που είτε μετά θα θες να αναβαθμίσεις ή θα χαλάσουν κ δεν θα αξίζει να τα φτιάξεις και θα πρέπει να πάρεις καινούργια.

μαζι σου , εχεις κατι στο μυαλο σου να το ψαξω? να δω αν μπορω να κανω την υπερβαση η να το κυνηγησω σε καμια πτωση τιμης? πινω 3 καφεδες την ημερα κ τωρα με το μυλο εμπλεξα γτ αρχισε κ η γυναικα να φτιαχνει σπιτι κ να το παιρνει γραφειο κ σημερα που της (ξανα) πεταξε το γκρουπ κ πηρε απο εξω της κακοφανηκε η γευση οποτε .. αφορμη χ2 :)

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

Οι περισσότεροι αντί γι' αυτή την μηχανή προτιμούν την pl41 plust και προσθέτουν μανόμετρο, επειδή έχει 58άρι κλείστρο και 300άρι boiler σε σχέση με αυτή που έχει 57άρι και 250. Έτσι έχουν πολύ περισσότερα διαθέσιμα αξεσουάρ και λίγο καλύτερη θερμική σταθερότητα. Βέβαια εμένα δε μου αρέσει τόσο η plust επειδή είναι όλο σίδερο και οι lelit τρίζουν λίγο, αλλά είναι κυρίαρχες σε αυτές τις τιμές. Άλλες επιλογές ίσως να είναι οι Rancilio Silvia που σε αυτήν την τιμή δεν έχει pid ή μανόμετρο αλλά έχει μεγαλύτερο boiler καλή ποιότητα κατασκευής και πιο δυνατό ατμό για αφρόγαλο, ή η Flair58 αλλά δεν είναι για όλους και θέλει επίσης έξτρα κόστος και ταλαιπωρία για να επενδύσεις σε κάτι για αφρόγαλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 minutes ago, sndev said:

σε ευχαριστω πολυ αλλα την θελω χθες κ η διαφορα στην αποφορολογηση δεν είναι πολυ μεγάλη μωρε.. αυτουνους το φπα ειναι μικροτερο Πραγματικά ευχαριστώ ομως που το τσέκαρες

αρχικα αγορασα μυλο Eureka Mignon Specialita 16CR

η διαφορά στο καφέ ειναι αισθητοτατη ακομα κ στην delica οπότε έψαχνα αφορμή για το παραπάνω βημα και βρέθηκε καθως αρχισε να πεταει το group απο τη πίεση λογο κοκου να τρέχουν νερά απο τη φλάντζα κτλ. ναι ξερω να το κοψω λιγο πιο χοντρο αλλα οχι δεν ειναι λύση για μενα τώρα που ειδα το καλύτερο δεν εχει επιστροφή

μαζι σου , εχεις κατι στο μυαλο σου να το ψαξω? να δω αν μπορω να κανω την υπερβαση η να το κυνηγησω σε καμια πτωση τιμης? πινω 3 καφεδες την ημερα κ τωρα με το μυλο εμπλεξα γτ αρχισε κ η γυναικα να φτιαχνει σπιτι κ να το παιρνει γραφειο κ σημερα που της (ξανα) πεταξε το γκρουπ κ πηρε απο εξω της κακοφανηκε η γευση οποτε .. αφορμη χ2 :)

αυτό που σου πετάει το portafilter έχει να κάνει με την φλάτζα του group (το λαστιχάκι) και μπορείς να πάρεις ανταλλακτικό.

Αυτό που λέω είναι αν φτιάχνεις σκέτο espresso ή θες κ τον ατμό σου. Εγώ π.χ. φτιάχνω 90% milk based drinks οπότε ήθελα να έχω δυνατό ατμό και γρήγορα οπότε πήγε σε dual boiler μηχανή. 

Αν θες single boiler μπορείς να πας και σε νεότερο μοντέλο

https://www.barista.gr/el/lelit-pl81t-pid-mhxanh-kafe

ή αυτή αν θες 58ρι (όπως λέει κ ο φίλος παραπάνω)

https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t

Αν θες πολύ καλή ποιότητα σε single boiler μπορείς να πας και στην παρακάτω αλλά ανεβαίνεις αρκετά

https://www.barista.gr/el/PROFITEC-GO-SINGLE-BOILER-PID-COFFEE-MACHINE

μπορείς να τις ψάξεις και σε άλλα μαγαζιά για καλύτερες τιμές αν θες..

εγώ κάθε μέρα φτιάχνω καφέ για εμένα και την γυναίκα μου κ τον παίρνουμε στο γραφείο. Έχω άπειρο καιρό να πάρω καφέ απο έξω και μετά απο 2 χρόνια έχω σχεδόν βγάλει το κόστος της μηχανής μου (αν αντί να φτιάχνω αγόραζα τους ίδιους καφέδες απο έξω). Να ξέρεις όμως ότι ότι και να πάρεις θέλει την φροντίδα του για να σου βγάζει ωραίο καφέ και για να σου κρατήσει αρκετά. Το καλό με όλες αυτές που γράφουμε εδώ είναι οτι υπάρχουν ανταλλακτικά και τα φτιάχνεις εύκολα ακόμα και μόνος σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 minutes ago, thodoris5321 said:

Οι περισσότεροι αντί γι' αυτή την μηχανή προτιμούν την pl41 plust και προσθέτουν μανόμετρο, επειδή έχει 58άρι κλείστρο και 300άρι boiler σε σχέση με αυτή που έχει 57άρι και 250. Έτσι έχουν πολύ περισσότερα διαθέσιμα αξεσουάρ και λίγο καλύτερη θερμική σταθερότητα. Βέβαια εμένα δε μου αρέσει τόσο η plust επειδή είναι όλο σίδερο και οι lelit τρίζουν λίγο, αλλά είναι κυρίαρχες σε αυτές τις τιμές. Άλλες επιλογές ίσως να είναι οι Rancilio Silvia που σε αυτήν την τιμή δεν έχει pid ή μανόμετρο αλλά έχει μεγαλύτερο boiler καλή ποιότητα κατασκευής και πιο δυνατό ατμό για αφρόγαλο, ή η Flair58 αλλά δεν είναι για όλους και θέλει επίσης έξτρα κόστος και ταλαιπωρία για να επενδύσεις σε κάτι για αφρόγαλο.

22 minutes ago, slaughter said:

αυτό που σου πετάει το portafilter έχει να κάνει με την φλάτζα του group (το λαστιχάκι) και μπορείς να πάρεις ανταλλακτικό.

Αυτό που λέω είναι αν φτιάχνεις σκέτο espresso ή θες κ τον ατμό σου. Εγώ π.χ. φτιάχνω 90% milk based drinks οπότε ήθελα να έχω δυνατό ατμό και γρήγορα οπότε πήγε σε dual boiler μηχανή. 

Αν θες single boiler μπορείς να πας και σε νεότερο μοντέλο

https://www.barista.gr/el/lelit-pl81t-pid-mhxanh-kafe

ή αυτή αν θες 58ρι (όπως λέει κ ο φίλος παραπάνω)

https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t

Αν θες πολύ καλή ποιότητα σε single boiler μπορείς να πας και στην παρακάτω αλλά ανεβαίνεις αρκετά

https://www.barista.gr/el/PROFITEC-GO-SINGLE-BOILER-PID-COFFEE-MACHINE

μπορείς να τις ψάξεις και σε άλλα μαγαζιά για καλύτερες τιμές αν θες..

εγώ κάθε μέρα φτιάχνω καφέ για εμένα και την γυναίκα μου κ τον παίρνουμε στο γραφείο. Έχω άπειρο καιρό να πάρω καφέ απο έξω και μετά απο 2 χρόνια έχω σχεδόν βγάλει το κόστος της μηχανής μου (αν αντί να φτιάχνω αγόραζα τους ίδιους καφέδες απο έξω). Να ξέρεις όμως ότι ότι και να πάρεις θέλει την φροντίδα του για να σου βγάζει ωραίο καφέ και για να σου κρατήσει αρκετά. Το καλό με όλες αυτές που γράφουμε εδώ είναι οτι υπάρχουν ανταλλακτικά και τα φτιάχνεις εύκολα ακόμα και μόνος σου.

σας ευχαριστώ κατάλαβα 2 πράγματα παραπάνω τώρα

ναι, η χρήση μου είναι κυρίως με αφρόγαλα σε ποσοστό 80% των καφέδων , κ το 80% ειναι καπουτσινο διπλοι τπτ αλλο.

ναι, θέλω 58αρι κλείστρο δεν το χα δει ότι ήταν 57αρι , θεωρείτε ότι είναι μεγάλη η διάφορα ποιοτικά στο αποτέλεσα 57 vs 58? 

ναι να παω στην PL41 PLUST PID αλλά πως θα βάλω μανομετρο? πραγματικά θα ήθελα να έχει κ Pid k μανόμετρο

εαν απορριφθούν τα παραπάνω η δε μπορω να βαλω μανόμετρο κτλ ,  θα παω αναγκαστικα απο οσο καταλαβαινω στην  Lelit PL91T Victoria για να εχω σωστο αφρόγαλα , σωστά? την profitec αν καταλαβαινω σωστα χανει σε αφρογαλα γτ νταξυ τι 850 τι  930 ε..

ε αν τριζει θα το ανεχτω τι να κανω απο delica θα παω σε bmv , και το τεσλα τρίζει που λεει ο λογος τι να κάνουμε 😅

αν καταλαβαινω σωστα πρεπει να ψαχνω 300αρι boiler για καλο αφρογαλα 58Ari κλείστρο , με Pid κ μανόμετρο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...