Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso

nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, efib said:

Specialita= mignon zero + ηλεκτρονικα. Ίδια μαχαιριά έχουν. Ο zero έχει blower και είναι για single dose. Δεν ξέρω τι κάνει ο silenzio, αλλά τον specialita δεν τον ακους σχεδόν καθόλου. Δες κανέναν μεταχειρισμένο niche zero. Είχε έναν στις αγγελίες, δες αν υπάρχει ακόμα.

Όσον αφορά την τιμή, μπες στα lagonika γύρω στην black Friday.

Κρατώ τους eureka ως "σιγουρη" λύση αλλά έτσι όπως το βλέπω μάλλον με βλέπω να φτανω το 500+ευρω(μπορώ να τα δώσω αλλά θα προτιμούσα να εμένα στο 300αρη) εάν πάω εκεί μιας και όλη η σειρά είναι στημένη έτσι ώστε να κάνει upsale από μόνη της :-)

Εκτός και εάν ξαναβγεί αντίστοιχο deal bf specialita στα 325.

Πάντως γενικά επειδή είμαι λιγάκι βλαμμένος κοιτάζω λίγο και προς τα εδω(υπάρχει στο amazon.de στα 200)->

https://miicoffee.shop/products/miicoffee-d40plus-single-dose-coffee-grinder

Αμερική πωλούνται ως turin sd40 και ως sk40, τα reviews λένε καλά σχόλια για τα χρήματα τους(200$).

https://www.turingrinders.com/

Προφανώς ολοι είναι κινεζικοί rebranded(iota/turin/miicoffee κοκ)

Έχει κανείς άποψη για τους παραπάνω?

Με ενδιαφέρει espresso, εκ παραδρομής και φίλτρου(που θα μπαίνει σε ηλεκτρική καφετιέρα της σειράς).

Όποιος μύλος και εάν αγοραστεί φιλοδοξω κάποια στιγμή να "ματσαριστει" με καμιά lelit (η κάτι αντίστοιχο στα ~600)κάποια στιγμή.

Υ.γ Προς το παρών έχω μια οικιακη delonghi + unpressurized basket.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με οικιακή delonghi + unpressurized basket + μύλο θα έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Γενικά λένε οτι ο μύλος είναι το πιο βασικό στοιχείο ακόμα και απο την μηχανή. Μια καλή μηχανή απλά θα σε βοηθήσει να έχεις επαναληψιμότητα και θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη. Δεν θα σου δώσει αναγκαστικά καλύτερο καφέ.

Οι eureka λόγο τρόπου λειτουργίας δεν θα σε βολέψουν στις εναλλαγές μεταξύ espresso & filter γιατί γυρνάει πολλές φορές ο επιλογέας και χάνεις την μπάλα. Ακόμα και 1 χιλιοστό δεξιά ή αριστερά έχει αλλαγή στο κόψιμο και άρα στο φλιτζάνι. 

ο DF64 θα σε βολέψει πιο πολύ. Δες απο εδώ

Εγώ θα προτιμούσα flat burs αλλά αυτό είναι υποκειμενικό 

Επεξ/σία από slaughter
  • Like 1

Καλημέρα, για αυτόματη γύρω στα 400-500 ευρώ τι θα προτείνατε? Δεν με ενδιαφέρει να είναι αυτόματο και το αφρόγαλο. Eχω δει gaggia cadorna και magenta και μου φαινονται οκ + την αξιοπιστία της εταιρείας.

7 λεπτά πριν, jordaninio είπε

Καλημέρα, για αυτόματη γύρω στα 400-500 ευρώ τι θα προτείνατε? Δεν με ενδιαφέρει να είναι αυτόματο και το αφρόγαλο. Eχω δει gaggia cadorna και magenta και μου φαινονται οκ + την αξιοπιστία της εταιρείας.

Στις 11/10/2023 στις 9:25 ΠΜ, villasg είπε

Βασικο ειναι να δεις να την φερνει ο επισημος αντιπροσωπος για υποστιρηξη - ανταλλακτικα .
Απο εκει και περα gaccia , delonghi krups mellita ....
Δες και στα "ειδικα" φορουμ αλλα και αξιολογησεις στον τσιγκουνη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσφατα ειδα ενα βιντεακι, στην ουσια απο αποψη τι καφε θα πιεις το ιδιο ειναι, αλλαζει η εμφανιση το μεγεθος και λιγο λειτουργιες/ροφηματα. Περα απο την εμφανιση, αμα πινεις Americano πας κατευθειαν cadorna που δεν υπαρχει στην Magenta. (αν κοιτας για την style βεβαια δεν ειμαι σιγουρος - ψαξτο λιγο). 

Επεξ/σία από greekboy
  • Like 1

Αν δεν θέλετε να δώσετε ένα σκασμό λεφτά για να φτιάξετε τον καλύτερο δυνατό espresso η λύση είναι μία.
Flair 58X η ακόμα και η electric έκδοση.
μια μηχανή για όσους αρέσκονται να οδηγούν με ταχύτητες και να τραβάνε photos με manual focus.
Την μηχανή την έχω συνδυάσει με ένα 1zpresso j max coffee grinder.
Το learning curve για να πάρει κάποιος consistent αποτελέσματα είναι 1-2 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα οι καφέδες που θα φτιάχνετε θα ανταγωνίζονται καφέδες που παράγουν επαγγελματικές μηχανές που κάνουν profiling. 

στα συν, όσον αφορά την Flair 58X δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να χαλάσει ή να χρειάζεται service.
στα μειον, θέλει μεράκι και γύρω στα 10 λεπτά για να φτιάξει κάποιος 2 espresso το πρωί.

On 12/10/2023 at 15:36, slaughter said:

με οικιακή delonghi + unpressurized basket + μύλο θα έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Γενικά λένε οτι ο μύλος είναι το πιο βασικό στοιχείο ακόμα και απο την μηχανή. Μια καλή μηχανή απλά θα σε βοηθήσει να έχεις επαναληψιμότητα και θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη. Δεν θα σου δώσει αναγκαστικά καλύτερο καφέ.

Οι eureka λόγο τρόπου λειτουργίας δεν θα σε βολέψουν στις εναλλαγές μεταξύ espresso & filter γιατί γυρνάει πολλές φορές ο επιλογέας και χάνεις την μπάλα. Ακόμα και 1 χιλιοστό δεξιά ή αριστερά έχει αλλαγή στο κόψιμο και άρα στο φλιτζάνι. 

ο DF64 θα σε βολέψει πιο πολύ. Δες απο εδώ

Εγώ θα προτιμούσα flat burs αλλά αυτό είναι υποκειμενικό 

Οκ, θα τσεκαρω και για τον df64.

Στην ιστοσελίδα που έβαλες link έχει και μεταχειρισμένους, έχουμε κάποια ιδέα πως προκύπτουν αυτοί?Αξίζει να αγοραστούν?

δεν έχω αγοράσει προσωπικά απο το κατάστημα αλλά είναι γνωστό μαγαζί και τα μεταφορικά είναι λογικά αν αγοράσεις κάτι μεγάλο. Αν έχουν εγγύηση θα τους αγόραζα αν ήθελα να γλιτώσω λεφτά. Γενικά οι μύλοι δεν χαλάνε κ εύκολα.

Καλησπέρα παιδιά!!

Μου κάνανε δώρο μια μηχανή espresso με κάψουλες, την Lavazza EP Mini. 

Μαζί είχε τις κάψουλες Lavazza espresso point που είναι πολύ τίμιες, αλλά δεν τις βρίσκω σε Σκρουτζ κλπ...  Έχει ιδέα κάνεις τι άλλες κάψουλες παίρνει?  

Επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα για κάψουλες στην Ελλάδα? Γιατί φαίνεται είναι λίγο πιο σπάνιες.

Ευχαριστώ πολύ,

55 minutes ago, amplaxoublis said:

Καλησπέρα παιδιά!!

Μου κάνανε δώρο μια μηχανή espresso με κάψουλες, την Lavazza EP Mini. 

Μαζί είχε τις κάψουλες Lavazza espresso point που είναι πολύ τίμιες, αλλά δεν τις βρίσκω σε Σκρουτζ κλπ...  Έχει ιδέα κάνεις τι άλλες κάψουλες παίρνει?  

Επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα για κάψουλες στην Ελλάδα? Γιατί φαίνεται είναι λίγο πιο σπάνιες.

Ευχαριστώ πολύ,

https://www.helitta.gr/product/kapsoules-espresso-lavazza-ep-aroma-club/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/10/2023 στις 10:03 ΜΜ, @topos είπε

Ευχαριστώ πολύ! Εμπιστευόμαστε την εταιρία αυτή για παραγγελίες?

Επεξ/σία από amplaxoublis

6 minutes ago, amplaxoublis said:

Δεν έχω παραγγείλει από εκεί και για να είμαι ειλικρινης δεν την ήξερα την ιστοσελίδα.

Αλλά για δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην την "εμπιστευτείς" για μια αγορά καφέδων αξιας ~30ευρω.

Υ.γ Έχω κάνει αρκετές αντιστοιχες παραγγελιες από διάφορα καταστήματα που δεν τα "ήξερα" και όλες ήρθαν μια χαρα.

• Like 1

2 hours ago, amplaxoublis said:

Από την στιγμή που στους τρόπους πληρωμής έχει αντικαταβολή, δεν υπάρχει κανενάς λόγος να μην παραγγείλεις. Το βάζεις με αντικαταβολή, και είσαι ήρεμος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...