Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, thodoris5321 said:

Οι Vertuo είναι ένα κόλπο της νεσπρεσο ώστε να έχεις ως επιλογή μόνο τις κάψουλες της nespresso.

Στις επαγγελματικές μηχανές με κάψουλες όπως αυτή δηλαδή που σκέφτεσαι, πιστεύω οι Lavazza Blue είναι καλύτερη επιλογή. Τώρα για το σπίτι η καλύτερη και πιο εύκολη επιλογή είναι οι Sage/Breville Creatista, γνωστή μάρκα ως προς την ευκολία του home barista. Ίσως να έχει και καλύτερη θερμοκρασιακή σταθερότητα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες.

Θα κοιτάξω και Lavazza 🙂

Και να συμπληρώσω,Vertuo Chiaro (80 ml) και Il Caffe (40 ml) είναι πολύ καλοί για σπίτι κατάσταση,κάψουλα (πάντα σκέτοι χωρίς τίποτα άλλο μέσα)

Επεξ/σία από Imperia
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Καμιά πρόταση για σχετικά οικονομικό(~250-300ευρω) μύλο καφέ για εσπρέσσο?

Περιμένε black Friday μήπως κάνουν καμία καλή τιμή στον specialita. Πέρσι 325€ από kawa. Αλλιώς δες τον mignon zero 55 που λέει και ο greekfgragma. Δες πάντως και αγγελίες μήπως βρεις κάτι. Ο μύλος μόνο μαχαίρια θέλει, οπότε δες και για μεταχειρισμένο και αν θες άλλαξε μαχαίρια.

Δημοσ.
23 hours ago, greekfragma said:

22 hours ago, efib said:

Περιμένε black Friday μήπως κάνουν καμία καλή τιμή στον specialita. Πέρσι 325€ από kawa. Αλλιώς δες τον mignon zero 55 που λέει και ο greekfgragma. Δες πάντως και αγγελίες μήπως βρεις κάτι. Ο μύλος μόνο μαχαίρια θέλει, οπότε δες και για μεταχειρισμένο και αν θες άλλαξε μαχαίρια.

Τα βαλα ως αγαπημένα στο skroutz για να μου ρθει καμιά ειδοποίηση εάν ξαναπεσουν σε τιμή.

Υ.γ Οι eureka με μπερδεύουν γιατί έχουν 500 σχεδόν ίδια μοντέλα και δεν μπορώ να καταλάβω διάφορες(εκτός από την manuale που είναι το φτηνό/φασαριοζικο μοντέλο της)

Όλες οι άλλες είναι το ίδιο αθόρυβες με την silenzio πλέον?

Δημοσ.

Παίδες ας πούμε έχω 1000€ για μύλο(υς). Θέλω να αγοραστεί από Ελλάδα για την εγγύηση (+ το support σε ό,τι χρειαστώ) και η χρήση του αρχικά θα είναι για φίλτρου (pour over, aeropress)...

Ίσως αργότερα να πάρω μηχανή και για espresso, οπότε κάποια στιγμή θα θέλω να κόβω και espresso.

Είναι καλύτερα να πάρω δύο μύλους σε αυτά τα λεφτά, π.χ. fellow ode (2?) για pour over και eureka mignon specialita αργότερα για το espresso; Ή υπάρχει μύλος που αλλάζει με ευκολία τις ρυθμίσεις;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, antouann είπε

Παίδες ας πούμε έχω 1000€ για μύλο(υς). Θέλω να αγοραστεί από Ελλάδα για την εγγύηση (+ το support σε ό,τι χρειαστώ) και η χρήση του αρχικά θα είναι για φίλτρου (pour over, aeropress)...

Ίσως αργότερα να πάρω μηχανή και για espresso, οπότε κάποια στιγμή θα θέλω να κόβω και espresso.

Είναι καλύτερα να πάρω δύο μύλους σε αυτά τα λεφτά, π.χ. fellow ode (2?) για pour over και eureka mignon specialita αργότερα για το espresso; Ή υπάρχει μύλος που αλλάζει με ευκολία τις ρυθμίσεις;

Σε αυτά τα λεφτά οι καλοί μύλοι δεν προμηθεύονται από Ελληνικά μαγαζιά δυστυχώς, και για το troubleshooting είναι καλύτερο να έχεις ένα γνωστό μύλο παρά απλά να έχεις κάνει αγορά από Ελλάδα.
Πχ, δύο πολύ καλές επιλογές είναι πρώτον, ο Niche Duo με αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο με το τελωνείο θα βγει σίγουρα γύρω στα 1000 ευρώ, έρχεται με δύο διαφορετικά ζευγάρια μαχαιριών που αλλάζουν εύκολα, ένα για φίλτρου και ένα για εσπρέσο. Δεύτερον ο G-iota pro83 v2 (df83) από homebarista από Βέλγιο θα βγει γύρω στα 750 ευρώ, έρχεται με ένα ζευγάρι μαχαίρια που μπορούν να κόψουν φίλτρου και εσπρέσο
Αν όντως θες μόνο από Ελλάδα μπορείς να διαλέξεις έναν Eureka Mignon όπως πχ τον Mignon Single Dose από barista.gr.
Για να μην αλλάζεις συνέχεια τις ρυθμίσεις μπορείς να πάρεις έναν χειροκίνητο μύλο για φίλτρου και να έχεις τον ηλεκτρικό για εσπρέσο. Πολύ καλό φίλτρου μεταξύ άλλων κάνουν οι 1zpresso K σειρά (K-Max, ή K-Plus προτιμότερα) κάνουν και καλό εσπρέσο αν θες. (Και ο 1zpresso zp6 special κάνει πολύ καλό φίλτρου "δεν κάνει εσπρέσο" αλλά δε τον βρίσκεις και εύκολα)
Αν δε διαλέξεις μύλο με 1000 ευρώ όπως ο Niche Duo, μπορείς να πάρεις έναν χειροκίνητο για αρχή (από Ευρωπαϊκό Άμαζον αν δε βρεις από Ελληνικό μαγαζί) για να κάνεις φίλτρου, και μετά βλέπεις.

• Like 3
Δημοσ.

Καλημερα στην παρεα, χρειάζομαι μια μικρη βοήθεια!

Ενδιαφερομαι για αγορα μιας μηχανης με καψουλες..Οικονομικη σχετικά..

Απλα δεν εχω σχέση καθολου με το αθλημα κ αμα παω σε μαγαζι ετσι άσχετος να ρωτησω,θα με δεσουν κομπο!Θελει να φτιαχνει ενα καφε η γυναικα μου το πρωι κ εγω 2-3 φορες τη βδομάδα..

Υπαρχει καποια που φτιαχνει κ αφρογαλα ή πρέπει να το φτιάχνεις μονος σου αυτο?

Τι μου προτείνετε οι γνωστες του καφε?

Δημοσ.

Οι καψουλες ειναι ακριβο σπορ

Παρε μια υπεραυτοματη μηχανη που θα εχει και αφρογαλα και θα εισαι μια χαρα 

Λιγο μπελας παραπανω στο καθαρισμα

Δημοσ.
1 hour ago, Πανος999 said:

Γιατι ειναι ακριβο?2ευρω έχει ο καφες..Η καψουλα βγαινει στα 50 λεπτα η μια..

Συμφωνω

• Like 1
Δημοσ.

και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο 

π.χ. αν πούμε οτι τα 250γρ κόκκους έχουν 7 ευρώ και για κάθε καφέ θες 10-12γρ τότε κάνεις χοντρικά 20 καφέδες με  0,35 ευρώ ανα καφέ και σίγουρα πιο φρέσκο. Αν πας σε φθηνότερους καφέδες τότε μειώνεις και άλλο το κόστος 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...