Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso

nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ αλλά οι περισσότερες μηχανές στα specs έχουν 15 bar...

edit η dedica από ότι είδα έχει κόφτη στα 11 bar (μήπως όλες όσες δίνουν >11 bar στα spec έχουν κόφτη;)

Επεξ/σία από FiLw
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, thodoris5321 είπε

Τα περισσότερα bar βοηθάνε όταν δε σκοπεύεις να βάλεις φρεσκοκομμένο καφέ. 15 με 20 bar δύσκολα καταλαβαίνεις διαφορά, απλά διαλέγεις μια μηχανή που την έχουν πάρει πολλοί.

Αυτό εδώ θα έπρεπε να γίνει sticky, γιατί απαντάει κατά 99,9% όλες τις ερωτήσεις για τις φθηνές μηχανές. Κανένα χαρακτηριστικό δε παίζει ρόλο, μόνο η αξιοπιστία ας πούμε, οπότε ένα καλό indication είναι να την έχουν πολλοί.

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Να'ρθω κι εγώ για βοήθεια;

Ως γνήσιο καφεδόμπρικο πίνω το λιγότερο 3-4 καφέδες τη μέρα. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμαι από 2 (!) μηχανές Nespresso (Classic & Vertuo), μία Kenwood φίλτρου, αλλά και μία Artemis φραπεδιέρα. 

Έχει αρχίσει να μ' εκνευρίζει το κόστος στις κάψουλες. Δεν είναι δυσβάσταχτο, αλλά σίγουρα μου κάθεται κάπως σαν ιδέα το ότι πληρώνω 50 λεπτά του ευρώ για 5 γραμμάρια καφέ (τόσο περιέχουν μέσα οι «κλασικές» κάψουλες). Δηλαδή, δίνω 100€ το κιλό. Γιέέέ!

Αν με πετάξετε μπροστά σε μία μηχανή espresso με group θα φτιάξω καφέ που δε θα τον πιουν οι... γλάστρες. Δεν έχω εμπειρία, αλλά γνωρίζω πόσο να βάλω, πόσο να πατήσω, πόσο να εκχυλίσω, κ.λπ — δε θα δηλητηριάσω κανέναν. Κι αφρόγαλο κάνω για capuccino, βέβαια μη περιμένετε και latte art, σα σκ@τούλα το ρίχνω! :P

Δεν είμαι όμως σίγουρος αν θέλω να πάω σε αυτόματη (ώστε να έχω την ευκολία της κάψουλας, αλλά χωρίς κάψουλα) ή σε χειροκίνητη, ώστε να μπορώ να παίξω, αλλά και να 'χω και την ευχαρίστηση της διαδικασίας. Στα περισσότερα πράγματα στη ζωή μου τείνω να κάνω πολλά μόνος μου, και πολλές φορές να «ψυρίζω» το ζήτημα. Και μ' ευχαριστεί αυτό. Με αυτό το σκεπτικό, μάλλον θα πήγαινα... ντουγρού για χειροκίνητη, αλλά σκέφτομαι ότι ίσως με αρκετό καφέ κάθε μέρα, στο τέλος να καταλήξει κουραστικό. Τι λέτε;

Budget και στις 2 περιπτώσεις θα πάμε γύρω στα 500-600 ευρώ. Όχι τρομερά πάνω, όχι τρομερά κάτω. Μέχρι τα 720€ που είχα δει (ή πιο σωστά, «ζαχάρωνα») πριν καιρό τη Sage Barista Express, θα πάμε, αλλά όχι παραπέρα. 

16 minutes ago, Haldol said:

Ως γνήσιο καφεδόμπρικο πίνω το λιγότερο 3-4 καφέδες τη μέρα. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούμαι από 2 (!) μηχανές Nespresso (Classic & Vertuo), μία Kenwood φίλτρου, αλλά και μία Artemis φραπεδιέρα. 

Έχει αρχίσει να μ' εκνευρίζει το κόστος στις κάψουλες. Δεν είναι δυσβάσταχτο, αλλά σίγουρα μου κάθεται κάπως σαν ιδέα το ότι πληρώνω 50 λεπτά του ευρώ για 5 γραμμάρια καφέ (τόσο περιέχουν μέσα οι «κλασικές» κάψουλες). Δηλαδή, δίνω 100€ το κιλό. Γιέέέ!

Αν με πετάξετε μπροστά σε μία μηχανή espresso με group θα φτιάξω καφέ που δε θα τον πιουν οι... γλάστρες. Δεν έχω εμπειρία, αλλά γνωρίζω πόσο να βάλω, πόσο να πατήσω, πόσο να εκχυλίσω, κ.λπ — δε θα δηλητηριάσω κανέναν. Κι αφρόγαλο κάνω για capuccino, βέβαια μη περιμένετε και latte art, σα σκ@τούλα το ρίχνω! :P

Δεν είμαι όμως σίγουρος αν θέλω να πάω σε αυτόματη (ώστε να έχω την ευκολία της κάψουλας, αλλά χωρίς κάψουλα) ή σε χειροκίνητη, ώστε να μπορώ να παίξω, αλλά και να 'χω και την ευχαρίστηση της διαδικασίας. Στα περισσότερα πράγματα στη ζωή μου τείνω να κάνω πολλά μόνος μου, και πολλές φορές να «ψυρίζω» το ζήτημα. Και μ' ευχαριστεί αυτό. Με αυτό το σκεπτικό, μάλλον θα πήγαινα... ντουγρού για χειροκίνητη, αλλά σκέφτομαι ότι ίσως με αρκετό καφέ κάθε μέρα, στο τέλος να καταλήξει κουραστικό. Τι λέτε;

Budget και στις 2 περιπτώσεις θα πάμε γύρω στα 500-600 ευρώ. Όχι τρομερά πάνω, όχι τρομερά κάτω. Μέχρι τα 720€ που είχα δει (ή πιο σωστά, «ζαχάρωνα») πριν καιρό τη Sage Barista Express, θα πάμε, αλλά όχι παραπέρα. 

My 2 cents: Πάρε "χειροκίνητη" μιας και η διαδικασία μετά από ένα σημείο θα γίνει τόσο "αυτόματη" που ούτε που θα το σκέφτεσαι πριν φτιάξεις καφέ.
Sage Barista Express έχω και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αν θες να ρωτήσεις κάτι για την συγκεκριμένη μηχανή πες μου.

20 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ειχα χειροκινητη πολλα χρόνια , οντως ο καφες ειναι πιο νοστιμος, αλλα η ευκολια του αυτοματου (και το ποσο καθαρη λυση ειναι) ειναι μεγαλη υποθεση. 5 χρονια τωρα με αυτοματη με κοκκους, δεν την αλλαζω με τιποτα.

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Πάρε μια lelit plust pid ή κάποια με pid για να βλέπεις θερμοκρασία, πάρε έναν μύλο όπως πχ eureka specialita και ρύθμισε την δόση βάσει χρόνου, με αυτό τον τρόπο δεν θα κάθεσαι να ζυγίζεις κάθε φορά που κάνεις καφέ. Lelit plust pid βρίσκεις μεταχειρισμένη με 350€-400€, ενώ τον eureka specialita γύρω στα 300€. Ίσως να δεις και black Friday που πέρσι τον έβγαλαν στα 325€. Αλλιώς έναν niche zero ή atom 65. Θα σου φανούν κάπως πολλά στην αρχή, αλλά αν σκεφτείς ότι θα πίνεις απίστευτο καφέ με 30€, και καμιά σχέση με Nespresso, τότε θα δεις ότι συμφέρει και από άποψη κόστους, ποιοτικά. Η αδερφή μου έχει μια υπεραυτοματη Philips, εγώ lelit plust pid και καμιά σχέση ο καφές.

Βρίσκεις πολύ καλούς καφέδες με ~30€/kg, και μπορείς να πάρεις από gardelli, la Cabra, Bonanza, barn κλπ και να πειραματιστείς. Σου δίνει μεγάλη ελευθερία μια μηχανή και ένας μύλος.

• Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Haldol είπε

Πριν μήνες άλλαξα την Sage Nespresso μου λόγω του κόστους των καψουλών. Σκεφτόμουν την Sage/Breville Barista Pro λόγω του ότι ζεσταίνεται κατευθείαν. Τελικά κατέλειξα σε Bambino Plus που ζεσταίνεται κι αυτή κατευθείαν και Baratza Sette 30 σε ταιριαστό χρώμα, για να μην έχω ενωμένα τον μύλο και τη μηχανή και επειδή πίστευα πως ο μύλος που έχει η Barista Pro (ascaso i2) δε θα με κάλυπτε. Τα βρήκα μισοτιμής σε Γερμανικό refurbished eshop και τα πήρα. Υπάρχουν μηχανές και μύλοι που μπορούν να σου κρατήσουν πολύ περισσότερο καιρό ή και για πάντα, σε σχέση με τα Baratza/Breville/Sage που πήρα, αλλά διάλεξα την ευκολία.
Πχ θα μπορούσα να διαλέξω μια μηχανή Lelit, ή την Gaggia Classic Pro που την λατρεύω, αλλά ήθελα μόλις ξυπνάω να φτιάχνω καφέ κατευθείαν. Ή θα μπορούσα να πάρω έναν Eureka Specialita μύλο αλλά ήθελα όσο περισσότερη ευκολία μπορούσα. Μπορώ να χρησιμοποιώ και τους χειροκίνητους μύλους που έχω όταν θέλω αλλά αν έχεις μόνο χειροκίνητο μύλο για εσπρέσο μπορεί να σε κουράσει, ειδικά αν φτιάξεις πολλούς εσπρέσο μαζί.
Πρώτα πρέπει να είσαι σίγουρος τί θέλεις, να δεις το budget σου και μετά να διαλέξεις. Επέλεξε καλύτερο μύλο σε σχέση με τη μηχανή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Haldol είπε

Αφού ήπια 2 διπλά Espressάκια Taresso Tigrato που μόλις άλεσα, ας απαντήσω!

Για τις μηχανές και τι να πάρει ο καθένας κλπ κλπ έχει απαντηθεί πολλές φορές, οπότε δεν θα γράψω κάτι. Θα γράψω για το κόστος όμως.

Το κόστος που πληρώνεις για τις κάψουλες είναι απολύτως φυσιολογικό. Ότι και να πάρεις, το τελικό σου κόστος το ίδιο θα είναι.

Πάρε ένα παράδειγμα. Πόσα γραμμάρια καφέ παίρνει μια καλή Lelit? 18γρ. Πόσο έχει το κιλό ενός μέτριου προς καλού καφέ? >30€. Πόσο κοστίζουν τα 18γρ? 0,54€. Προσθέστε και το κόστος των 1-2 γρ που πάνε χαμένα ανά κόψιμο. (και δεν έχουμε υπολογίσει τον εξτρά χρόνο που απαιτείται)

Δεν είναι κλέφτες εν ολίγοις στη Nesspreso. Απλά στο ίδιο κόστος σου πουλάνε ευκολία, ποικιλία καφέδων και ποιότητα.

Πως μπορείς να ρίξεις το κόστος, αν προτεραιότητα σου είναι να ρίξεις το κόστος? με τη μισή τιμή μπορείς να παίρνεις κάψουλες Lidl.  Το ίδιο ισχύει και με την ακριβή εσπρεσιέρα. Αν πάρεις φθηνό ψηλοσάπιο καφέ (33% φθηνότερο γιατί πιο κάτω δεν πάει 19-20€/κιλο). Πάλι ρίχνεις την ποιότητα όμως.

Συνοπτικά, κέρδος ΔΕΝ θα έχεις αν πας σε άλλη λύση. Μόνο χασούρα. Πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε την χασούρα για την επένδυση σε άλλη μηχανή και την απόσβεση της.

Οπότε μόνη λύση για να κόψεις κόστος, να πέσεις σε ποιότητα καφέ. Για εμένα πάντως, μια χαρά καφεδάκια είναι τα Lidl για την τιμή τους. Απο τις καλύτερες επιλογές για κάποιον που δεν θέλει "αυθεντικό nespresso" - (αυτές τις ημέρες βλέπω τις έχει κ προσφορά με 0,15/τεμάχιο)

Όπως είπε κ ο απο πάνω μου, "Πρώτα πρέπει να είσαι σίγουρος τί θέλεις, να δεις το budget σου και μετά να διαλέξεις." Κόστος δεν ρίχνεις. Να αναβαθμίσεις την ποιότητα σου με το ίδιο κόστος (αφού πρώτα επενδύσεις σε εξοπλισμό), γίνεται.

*έχω ασχοληθεί χρόνια με την τέχνη του espresso και έχω ρίξει αρκετά χρήματα. Δεν τα γράφω θεωρητικά, έχοντας δηλαδή μια nespressιέρα που απλά υποστηρίζω την ύπαρξη της.

image.png.076b475e7e1d7b327324220749343615.png

image.png.cf56f8e031d25471fea7e3f6ecfe7281.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
  • Thanks 1

Η ιστορία η δική μου ξεκίνησε με κάψουλες, συνέχισε με χειροκίνητη μηχανή και κατέληξε σε αυτόματη.

Εχω και εγώ τη "φτηνή" τεπεινή αυτόματη με τις πολλές αξιολογήσεις στο σκρούτζ..

Την έκανα απόσβεση σε 2 μήνες (4 καφέδες ημερησίως)

Ο μοναδικός λόγος που κατέληξα σε αυτόματη είναι η καθαριότητα και ο χρόνος.

Κάθε πρωί ήθελα 20' για να φτιάξω 2 καφέδες και να καθαρίσω 

Τώρα κοιμάμαι 20' παραπάνω και πίνω σχεδόν αντίστοιχο καφέ..

Αν ο χρόνος είναι σημαντικός τότε η αυτόματη είναι μονόδρομος

20 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αφού ήπια 2 διπλά Espressάκια Taresso Tigrato που μόλις άλεσα, ας απαντήσω!

Για τις μηχανές και τι να πάρει ο καθένας κλπ κλπ έχει απαντηθεί πολλές φορές, οπότε δεν θα γράψω κάτι. Θα γράψω για το κόστος όμως.

Το κόστος που πληρώνεις για τις κάψουλες είναι απολύτως φυσιολογικό. Ότι και να πάρεις, το τελικό σου κόστος το ίδιο θα είναι.

Πάρε ένα παράδειγμα. Πόσα γραμμάρια καφέ παίρνει μια καλή Lelit? 18γρ. Πόσο έχει το κιλό ενός μέτριου προς καλού καφέ? >30€. Πόσο κοστίζουν τα 18γρ? 0,54€. Προσθέστε και το κόστος των 1-2 γρ που πάνε χαμένα ανά κόψιμο. (και δεν έχουμε υπολογίσει τον εξτρά χρόνο που απαιτείται)

Δεν είναι κλέφτες εν ολίγοις στη Nesspreso. Απλά στο ίδιο κόστος σου πουλάνε ευκολία, ποικιλία καφέδων και ποιότητα.

Πως μπορείς να ρίξεις το κόστος, αν προτεραιότητα σου είναι να ρίξεις το κόστος? με τη μισή τιμή μπορείς να παίρνεις κάψουλες Lidl.  Το ίδιο ισχύει και με την ακριβή εσπρεσιέρα. Αν πάρεις φθηνό ψηλοσάπιο καφέ (33% φθηνότερο γιατί πιο κάτω δεν πάει 19-20€/κιλο). Πάλι ρίχνεις την ποιότητα όμως.

Συνοπτικά, κέρδος ΔΕΝ θα έχεις αν πας σε άλλη λύση. Μόνο χασούρα. Πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε την χασούρα για την επένδυση σε άλλη μηχανή και την απόσβεση της.

Οπότε μόνη λύση για να κόψεις κόστος, να πέσεις σε ποιότητα καφέ. Για εμένα πάντως, μια χαρά καφεδάκια είναι τα Lidl για την τιμή τους. Απο τις καλύτερες επιλογές για κάποιον που δεν θέλει "αυθεντικό nespresso" - (αυτές τις ημέρες βλέπω τις έχει κ προσφορά με 0,15/τεμάχιο)

Όπως είπε κ ο απο πάνω μου, "Πρώτα πρέπει να είσαι σίγουρος τί θέλεις, να δεις το budget σου και μετά να διαλέξεις." Κόστος δεν ρίχνεις. Να αναβαθμίσεις την ποιότητα σου με το ίδιο κόστος (αφού πρώτα επενδύσεις σε εξοπλισμό), γίνεται.

*έχω ασχοληθεί χρόνια με την τέχνη του espresso και έχω ρίξει αρκετά χρήματα. Δεν τα γράφω θεωρητικά, έχοντας δηλαδή μια nespressιέρα που απλά υποστηρίζω την ύπαρξη της.

image.png.076b475e7e1d7b327324220749343615.png

image.png.cf56f8e031d25471fea7e3f6ecfe7281.png

Κοίτα αν είσαι σε ένα σημείο που έχεις nespresso και θες να πίνεις σωστό καφέ, τότε θα βάλεις 3-4 κάψουλες όπως έκανα εγώ, δεν είναι δηλαδή ότι παίρνεις άσχημο αποτέλεσμα με τη nespresso, αλλά για να πάρεις καλό αποτέλεσμα θα πας στο 1 προς 2, οπότε αυτόματα θα ανέβει και το κόστος. Δηλαδή ή θα συγκρίνουμε καφέ με 1-2 κάψουλες για να υπάρχει το ίδιο κόστος με μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα, ή 3-4 κάψουλες που υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κόστος αλλά όχι στο αποτέλεσμα. Απ'την άλλη, να βάζεις 3-4 κάψουλες για να φτάσεις τα 15-20 γραμμάρια που χρειάζεται εκτός από κοστοβορο είναι και λίγο κουραστικό.

27 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε

Κοίτα αν είσαι σε ένα σημείο που έχεις nespresso και θες να πίνεις σωστό καφέ, τότε θα βάλεις 3-4 κάψουλες όπως έκανα εγώ, δεν είναι δηλαδή ότι παίρνεις άσχημο αποτέλεσμα με τη nespresso, αλλά για να πάρεις καλό αποτέλεσμα θα πας στο 1 προς 2, οπότε αυτόματα θα ανέβει και το κόστος. Δηλαδή ή θα συγκρίνουμε καφέ με 1-2 κάψουλες για να υπάρχει το ίδιο κόστος με μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα, ή 3-4 κάψουλες που υπάρχει μεγάλη διαφορά στο κόστος αλλά όχι στο αποτέλεσμα. Απ'την άλλη, να βάζεις 3-4 κάψουλες για να φτάσεις τα 15-20 γραμμάρια που χρειάζεται εκτός από κοστοβορο είναι και λίγο κουραστικό.

Η nespresso είναι για esrpessάκια φάση Ιταλία για τη γευση. Δεν ειναι φάση Ελλάδα που θέλει ο άλλος μια κουπα να ξυπνήσει ή να φτιάξει Fr Espresso με 14 παγάκια μέσα κλπ.

Αν κάποιος θέλει κάτι τετοιο, σαφέστατα έχει κάνει λάθος που ασχολείται με Nespresso. 1000 φορές καλύτερα να το γυρίσει σε Φραπέ.   

• Like 2
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Δεν είναι κλέφτες εν ολίγοις στη Nesspreso. Απλά στο ίδιο κόστος σου πουλάνε ευκολία, ποικιλία καφέδων και ποιότητα.. 

η κάψουλα  nespresso δεν περιέχει 18gr καφέ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, nvel είπε

η κάψουλα  nespresso δεν περιέχει 18gr καφέ

Σου δίνει 1 μονό ή διπλό καφέ (Lungo).

O 2πλός καφέ σε 58mm portafilter όπως τις lelit, πόσα γραμμάρια απαιτεί?

Συγκρίνουμε κόστος 2πλου με 2πλο. 

Επεξ/σία από sphinxgr

4 minutes ago, sphinxgr said:

Σου δίνει 1 μονό ή διπλό καφέ (Lungo).

O 2πλός καφέ σε 58mm portafilter όπως τις lelit, πόσα γραμμάρια απαιτεί?

Συγκρίνουμε κόστος 2πλου με 2πλο. 

Ρε συ κανεις 2ολο κ με 16 γρ κ με 12 που λεει ο λογος  δεν ειναι λογικη αυτη.

Απο το λινκ που εβαλες λεει 55γρ οι 10 κάψουλες.  Αρα κανουν διπλο με 5.5 γρ.

Επισης συγκρίνεις 30 ε καφε λες η βλακεία (για τη γεύση μου) τής nespreso ειναι ισάξιος. Τυπικος καφες σουπερμαρκετ ειναι των 8 ε μου βγάζει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, sndev είπε

Ρε συ κανεις 2ολο κ με 16 γρ κ με 12 που λεει ο λογος  δεν ειναι λογικη αυτη.

Απο το λινκ που εβαλες λεει 55γρ οι 10 κάψουλες.  Αρα κανουν διπλο με 5.5 γρ.

Επισης συγκρίνεις 30 ε καφε λες η βλακεία (για τη γεύση μου) τής nespreso ειναι ισάξιος. Τυπικος καφες σουπερμαρκετ ειναι των 8 ε μου βγάζει 

H nespresso σου έχει έτοιμο το κόψιμο την πυκνότητα κλπ για να βγάλεις διπλό. Δεν μετράς τα γραμμάρια εφόσον είναι φιξαρισμένο προιόν.

Όταν πας σε παραγωγή απο μόνος σου, τα γραμμάρια παραμένουν σταθερά και παίζεις με όλες τις άλλες παραμέτρους.

Οπότε το μόνο κοινο στα 2, είναι το κόστος και αυτό συγκρίνεις. 

Επίσης που έχεις βρει καφέ με 8€ το κιλό, απορώ. O χειρότερος και πιο σάπιος όλων, ξεκινάει απο τα 10€ και οι μέτριοι - προς χάλια, ειναι κ οι περισσότεροι απο τα 20€.

Επίσης το ότι θεωρείς ότι οι καφέδες της Nespresso ειναι οι χειρότεροι απ ολους σε γευση που κυκλοφορούν στην αγορά, σημαίνει πως οι χιλιάδες που αγοράζουν κ δίνουν τόσα λεφτά είναι χαζοί και τους έπιασαν κότσους. 

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...