Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso


nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε

Τα bar είναι η πίεση όχι η ροή. Όσο πιο ψιλοκομμένος είναι ο καφές, τόσο περισσότερο εμποδίζεις τη διέλευση του νερού από τον κομμένο καφέ. Τώρα οι περισσότερες καλές μηχανές όταν τις μπλοκάρεις την έξοδο νερού με ανοιχτή αντλία, έχουν πίεση γύρω στα 10 bar, και όταν κόβεις τον καφέ σωστά, στην εκχύλιση η πίεση είναι γύρω στα 9 bar.

τότε σε "κακή" μηχανή τι να προτιμήσω ? όσα περισσότερα bar ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 minutes ago, korakios said:

τότε σε "κακή" μηχανή τι να προτιμήσω ? όσα περισσότερα bar ?

Να είναι φθηνή για να την αντικαταστήσεις ευκολότερα στο μέλλοv. 

Θα εχει έχεις παρατηρήσει ότι οι φθηνές μηχανές διαφημίζουν την πίεση τους με νούμερα τύπου 15, 17 μέχρι και 20 bar. 

Αυτο απλα είναι το μέγιστο που μπορούν να φτάσουν. Στο εσπρέσσο το σημαντικό είναι να έχεις σταθερά bar και, στις καλές μηχανές, να αυξομειώνονται αυτόματα όταν αλλάζει η αντίσταση που συναντάει το νερό ώστε να έχεις σταθερή ροή. 

Σχεδόν όλες οι μηχανές κάτω των 300-400 ευρώ θα σου κάνουν παρόμοιο καφέ. Βρες μια που σου αρέσει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Να είναι φθηνή για να την αντικαταστήσεις ευκολότερα στο μέλλοv. 

Θα εχει έχεις παρατηρήσει ότι οι φθηνές μηχανές διαφημίζουν την πίεση τους με νούμερα τύπου 15, 17 μέχρι και 20 bar. 

Αυτο απλα είναι το μέγιστο που μπορούν να φτάσουν. Στο εσπρέσσο το σημαντικό είναι να έχεις σταθερά bar και, στις καλές μηχανές, να αυξομειώνονται αυτόματα όταν αλλάζει η αντίσταση που συναντάει το νερό ώστε να έχεις σταθερή ροή. 

Σχεδόν όλες οι μηχανές κάτω των 300-400 ευρώ θα σου κάνουν παρόμοιο καφέ. Βρες μια που σου αρέσει.

άρα στις φθηνές δεν παίζουν ρόλο τα bar ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 minutes ago, korakios said:

άρα στις φθηνές δεν παίζουν ρόλο τα bar ?

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τα νούμερα που αναφέρουν. 

Ο εσπρέσσο γίνεται από τα 8 μέχρι τα 10 bar. Το να έχεις 15 δεν βοηθάει κάπου (ίσα ίσα μπορεί να κάνει και κακό αν δεν τα ελέγχει και σου ξερναει 15 bar πάντα). 

Στις φθηνές, αν βρεις τα specs και κανείς πολλούς καφέδες απανωτά, διάλεξε έναν με μεγάλο boiler

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα περισσότερα bar βοηθάνε όταν δε σκοπεύεις να βάλεις φρεσκοκομμένο καφέ. 15 με 20 bar δύσκολα καταλαβαίνεις διαφορά, απλά διαλέγεις μια μηχανή που την έχουν πάρει πολλοί.

28 λεπτά πριν, korakios είπε

άρα στις φθηνές δεν παίζουν ρόλο τα bar ?

 

Επεξ/σία από thodoris5321
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια να σας ρωτησω κατι για την gaggia naviglo

Την βαζω μπρος,αρχιζει το ξεπλυμα με νερο κλασσικα , ολα καλα

Μετα παταω να βγαλει εσπρεσσο,και παλι βγαζει πρωτα (λιγο) νερο και ελαχιστα μετα βγαζει τον καφε

Οποτε κανω τον ταχυδακτυλουργο και βαζω το φλιτζανι αναμεσα σε αυτο το μικρο χρονικο διαστημα ωστε να μην πεσει το (λιγο) νερο

Ειναι φυσιολογικο; Μπορω να κανω κατι; Οχι οτι ειναι σοβαρο προβλημα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα. Για μια οικονομική μηχανή Espresso χωρίς χρήση καψουλών αλουμινίου τί να κοιτάξω? Φίλος που είπε οτι έχει μηχανή με κάψουλες και έχει αγοράσει μια κάψουλα-θήκη απο ατσάλι η οποία μπαίνει στη θέση της κάψουλας. Εσείς τι θα μου προτείνατε? (χωρίς χρήση καψουλών αλουμινίου). ευχαριστώ!!

αυτή π.χ https://www.skroutz.gr/s/37993923/Rohnson-Modena-R-98010-Μηχανή-Espresso-1100W-Πίεσης-20bar-Μαύρη.html#reviews

ή

https://www.skroutz.gr/s/17668817/Cecotec-Power-Espresso-20-Μηχανή-Espresso-850W-Πίεσης-20bar-Ασημί.html#reviews

ή

https://www.skroutz.gr/s/2270797/First-Austria-FA5476-1-Μηχανή-Espresso-1050W-Πίεσης-15bar-Γκρι.html

Επεξ/σία από tzitzikas2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, vagos789 said:

Παιδια να σας ρωτησω κατι για την gaggia naviglo

Την βαζω μπρος,αρχιζει το ξεπλυμα με νερο κλασσικα , ολα καλα

Μετα παταω να βγαλει εσπρεσσο,και παλι βγαζει πρωτα (λιγο) νερο και ελαχιστα μετα βγαζει τον καφε

Οποτε κανω τον ταχυδακτυλουργο και βαζω το φλιτζανι αναμεσα σε αυτο το μικρο χρονικο διαστημα ωστε να μην πεσει το (λιγο) νερο

Ειναι φυσιολογικο; Μπορω να κανω κατι; Οχι οτι ειναι σοβαρο προβλημα

 

Στο επόμενο εσπρεσάκι που θα πατήσεις (το δευτερο μετά το ξέπλυμα δλδ), βγάζει πάλι νερό;

42 minutes ago, tzitzikas2 said:

καλησπέρα. Για μια οικονομική μηχανή Espresso χωρίς χρήση καψουλών αλουμινίου τί να κοιτάξω? Φίλος που είπε οτι έχει μηχανή με κάψουλες και έχει αγοράσει μια κάψουλα-θήκη απο ατσάλι η οποία μπαίνει στη θέση της κάψουλας. Εσείς τι θα μου προτείνατε? (χωρίς χρήση καψουλών αλουμινίου). ευχαριστώ!!

 

Καμία απο τις 3 που δείχνεις δεν είναι με κάψουλες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Στο επόμενο εσπρεσάκι που θα πατήσεις (το δευτερο μετά το ξέπλυμα δλδ), βγάζει πάλι νερό;

Καμία απο τις 3 που δείχνεις δεν είναι με κάψουλες. 

καλησπέρα. ανέφερα οτι θέλω μηχανή χωρίς κάψουλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, tzitzikas2 said:

καλησπέρα. ανέφερα οτι θέλω μηχανή χωρίς κάψουλες.

Μπερδευτικα. Αρα γιατι μας μιλάς για τον φίλο σου που είχε μηχανή με κάψουλες αλλα πήρε καψουλες πολλών χρήσεων ωστε να μην κάνει σκουπίδια με τις αλουμινένιες; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Στο επόμενο εσπρεσάκι που θα πατήσεις (το δευτερο μετά το ξέπλυμα δλδ), βγάζει πάλι νερό;

Νομιζω οτι στο δευτερο δεν βγαζει,μονο στο πρωτο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

49 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Μπερδευτικα. Αρα γιατι μας μιλάς για τον φίλο σου που είχε μηχανή με κάψουλες αλλα πήρε καψουλες πολλών χρήσεων ωστε να μην κάνει σκουπίδια με τις αλουμινένιες; 

καλησπέρα. ετσι το ανέφερα, μήπως είναι καλύτερη μέθοδος μηχανή για κάψουλες που να παίρνει συμβατό ατσάλινο εξάρτημα στην θήκη της κάψουλας όπου βάζεις αλεσμένο καφέ.

Βασικά κοιτάζω αυτές τις 3 για αλεσμένο καφέ για να μην ξεπεράσω τα 80Ε. Ποια θα προτείνατε? Και οι 3 έχουν καλές κριτικές σκρουτζ, όσο σημασία μπορεί να έχει αυτό. ευχαριστώ!!

https://www.skroutz.gr/s/37993923/Rohnson-Modena-R-98010-Μηχανή-Espresso-1100W-Πίεσης-20bar-Μαύρη.html#reviews

ή

https://www.skroutz.gr/s/17668817/Cecotec-Power-Espresso-20-Μηχανή-Espresso-850W-Πίεσης-20bar-Ασημί.html#reviews

ή

https://www.skroutz.gr/s/2270797/First-Austria-FA5476-1-Μηχανή-Espresso-1050W-Πίεσης-15bar-Γκρι.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@korakios delonghi dedica ec685? τίμια στα 150. Από όσα βιντεάκια έχω δει καταλήγω πως σημασία έχει ο καφές, το άλεσμα και λίγο το πάτημα. Οι περισσότερες μηχανές θα ρίξουν ζεστό νερό :D αυτό που είπαν οι φίλοι παραπάνω πως αυξομειώνεται η πίεση με βάση τη αντίσταση που συναντάει ακούγεται πολύ καλό και δεν το ήξερα(μάλλον είναι άλλη κατηγορία μηχανών 😅).

Αν πεις πως παίρνεις και μηχανή άλεσης κανένα portafilter bottomless, πατητήρι θα φτάσεις ~300.

Τι θέλεις να πίνεις; μήπως τελικά για ένα εσπρεσσάκι καλύπτεσαι από νεσπρεσσο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, FiLw said:

@korakios delonghi dedica ec685? τίμια στα 150. Από όσα βιντεάκια έχω δει καταλήγω πως σημασία έχει ο καφές, το άλεσμα και λίγο το πάτημα. Οι περισσότερες μηχανές θα ρίξουν ζεστό νερό :D αυτό που είπαν οι φίλοι παραπάνω πως αυξομειώνεται η πίεση με βάση τη αντίσταση που συναντάει ακούγεται πολύ καλό και δεν το ήξερα(μάλλον είναι άλλη κατηγορία μηχανών 😅).

Αν πεις πως παίρνεις και μηχανή άλεσης κανένα portafilter bottomless, πατητήρι θα φτάσεις ~300.

Τι θέλεις να πίνεις; μήπως τελικά για ένα εσπρεσσάκι καλύπτεσαι από νεσπρεσσο...

όχι, φυσικά και παίζει ρόλο η πίεση και πολύ σωστά την αναφέρουν. Όλες οι μηχανές δουλεύουν με πίεση (ακόμα και αυτές με κάψουλα). 8-10 bar είναι μία φυσιολογική μέτρηση είτε μιλάμε για επαγγελματικές μηχανές είτε για οικιακές.
Φυσικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο μύλος και οι πρώτες ύλες, το πάτημα και όλα μαζί μας φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα γούστα μας.

Χρειάζεται πειραματισμός για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ψάξιμο. Για όποιον δεν ενδιαφέρεται να μπλέξει με όλα αυτά και απλά να πατάει ένα κουμπί και τρέχει ο καφές, άποψή μου, μηχανή με κάψουλες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...