Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso


nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, villasg είπε

Ολα τα εμφιαλομενα ειναι πλουσια σε ματαλικα αλλατα , το διαφημίζουν κιολας

Ναι όπως διαφημίζουν νερό κατάλληλο για δίαιτα

 

άλλο τα μεταλλικά άλατα, άλλο η ολική σκληρότητα

 

παρακάτω παραδείγματα απο νερό Βικος (251.4 mg) 

που σε σύγκριση με κωστηλάτα (94.6 mg) και θεόνη (109mg) έχει διπλάσια τουλάχιστον ολική σκληρότητα

 

 

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

Screenshot_3.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το νερό στην Αττική που έρχεται από Μαραθώνα, από ~145 σκληρότητα, με κανάτα brita πέφτει ~100. Που είναι και μια χαρά, αν πέσεις παρακάτω σίγουρα μένουν λιγότερα άλατα στη μηχανή (πχ κάποια φίλτρα στη ρίχνουν και περίπου στο 10) αλλά μειώνεται και το σώμα στη γεύση του καφέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρχίσαμε και ξεφευγουμε απο το θέμα... 

Spoiler

αν είναι τόσο μαλακό ίσως δεν υπάρχει και πρόβλημα, με μία ελαφριά αφαλάτωση μιά στο τόσο 

σε εμένα που έρχεται στα 280mg δεν κάνει ούτε η brita.. 90-110 νομίζω είναι το ιδανικό. 

 

90% είναι αντλία νερού. λίγο δύσκολο να σου το φορτόσουν αλλά και να το κάνουν, μία αντλία έχει λιγότερο απο 30ευρώ 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, thodoris5321 είπε

Το νερό στην Αττική που έρχεται από Μαραθώνα, από ~145 σκληρότητα, με κανάτα brita πέφτει ~100. Που είναι και μια χαρά, αν πέσεις παρακάτω σίγουρα μένουν λιγότερα άλατα στη μηχανή (πχ κάποια φίλτρα στη ρίχνουν και περίπου στο 10) αλλά μειώνεται και το σώμα στη γεύση του καφέ.

Υπάρχει ένα όριο στη αφαλάτωση. Αν από ένα σημείο και μετά δεν χανόταν η γεύση του καφέ θα βάζαμε στη καφετέρια απεσταγμένο νερό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα σκέφτομαι να αγοράσω μια υπεραυτοματη για να σταματήσω τα Fredo απέξω. έχω μια nespresso αλλά δεν βγάζει δυνατό καφέ για Fredo με τις κάψουλες. Σκέφτομαι την gaggia brera και ήθελα να ρωτήσω αν είναι η καλύτερη επιλογή με budget max 400 και αν η ποιότητα και η ένταση του καφέ που βγάζει είναι αποδεκτή για αυτό που χρειάζομαι. ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, dimtosios είπε

καλημέρα σκέφτομαι να αγοράσω μια υπεραυτοματη για να σταματήσω τα Fredo απέξω. έχω μια nespresso αλλά δεν βγάζει δυνατό καφέ για Fredo με τις κάψουλες. Σκέφτομαι την gaggia brera και ήθελα να ρωτήσω αν είναι η καλύτερη επιλογή με budget max 400 και αν η ποιότητα και η ένταση του καφέ που βγάζει είναι αποδεκτή για αυτό που χρειάζομαι. ευχαριστώ. 

Οταν λες οτι δεν βγάζει "δυνατό" καφέ, μιλάς για το πόσο έντονη είναι η γεύση ή για το πόσο καφείνη έχει το ρόφημα;  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα και τα 2 δηλαδή με 2 κάψουλες καφέ ο Φρέντο βγαίνει αδύναμος ως νερουλός χωρίς σώμα αν το περιγράφω σωστά και βάζω κάψουλες με ένταση μεγάλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, dimtosios είπε

Βασικα και τα 2 δηλαδή με 2 κάψουλες καφέ ο Φρέντο βγαίνει αδύναμος ως νερουλός χωρίς σώμα αν το περιγράφω σωστά και βάζω κάψουλες με ένταση μεγάλη.

Με βάση τη δοσολογία των καψουλών, θες περίπου 4 κάψουλες για να βγάλεις σωστό φρέντο, και να τρέξουν για πολύ λίγο η κάθε μία. (το μισό του "ristretto" της nespresso, το οποίο ristretto που διαφημίζουν είναι στην ουσία lungo). Γι' αυτό το λόγο θεωρούνται ακριβές οι κάψουλες γενικότερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα να κάνω μια ερώτηση έχω διαβάσει ότι η αναλογία για ένα καλό αποτέλεσμα στο espresso είναι 15γραμμαρια κάθε 30 γραμμάρια στο ποτήρι σε χρόνο 25-30 sec.

εμένα η μηχανή μέχρι να αρχίζει να βγάζει καφέ περνάνε περίπου 5-8 sec και μετά βγάζει καφε πρέπει να μετράω το χρόνο μαζί με αυτή την καθυστέρηση που κάνει η μηχανή 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, geopap13 είπε

Καλημέρα να κάνω μια ερώτηση έχω διαβάσει ότι η αναλογία για ένα καλό αποτέλεσμα στο espresso είναι 15γραμμαρια κάθε 30 γραμμάρια στο ποτήρι σε χρόνο 25-30 sec.

εμένα η μηχανή μέχρι να αρχίζει να βγάζει καφέ περνάνε περίπου 5-8 sec και μετά βγάζει καφε πρέπει να μετράω το χρόνο μαζί με αυτή την καθυστέρηση που κάνει η μηχανή 

ναι μαζι με αυτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία φίλε σε ευχαριστώ πολύ γιατί είχα Μπερδευτεί. Να κάνω άλλη μια ερώτηση όσο αναφορά αυτό που λέτε με τα νερά. Εγώ στην καφετιέρα έχω ένα φίλτρο που το πήρα και το έβαλα και βάζω και Εμφιαλωμένο νερό μέσα. Είμαι εντάξει με αυτά τα δυο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλησπέρα σας,

Για συγκεκριμένους λόγους πρέπει να επιλέξω μία από τις παρακάτω 3 μηχανές. 

 

https://www.e-felekis.gr/mikrosyskeues/kafes-rofimata/kafetieres-espresso/first-austria-fa-5476-2-michani-espresso-gia-alesmeno-kafe-i-pods-15-bar-850-w.html

https://www.e-felekis.gr/mikrosyskeues/kafes-rofimata/kafetieres-espresso/gorenje-espresiera-escm15dbk-737434.html 

https://www.e-felekis.gr/mikrosyskeues/kafes-rofimata/kafetieres-espresso/gruppe-cm4677-inox-kafetiera-esresso-20bar-italiana.html

 

Απαιτήσεις:

Καθημερινά 3-4 καφέδες

Να σταματά αυτόματα και όχι χειροκίνητα κατά την παρασκευή καφέ, ώστε να μπορείς να πατήσεις το κουμπί και να μην είσαι από πάνω περιμένοντας.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα αφρόγαλα, καθώς πινω αποκλειστικά εσπρέσο. 

 

Εχετε γνώμη? Θα προτείνατε ή απορρίπτατε κάποια?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...