Members gsarig Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Members Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 7 hours ago, achilles_g_ said: Δεν έχει καμία σχέση ο καφές της nespresso με εκείνον αυτόματης μηχανής. Από τη στιγμή που είναι στο budget σου, άσε τη nespresso. Με τις αυτόματες μηχανές δεν θα πίνεις τον κορυφαίο καφέ, αλλά θα πίνεις έναν αξιοπρεπέστατο καφέ, εύκολα και γρήγορα, καλύτερο από αρκετές καφετέριες έξω, σε λογική τιμή. Για καλό μύλο και καφετιέρα θέλεις το διπλάσιο budget, και θα έλεγα ότι είναι περισσότερο για μερακλήδες, που θέλουν να αφιερώσουν χρόνο (καθάρισμα, κόψιμο, πάτημα που καθένα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα στην παρασκευή του καφέ) . Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς, πάρε αυτόματη. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κι εγώ κάτι τέτοιο ήλπιζα να ισχύει. Αν ο καφές της αυτόματης είναι καλύτερος από της nespresso, και από τη στιγμή που ευκολία χρήσης είναι πάνω-κάτω παρόμοια, η τιμή είναι το τελευταίο που με απασχολεί, αφού η καφετιέρα θα φτιάχνει γύρω στους 6 καφέδες καθημερινά, οπότε ως επένδυση θεωρώ πως αξίζει τον κόπο. Πιο μερακλίδικες λύσεις τις έχω αποκλείσει αφενός γιατί αποκλείεται να σταματάω κάθε τόσο τη δουλειά (δουλεύω από το σπίτι) για να ασχολούμαι με την προετοιμασία του καφέ και αφετέρου (και κυρίως) γιατί οι υπόλοιποι που θα χρησιμοποιούν τη μηχανή δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν να τη χρησιμοποιήσουν. Στο τέλος, δηλαδή, μια πιο "χειροκίνητη" καφετιέρα θα κατέληγε να παροπλιστεί, θα την χρησιμοποιούσα το πολύ κανένα Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές θα κατέληγα σε καφέ φίλτρου. Μια άλλη ερώτηση τώρα: Μήπως υπάρχει κάποια καλή πρόταση για αυτόματη μηχανή; Η Melitta που ανέφερα πιο πάνω μου χτύπησε στο μάτι γιατί φαίνεται πολύ βολική και αρκετά όμορφη, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν έχει κάποιος δοκιμασμένες και καλές προτάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2023 στις 12:59 ΠΜ, gsarig είπε Οπότε, η βασική ερώτηση είναι το αν μια αυτόματη καφετιέρα θα ήταν προτιμότερη σε ό,τι αφορά την σχέση ποιότητας/ευκολίας, ή μήπως, για αυτά που ζητάω, θα είχε πιο πολύ νόημα απλώς να επιστρέψω στην κλασική Nespresso; Σε πρώτη φάση, Θα σας έλεγα με κλειστά μάτια, αυτόματη (bean to cup). Όμως, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά την τελική επιλογή της μηχανής. Παραδείγματος χάρη, η Melitta (που μπορεί να είναι και αστέρι, δεν το αμφισβητώ) έχει επτά κριτικές στη γνωστή πλατφόρμα αγοράς προϊόντων. Αυτό μπορεί να λέει πολλά (μπορεί και τιίποτα προφανώς). Θα σας συμβούλευα να κοιτάξετε και άλλες (όπως πχ της Delonghi, που έχει πολυσυζητηθεί στο forum). Αν είναι να σκαλώνει κάθε λίγο και λιγάκι ή να μην μπορεί να δώσει αξιοπρεπή καφέ με ό,τι ρυθμίσεις και να γίνουν ή ή ή και σιχτιρίζετε την ώρα και τη στιγμή που την αγοράσατε, τότε δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η αγορά τέτοιου τύπου μηχανής. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Members Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 8 minutes ago, MauroPaltoudias said: Σε πρώτη φάση, Θα σας έλεγα με κλειστά μάτια, αυτόματη (bean to cup). Όμως, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικός σε ό,τι αφορά την τελική επιλογή της μηχανής. Παραδείγματος χάρη, η Melitta (που μπορεί να είναι και αστέρι, δεν τον αμφισβητώ) έχει επτά κριτικές στη γνωστή πλατφόρμα αγοράς προϊόντων. Θα σας συμβούλευα να κοιτάξετε και άλλες (όπως πχ της Delonghi, που έχει πολυσυζητηθεί στο forum). Αν είναι να σκαλώνει κάθε λίγο και λιγάκι ή να μην μπορεί να δώσει αξιοπρεπή καφέ με ό,τι ρυθμίσεις και να γίνουν ή ή ή και σιχτιρίζετε την ώρα και τη στιγμή που την αγοράσατε, τότε δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η αγορά τέτοιου τύπου μηχανής. Ναι, ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ, γι' αυτό και η ερώτησή μου στο αμέσως πιο πάνω post. Για ποιά Delonghi συγκεκριμένα μιλάμε; Ταξινομώντας τις στον skroutz βάσει βαθμολογίας βλέπω πως υπάρχουν κάμποσες διαφορετικές επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ εχω εμπειρία 2 1/2 ετών, από αυτήν με τις εκατόν ενενήντα δύο κριτικές. Για αυτή, μπορώ να σας πω πολλά πράγματα. Για τις υπόλοιπες, μόνο να διαβάσω μπορώ, σχόλια και εμπειρίες άλλων χρηστών. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από MauroPaltoudias Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Members Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 3 minutes ago, MauroPaltoudias said: Εγώ εχω εμπειρία 2 1/2 ετών, από αυτήν με τις εκατόν ενενήντα δύο κριτικές. Για αυτή, μπορώ να σας πω πολλά πράγματα. Για τις υπόλοιπες, μόνο να διαβάσω μπορώ, από σχόλια και εμπειρίες άλλων χρηστών. Ναι, φυσικά και θα με ενδιέφερε η προσωπική εμπειρία, μιας και εγώ έχω μηδενική εμπειρία από τέτοιου τύπου μηχανές και ακόμα ψάχνομαι για να δω τί αξίζει να αγοράσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Ρωτήστε με, ό,τι θέλετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Members Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Είδα στο μεταξύ κι εγώ αρκετά βίντεο και διάβασα κριτικές για την Delonghi Magnifica S ECAM, οπότε έχω πάρει μια καλή ιδέα για το τί να περιμένω. Οπότε, η βασική μου ερώτηση έχει να κάνει με την αξιοπιστία/σταθερότητα της μηχανής σε καθημερινή χρήση. Στην ουσία, δηλαδή, πώς τα πάει σε σχέση με αυτό που γράφεις πιο πάνω: Quote Αν είναι να σκαλώνει κάθε λίγο και λιγάκι ή να μην μπορεί να δώσει αξιοπρεπή καφέ με ό,τι ρυθμίσεις και να γίνουν ή ή ή και σιχτιρίζετε την ώρα και τη στιγμή που την αγοράσατε, τότε δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η αγορά τέτοιου τύπου μηχανής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Τα πάει περίφημα, εφόσον αφιερώσετε κάποια ποσότητα καφέ (και χρόνου), προκειμένου να τη φέρετε στα δικά σας γευστικά γούστα. Μην ξεχνάτε ότι ανεξάρτητα από το αν είναι πλήρως αυτόματη, θα χρειαστούν ρυθμίσεις (τουλάχιστον στην αρχή). Μην σας φοβίζει βέβαια αυτό, περιγράφονται όλα, αναλυτικά στο εγχειρίδιο χρήσης. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kag1ante Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος απο μηχανές espressocap Παίρνουν άλλες κάψουλες εκτός απο τις μαμα; Ίσα ίσα για καμιά αλλαγή σε γεύση γιατί παρόλο που είναι οκ καταντάει ανιαρό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Son^Goku Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Παίδες τα φώτα σας στα ίδια λεφτά delonghi magnifica s ecam 21.117.b vs philips 2200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopap13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Εγώ πάντως φίλε έχω καταλήξει σε αυτές τις δύο απλά περιμένω να πέσει τιμή τους Ειδικά για αυτήν δεν υπάρχει αρνητική κριτική στο Σκρουτζ https://www.skroutz.gr/s/257766/Gaggia-Brera-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1400W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html Και η άλλη μου επιλογή είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/19553864/Gaggia-Cadorna-Style-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1900W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html Στην ουσία έχουνε 40 € διαφορά περίπου μεταξύ τους γιατί η δεύτερη έχει και το φίλτρο Στην συσκευασία που κάνει γύρω στα 30 € Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
saltofx_v Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 εχω εδω και 2,5 μηνες την gaggia magenta plus.πολυ ευχαριστημενος μεχρι στιγμης.θελει να παιξεις με τις ρυθμισεις για να βρεις αυτο που σου αρεσει. εγω σε εσπρεσσο εχω τον μυλο στο 1-υψηλη θερμοκρασια και ενταση 4/5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopap13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα μπορεί να μου πει κάποιος τη διαφορά έχουν αυτές η δυο μηχανές και ποια πιστεύεται ότι είναι ποιο καλή https://www.skroutz.gr/s/25929012/Gaggia-Magenta-Plus-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1900W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html https://www.skroutz.gr/s/19553864/Gaggia-Cadorna-Style-Αυτόματη-Μηχανή-Espresso-1900W-Πίεσης-15bar-με-Μύλο-Άλεσης-Μαύρη.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Members Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μιας και αγόρασα πριν από περίπου ένα μήνα την Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.SB, επανέρχομαι για να καταγράψω κάποιες εντυπώσεις καθώς μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι σε παρόμοια κατάσταση με εμένα, εξερευνώντας το ενδεχόμενο μετάβασης από κάψουλες Nespresso σε υπεραυτόματη. Για όσους βαριούνται να διαβάσουν το σεντόνι, το συμπέρασμά μου είναι ότι μακάρι να είχα κάνει την αγορά από το καλοκαίρι και να απέφευγα την ταλαιπωρία με την Vertuo. Εάν εξαιρέσεις τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσεις στην αρχή για να τροποποιήσεις κάποιες ρυθμίσεις και να δοκιμάσεις τις ποικιλίες που σου αρέσουν, βρήκα πως η Υπεραυτόματη έχει μόνο πλεονεκτήματα απέναντι στη Nespresso: Ποιότητα καφέ / γεύση: Εάν βρεις κάποιες καλές ποικιλίες (εννοώντας ποικιλίες που σου ταιριάζουν), η ποιότητα του καφέ είναι καλύτερη. Δεν έχει συγκλονιστική διαφορά, αλλά πάντως καλύτερη. Φαντάζομαι πως με πιο ακριβές υπεραυτόματες η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αλλά και με την συγκεκριμένη Delonghi δεν νοσταλγώ πλέον τίποτα από την Nespresso σε αυτό τον τομέα (το αντίθετο θα έλεγα). Κρέμα (καϊμάκι): Η ποιότητα της κρέμας είναι ένας τομέας που αρχικά είχα ανησυχήσει πως θα μου κακοφαινόταν η νέα αγορά, καθώς η Nespresso έβγαζε πολύ καλό αποτέλεσμα, και οι πρώτοι καφέδες με την Delonghi ήταν απογοητευτικοί. Για σύγκριση, παραθέτω την φωτογραφία από τον τελευταίο Nespresso μου: Spoiler Και εδώ ο πρώτος, απογοητευτικός καφές που έφτιαξα με την Delonghi, με καφέ από το καφεκοπτείο της γειτονιάς, όπου το καϊμάκι είναι σαν σαπουνάδα: Spoiler Αφού τροποποίησα τις ρυθμίσεις της καφετιέρας σύμφωνα με τις προτάσεις που αναφέρθηκαν σε αυτό το θέμα, και αφού δοκίμασα μερικές διαφορετικές ποικιλίες, πλέον μπορώ να πω πως τουλάχιστον 2 από τις ποικιλίες που δοκίμασα (Black Bart Seven Seas και Δρακούλη) βγάζουν εξίσου καλή κρέμα με της Nespresso. Spoiler Seven Seas: Δρακούλης: Σημείωση: μπορεί στις παραπάνω φωτογραφίες η Nespresso να φαίνεται πως έχει μεγαλύτερο όγκο, αλλά η υφή των άλλων δύο είναι καλύτερη (πιο παχιά) και έχει μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς δεν διαλύεται τόσο γρήγορα όσο της Nespresso. Ευκολία χρήσης Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό, για όσους ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη κατηγορία μηχανών: Μπορεί η Delonghi να ήθελε λίγο σκάλισμα στην αρχή και περισσότερους πειραματισμούς με ποικιλίες καφέ, αλλά από τη στιγμή που θα καταλήξεις, σε καθημερινή χρήση η Υπεραυτόματη είναι εξίσου απλή ή ίσως και απλούστερη, στα σημεία, σε σχέση με την Nespresso, ειδικά αν η σύγκριση γίνεται με την Vertuo. Στην Nespresso πρέπει να ανοίξεις το καπάκι, να βάλεις την κάψουλα και να πατήσεις ένα κουμπί. Στην Delonghi πρέπει να ανοίξεις το καπάκι, να ρίξεις τον καφέ και να πατήσεις ένα κουμπί. Ίδιος βαθμός δυσκολίας (ή ευκολίας), δηλαδή, μόνο που στην περίπτωση της Nespresso Vertuo το άνοιξε/κλείσε είναι πιο ζόρικο και μερικές φορές δεν πιάνει καλά αν δεν προσέξεις. Ποικιλία καφέδων Εδώ δεν νομίζω πως υπάρχει καν σύγκριση. Μπορεί η Nespresso να έχει αρκετές επιλογές, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με το πλήθος των επιλογών που έχεις στην περίπτωση μιας μηχανής χωρίς κάψουλες. Επίσης, σημαντικό είναι πως ειδικά με την Vertuo δεσμευόσουν αποκλειστικά με κάψουλες Nespresso, ενώ ακόμα και στην κλασική Nespresso, οι μη-αυθεντικές κάψουλες είχαν συνήθως κατώτερη ποιότητα. Άσε που ο όγκος που πιάνουν οι κάψουλες είναι πολύ μεγαλύτερος. Με την Delonghi είμαι ακόμα σε φάση που δοκιμάζω κάθε βδομάδα και διαφορετική ποικιλία καφέ, και βλέποντας πόσες επιλογές έχω, δεν ξέρω πότε θα σταματήσω για να κατασταλάξω. Οικονομία Συναφές με το παραπάνω (ποικιλία): Θεωρώ πως οι τιμές της Nespresso στις κάψουλες είναι τίμιες, αλλά με την Υπεραυτόματη έχεις την δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου του τί ξοδεύεις. Εάν, δηλαδή, η οικονομία είναι το βασικό σου μέλημα, μπορείς να βρεις μια καλή ποικιλία με κάτω απο 30 ευρώ/κιλό που θα σου έρχεται πιο φτηνή ακόμη κι από τις πιο φτηνές κάψουλες Nespresso. Σκουπίδια Άλλο ένα πλεονέκτημα της Υπεραυτόματης είναι ότι δεν έχει τα κατάλοιπα της Nespresso και είναι πιο φιλική για το περιβάλλον, καθώς δεν υπάρχουν κάψουλες. Άλλωστε, το κατακάθι που βγαίνει από τη μηχανή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως λίπασμα. Αφρόγαλα Αυτό θα το δώσω στο Aeroccino της Nespresso. Το ακροφύσιο της Delonghi είναι αξιοπρεπές, βγάζει συμπαθητικό αφρό, αλλά το αντίστοιχο του Aeroccino είναι πολύ καλύτερο σε πάχος, υφή και διάρκεια. Βέβαια, είναι πιο μπελαλίδικο στο καθάρισμα, γι' αυτό και συχνά προτιμώ να φτιάξω το αφρόγαλα στο ακροφύσιο της Delonghi που καθαρίζει με ένα απλό σκούπισμα. Παρόλα αυτά, το Aeroccino είναι ένα αξεσουάρ που σίγουρα θα κρατήσω και δεν πρόκειται να παροπλίσω. -- Αν και αρχικά ανησυχούσα μήπως ξόδευα υπερβολικά χρήματα για μια καφετιέρα, πλέον βλέπω πως για τον σκοπό που την θέλω, μια καλή υπεραυτόματη τα αξίζει και με το παραπάνω. Φυσικά, δεν έχω ακόμα γνώμη στο θέμα της αντοχής, καθώς δεν έχω την Delonghi πάνω από μήνα, αλλά με βάση όλα τα παραπάνω που ανέφερα, ακόμη κι ελαττωματική να μου έβγαινε, θα προτιμούσα να πάω σε καλύτερη υπεραυτόματη παρά να επιστρέψω σε Nespresso. 5 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos3254 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει μια καφετιέρα αξιόπιστη χωρίς κάψουλες (όταν λέω αξιόπιστη εννοω να είναι τίμια για τα λεφτά της και να μην χαλάει σε άμεσο χρονικό διάστημα) μέχρι 150-200 ευρώ μαξ? Σας ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2023 από Nikos3254 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα