Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso

nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Κάποια πρόταση μέχρι τα 200 ευρώ για τη μηχανή και μετά έξτρα ο μύλος??

Καλημέρα, οι μηχανές σε αυτό το εύρος χρημάτων, δεν καταφέρνουν να επωφεληθούν από έναν μύλο. Συνήθως η πίεση σε αυτές τις μηχανές είναι πάνω από 9 bar, σε σημείο που χάνονται τα γευστικά προφίλ του καφέ, οπότε και μύλο να πάρεις, θα πάρεις απλά μια στάνταρ γεύση καφέ. Αν ρίξεις μια ματιά σε μεταχειρισμένες, ίσως βρεις κάποια Gaggia Classic (με mod για 9 bar) ή Lelit PL41TEM σε περίπου το ποσό που ψάχνεις, αλλιώς θα έλεγα να πάρεις την Delonghi Dedica Pump EC685.R, η οποία, αν και μαξάρει στα 11 bar, μπορεί να γίνει mod για να φτάνει μέχρι τα 9 bar για espresso, αλλά προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ για να εκφέρω άποψη. Γενικά αν βρεις μηχανή που να φτάνει μέχρι τα 9 bar, τότε έχει και νόημα να πάρεις και μύλο.

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά, δεν είναι αγγελία,  αλλα αν θεωρήσετε ότι πρέπει πρέπει φύγει σβηστε το.

Εάν ενδιαφέρει κάποιον, πηρα την περασμένη εβδομάδα από κωτσοβολο τη Philips EP2220/10 στα 250 που την ειχε προσφοράγια λιγες ωρες, δεν την έχω ανοίξει, αλλά θα την επιστρέψω μεθαύριο (υπαναχώρηση), καθώς ήταν για δώρο που τελικά δε θα δωθεί…Αν κάποιος θέλει, τη δίνω όσο την πήρα, ώστε να επωφεληθεί από την προσφορά που προλαβα εγώ.

Καλημέρα.

https://www.amazon.it/Lelit-PL41EM-Macchina-Semiprofessionale-Cappuccino/dp/B004QXJVJI/ref=sr_1_1?__mk_it_IT=ÅMÅŽÕÑ&keywords=lelit&qid=1668145208&qu=eyJxc2MiOiI1LjMzIiwicXNhIjoiNS41NiIsInFzcCI6IjQuOTQifQ%3D%3D&sr=8-1

με αυτά που έχω δει φαίνεται καλή τιμή, σωστά? Ήδη αυτό το ποσό με ζορίζει και αν αγοραστεί θα πάει με Lavazza που έχω 15 συσκευασίες και μετά βλέπω για κάποιον χειροκίνητο μύλο.

Αν όχι θα περιμένω το bf για αγορά Dedica + 1zspresso μύλο 

¨Έχω την ίδια πολυκαφετιέρα 25 χρόνια (Krups) και φέτος που πήρα την picopresso κατάλαβα πόσο κακό καφέ πλέον μου έδινε , οπότε και ήρθε η ώρα της. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τη Gaggia Magenta Plus (αυτόματη μηχανή), που έχει σε προσφορά γνωστό κατάστημα στα 400€, υπάρχει άποψη?

Είμαι τελείως καινούργιος στο άθλημα και ήθελα να πάρω μια μηχανή για να φτιάχνω 1-2 καπουτσίνο την ημέρα με budget γύρω στα 300-400€.

Έχω βάλει στο μάτι τη Lelit PID αλλά αν το αποτέλεσμα της Gaggia είναι συγκρίσιμο, να χτυπήσω τη Gaggia.

Επεξ/σία από sir ImPeCaBlE

30 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Για τη Gaggia Magenta Plus (αυτόματη μηχανή), που έχει σε προσφορά γνωστό κατάστημα στα 400€, υπάρχει άποψη?

Είμαι τελείως καινούργιος στο άθλημα και ήθελα να πάρω μια μηχανή για να φτιάχνω 1-2 καπουτσίνο την ημέρα με budget γύρω στα 300-400€.

Έχω βάλει στο μάτι τη Lelit PID αλλά αν το αποτέλεσμα της Gaggia είναι συγκρίσιμο, να χτυπήσω τη Gaggia.

Δεν είναι καθόλου συγκρίσιμο, το θέμα είναι αν θες εσύ να ασχοληθείς με το χόμπι γιατί θα τρως πολύ χρόνο με τη Lelit.

• Like 1

Στις 11/11/2022 στις 7:47 ΠΜ, gotthard είπε

Ήδη αυτό το ποσό με ζορίζει και αν αγοραστεί θα πάει με Lavazza που έχω 15 συσκευασίες και μετά βλέπω για κάποιον χειροκίνητο μύλο.

Αν έχεις σκοπό να βάλεις προ-αλεσμενο lavazza σε αυτή τη μηχανή (που έχει non-pressurized basket) θα πίνεις ζουμί, απλά.

Οι προ-αλεσμενοι είναι απλά πολύ χοντροκομμένοι για αυτή τη μηχανή.

• Like 1

Χαιρετώ τους εσπρεσσόφιλους, θα ήθελα να ρωτήσω για εμπειρίες με την Melitta Avanza F270 - 100 εαν κάποιος την έχει αποκτήσει ή δοκιμάσει (χρήση για 3-4 διπλούς εσπρέσσο την ημέρα). Αλλιώς εάν γνωρίζετε για κάτι καλύτερο  μέχρι τα 500ευρώ θα ήθελα να ακούσω προτάσεις.

Έχω καταφέρει και βγάζω καλό καφέ κάθε φορά (ο tigratto που είχα στην αρχή μάλλον ήταν μούφα τελικά) αλλά έχω πρόβλημα όταν πατάω με το tamper που πολλές φορές βγαίνει στραβό.

Γισ να μην μου σπάνε τα νεύρα αποφάσισα να πάρω ένα normcore v4 tamper που πατάει ίσια κάθε φορά. Δεν ήθελα να πάρω distributor γιατί λένε ότι δεν είναι πολύ καλά αλλά επίσης μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά το normcore.

Επίσης πήρα μια ζυγαριά timemore black mirror nano γιατί μια Vicko που έχω τώρα είναι για τα μπάζα και όλο άλλαζε το βάρος όταν ζύγιζα και δεν έδειχνε και δεκαδικά.

Με γεια!

Παντως το ταμπινγκ είναι θέμα προπόνησης και δεν είναι και τόσο δύσκολο για να χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό.

Επισης, αξιοπιστες (για καφέ) ζυγαριές με ακρίβεια εκατοστού του γραμμαρίου υπάρχουν και σε ελληνικά καταστήματα με κόστος κάτω από 10 ευρώ.

1 ώρα πριν, dtzgr είπε

Με γεια!

Παντως το ταμπινγκ είναι θέμα προπόνησης και δεν είναι και τόσο δύσκολο για να χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό.

Επισης, αξιοπιστες (για καφέ) ζυγαριές με ακρίβεια εκατοστού του γραμμαρίου υπάρχουν και σε ελληνικά καταστήματα με κόστος κάτω από 10 ευρώ.

Το ξέρω ότι με προπόνηση μπορείς να πατάς ίσια πιο συχνά αλλά προτιμώ κάτι πιο εύκολο και γρήγορο με σίγουρη επιτυχία.

Για την ζυγαριά, πράγματι υπάρχουν πολύ πιο φθηνές επιλογές αλλά ήθελα κάποιες ευκολίες που είχε αυτή όπως να ξεκινάει αυτόματα το χρονόμετρο όταν αρχίσει να τρέχει ο καφές. Υπήρχε και η timemore black mirror στη μισή τιμή αλλά είναι πολύ μεγάλη και μάλλον δεν θα χωράει στη μηχανή μου.

• Like 1

1 ώρα πριν, Silverage είπε

Το ξέρω ότι με προπόνηση μπορείς να πατάς ίσια πιο συχνά αλλά προτιμώ κάτι πιο εύκολο και γρήγορο με σίγουρη επιτυχία.

Για την ζυγαριά, πράγματι υπάρχουν πολύ πιο φθηνές επιλογές αλλά ήθελα κάποιες ευκολίες που είχε αυτή όπως να ξεκινάει αυτόματα το χρονόμετρο όταν αρχίσει να τρέχει ο καφές. Υπήρχε και η timemore black mirror στη μισή τιμή αλλά είναι πολύ μεγάλη και μάλλον δεν θα χωράει στη μηχανή μου.

Το καλύτερο είναι να πατάς με τα δάχτυλα το κάτω μέρος του tamper για να μη σου στραβώνει το puck. Επίσης ενός είδους distributor χρειάζεται για να καλυτερεύσει το αποτέλεσμα, αν δεν έχεις υπάρχουν και κάποιες τεχνικές με τα χέρια που βοηθάνε.
Τέλος απλά να αναφέρω πως οι περισσότεροι ξεκινάμε και μετράμε το χρονόμετρο τη στιγμή που ανοίγουμε την αντλία του καφέ στη μηχανή και όχι όταν πέσουν οι πρώτες σταγόνες, απλά για να μη μπερδευτείς με καμιά συνταγή.

• Like 1

42 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε

Το καλύτερο είναι να πατάς με τα δάχτυλα το κάτω μέρος του tamper για να μη σου στραβώνει το puck. Επίσης ενός είδους distributor χρειάζεται για να καλυτερεύσει το αποτέλεσμα, αν δεν έχεις υπάρχουν και κάποιες τεχνικές με τα χέρια που βοηθάνε.
Τέλος απλά να αναφέρω πως οι περισσότεροι ξεκινάμε και μετράμε το χρονόμετρο τη στιγμή που ανοίγουμε την αντλία του καφέ στη μηχανή και όχι όταν πέσουν οι πρώτες σταγόνες, απλά για να μη μπερδευτείς με καμιά συνταγή.

Έχει η μηχανή χρονόμετρο που ξεκινάει αυτόματα όταν πατάω το κουμπί.

Προσωπικά πήρα αυτό https://www.amazon.de/gp/product/B08PKFJ8DV και βοήθησε πάρα πολύ να έχω σταθερό πάτημα και σχετικά καλή ανακατανομή του καφέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...