thanasis00 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 28 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Για μένα χρυσή τομή ο Taresso Tigrato https://www.skroutz.gr/s/28310435/Taresso-Καφές-Espresso-Arabica-Tigrato-Blend-σε-Κόκκους-1000gr.html https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?t=3004 Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ψάξω στο Σκρουτζ για τον tigrato! Θα το έχω το όψιν μελλοντικά! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 28 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Για μένα χρυσή τομή ο Taresso Tigrato https://www.skroutz.gr/s/28310435/Taresso-Καφές-Espresso-Arabica-Tigrato-Blend-σε-Κόκκους-1000gr.html https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?t=3004 Αυτόν τον δώσανε δώρο με την καφετιέρα οπότε θα δώ τι λέει από γεύση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να ψάξω στο Σκρουτζ για τον tigrato! Θα το έχω το όψιν μελλοντικά! εδω και με δωρεάν αποστολή με >50€, όταν έχει πάλι απόθεμα. Εγω απο εδώ παίρνω τα τελευταία χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 59 λεπτά πριν, Xvipes είπε Μόλις παρέλαβα την Sage Express και τώρα μένει να πάρω beans οπότε το σχόλιό σου @thanasis00 ήταν θεόσταλτο! Στα links που έστειλες είναι φρεσκοκαβουρδισμένος ο καφές σωστά; Κάτι τελευταίο σαν γενική απορία, το portafilter το καθαρίζετε με πετσέτα μετά από κάθε καφέ ή στη βρύση με νερό; Με πετσέτα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φύγουν όλα τα υπολείμματα καφέ. Βάζω και μια φώτο με την παλιά και την καινούργια. Αυτή τη γαλατιέρα με το θερμόμετρο που έχεις την είδα στο skroutz που χάζευα προχθές και τη ζήλεψα. Αξίζει τα λεφτά της ή να πάρω μια απλή; Να φανταστώ δουλεύει με τη θερμοκρασία, δεν έχει τίποτα μπαταρίες σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xvipes Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 minutes ago, Silverage said: Αυτή τη γαλατιέρα με το θερμόμετρο που έχεις την είδα στο skroutz που χάζευα προχθές και τη ζήλεψα. Αξίζει τα λεφτά της ή να πάρω μια απλή; Να φανταστώ δουλεύει με τη θερμοκρασία, δεν έχει τίποτα μπαταρίες σωστά; Την είχε μαζί η μηχανή, θα σου πω μαλλον σήμερα το απόγευμα αν είναι καλή που θα πάω να πάρω ένα γάλα για να φτιάξω αφρόγαλο. Δεν έχει μπαταρίες, αν κτλβαίνω καλά έχει εσωτερικό θερμόμετρο στο τοίχωμα. Spoiler Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2022 από Xvipes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekboy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Για μένα χρυσή τομή ο Taresso Tigrato https://www.skroutz.gr/s/28310435/Taresso-Καφές-Espresso-Arabica-Tigrato-Blend-σε-Κόκκους-1000gr.html https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?t=3004 χωρις να τον εχω πιει, βλεπω το παιδι και γραφει οτι απο 18,5gr κανει εκχυλιση 60ml, δηλαδη πανω απο 1:3 ratio. πολυ δεν ειναι? γενικα ξερω οτι καπου στο 1:2 πρεπει να παιζουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, greekboy είπε χωρις να τον εχω πιει, βλεπω το παιδι και γραφει οτι απο 18,5gr κανει εκχυλιση 60ml, δηλαδη πανω απο 1:3 ratio. πολυ δεν ειναι? γενικα ξερω οτι καπου στο 1:2 πρεπει να παιζουμε Ανάλογα με τον καφέ και τα γούστα πάει. Και εγώ 1:2 περίπου παίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, Silverage είπε Καλημέρα, θα το βγάλω φωτογραφία όταν γυρίσω σπίτι. Έχετε να προτείνεται κάνα καφέ να δοκιμάσω; Και είναι κάνα γνωστό μαγαζί που πουλάει είτε μέσω ίντερνετ είτε φυσικό κατάστημα; Πρόσφατα ήπια τον pianeta light blue από taf και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση. https://cafetaf.gr/shop/pianeta-light-blue.html Το cup10 στέλνει τον πιο φρέσκο καφέ (που αυτό είναι και το ζήτημα όταν παίρνεις καφέ online), και πολλές φορές που παίρνω από αλλού το εκτιμάω όλο και περισσότερο. Εγώ ειδικά που θέλω κάποιους καφέδες να τους πίνω ως φίλτρου με ξενερώνει πολύ να παίρνω καφέ τουλάχιστον 1 μήνα μετά την ημερομηνία ψησίματος. Το θέμα με τον specialty cup10 είναι ότι θέλει πολύ λεπτό κόψιμο και ίσως σου φανεί περίεργο και σε μπερδέψει για πρώτο καφέ, αν κι εγώ με αυτόν ξεκίνησα, τουλάχιστον, άλλες ιδιαιτερότητες που συνάντησα αργότερα σε άλλους καφέδες μου φανήκαν λογικές, οπότε ίσως να ήταν καλό test drive. Από kudu προτιμώ τον habit, αν σου αρέσει το κακάο και η σοκολάτα σαν γεύση είναι καλή φάση. 9 ώρες πριν, Xvipes είπε Κάτι τελευταίο σαν γενική απορία, το portafilter το καθαρίζετε με πετσέτα μετά από κάθε καφέ ή στη βρύση με νερό; Με πετσέτα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φύγουν όλα τα υπολείμματα καφέ. Με καυτό νερό και μετά πετσέτα. Μια στο τόσο θέλει και μούλιασμα σε cafiza (όχι το πλαστικό μέρος όμως γιατί χαλάει) ειδικά στην περίπτωση του κλειστού portafilter και όχι τόσο στο γυμνό portafilter, γιατί αν το ανοίξεις μέσα μαυρίζει απ' τον καφέ και μόνο. 9 ώρες πριν, sphinxgr είπε Το distributor για όσους δεν το ξέρουν (κάποτε είχε περίπου 200€ μόλις βγήκε. Τώρα αντιγράφηκε απο τους κινέζους και το βρίσκεις και 25€ και φυσικά είναι της ίδιας ποιότητας μιας κ πρόκειται για ένα μέταλλο με συγκεκριμένο σχήμα Κάπου είχα διαβάσει πως οι φθηνοί distributors έχουν πιο αμβλείς γωνίες και χάνουν λίγο στο αποτέλεσμα σε σχέση με πιο μυτερών γωνίων. Σαν entry point θα έλεγα πως είναι των Motta και Lelit, αλλιώς μετά ανεβαίνεις πολύ σε OCD κτλ. Έχω ένα της Lelit αλλά σταμάτησα να το χρησιμοποιώ από τότε που πήρα WDT distributor από έναν Έλληνα που τα φτιάχνει μόνος του αντιγράφοντας τα wdt της Decent. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2022 Στις 20/10/2022 στις 11:15 ΜΜ, thanasis00 είπε Επίσης μπορείς να μας δείξεις και το tamper που είχε η μηχανή; Αυτό είναι το tamper που είχε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σήμερα το πρωί ήρθε και ο μύλος. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ αλλά επειδή με έτρωγε, έκατσα λίγο και έφτιαξα ένα espresso. Βγήκε ένα αηδιαστικό, πικρό νεροζούμι αλλά το περίμενα αφού δεν πείραξα καμία ρύθμιση (18gr. καφές, 21s. εκχύλιση, 54gr. στο ποτήρι). Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Silverage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Silverage είπε Σήμερα το πρωί ήρθε και ο μύλος. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ αλλά επειδή με έτρωγε, έκατσα λίγο και έφτιαξα ένα espresso. Βγήκε ένα αηδιαστικό, πικρό νεροζούμι αλλά το περίμενα αφού δεν πείραξα καμία ρύθμιση (18gr. καφές, 21s. εκχύλιση, 54gr. στο ποτήρι). Μεγειά, φαίνονται ωραία συνδυαστικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, Silverage είπε Σήμερα το πρωί ήρθε και ο μύλος. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ αλλά επειδή με έτρωγε, έκατσα λίγο και έφτιαξα ένα espresso. Βγήκε ένα αηδιαστικό, πικρό νεροζούμι αλλά το περίμενα αφού δεν πείραξα καμία ρύθμιση (18gr. καφές, 21s. εκχύλιση, 54gr. στο ποτήρι). Κάθε φορά που αλλάζεις καφέ, θα πετάς αρκετούς μέχρι να βρεις το σωστό κόψιμο / χρόνο / θερμοκρασία. Φυσιολογικό είναι. Για αυτό μένω σε έναν καφέ. Αν είναι να "πετάω" πχ 250γρ κάθε φορά που αλλάζω καφέ, ε δεν αξίζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Κάθε φορά που αλλάζεις καφέ, θα πετάς αρκετούς μέχρι να βρεις το σωστό κόψιμο / χρόνο / θερμοκρασία. Φυσιολογικό είναι. Για αυτό μένω σε έναν καφέ. Αν είναι να "πετάω" πχ 250γρ κάθε φορά που αλλάζω καφέ, ε δεν αξίζει. Αυτος είναι ο μόνος λόγος που θα ήθελα κάποτε μια decent, παρά το ότι δεν θα κάνω ποτέ εγώ "πειράματα". Κάποιος κάπου έχει ξοδέψει εργατοώρες για το τέλειο φλιτζάνι από τον καφέ που σ ενδιαφέρει, κατεβάζεις το profile και όλα μπόμπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_90 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, Silverage είπε Σήμερα το πρωί ήρθε και ο μύλος. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ αλλά επειδή με έτρωγε, έκατσα λίγο και έφτιαξα ένα espresso. Βγήκε ένα αηδιαστικό, πικρό νεροζούμι αλλά το περίμενα αφού δεν πείραξα καμία ρύθμιση (18gr. καφές, 21s. εκχύλιση, 54gr. στο ποτήρι). Καλορίζικο. Στις Lelit που έχει PID (ρύθμιση θερμοκρασίας) αυτό που αναγράφει η οθόνη σε σχέση με τη πραγματική θερμοκρασία έχει διαφορά +5-8ο C. Έχω μια εντύπωση ότι σου βγαίνει πικρός ο καφές για αυτό τον λόγο. Μπορεί να σου βγήκε όμως πικρός και λόγω υπερεκχύλισης, δηλαδή έβγαλες παραπάνω καφέ για τα 18γρ, αλλά δεν το νομίζω. Γενικά καλό είναι να προσπαθείς να ξεκινάς με ένα μπούσουλα 1:2 ratio, στα 30s και αν είναι μέτριο ψήσιμο ο κόκκος ,στους 93βαθμους. Απλά χρειάζεται υπομονή μέχρι να καταλάβεις την φιλοσοφία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silverage Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Θα παίξω το απόγευμα με τον μύλο, να το κόψω λίγο πιο ψιλό να τρέχει πιο αργά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα