Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανής espresso

nkapsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Silverage είπε

Θα ήθελα χωριστά μηχανή και μύλο.

Σχεδόν έχω καταλήξει στην Lelit PL41TEM που μου πρότεινε ο @madnifestah παραπάνω αλλά ακόμα το σκέφτομαι για τον μύλο.

Καλός διαβάζω ο Eureka Mignon Turbo 65mm αλλά είδα κάποιους που λένε ότι πολύ καλός είναι και ο Niche Zero. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει περίπου 600€ με μεταφορικά και έρχεται απο Αγγλία οπότε έχει και τελωνεία και ΦΠΑ. Παίζει να είναι +300€ έξτρα και τελικά να πάει κάπου στα 900€.

Όμως με ~900€ πιθανόν να μπορώ να πάρω καλύτερο μύλος απο αυτόν χωρίς τελωνεία.

Δεν έχω καταλάβει πλήρως σε τι επίπεδο βρίσκεσαι στη παρασκευή espresso στο σπίτι, αλλά σίγουρα δε θα πρότεινα high end μηχανήματα αν είσαι στην αρχή. 

Με τη Lelit PL41TEM γενικά θα είσαι πολύ καλά και πολύ καιρό. Το μόνο μείον είναι ότι έχει 57αρι portafilter, αλλά με τη κατάργηση της Lelit PL41 PLUST PID που ήταν γύρω στα 600 ευρώ, τώρα η Lelit πλασάρει την Lelit Victoria σαν την αρχική 58αρα μηχανή η οποία ξεφεύγει σε λεφτά.

Για μύλο όσοι Eureka αναφέρθηκαν είναι σίγουρα αξιόλογοι, για niche zero άστο για μελλοντικά, όταν καταλήξεις σε workflow, γευστικό προφίλ και καλύτερη μηχανή, τότε κοίτα για niche.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

27 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Δεν έχω καταλάβει πλήρως σε τι επίπεδο βρίσκεσαι στη παρασκευή espresso στο σπίτι, αλλά σίγουρα δε θα πρότεινα high end μηχανήματα αν είσαι στην αρχή. 

Με τη Lelit PL41TEM γενικά θα είσαι πολύ καλά και πολύ καιρό. Το μόνο μείον είναι ότι έχει 57αρι portafilter, αλλά με τη κατάργηση της Lelit PL41 PLUST PID που ήταν γύρω στα 600 ευρώ, τώρα η Lelit πλασάρει την Lelit Victoria σαν την αρχική 58αρα μηχανή η οποία ξεφεύγει σε λεφτά.

Για μύλο όσοι Eureka αναφέρθηκαν είναι σίγουρα αξιόλογοι, για niche zero άστο για μελλοντικά, όταν καταλήξεις σε workflow, γευστικό προφίλ και καλύτερη μηχανή, τότε κοίτα για niche.

Είπα να πάρω κάτι καλό απο την αρχή για να μην ξαναξοδεύω χρήματα αργότερα.

Τώρα είμαι με κάψουλες nespresso.

Έχω καταλήξει στη μηχανή και τον μύλο που θα πάρω.

Χρειάζεται να παραγγείλω και κάποιο άλλο αξεσουάρ;

Αν είναι να τα πάρω όλα μαζί μια και καλή.

1 ώρα πριν, Silverage είπε

Τι σκέφτεσαι τελικά να πάρεις;

Ένα ταμπερ, μια ζυγαριά και ισως έναν κατανεμητη 

5 ώρες πριν, CleanthisD είπε

Τι σκέφτεσαι τελικά να πάρεις;

Ένα ταμπερ, μια ζυγαριά και ισως έναν κατανεμητη 

Ανέβασα το ποσό και θα πάρω την Profitec Go και μύλο Eureka Atom Specialty 75.

Ζυγαριά έχουμε μία ηλεκτρονική για μαγείρεμα και tamper είδα έχει η μηχανή.

• Like 1

6 ώρες πριν, Silverage είπε

ίσως έναν κάδο να αδειάζεις το τάμπερ, εγώ έχω ένα τέτοιο χύμα στον πάγκο https://www.amazon.fr/XLKJ-Conteneur-Acier-Inoxydable-pour/dp/B07K469QVN/

επίσης κάτι τέτοιο αν θες https://www.skroutz.gr/c/3701/vaseis-patitiriou.html

12 ώρες πριν, zygorito είπε

ίσως έναν κάδο να αδειάζεις το τάμπερ, εγώ έχω ένα τέτοιο χύμα στον πάγκο https://www.amazon.fr/XLKJ-Conteneur-Acier-Inoxydable-pour/dp/B07K469QVN/

επίσης κάτι τέτοιο αν θες https://www.skroutz.gr/c/3701/vaseis-patitiriou.html

θα συμφωνησω, ο καδος σουπερ σημαντικο. προσωπικα εγω θα ελεγα και ενα dosing ring . επισης εγω αντι για το κλασσικο ταμπερ χρησιμοποιο αυτο και εχω και το κλασσικο μονο οταν καποιος καφες χρειαζεται εξτρα πιεση

τελος ενα σετ απο βουρτσακια για να καθαριζεις το shower μετα την χρηση δεν θα ηταν κακο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε σήμερα το μεσημέρι η καφετιέρα. Τώρα περιμένω την άλλη εβδομάδα να έρθει και ο μύλος απο Ιταλία. Μου κάνανε δώρο και ένα πακέτο καφέ σε κόκκους.

Είχε η μηχανή μέσα στο κουτί βουρτσάκι και tamper καθώς και 2 καλαθάκια, ένα για μονή δόση espresso και ένα χωρίς τρύπες για καθαρισμό απ'οτι διάβασα.

Μάλλον θα πάρω ένα dosing ring και ένα απο αυτά τα βιδωτά tamper γιατί βλέπω σε βίντεο κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη. Ίσως αργότερα πάρω και ένα bottomless portafilter γιατί μου αρέσει περισσότερο απο αυτό με τα δύο βρυσάκια, τουλάχιστον εμφανισιακά.

Spoiler

20221020_153319.jpg.b27477003f6d7fd5252b2b62f0c4f510.jpg

Spoiler

20221020_161631.jpg.433e8a86179bf44339dede1c73e27914.jpg

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 2
  • Thanks 1

παρε ενα καλο βουρτσακι, αυτα με τις μηχανες ειναι για πεταμα

Naked βοηθαει να δεις τα λαθη σου και να τα φτιαξεις

dosing ring, χτενα και tamper ειναι τα απαραιτητα ΙΜΟ

1 ώρα πριν, Silverage είπε

Ήρθε σήμερα το μεσημέρι η καφετιέρα. Τώρα περιμένω την άλλη εβδομάδα να έρθει και ο μύλος απο Ιταλία. Μου κάνανε δώρο και ένα πακέτο καφέ σε κόκκους.

Είχε η μηχανή μέσα στο κουτί βουρτσάκι και tamper καθώς και 2 καλαθάκια, ένα για μονή δόση espresso και ένα χωρίς τρύπες για καθαρισμό απ'οτι διάβασα.

Μάλλον θα πάρω ένα dosing ring και ένα απο αυτά τα βιδωτά tamper γιατί βλέπω σε βίντεο κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη. Ίσως αργότερα πάρω και ένα bottomless portafilter γιατί μου αρέσει περισσότερο απο αυτό με τα δύο βρυσάκια, τουλάχιστον εμφανισιακά.

Απόκρυψη περιεχομένων

20221020_153319.jpg.b27477003f6d7fd5252b2b62f0c4f510.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

20221020_161631.jpg.433e8a86179bf44339dede1c73e27914.jpg

Ο Tigrato hit or miss είναι νομίζω! Μεγειά το μηχάνημα! Καλά καφεδάκια!

Θα έλεγα να πάρεις άμεσα το bottomless portafilter, θα σε βοηθήσει πολύ να κάνεις troubleshoot τις εκχυλίσεις σου. Επίσης μπορείς να μας δείξεις και το tamper που είχε η μηχανή;

• Like 2

Καλημέρα, θα το βγάλω φωτογραφία όταν γυρίσω σπίτι.

Έχετε να προτείνεται κάνα καφέ να δοκιμάσω; Και είναι κάνα γνωστό μαγαζί που πουλάει είτε μέσω ίντερνετ είτε φυσικό κατάστημα;

• Like 1

25 λεπτά πριν, Silverage είπε

Καλημέρα, θα το βγάλω φωτογραφία όταν γυρίσω σπίτι.

Έχετε να προτείνεται κάνα καφέ να δοκιμάσω; Και είναι κάνα γνωστό μαγαζί που πουλάει είτε μέσω ίντερνετ είτε φυσικό κατάστημα;

Τα παρακάτω blends είναι αρκετά ωραία και ευχάριστα, και ιδανικά για να μάθεις το νέο σου setup για καφέ:

Cup10 espresso blend: Με αυτό είχα ξεκινήσει, είναι πολύ τίμιο, επιστρέφω πάντα σε αυτό όταν θέλω κάτι σίγουρο και με πολύ καλό αποτέλεσμα. 

https://cup10.gr/index.php?route=product/product&product_id=62

Kudu Good Cup: Λίγο πιο απαλό σε γεύση, αλλά αρκετά καλό επίσης που το προτιμώ συχνά και αυτό

https://kudu.gr/collections/specialty-blend/products/good-cup-specialty-coffee-blend-250g

RoundCup Daily Round: Αυτό έχω να το πάρω αρκετό καιρό, το θυμάμαι ενδιαφέρον αλλά θα το ξαναδοκιμάσω σε λίγο καιρό πάλι

https://www.roundcup.gr/product/daily-round-02-blend/

Εννοείται μετά είναι και ο tigrato, έχει καλή φήμη γενικά, απλά λίγο πιο τσιμπημένη τιμή

https://www.taresso.com/product/tigrato-espresso-blend/

Θα έλεγα να ασχοληθείς με αυτά τα blends, όλα τα μαγαζιά στέλνουν με online παραγγελία, οπότε δε θα χεις θέμα να τα πρπομηθευτείς. Καλύτερα είναι να μάθεις με αυτούς, καθώς τα blends αρκετές φορές συγχωρούν κάποια λάθη, ανιτθέτως οι single origin θέλουν να βρεις το sweet spot τους για να πάρεις τα μέγιστα από άποψη ποσότητας/κόστους.

• Thanks 1

Μόλις  παρέλαβα την Sage Express και τώρα μένει να πάρω beans οπότε το σχόλιό σου @thanasis00 ήταν θεόσταλτο! :D

Στα links που έστειλες είναι φρεσκοκαβουρδισμένος ο καφές σωστά;

Κάτι τελευταίο σαν γενική απορία, το portafilter το καθαρίζετε με πετσέτα μετά από κάθε καφέ ή στη βρύση με νερό;
Με πετσέτα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φύγουν όλα τα υπολείμματα καφέ.

Βάζω και μια φώτο με την παλιά και την καινούργια.

image.png.60e54184c23bb061c7f8dc4a4081cda3.png

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/10/2022 στις 3:40 ΜΜ, Silverage είπε

Αρχικά να πω πως τα ειπαν εξαιρετικα όλοι οι παραπάνω. Δεν είδα κάποια ανακρίβεια κάπου. Σε αξεσουάρ θα επαναλάβω ότι κ οι πιο πάνω:

• distributor
  • Tamper (ίσως και δυναμομετρικό)
  • Βουρτσάκια / σκουπάκια
  • bottomless portafilter
  • Πώμα για portafilter για να ενεργοποιεί την 3όδη βαλβίδα μετά τη χρήση της μηχανής (αν έχεις 3οδη)
  • Ξινό για καθαρισμό μελλοντικά 

Το distributor για όσους δεν το ξέρουν (κάποτε είχε περίπου 200€ μόλις βγήκε. Τώρα αντιγράφηκε απο τους κινέζους και το βρίσκεις και 25€ και φυσικά είναι της ίδιας ποιότητας μιας κ πρόκειται για ένα μέταλλο με συγκεκριμένο σχήμα ) :

image.png.2cfc4e514c9c64f0dc45dc1af1f18a49.png

Κάτι άλλο δεν χρειάζεσαι.

36 λεπτά πριν, Xvipes είπε

Κάτι τελευταίο σαν γενική απορία, το portafilter το καθαρίζετε με πετσέτα μετά από κάθε καφέ ή στη βρύση με νερό;
Με πετσέτα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να φύγουν όλα τα υπολείμματα καφέ.

Με πετσέτα πριν φτιάξεις καπάκι άλλο καφέ + παράλληλα ζεστό νερό απο τη μηχανή - για να μην χάσει τη θερμοκρασία του.

Οταν τελειώσεις το πλένεις στη βρύση. Όσο και αν το πλύνεις μετά απο μερικές χρήσεις έχει μαζέψει βρώμα απο τα λάδια του καφέ και θέλει καλό πλύσιμο κ τρίψιμο 

3 ώρες πριν, Silverage είπε

Για μένα χρυσή τομή ο Taresso Tigrato

https://www.skroutz.gr/s/28310435/Taresso-Καφές-Espresso-Arabica-Tigrato-Blend-σε-Κόκκους-1000gr.html

https://www.greekespresso.gr/forum/viewtopic.php?t=3004

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...