Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Silverage είπε

Καλημέρα, ψάχνομαι και εγώ για μια καλή καφετιέρα εδώ και 2-3 χρόνια και είπα φέτος να την πάρω.

Θέλω να διαθέσω συνολικά για μύλο και καφετιέρα γύρω στα 1000€.

Βρήκα ένα forum που λέγεται greekespresso αλλά δεν μπορώ να φτιάξω λογαριασμό για να ρωτήσω όσο και αν προσπάθησα.

Είναι κανένας γκουρού του καφέ να μου προτείνει;

Lelit PL41 Tem PID Μηχανή Καφέ | Barista eShop

Eureka Mignon Turbo 65mm Electronic grinder for Domestic use (30.coffee) 

αν είναι για εναν καφέ το πρωί έναν το απόγευμα με λίγο κόπο 

Lelit PL91T Victoria PID Μηχανή Καφέ | Barista eShop

1zpresso k max στα κάτι παραπάνω απο 200ευρό

και αν έχεις υπομονή να ξαναγίνει διαθέσιμη αυτή η μηχανή που εξαφανίζεται το stock σε 2 μερές

PROFITEC GO ESPRESSO MACHINE | EspressoCoffeeShop

• Like 2
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Silverage είπε

Καλημέρα, ψάχνομαι και εγώ για μια καλή καφετιέρα εδώ και 2-3 χρόνια και είπα φέτος να την πάρω.

Βρήκα ένα forum που λέγεται greekespresso αλλά δεν μπορώ να φτιάξω λογαριασμό για να ρωτήσω όσο και αν προσπάθησα.

Σε αυτό το budget εξαρτάται και πώς και πόσο σου αρέσει να ασχολείσαι και σε τι επίπεδο είσαι.
Αν πχ κάποιος έχει τη θέληση να ξοδεύει αρκετό χρόνο και έχει κάποιες γνώσεις, εγώ προσωπικά θα πρότεινα τη χειροκίνητη flair58 για μηχανή με ένα καλό βραστήρα (και μύλο).

10 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

ρε παιδιά έχει κανείς account στο greekespresso? Δε μπορώ να λογκάρω με τίποτε και μήνυμα που εστειλα στους admins δε πήρα απάντηση.

Έχω εδώ και 2 χρόνια, αλλα δεν υπάρχουν admins στο greekespresso πια οπότε αν υπάρχει θέμα δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thodoris5321 είπε

Σε αυτό το budget εξαρτάται και πώς και πόσο σου αρέσει να ασχολείσαι και σε τι επίπεδο είσαι.
Αν πχ κάποιος έχει τη θέληση να ξοδεύει αρκετό χρόνο και έχει κάποιες γνώσεις, εγώ προσωπικά θα πρότεινα τη χειροκίνητη flair58 για μηχανή με ένα καλό βραστήρα (και μύλο).

Πρώτη φορά θα πάρω τέτοια μηχανή, σχεδόν 10 χρόνια τώρα παίζω με κάψουλες (tassimo, nespresso), αλλά δεν θα ήθελα χειροκίνητη μηχανή.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Silverage είπε

Μια lelit ολα σε ενα , απο εξωτερικο ( εγω την ειχα παρει 600€ PL042TEMPD απο ebay - γερμανια ) + διαφορα συμπραγκαλα ( πατητηρια ποτηρια κλπ ) και θα σου μεινουν και λεφτα

Τα συμπραγκαλα τα πηρα απο https://www.maxicoffee.com

MqcmJrT.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, villasg είπε

Μια lelit ολα σε ενα , απο εξωτερικο ( εγω την ειχα παρει 600€ PL042TEMPD απο ebay - γερμανια ) + διαφορα συμπραγκαλα ( πατητηρια ποτηρια κλπ ) και θα σου μεινουν και λεφτα

Τα συμπραγκαλα τα πηρα απο https://www.maxicoffee.com

MqcmJrT.jpg

Η μηχανή είναι στην ουσία η ίδια που πρότεινε ο madnifestah από πάνω αλλά με μύλο. Βέβαια ο μύλος που πρότεινε (mignon turbo) αλλά και όλοι στη eureka mignon σειρά είναι καλύτεροι μύλοι απ΄ αυτόν που έχει η PL042TEMPD που είναι στην ουσία ίδιος με τον ascaso i2.

• Like 1
Δημοσ.

Ο χειροκίνητος της 1Ζπρεσσο που προτάθηκε παραπάνω η ο ενσωματωμενος της Αννιτα είναι σε καλύτερο επιπεδο;; Το πολύ 2 καφέδες την ημέρα.

Αννιτα η Άννα με τον χειροκίνητο;

Δημοσ.

Έχω τον χειροκίνητο 1zpresso JX-Pro (διαφορετικός από τον προτεινομενο παραπάνω), και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο ως προς την ποιότητα κατασκευής του όσο και ως προς το αποτέλεσμα (ποιότητα κοψίματος, ταχύτητα, επαναληψιμότητα κλπ). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, CleanthisD είπε

Ο χειροκίνητος της 1Ζπρεσσο που προτάθηκε παραπάνω η ο ενσωματωμενος της Αννιτα είναι σε καλύτερο επιπεδο;; Το πολύ 2 καφέδες την ημέρα.

Αννιτα η Άννα με τον χειροκίνητο;

48mm μαχαίρια ο χειροκινητος

38mm μαχαίρια της annita. ( ίδιος με ascaso i2 και lelit fred pl043 ) 

οι χειροκινητοι σε αυτό το επίπεδο έχουν άλεση που συγκρινετε (κάπως) με ηλεκτρικους μύλους των 400-600ευρω, με ελάχιστα fines, 0 κατακράτηση και ευκολή εναλλαγή ρυθμίσεων απο espresso σε φίλτρου, με κόστος την μανιβέλα πρωινιάτικα 

Επεξ/σία από madnifestah
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, villasg είπε

Μοιαζει καλη φαση https://www.masoutis.gr/Promotion/Details/?Id=295

image.png.0572374536225ae7ca92e3f4ae4e9553.png

Σας χαρίζω τη δική μου. 

Το 2013 που μας την έκαναν δώρο, είχαμε πάθει πλάκα από τη γεύση. Όταν αρχίσαμε όμως να αγοράζουμε κάψουλες (τότε έκαναν 50-55 λεπτά του €) και χρειαζόμασταν 1.10€ για να φτιάξουμε έναν διπλό εσπρέσο στο σπίτι (!), είπαμε άστο καλύτερα και πήραμε μια bean-to-cup και ηρεμήσαμε και εμείς και οι τσέπες μας. 

Στις 13/10/2022 στις 7:57 ΜΜ, Silverage είπε

αλλά δεν θα ήθελα χειροκίνητη μηχανή.

Τι θα θέλατε; Bean-to-cup παραδείγματος χάρη; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Τι θα θέλατε; Bean-to-cup παραδείγματος χάρη; 

Θα ήθελα χωριστά μηχανή και μύλο.

Σχεδόν έχω καταλήξει στην Lelit PL41TEM που μου πρότεινε ο @madnifestah παραπάνω αλλά ακόμα το σκέφτομαι για τον μύλο.

Καλός διαβάζω ο Eureka Mignon Turbo 65mm αλλά είδα κάποιους που λένε ότι πολύ καλός είναι και ο Niche Zero. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει περίπου 600€ με μεταφορικά και έρχεται απο Αγγλία οπότε έχει και τελωνεία και ΦΠΑ. Παίζει να είναι +300€ έξτρα και τελικά να πάει κάπου στα 900€.

Όμως με ~900€ πιθανόν να μπορώ να πάρω καλύτερο μύλος απο αυτόν χωρίς τελωνεία.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Silverage είπε

Θα ήθελα χωριστά μηχανή και μύλο.

Σχεδόν έχω καταλήξει στην Lelit PL41TEM που μου πρότεινε ο @madnifestah παραπάνω αλλά ακόμα το σκέφτομαι για τον μύλο.

Καλός διαβάζω ο Eureka Mignon Turbo 65mm αλλά είδα κάποιους που λένε ότι πολύ καλός είναι και ο Niche Zero. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει περίπου 600€ με μεταφορικά και έρχεται απο Αγγλία οπότε έχει και τελωνεία και ΦΠΑ. Παίζει να είναι +300€ έξτρα και τελικά να πάει κάπου στα 900€.

Όμως με ~900€ πιθανόν να μπορώ να πάρω καλύτερο μύλος απο αυτόν χωρίς τελωνεία.

υπαρχει κι αυτη η λυση σε παρομοια λειτουργικοτητα /τιμη χωρις φορους της niche

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, fredd0 είπε

υπαρχει κι αυτη η λυση σε παρομοια λειτουργικοτητα /τιμη χωρις φορους της niche

Δέν είναι διαθέσιμος, γιαυτο και η τιμή του.. 

Eureka Mignon Zero BREW Single Dose Grinder for Domestic use (30.coffee) με 55χιλ μαχαίρι

PROBARISTA COFFEE GRINDER G-IOTA WHITE 2022 | Home Barista με 65χιλ μαχαίρι 

Eureka Mignon Turbo 65mm Electronic grinder for Domestic use (30.coffee) με 65χιλ μαχαίρι 

εγώ θα διάλεγα κάποιον απο αυτούς...

μετά ανεβαίνουν πολύ και υπάρχουν άπειρες επιλογές όπως ο niche η ο atom75 αλλά θέλουν και την κατάλληλη μηχανή στα ανάλογα χρήματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...