skritikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Χαρά στην υπομονή σας που συνεχίζετε τη κουβέντα! Τέτοιο keyboard warrior έχω να δω από εποχές msn Το λέω με τη λογική του αν πάρεις tamper, distributor, funnel, 2-3 καλαθάκια, κανένα έξτρα portafilter κομμένο κλπ, μιλάμε χαλαρά για κόστος γύρω στα 150-200 ευρώ, ανάλογα τις ποιότητες και τα είδη. Οπότε, για μένα, δεν είναι αμελητέο ποσό όλα αυτά. Καλά εννοείται ότι μετά μιλάμε και για μεγαλύτερο boiler, πιο αποδοτικό ατμό κλπ. Οπότε γι αυτό και πήγα σε 58άρι κατ' ευθείαν. Niche Zero δυστυχώς δε πρόλαβα να παραγγείλω πριν το brexit, γιατί είχα μόλις πάρει τον Mazzer Super Jolly και με έβγαζε απίστευτα καλά εκείνη τη περίοδο*. Τώρα που το θυμήθηκα, θέλει αρκετά παραπάνω λεφτά να έρθει. Ίσως ψάξω καμιά μόντα με μεταφορική που φέρνει οδικώς πράγματα, μήπως γλιτώσω τελωνείο και κανά ψιλό από τα μεταφορικά, αλλιώς θα δω αν μπορεί κάποιος γνωστός μου να τον φέρει. Το να πεταχτώ να τον φέρω δε το βλέπω πιθανό πάντως Πάντως οι βασικοί μύλοι της Eureka είναι αρκετά τίμιοι, έχω ακούσει από αρκετό κόσμο καλά λόγια, και από διάφορα youtube reviews, οπότε εγώ προς τα κει θα έκλεινα. * Ακόμα πάει πολύ καλά ο MSJ, απλά εγώ νιώθω ότι έχω κουραστεί λίγο με το doser που έχει, και θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποιον single dose μύλο. Έχω δει/διαβάσει πολλά για πατέντες για funnel/spout στον MSJ, αλλά οτιδήποτε και να διαλέξω, είτε δε θα βρω εύκολα τα υλικά, είτε θα χρειάζεται εξοπλισμό για να κόψω μέταλλα και δεν έχω καθόλου, είτε για αγορά θα είναι αρκετά τσιμπημένες οι επιλογές... Οπότε λέω να τον δώσω as is και να πάω σε niche zero. Εγώ σταμάτησα με τον Doctor και έκανα και ingore τα μηνύματα. Τόσα χρόνια διαδικτυωμένος έχω αντιμετωπίσει κάθε είδους. Δεν χαλάω πια την ψυχική μου ηρεμία για τέτοια! Για τα 58αρια accessories, ναι φυσικά κάπου στα 200 τα υπολογίζω κι εγώ αν τα χρειαστώ. Αλλά αν τότε δώσω και 2000-2500 για μηχανή δεν θα με απασχολήσει το 10%. Θα μου πεις από την άλλη, και τώρα σιγά τα $ που θα γλυτώσω με το 57 αντί του 58. Επί του παρόντος, ακόμη νομίζω πως το 57αρι είναι ότι πρέπει για μένα, κι ας νοιώθω πως είναι μια ανούσια αλλαγή από την Lelit για να δημιουργήσει segmentation. Ειδικά όταν ακόμη και η αρκετά κατώτερη Gaggia Classic έχει 58αρι. Άβυσσος το μυαλό των cafe companies. Από τις πολλές δόσεις έχουν χαζέψει κι αυτοί Σίγουρα χρειάζομαι περισσότερη έρευνα και ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για τέτοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, skritikos είπε Εγώ σταμάτησα με τον Doctor και έκανα και ingore τα μηνύματα. Τόσα χρόνια διαδικτυωμένος έχω αντιμετωπίσει κάθε είδους. Δεν χαλάω πια την ψυχική μου ηρεμία για τέτοια! Και φυσικά, πάνω στο σημείο που στριμώχτηκες, και καλά έκανες ignore. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 175,34 € o μύλος Lelit Fred καινούριος από Amazon Ιταλίας αν ενδιαφέρεται κανείς. https://www.amazon.it/dp/B00K5YLI2U 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 53 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε 175,34 € o μύλος Lelit Fred καινούριος από Amazon Ιταλίας αν ενδιαφέρεται κανείς. https://www.amazon.it/dp/B00K5YLI2U Ζημιά μας έκανες πρωί Δευτέρας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoudinio Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Καλή αγορα από εξωτερικό είναι eureka mignon η crono https://www.espressocoffeeshop.com/en/espresso-grinders/28-0-eureka-mignon-manuale-coffee-grinder.html#/1-color-black/47-voltage-220_v 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsisr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 δίνω έναν eureka zenith 65e αν κοιτάει κάποιος για κάτι καλύτερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snet Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/1/2022 στις 10:43 ΠΜ, thodoris5321 είπε 175,34 € o μύλος Lelit Fred καινούριος από Amazon Ιταλίας αν ενδιαφέρεται κανείς. https://www.amazon.it/dp/B00K5YLI2U όχι ότι δεν δουλεύει ο συγκεκριμένος, αλλά απλά λόγω του αποτελέσματος που παράγει απλά θα κατεφέρεις να ανεβάσεις την τιμή του επόμενου μύλου που θα αναγκαστείς να αγοράσεις κατά 175,34 €!😉 Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από snet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, snet είπε όχι ότι δεν δουλεύει ο συγκεκριμένος, αλλά απλά λόγω του αποτελέσματος που παράγει απλά θα κατεφέρεις να ανεβάσεις την τιμή του επόμενου μύλου που θα αναγκαστείς να αγοράσεις κατά 175,34 €!😉 Μα είναι ο Ascaso i-mini i2, που δεν έχει κακές κριτικές. Κάνω κάπου λάθος; https://www.ascaso.com/div-espresso-coffee-machines-grinders/i-mini-1.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snet Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, skritikos είπε Μα είναι ο Ascaso i-mini i2, που δεν έχει κακές κριτικές. Κάνω κάπου λάθος; https://www.ascaso.com/div-espresso-coffee-machines-grinders/i-mini-1.html γι αυτό και είπα ότι δουλεύει αλλά δε θα πάει μακρυά, είναι πεπερασμένος και δύσκολα θα κάνει καλό φλιτζάνι ,είμαι πρώην χρήστης, απλά ξόδεψα και άλλα για να πάρω τον niche zero Που έχω ΄τωρα δύσκολο πράγμα ο μύλος καλύτερα τον eureka Που προτείνει ο άλλος φίλος ή hand grinder 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κοιτάω και τον Eureka Specialita που φτάνει και ως Turco/Ελληνικό σύμφωνα με την Eureka. Μια που μου αρέσει πολύ και ο ελληνικός/τούρκικος. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από skritikos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, snet είπε γι αυτό και είπα ότι δουλεύει αλλά δε θα πάει μακρυά, είναι πεπερασμένος και δύσκολα θα κάνει καλό φλιτζάνι ,είμαι πρώην χρήστης, απλά ξόδεψα και άλλα για να πάρω τον niche zero Που έχω ΄τωρα δύσκολο πράγμα ο μύλος καλύτερα τον eureka Που προτείνει ο άλλος φίλος ή hand grinder Σίγουρα με τον Niche Zero δεν συγκρίνεται. Δε τους είχα ποτέ τους μύλους, μήπως είχες τον i2 μεταχειρισμένο; Κάπου είχα διαβάσει ότι μετά από 5-10 χρόνια συνεχούς χρήσης πέφτει το αποτέλεσμά του. 17 λεπτά πριν, skritikos είπε Κοιτάω και τον Eureka Specialita που φτάνει και ως Turco/Ελληνικό σύμφωνα με την Eureka. Μια που μου αρέσει πολύ και ο ελληνικός/τούρκικος. Όχι Ελληνικό, για Τούρκικο φτάνει. Το αναφέρω γιατί ο Ελληνικός καφές κόβεται μόνο με πετρόμυλο, αν και είχα σχεδόν φτάσει το κόψιμο με τον Aergrind που έχω στα όρια που ακουμπούσαν τα μαχαίρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε Όχι Ελληνικό, για Τούρκικο φτάνει. Το αναφέρω γιατί ο Ελληνικός καφές κόβεται μόνο με πετρόμυλο, αν και είχα σχεδόν φτάσει το κόψιμο με τον Aergrind που έχω στα όρια που ακουμπούσαν τα μαχαίρια. Μα ίδιο grind size είναι. Βασικά, ίδιοι καφέδες γενικά. Λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, skritikos είπε Μα ίδιο grind size είναι. Βασικά, ίδιοι καφέδες γενικά. Λάθος; Ιδιος τρόπος παρασκευής στο μπρίκι αλλά ο Ελληνικός κόβεται σαν πούδρα σε πετρόμυλο και το ψήσιμό των κόκκων καφέ είναι επίσης διαφορετικό, ενώ ο Τούρκικος κόβεται πιο χοντρά με μαχαίρια, δηλαδή λίγο πιο ψιλά από τον εσπρέσο. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2022 από thodoris5321 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, thodoris5321 είπε Ιδιος τρόπος παρασκευής στο μπρίκι αλλά ο Ελληνικός κόβεται σαν πούδρα σε πετρόμυλο και το ψήσιμό των κόκκων καφέ είναι επίσης διαφορετικό, ενώ ο Τούρκικος κόβεται πιο χοντρά με μαχαίρια, δηλαδή λίγο πιο ψιλά από τον εσπρέσο. Περίεργο γιατί στην Τουρκία ήταν πολύ περήφανοι για το πόσο thin powder είναι το grinding τους. Και όντως ήταν, μου δώσανε σε καφέ λίγο στο χέρι και απλά χανότανε από το πόσο ψιλό ήταν. Ίδια αίσθηση με τον ελληνικό δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2022 53 λεπτά πριν, skritikos είπε Περίεργο γιατί στην Τουρκία ήταν πολύ περήφανοι για το πόσο thin powder είναι το grinding τους. Και όντως ήταν, μου δώσανε σε καφέ λίγο στο χέρι και απλά χανότανε από το πόσο ψιλό ήταν. Ίδια αίσθηση με τον ελληνικό δηλαδή. Αν τους βάλεις δίπλα δίπλα θα καταλάβεις, ο Ελληνικός είναι σαν αλεύρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα