LuNaTiC Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 @jousisκανείς δεν φτιάχνει καφέ πλέον καφέ με απόλυτα νούμερα για πολλούς και κατανοητούς στους περισσότερους απο εμάς λόγους ... Αλλά όταν ξεκινήσεις κάποια στιγμή θα πρέπει να τα έχεις υπόψιν όλα αυτά και απο εκεί και πέρα να προσαρμόζεσαι. Κανείς δεν ξεκίνησε κάνοντας εκχύλιση εσπρέσο για 2 λεπτά για παράδειγμα... Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με παρασκευή κτλ αυτό γίνεται... έχεις έναν μπούσουλα και απο εκεί και πέρα το προσαρμόζεις στα δικά σου γούστα. Το να αποδέχεσαι κάτι έτοιμο ως τα γούστα μου και εμένα μου αρέσει είναι πιθανό γιατί δεν υπάρχει η διάθεση για παιρετέρω ψάξιμο... σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να πεις και κάτι δεν έχει και νόημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazed Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, DrKo είπε Κάνεις το λάθος πως συγχέεις το θέμα προτίμησης με το θέμα διάκρισης. Δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου ότι κανείς μπορεί να έχει διάκριση αλλά να έχει διαφορετική προτίμηση από εσένα. Εάν σε αυτό δεν βρίσκεις κάτι το προβληματικό, τότε πάω πάσο. Δεν δύνασαι να καταλάβεις τι είναι υποκειμενικό. Το "εμένα το κρασί του θείου μου φαίνεται υπέροχο" είναι εντελώς σεβαστό και ΔΕΝ σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει λιγότερο κάτι από εσένα που σου αρέσει κάτι διαφορετικό. Σόρρυ, αλλά έτσι είναι. Κάτι πιο περίπλοκο δεν είναι ούτε πιο ενδιαφέρον ούτε καλύτερο. Είναι απλά και μόνο αυτό: πιο περίπλοκο. Μιλάς για εκπαίδευση και γνώση, ενώ δεν έχεις την εκπαίδευση να καταλάβεις πως είναι θέμα προτίμησης και όχι αντικειμενικής αλήθειας. Ναι, κάτι περίτεχνα κατασκευασμένο θα κοστίζει παραπάνω και θα έχει περιπλοκότερη γεύση (εάν μιλάμε για φαγητό και πιοτό). Όμως αυτό δεν το κάνει ούτε καλύτερο ούτε και πιο ενδιαφέρον. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου η πιο απλή γεύση ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΑ (και όχι καλύτερη). Τέλος, έχεις (και έχετε) πολύ πλάκα με το κληρονομικό σας χάρισμα που καταλαβαίνετε ποιος έχει εμπειρία/γνώση! Η μεγαλύτερη πλάκα είναι που γράφεις για σοβαρή συζήτηση ενώ δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά υποκειμενικού και αντικειμενικού. Και ακόμα περιμένω να μου δείξεις που ακριβώς ισχυρίστηκα κάτι λάθος. Τυχαια παραθεση, θα μπορουσε να ειναι οποιοδηποτε απο αυτα που εχεις γραψει. Εγω παντως, θα σε κερναγα πολυ ευκολα.. ενα καφεδακι να ανοιξει το ματι (και το μυαλο κυριως). Τελος, δεν εχεις κανει πουθενα λαθος. Λαθος καναμε ολοι μας. Παρε τη μηχανη σου και καλη απολαυση. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, thanasis00 είπε Ο μόνος λόγος για 58άρι αντί για 57άρι είναι αν μελλοντικά θες να αναβαθμίσεις σε κάτι καλύτερο, οπότε θα σου μείνουν όλα τα περιφεριακά διαθέσιμα. Η PL41TEM με PID είναι σίγουρα τίμια επιλογή, τη σκεφτόμουν και εγώ πριν καταλήξω τελικά σε PL41 PLUST PID. Τώρα για τον μύλο δεν έχω πολλά σχόλια, γενικά τον θεωρούν μέτριο μύλο αυτόν, εγώ ίσως να πήγαινα για τον Eureka Mignon Manuale, μας και έχει 50mm burrs, αλλά αν θες conical, ίσως σε αυτά τα χρήματα είναι η μοναδική επιλογή! Truth be told, δεν έχω παίξει με conical ακόμα, οπότε δεν έχω άποψη για τη γεύση. Αλλά μόλις πάρω τον niche zero, θα σου πω! Για το 57 σε 58 transition, νομίζω πως δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά κάποια καλαθάκια και ταμπερ αν πάω σε 58 στο μέλλον. Έτσι κι αλλιώς αν κάνω αυτό το βήμα θα είμαι ίσως ήδη στα 60+ σε 10-15 χρόνια από τώρα και θα πάρω κάτι πολύ premium ακόμη κι αν δεν το χρειάζομαι, έτσι για τα γούστα 🙈 Niche Zero είχες pre-order? 2 ώρες πριν, d_gkal είπε Θενξ! Για δώσε λινξ! Μη ξεφύγουμε σε τιμές όμως... Μύλο έχω Απ το lidl εναν ηλεκτρικό αλλά θα ήθελα χειροκίνητο. Basket ποιο προτείνεις; Νομίζω σε ελληνικό forum espresso υπάρχει thread για την μηχανή σου που τα λένε όλα και θα μάθεις πολλά. Ή ήταν σε ξένο forum?! Πρέπει να το ψάξω. 2 ώρες πριν, panos_90 είπε Έχω την ίδια μηχανή. Με έχει καλύψει πλήρως και βοηθάει το PID για να παίξεις με την θερμοκρασία. Έχω πάρει και καλαθάκι της ascaso, στο οποίο θα δεις μια μικρή βελτίωση στην γεύση. Τώρα όσο αφορά μύλο εγώ είχα πάει στη παρακάτω λύση https://www.espressocoffeeshop.com/en/deals/26-0-eureka-mignon-crono-coffee-grinder.html Αλλά κάτι λένε ότι άλλαξε στα μαχαίρια στο συγκεκριμένο μύλο και δεν γνωρίζω αν κάνει για espresso. Για entry level, αν και διστακτικός στην αρχή, με έχει καλύψει πλήρως Πάντως στο θέμα μηχανής αν σε ενδιαφέρει μεγαλύτερο boiler ή 58αρι γκρουπ θα πρέπει να κοιτάξεις στα παραπάνω μοντέλα. Το 2021 άρχισα να πειραματίζομαι με milk addition σε διάφορα και ομολογώ πως πολύ θα ήθελα double boiler με τα πλεονεκτήματα του αλλά δεν θέλω να δικαιολογήσω μια τέτοια επένδυση τώρα. Και για τις 1-4 max δόσεις τη μέρα δεν νομίζω πως τελικά χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από skritikos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snet Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Dimichios είπε Όπως υπάρχουν και αμάξια των 100κ και αμάξια των 15κ έτσι υπάρχει και εξοπλισμός καφέ με 100 ευρώ και με 1κ για όλα τα γούστα . Αν σαρέσει και ασχολείσαι με αυτό και θες να πάρεις ιδιαίτερους και εξωτικούς καφέδες και έχεις τόσο εκλεπτισμένο ουρανίσκο και θες να βασανιστείς δώσε τα λεφτά. Αν είσαι σαν και εμένα θες ένα καφεδάκι χωρίς πολλές απαιτήσεις απλά ν είναι μετριο-καλό γρήγορα εύκολα με μικρό κόστος πάρε μια νεσπ΄ρεσο ή πηγαινε σε καμιά καφετέρια...Μην βασανίζεστε χωρίς λόγο.... καφέ απέξω χίλιες φορές! βέβαια Αθήνα που έχει φτάσει στα 5€ η απόσβεση μιας καλής μηχανής είναι σχεδόν ακαριαία πλέον! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, DrKo είπε Όχι, espresso θα είναι. Οι προδιαγραφές που λες είναι για να αλλάξεις την προσλαμβανόμενη εμπειρία με το συγκεκριμένο ρόφημα. Και τα δύο είναι espresso. Θες, δεν θες. Ακριβώς όπως και τα δύο είναι Ελληνικοί καφέδες. Το εάν ΕΣΕΝΑ σου αρέσει κάπως, είναι άσχετο με το τι είναι το ρόφημα. Μπορείς να θεωρείς ό,τι σου αρέσει, με γεια σου με χαρά σου. Αντικειμενικά όμως δεν θα ισχύει. Αυτό είναι το πρόβλημά σου. Περνάς το ΔΙΚΟ ΣΟΥ υποκειμενικό ως το αντικειμενικό. Espresso είναι είτε τον βγάλεις στις μηχανές που λες εσύ, με ο,τι τρόπο και διαδικασία σου αρέσει εσένα, είτε τον βγάλεις με την πιο μισητή σου διαδικασία. Espresso θα είναι και στις δυο περιπτώσεις. Εφόσον ούτε εσύ αλλά ούτε και κανένας μπορεί να περιγράψει με μαθηματική ακρίβεια και γλώσσα (δηλαδή εξισώσεις) το όριο του σωστού espresso, τότε είναι θέμα υποκειμενικό. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει. Sorry. Και εφόσον είναι θέμα υποκειμενικό, τότε δεν υπάρχει σωστός και λάθος espresso. Υπάρχει «μου αρέσει εμένα» και «δεν μου αρέσει εμένα». Επειδή βλέπω ξέρεις πολλά πάνω στο θέμα (χωρίς στοιχεία βέβαια), θέλω να μου απαντήσεις στο εξής: Παίρνω καφέ καβουρδισμένο για Ελληνικό καφέ. Τον κόβω σε μέγεθος τούρκικου. Τον βάζω στο κλείστρο μηχανής εσπρέσο. Δε τον πιέζω, όπως δηλαδή σε μπρίκι εσπρέσο. Κάνω την εκχύλιση στη μηχανή εσπρέσο αλλά περνάω το αποτέλεσμα από φίλτρο v60. Μετά παίρνω το αποτέλεσμα αυτού, το ρίχνω στο μπρίκι πάνω σε φωτιά και μόλις βράσει το βγάζω και το χύνω στο ποτήρι μου. Ερώτηση: Τι καφέ έχω φτιάξει; Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από thodoris5321 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε Επειδή βλέπω ξέρεις πολλά πάνω στο θέμα (χωρίς στοιχεία βέβαια), θέλω να μου απαντήσεις στο εξής: Παίρνω καφέ καβουρδισμένο για Ελληνικό καφέ. Τον κόβω σε μέγεθος τούρκικου. Τον βάζω στο κλείστρο μηχανής εσπρέσο. Δε τον πιέζω, όπως δηλαδή σε μπρίκι εσπρέσο. Κάνω την εκχύλιση στη μηχανή εσπρέσο αλλά περνάω το αποτέλεσμα από φίλτρο v60. Μετά παίρνω το αποτέλεσμα αυτού, το ρίχνω στο μπρίκι πάνω σε φωτιά και μόλις βράσει το βγάζω και το χύνω στο ποτήρι μου. Ερώτηση: Τι καφέ έχω φτιάξει; Μισό να βγάλω το calculator που τα υπολογίζει αυτά και θα επανέλθω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dazed είπε Τυχαια παραθεση, θα μπορουσε να ειναι οποιοδηποτε απο αυτα που εχεις γραψει Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει "ισχυρίζομαι" ούτε και τι σημαίνει "παράθεση". Που ακριβώς είναι το λάθος; Στο ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά σωστός καφές ή λάθος; Εάν κάνω λάθος, μπορείς να μου δείξεις τον ακριβή υπολογισμού του δείκτη που δείχνει εάν ο καφές είναι σωστός ή όχι; Ή, εάν δεν υπάρχει τέτοιος δείκτης, την αντικειμενική διαδικασία προσδιορισμού του εάν ένας καφές είναι σωστός ή όχι; Εάν δεν μπορείς να κάνεις το από πάνω, τότε δεν υπάρχει αντικειμενικά σωστός καφές.- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 @thodoris5321 αν σου αρέσει αυτό ... βάφτισέ και όπως θες εσύ και μην ψάχνεις πολλά! 1 λεπτό πριν, DrKo είπε Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει "ισχυρίζομαι" ούτε και τι σημαίνει "παράθεση". Που ακριβώς είναι το λάθος; Στο ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά σωστός καφές ή λάθος; Εάν κάνω λάθος, μπορείς να μου δείξεις τον ακριβή υπολογισμού του δείκτη που δείχνει εάν ο καφές είναι σωστός ή όχι; Ή, εάν δεν υπάρχει τέτοιος δείκτης, την αντικειμενική διαδικασία προσδιορισμού του εάν ένας καφές είναι σωστός ή όχι; Εάν δεν μπορείς να κάνεις το από πάνω, τότε δεν υπάρχει αντικειμενικά σωστός καφές.- https://www.freshcup.com/the-refractometer/ Αν σου αρέσει το διάβασμα.. τσέκαρέ το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε Επειδή βλέπω ξέρεις πολλά πάνω στο θέμα (χωρίς στοιχεία βέβαια), θέλω να μου απαντήσεις στο εξής: Παίρνω καφέ καβουρδισμένο για Ελληνικό καφέ. Τον κόβω σε μέγεθος τούρκικου. Τον βάζω στο κλείστρο μηχανής εσπρέσο. Δε τον πιέζω, όπως δηλαδή σε μπρίκι εσπρέσο. Κάνω την εκχύλιση στη μηχανή εσπρέσο αλλά περνάω το αποτέλεσμα από φίλτρο v60. Μετά παίρνω το αποτέλεσμα αυτού, το ρίχνω στο μπρίκι πάνω σε φωτιά και μόλις βράσει το βγάζω και το χύνω στο ποτήρι μου. Ερώτηση: Τι καφέ έχω φτιάξει; Είναι πάγια τακτική ορισμένων να αποφεύγουν να μιλήσουν με στοιχεία και όταν στριμώχνονται να αλλάζουν θέμα ή να επιτίθενται επί προσωπικού. Βλέπω εσύ κάνεις το πρώτο. Δείξε μου πού ακριβώς είπα ότι ξέρω πολλά πάνω στο θέμα, να σου απαντήσω την χαζομάρα σου. Δεν είπα ποτέ εάν πρέπει ο καφές να κοπεί έτσι ή αλλιώς, να έχει εκείνη ή την άλλη θερμοκρασία το νερό, ή ό,τι άλλο. Το μόνο που είπα, και για αυτό ΔΕΝ χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μία λογική και αμερόληπτη σκέψη, είναι πως δεν υπάρχει καλός ή κακός, σωστός ή λάθος καφές. Πως αυτό είναι θέμα προτίμησης και μόνο. Εάν καταλάβεις το από πάνω, έχεις ελπίδες να μην ρωτάς τέτοιες ανοησίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_gkal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 hour ago, skritikos said: Για το 57 σε 58 transition, νομίζω πως δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά κάποια καλαθάκια και ταμπερ αν πάω σε 58 στο μέλλον. Έτσι κι αλλιώς αν κάνω αυτό το βήμα θα είμαι ίσως ήδη στα 60+ σε 10-15 χρόνια από τώρα και θα πάρω κάτι πολύ premium ακόμη κι αν δεν το χρειάζομαι, έτσι για τα γούστα 🙈 Niche Zero είχες pre-order? Νομίζω σε ελληνικό forum espresso υπάρχει thread για την μηχανή σου που τα λένε όλα και θα μάθεις πολλά. Ή ήταν σε ξένο forum?! Πρέπει να το ψάξω. Το 2021 άρχισα να πειραματίζομαι με milk addition σε διάφορα και ομολογώ πως πολύ θα ήθελα double boiler με τα πλεονεκτήματα του αλλά δεν θέλω να δικαιολογήσω μια τέτοια επένδυση τώρα. Και για τις 1-4 max δόσεις τη μέρα δεν νομίζω πως τελικά χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Φόρουμ για εσπρέσσο;;;; Ποιο είναι;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε @thodoris5321 αν σου αρέσει αυτό ... βάφτισέ και όπως θες εσύ και μην ψάχνεις πολλά! https://www.freshcup.com/the-refractometer/ Αν σου αρέσει το διάβασμα.. τσέκαρέ το Πού ακριβώς εκεί λέει για **σωστό** καφέ και αποδεικνύει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ότι αυτό είναι ορθό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δεν αναφέρω τπτ απο αυτά που λες... Σου είπα αν σε ενδιαφέρει τσέκαρέ το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gataros Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, d_gkal είπε Φόρουμ για εσπρέσσο;;;; Ποιο είναι;;; coffeeheat.gr greekespresso.gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Χαρά στην υπομονή σας που συνεχίζετε τη κουβέντα! Τέτοιο keyboard warrior έχω να δω από εποχές msn 2 ώρες πριν, skritikos είπε Για το 57 σε 58 transition, νομίζω πως δεν μου κάνει μεγάλη διαφορά κάποια καλαθάκια και ταμπερ αν πάω σε 58 στο μέλλον. Έτσι κι αλλιώς αν κάνω αυτό το βήμα θα είμαι ίσως ήδη στα 60+ σε 10-15 χρόνια από τώρα και θα πάρω κάτι πολύ premium ακόμη κι αν δεν το χρειάζομαι, έτσι για τα γούστα 🙈 Niche Zero είχες pre-order? Το λέω με τη λογική του αν πάρεις tamper, distributor, funnel, 2-3 καλαθάκια, κανένα έξτρα portafilter κομμένο κλπ, μιλάμε χαλαρά για κόστος γύρω στα 150-200 ευρώ, ανάλογα τις ποιότητες και τα είδη. Οπότε, για μένα, δεν είναι αμελητέο ποσό όλα αυτά. Καλά εννοείται ότι μετά μιλάμε και για μεγαλύτερο boiler, πιο αποδοτικό ατμό κλπ. Οπότε γι αυτό και πήγα σε 58άρι κατ' ευθείαν. Niche Zero δυστυχώς δε πρόλαβα να παραγγείλω πριν το brexit, γιατί είχα μόλις πάρει τον Mazzer Super Jolly και με έβγαζε απίστευτα καλά εκείνη τη περίοδο*. Τώρα που το θυμήθηκα, θέλει αρκετά παραπάνω λεφτά να έρθει. Ίσως ψάξω καμιά μόντα με μεταφορική που φέρνει οδικώς πράγματα, μήπως γλιτώσω τελωνείο και κανά ψιλό από τα μεταφορικά, αλλιώς θα δω αν μπορεί κάποιος γνωστός μου να τον φέρει. Το να πεταχτώ να τον φέρω δε το βλέπω πιθανό πάντως Πάντως οι βασικοί μύλοι της Eureka είναι αρκετά τίμιοι, έχω ακούσει από αρκετό κόσμο καλά λόγια, και από διάφορα youtube reviews, οπότε εγώ προς τα κει θα έκλεινα. * Ακόμα πάει πολύ καλά ο MSJ, απλά εγώ νιώθω ότι έχω κουραστεί λίγο με το doser που έχει, και θα ήθελα να δοκιμάσω και κάποιον single dose μύλο. Έχω δει/διαβάσει πολλά για πατέντες για funnel/spout στον MSJ, αλλά οτιδήποτε και να διαλέξω, είτε δε θα βρω εύκολα τα υλικά, είτε θα χρειάζεται εξοπλισμό για να κόψω μέταλλα και δεν έχω καθόλου, είτε για αγορά θα είναι αρκετά τσιμπημένες οι επιλογές... Οπότε λέω να τον δώσω as is και να πάω σε niche zero. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkangel000039 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jousis είπε Δεν είναι θέμα εκπτώσεων. Απλά οι (περισσότεροι) επαγγελματίες θέλουν σταθερά επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα που να είναι αποδεκτά σε ευρύ κοινό και εύκολα να παρασκευαστούν. Το pressure profiling πχ δεν είναι "έκπτωση" αλλά μοντέρνα άποψη στην παρασκευή του εσπρέσο. @DrKo μην το πάρεις πάνω σου όμως γιατί και τα χαλασμένα ρολόγια πετυχαίνουν την ώρα Όπως και να ονομάσεις τον καφέ της υπερ-αυτόματης θα είναι πιο φλατ και βαρετός απο αυτόν της καφετέριας ή της lelit με τον niche zero. Και θα πιεις ξινίλες σε δύσκολα ψησίματα ενώ οι άλλοι θα βγάλουν μέλι. Έχει ταβάνι δλδ στις δυνατότητές της η μηχανή πολύ πιο χαμηλό απο τις άλλες. Τα σταθερά αποτελέσματα σε ότι αφορά τη μηχανή τα θες γιατί αλλιώς πας στα τυφλα , το ίδιο βέβαια κ με μυλο αλλά ειδικά με τη μηχανή και θα εξηγήσω. Έστω μολις έφερες το νέο σου σακουλάκι με Ονδούρα , Παναμά κλπ κλπ και είσαι φουλ ενθουσιασμενος αλλά κ σκεπτικος καθως το χρυσοπληρωσες και πρέπει να το σετάρεις με όσο το δυνατόν μικρότερη φυρα. Ξεκινας από ένα σημείο Α με κάποια Χ γραμμάρια καφέ και κάποιο Ψ κοψιμο , τρεχεις ένα shot αλλά δεν σου κάνει γευστικά. Αποφασίζεις να αλλάξεις το κόψιμο σε πιο λεπτό στο μύλο σου ή να βαλεις περισσότερα γραμμάρια στο καλαθάκι σου προκειμένου να αυξησεις το χρόνο εκχυλισης καθώς θες να αφαιρέσεις ξινίλα και να βάλεις σώμα. Φαντασου να κανεις οτιδηποτε από αυτά και στο επόμενο shot να αλλάξει θερμοκρασία ή πίεση στη μηχανή σου Randomly, χωρίς να καταλαβαίνεις αν πήγε κάτι πάνω κάτω κλπ κλπ . Και στο επόμενο shot να αλλάξει πάλι σε κάτι άλλο και πάλι και πάλι ενώ εσυ θα αλλάζεις στο μύλο συνέχεια gr και χρόνο άλεσης και θα τρέχεις shots κάθε φορά και θα τα πετάς…. Μιλαμε για εφιάλτη 😂 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από dkangel000039 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα