Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, skritikos said:

Μύλο, unpressurized basket και ζυγαριά στο άμεσο μέλλον :)

Με γεια την μηχανή.

Θενξ! 

Για δώσε λινξ! Μη ξεφύγουμε σε τιμές όμως... 

Μύλο έχω Απ το lidl εναν ηλεκτρικό αλλά θα ήθελα χειροκίνητο. 

Basket ποιο προτείνεις;

  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, skritikos είπε

Πείτε τώρα καμία γνώμη για επιλογή Lelit στο χαμηλό τμήμα κόστους.

Σκέφτομαι πως το 57αρι group θα με καλύψει μια χαρά για οικιακή χρήση σε σπίτι 2 ατόμων αλλά με το μεγαλύτερο διάστημα να μένω μόνος. Μοναδικός χειριστής εγώ σε κάθε περίπτωση. 

Σκέφτομαι λοιπόν για την Anna PL41TEM (https://lelit.com/product/anna-pl41tem/

Και τον βασικό stepless grinder τον Fred PL043MMI (https://lelit.com/product/fred-pl043mmi/)

Από Ελλάδα το πακέτο θα μου κοστίσει κάπου στα 700 ίσως και λίγο πιο κάτω.

Από Amazon.de ακόμη πιο κάτω αλλά δεν ψήνομαι για αποστολές τόσο ευαίσθητων και μικρού μεγέθους αλλά μεγάλου βάρους αντικειμένων από την άλλη άκρη της Ευρώπης.

Αρκετοί λογικά θα μου πείτε να πάω σε 58αρι group, αλλά πραγματικά δεν βλέπω μεγάλο όφελος μια που στο 57 βρίσκω ότι λίγα extra θα χρειαστώ.

 

ΥΓ. Βλέπω πως η Lelit ανανέωσε μάλλον την γκάμα της και μείωσε λίγο τα μοντέλα γενικότερα, πράγμα καλό.

 

 

@thanasis00 πρόσθεσα στο τελευταίο post και θα ήθελα και την δική σου γνώμη μια που πρόσφατα νομίζω ήσουν σε φάση αγορών.

 

Ο μόνος λόγος για 58άρι αντί για 57άρι είναι αν μελλοντικά θες να αναβαθμίσεις σε κάτι καλύτερο, οπότε θα σου μείνουν όλα τα περιφεριακά διαθέσιμα. 

Η PL41TEM με PID είναι σίγουρα τίμια επιλογή, τη σκεφτόμουν και εγώ πριν καταλήξω τελικά σε PL41 PLUST PID. Τώρα για τον μύλο δεν έχω πολλά σχόλια, γενικά τον θεωρούν μέτριο μύλο αυτόν, εγώ ίσως να πήγαινα για τον Eureka Mignon Manuale, μας και έχει 50mm burrs, αλλά αν θες conical, ίσως σε αυτά τα χρήματα είναι η μοναδική επιλογή! Truth be told, δεν έχω παίξει με conical ακόμα, οπότε δεν έχω άποψη για τη γεύση. Αλλά μόλις πάρω τον niche zero, θα σου πω!

15 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Θενξ! 

Για δώσε λινξ! Μη ξεφύγουμε σε τιμές όμως... 

Μύλο έχω Απ το lidl εναν ηλεκτρικό αλλά θα ήθελα χειροκίνητο. 

Basket ποιο προτείνεις;

Δυστυχώς θες μύλο που να κόβει εσπρέσσο σίγουρα. Με αυτούς που είναι για μπαχαρικά δεν έχεις σταθερότητα στην άλεση. Αλλά σίγουρα ανεβαίνει το budget. Links για τα υπόλοιπα θα στείλει ο skritikos ελπίζω!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, skritikos είπε

Για να έχεις τέτοια μηχανή νομίζω το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι αν το νερό είναι χθεσινό ή αν τα σπυριά του καφέ κάθονται 3 μέρες στον μύλο. Τα πάντα στο βωμό της τεμπέλικης αυτοματοποίησης όλων. Μην τυχών και κουνήσουμε κανένα πόδι/χέρι παραπάνω και μας πέσει η μέση 🤐

Πείτε τώρα καμία γνώμη για επιλογή Lelit στο χαμηλό τμήμα κόστους.

Σκέφτομαι πως το 57αρι group θα με καλύψει μια χαρά για οικιακή χρήση σε σπίτι 2 ατόμων αλλά με το μεγαλύτερο διάστημα να μένω μόνος. Μοναδικός χειριστής εγώ σε κάθε περίπτωση. 

Σκέφτομαι λοιπόν για την Anna PL41TEM (https://lelit.com/product/anna-pl41tem/

Και τον βασικό stepless grinder τον Fred PL043MMI (https://lelit.com/product/fred-pl043mmi/)

Από Ελλάδα το πακέτο θα μου κοστίσει κάπου στα 700 ίσως και λίγο πιο κάτω.

Από Amazon.de ακόμη πιο κάτω αλλά δεν ψήνομαι για αποστολές τόσο ευαίσθητων και μικρού μεγέθους αλλά μεγάλου βάρους αντικειμένων από την άλλη άκρη της Ευρώπης.

Αρκετοί λογικά θα μου πείτε να πάω σε 58αρι group, αλλά πραγματικά δεν βλέπω μεγάλο όφελος μια που στο 57 βρίσκω ότι λίγα extra θα χρειαστώ.

 

ΥΓ. Βλέπω πως η Lelit ανανέωσε μάλλον την γκάμα της και μείωσε λίγο τα μοντέλα γενικότερα, πράγμα καλό.

 

 

@thanasis00 πρόσθεσα στο τελευταίο post και θα ήθελα και την δική σου γνώμη μια που πρόσφατα νομίζω ήσουν σε φάση αγορών.

 

Έχω την ίδια μηχανή. Με έχει καλύψει πλήρως και βοηθάει το PID για να παίξεις με την θερμοκρασία. Έχω πάρει και καλαθάκι της ascaso, στο οποίο θα δεις μια μικρή βελτίωση στην γεύση. Τώρα όσο αφορά μύλο εγώ είχα πάει στη παρακάτω λύση

https://www.espressocoffeeshop.com/en/deals/26-0-eureka-mignon-crono-coffee-grinder.html

Αλλά κάτι λένε ότι άλλαξε στα μαχαίρια στο συγκεκριμένο μύλο και δεν γνωρίζω αν κάνει για espresso. 

Για entry level, αν και διστακτικός στην αρχή, με έχει καλύψει πλήρως

Πάντως στο θέμα μηχανής αν σε ενδιαφέρει μεγαλύτερο boiler ή 58αρι γκρουπ θα πρέπει να κοιτάξεις στα παραπάνω μοντέλα. 

 

Επεξ/σία από panos_90
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, skritikos είπε

ια να έχεις τέτοια μηχανή νομίζω το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι αν το νερό είναι χθεσινό ή αν τα σπυριά του καφέ κάθονται 3 μέρες στον μύλο. Τα πάντα στο βωμό της τεμπέλικης αυτοματοποίησης όλων. Μην τυχών και κουνήσουμε κανένα πόδι/χέρι παραπάνω και μας πέσει η μέση 🤐

Sorry bro, αλλά στα κριτήρια για Italian certified espresso που έχει η Wikipedia δεν λέει πουθενά για φρέσκο νερό ούτε και για πόσες μέρες θα κάθονται οι κόκκοι. Μπορείς να παραπονιέσαι όσο θέλεις, αλλά δεν έχει καμία σημασία. 

58 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε

Πριν το επιχείρημα ήταν ότι δεν υπάρχουν στάνταρτς... τα παραθέσαμε τώρα ξαφνικά τα αναγνωρίζουμε και όλος παραδόξως και η μηχανή που μας αρέσει τα "υποστηρίζει" και το χρησιμοποιούμε και σαν θετικό...

Προφανώς και όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον καφέ αυτά τα στάνταρτς γνωρίσαμε και αυτά ακολουθούμε... το πως ονομάζεται ποσώς με ενδιαφέρει... Εαν κάποιος δεν θέλει να πίνει καφέ με αυτά τα στάνταρς που θεωρώ τα έχουν βγάλει ειδικοί που ασχολούνται με αυτό και όχι κάποια τυχαία άτομα σε ένα φόρουμ, τότε μπορεί να πίνει κάτι σαν αυτό και ας το ονομάσει και "όπως θέλει εσπρέσσο"

Έβαλεσ αυτογκόλ με τα κριτήρια και τώρα πας να τα μαζέψεις. Προφανώς και οι αυτόματες μηχανές μπορούν να κάνουν Italian certified espresso. Παραπονέσου τώρα για αυτό, μιας και ούτε εκεί έχεις κάτι αντικειμενικό. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε

 Εαν κάποιος δεν θέλει να πίνει καφέ με αυτά τα στάνταρς που θεωρώ τα έχουν βγάλει ειδικοί που ασχολούνται με αυτό και όχι κάποια τυχαία άτομα σε ένα φόρουμ, τότε μπορεί να πίνει κάτι σαν αυτό και ας το ονομάσει και "όπως θέλει εσπρέσσο"

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος του γιατί είναι άσχετος (με τον καφέ εννοώ), τα στάνταρτς που βάλατε είναι για καμμένα ιταλικά χαρμάνια.
Aυτά βγαίνουν μια χαρά και στις χαζομηχανές. Δεν έχουν ανάγκη απο lelit.

Αν κάνεις μια μοντέρνα αιθιοπία όμως με τέτοια συνταγή θα πιείς λεμόνι.
Ο ιταλικός εσπρέσσο είναι ότι πιο βαρετό υπάρχει σήμερα σε εσπρέσο, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση (γνώμη μου).

Νομίζω ο καλύτερος ορισμός είναι:

Αναφορά σε κείμενο

Espresso is made by forcing very hot water under high pressure through finely ground compacted coffee.

  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jousis είπε

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος του γιατί είναι άσχετος (με τον καφέ εννοώ), τα στάνταρτς που βάλατε είναι για καμμένα ιταλικά χαρμάνια.
Aυτά βγαίνουν μια χαρά και στις χαζομηχανές. Δεν έχουν ανάγκη απο lelit.

Άσχετος-ξεάσχετος, τελικά είχα δίκιο και σε αυτό. 

Δημοσ.

Ως επαγγελματίας 12 χρόνια σχεδόν έχω να προσθέσω οτι για ένα καλό και αξιοπρεπή εσπρέσσο, χρειαζόμαστε σταθερή πίεση, σταθερή θερμοκρασία, ομοιόρφο κόψιμο μύλου με ελεγχόμενη θερμοκρασία στα μαχαίρια, καλό νερό (άρα ενα καλό φίλτρο νερού), καλή εκχύλιση (άρα καλό ratio καφέ/νερό) και φυσικά πολύ καλή πρώτη ύλη.

Ολα αυτα βέβαια όταν μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Οταν μιλάμε για οικιακή χρήση αρχίζουν οι εκπτώσεις ανάλογα και το budget.

  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dkangel000039 είπε

Ολα αυτα βέβαια όταν μιλάμε για επαγγελματική χρήση. Οταν μιλάμε για οικιακή χρήση αρχίζουν οι εκπτώσεις ανάλογα και το budget.

Δεν είναι θέμα εκπτώσεων. Απλά οι (περισσότεροι) επαγγελματίες θέλουν σταθερά επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα που να είναι αποδεκτά σε ευρύ κοινό και εύκολα να παρασκευαστούν.

Το pressure profiling πχ δεν είναι "έκπτωση" αλλά μοντέρνα άποψη στην παρασκευή του εσπρέσο.

 

@DrKo μην το πάρεις πάνω σου όμως γιατί και τα χαλασμένα ρολόγια πετυχαίνουν την ώρα :D

Όπως και να ονομάσεις τον καφέ της υπερ-αυτόματης θα είναι πιο φλατ και βαρετός απο αυτόν της καφετέριας ή της lelit με τον niche zero. Και θα πιεις ξινίλες σε δύσκολα ψησίματα ενώ οι άλλοι θα βγάλουν μέλι. Έχει ταβάνι δλδ στις δυνατότητές της η μηχανή πολύ πιο χαμηλό απο τις άλλες.

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jousis είπε

Δεν είναι θέμα εκπτώσεων. Απλά οι (περισσότεροι) επαγγελματίες θέλουν σταθερά επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα που να είναι αποδεκτά σε ευρύ κοινό και εύκολα να παρασκευαστούν.

Το pressure profiling πχ δεν είναι "έκπτωση" αλλά μοντέρνα άποψη στην παρασκευή του εσπρέσο.

 

@DrKo μην το πάρεις πάνω σου όμως γιατί και τα χαλασμένα ρολόγια πετυχαίνουν την ώρα :D

Όπως και να ονομάσεις τον καφέ της υπερ-αυτόματης θα είναι πιο φλατ και βαρετός απο αυτόν της καφετέριας ή της lelit με τον niche zero. Και θα πιεις ξινίλες σε δύσκολα ψησίματα ενώ οι άλλοι θα βγάλουν μέλι. Έχει ταβάνι δλδ στις δυνατότητές της η μηχανή πολύ πιο χαμηλό απο τις άλλες.

Αδερφέ, δεν έχω καμία κάψα να είμαι κάπως με τον καφέ. Καταλαβαίνω πως στην Ελλάδα είναι μεγάλη μόδα, αλλά έχω βρει το nerdiness μου σε άλλα αντικείμενα με πιο απαιτητικό διάβασμα. Σόρρυ κιόλας. 

Παρ' όλα αυτά όμως, ουδέποτε σε αυτό το thread δεν υποστήριξα πως μία μηχανή θα κάνει καλύτερο καφέ από κάποια άλλη. Ούτε υποστήριξα πως τα ροφήματα θα είναι τα ίδια. Σε αντίθεση με άλλους που υποστηρίζουν αστήριχτα και δεν παραδέχονται τα αυτογκόλ τους. Οπότε, είτε δείξε μου ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ υποστήριξα κάτι λάθος, είτε παραδέξου την εμπάθειά σου με το να με αποκαλείς χαλασμένο ρολόι. Ξέρω ότι είναι κάπως δύσκολο να το παραδεχθεί κανείς, ιδιαίτερα όταν έχει βασίσει τόσο πολύ από την περσόνα του σε κάτι τόσο ευτελές, αλλά τα γραπτά μένουν. Είτε δείξε μου το λάθος μου ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στοιχεία, είτε παραδέξου την εμπάθεια, εάν έχεις τα κότσια να το κάνεις. 

Και για να τελειώνουμε, ήδη έγραψα πως είναι απολύτως φυσιολογικό ένα υλικό να ελευθερώσει ή ακόμα και να δημιουργήσει διαφορετικές αρωματικές ενώσεις, όταν υποβληθεί σε διαφορετική επεξεργασία. Θέλετε να το πείτε pressurized basket ή σταθερή θερμοκρασία κατά την Χ διαδικασία; Πείτε το έτσι. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετική επεξεργασία, που σχεδόν σίγουρα οδηγεί στην παραγωγή διαφορετικών ενώσεων. Όμως, αυτό δεν είναι ούτε καλύτερο από κάτι άλλο αλλά ούτε και χειρότερο. Είναι απλά παραγωγή διαφορετικών ενώσεων. 

Όπως επίσης αποδείχθηκε, ακόμα και Italian certified espresso μπορεί να φτιαχτεί με αυτόματες μηχανές. Κάτι αναμενόμενο, μιας και κανείς θα ήταν ηλίθιος να περιμένει πως ένα ινστιτούτο θα βγάλει εκτός παιχνιδιού μεγαθήρια εταιρίες λέγοντάς τους ότι "δεν έχετε πιστοποιημένο καφέ".. oh wait.. :D

Όσο και να κλαίγεστε, δεν υπάρχει ούτε σωστός ούτε και λάθος espresso και ο καθένας μπορεί να λέει τον καφέ του espresso όσο και εάν χτυπιούνται ένα μάτσο τυχαίοι σε ένα forum. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορείς να ξοδέψεις πολύ λίγα και να πιεις πολύ καλό καφέ (όχι εσπρέσο) αρκεί να ξέρεις να τον "μαγειρέψεις"

αν δε ξέρεις να μαγειρέψεις δε σου μπορεί να σε καλύψει καμία κουζίνα

και σίγουρα δε παίζει ρόλο αν έχει 10 κουμπιά 5 κουμπιά LCD display wifi Κλπ κλπ

υπάρχει μηχανή στα 130€ περίπου η οποία βγάζει πολύ καλό εσπρέσο!

αλλά...😉

Επεξ/σία από snet
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jousis είπε

και βαρετός απο αυτόν της καφετέριας ή της lelit με τον niche zero

Βαρετός για εσένα, όχι για όλους. Όσο και να κοπανιέσαι, αυτό είναι δική σου υποκειμενική εκτίμηση και δεν ισχύει για όλους. 

Μόλις τώρα, snet είπε

μπορείς να ξοδέψεις πολύ λίγα και να πιεις πολύ καλό καφέ (όχι εσπρέσο) αρκεί να ξέρεις να τον "μαγειρέψεις"

Ο καθένας μπορεί να κάνει καλό καφέ για τον εαυτό του όπως ακριβώς θέλει και να τον λέει όπως θέλει και δεν πέφτει και λόγος σε κανέναν. Δεν υπάρχει σωστός καφές. Υπάρχει καφές που "μου αρέσει" και καφές που "δεν μου αρέσει". 

Δημοσ.

Όπως υπάρχουν και αμάξια των 100κ και αμάξια των 15κ έτσι υπάρχει και εξοπλισμός καφέ με 100 ευρώ και με 1κ για όλα τα γούστα . Αν σαρέσει και ασχολείσαι με αυτό και θες να πάρεις ιδιαίτερους και εξωτικούς καφέδες και έχεις τόσο εκλεπτισμένο ουρανίσκο και θες να βασανιστείς δώσε τα λεφτά. Αν  είσαι σαν και εμένα θες ένα καφεδάκι χωρίς πολλές απαιτήσεις απλά ν είναι μετριο-καλό  γρήγορα εύκολα με μικρό κόστος πάρε μια νεσπ΄ρεσο ή πηγαινε σε καμιά καφετέρια...Μην βασανίζεστε χωρίς λόγο....

  • Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dimichios είπε

Αν  είσαι σαν και εμένα θες ένα καφεδάκι χωρίς πολλές απαιτήσεις απλά ν είναι μετριο-καλό  γρήγορα εύκολα με μικρό κόστος πάρε μια νεσπ΄ρεσο ή πηγαινε σε καμιά καφετέρια...Μην βασανίζεστε χωρίς λόγο....

δεν υπάρχει μέτριο-καλό, δεν υπάρχει καλό, δεν υπάρχει κακό. Ο καθένας όπως του αρέσει. Μπορεί για εσένα το καλό ενός άλλου να είναι κακό και τούμπαλιν. Μην βασανίζεσαι χωρίς λόγο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DrKo είπε

Βαρετός για εσένα, όχι για όλους. Όσο και να κοπανιέσαι, αυτό είναι δική σου υποκειμενική εκτίμηση και δεν ισχύει για όλους. 

Κοίτα να δεις, αποφεύγω απο την αρχή να μπω σε τέτοια συζήτηση.
Όπως και δεν μπορώ να συζητήσω για καφέδες με τον james hoffman για κρασιά με την laura williamson και για φαγητά με τον Λαζάρου.
Γράψε λάθος για τον βαρετό λοιπόν. Οργασμός αρωμάτων και γεύσεων :)



Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Όταν έχεις τόσο διαφορετική ικανότητα διάκρισης, δεν υπάρχει συζήτηση.
Είναι σαν να μιλάς για ριόχες και ξινόμαυρα με κάποιον που σου λέει "εμένα το κρασί του θείου μου, μου φαίνεται υπέροχο, είναι υποκειμενικό".

Είναι υποκειμενικό τί σου αρέσει, αλλά λυπάμαι, υπάρχει ένα κατώφλι εισόδου σε συζήτηση για το τί είναι "καλύτερο","πιο περίπλοκο","πιο ενδιαφέρον". Αν μεταξύ συνομιλητών υπάρχει χάος εμπειρίας/γνώσης, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση.
Απαιτεί μια εκπαίδευση και γνώση.

Και εκεί είναι το περίεργο, έρχεσαι να ρωτήσεις, σου απαντάνε άνθρωποι που ξεκάθαρα ξέρουν απο καφέδες και εσύ μετακινείς την συζήτηση στο "πείτε μου μαθηματικό ορισμό για εσπρέσο". Τί νόημα έχει αυτό;
Πιάσε το νόημα αυτού που σου λένε και άσε τα technicalities. Όσο ελιτιστές και να μας θεωρείς (και μπορεί να είμαστε), προσπάθησε να καταλάβεις τί σου λέμε μήπως και αντί για 1500 δώσεις 300 ή 150.

 

Τέλος απο εμένα, καλές αγορές και μην πάρεις τπτ απο αυτά που είπα κατάκαρδα.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jousis είπε

Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Όταν έχεις τόσο διαφορετική ικανότητα διάκρισης, δεν υπάρχει συζήτηση.
Είναι σαν να μιλάς για ριόχες και ξινόμαυρα με κάποιον που σου λέει "εμένα το κρασί του θείου μου, μου φαίνεται υπέροχο, είναι υποκειμενικό".

Κάνεις το λάθος πως συγχέεις το θέμα προτίμησης με το θέμα διάκρισης. Δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου ότι κανείς μπορεί να έχει διάκριση αλλά να έχει διαφορετική προτίμηση από εσένα. Εάν σε αυτό δεν βρίσκεις κάτι το προβληματικό, τότε πάω πάσο. Δεν δύνασαι να καταλάβεις τι είναι υποκειμενικό.

Το "εμένα το κρασί του θείου μου φαίνεται υπέροχο" είναι εντελώς σεβαστό και ΔΕΝ σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει λιγότερο κάτι από εσένα που σου αρέσει κάτι διαφορετικό. Σόρρυ, αλλά έτσι είναι. 

9 λεπτά πριν, jousis είπε

Είναι υποκειμενικό τί σου αρέσει, αλλά λυπάμαι, υπάρχει ένα κατώφλι εισόδου σε συζήτηση για το τί είναι "καλύτερο","πιο περίπλοκο","πιο ενδιαφέρον". Αν μεταξύ συνομιλητών υπάρχει χάος εμπειρίας/γνώσης, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση.
Απαιτεί μια εκπαίδευση και γνώση

Κάτι πιο περίπλοκο δεν είναι ούτε πιο ενδιαφέρον ούτε καλύτερο. Είναι απλά και μόνο αυτό: πιο περίπλοκο. Μιλάς για εκπαίδευση και γνώση, ενώ δεν έχεις την εκπαίδευση να καταλάβεις πως είναι θέμα προτίμησης και όχι αντικειμενικής αλήθειας. Ναι, κάτι περίτεχνα κατασκευασμένο θα κοστίζει παραπάνω και θα έχει περιπλοκότερη γεύση (εάν μιλάμε για φαγητό και πιοτό). Όμως αυτό δεν το κάνει ούτε καλύτερο ούτε και πιο ενδιαφέρον. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου η πιο απλή γεύση ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΑ (και όχι καλύτερη). 

Τέλος, έχεις (και έχετε) πολύ πλάκα με το κληρονομικό σας χάρισμα που καταλαβαίνετε ποιος έχει εμπειρία/γνώση! Η μεγαλύτερη πλάκα είναι που γράφεις για σοβαρή συζήτηση ενώ δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά υποκειμενικού και αντικειμενικού. 

Και ακόμα περιμένω να μου δείξεις που ακριβώς ισχυρίστηκα κάτι λάθος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...