dtzgr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, DrKo είπε έχει ΙοΤ app Ποια η χρησιμότητα αυτού του app σε μία καφετιέρα;
dazed Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, dtzgr είπε Ποια η χρησιμότητα αυτού του app σε μία καφετιέρα; Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να την αναβεις remotely, για να ζεσταθει. Τωρα τι νοημα εχει σε μια τετοια μηχανη, ειναι αλλο θεμα.
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 32 λεπτά πριν, dtzgr είπε Ποια η χρησιμότητα αυτού του app σε μία καφετιέρα; Η κλασική χρησιμότητα για απομακρυσμένο έλεγχο. Όπως σε όλες τις παρόμοιες καταστάσεις, π.χ. πλυντήρια, κουζίνες, τηλεοράσεις, κτλ.
dazed Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, DrKo είπε Η κλασική χρησιμότητα για απομακρυσμένο έλεγχο. Όπως σε όλες τις παρόμοιες καταστάσεις, π.χ. πλυντήρια, κουζίνες, τηλεοράσεις, κτλ. Μην απαντας με γενικοτητες 🤣🤣🤣 1
haHa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, dtzgr είπε Ποια η χρησιμότητα αυτού του app σε μία καφετιέρα; 29 λεπτά πριν, dazed είπε Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να την αναβεις remotely, για να ζεσταθει. Τωρα τι νοημα εχει σε μια τετοια μηχανη, ειναι αλλο θεμα. Το θεωρω αρκετα σημαντικο feature. Βεβαια, δεν χρειαζεται να ειναι η ιδια η καφετιερα wifi enabled, γιατι αρκει να την βαλεις σε μια πριζα που ειναι smart(10€). Με δεδομενο οτι θελουν 5+ λεπτα να ζεσταθουν, εμενα μου εχει λυσει τα χερια που μπορω να την αναψω ξαπλωμενος στο κρεβατι ή να την αναψω ενω ειμαι εξω και προκειται να ερθω στο σπιτι μονο για 1 λεπτο για να παρω κατι και ετσι να φτιαξω γρηγορα καφε χωρις να περιμενω.
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, dazed είπε Μην απαντας με γενικοτητες 🤣🤣🤣 Γιατί σου πέφτει λόγος με τι τρόπο απαντάω; Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις και τι σου λέω και προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος, αλλά σου γύρισε μπούμερανγκ. 10 λεπτά πριν, haHa είπε Το θεωρω αρκετα σημαντικο feature. Βεβαια, δεν χρειαζεται να ειναι η ιδια η καφετιερα wifi enabled, γιατι αρκει να την βαλεις σε μια πριζα που ειναι smart(10€). Με δεδομενο οτι θελουν 5+ λεπτα να ζεσταθουν, εμενα μου εχει λυσει τα χερια που μπορω να την αναψω ξαπλωμενος στο κρεβατι ή να την αναψω ενω ειμαι εξω και προκειται να ερθω στο σπιτι μονο για 1 λεπτο για να παρω κατι και ετσι να φτιαξω γρηγορα καφε χωρις να περιμενω. Έχει και άλλα features πέρα από το ON/OFF, όπως ο χειρισμός και του είδους του ροφήματος που θα βγει την συγκεκριμένη ώρα, ασχέτως με το ποια ήταν η τελευταία ρύμθιση. Γενικά δεν θυμάμαι τι ακριβώς features έχει, αλλά κάποιος που ενδιαφέρεται όντως για αυτά, μπορεί να τα δει online.
dazed Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, haHa είπε Το θεωρω αρκετα σημαντικο feature. Βεβαια, δεν χρειαζεται να ειναι η ιδια η καφετιερα wifi enabled, γιατι αρκει να την βαλεις σε μια πριζα που ειναι smart(10€). Με δεδομενο οτι θελουν 5+ λεπτα να ζεσταθουν, εμενα μου εχει λυσει τα χερια που μπορω να την αναψω ξαπλωμενος στο κρεβατι ή να την αναψω ενω ειμαι εξω και προκειται να ερθω στο σπιτι μονο για 1 λεπτο για να παρω κατι και ετσι να φτιαξω γρηγορα καφε χωρις να περιμενω. Η δικια μου θελει και κουμπακι, δεν αρκει η smart πριζα. Υπαρχουν τροποι βεβαια, αλλα δεν μου ειναι τοσο απαραιτητο να την αναβω remotely. Συνηθως οταν φτιαχνω καφε εχω τον απαραιτητο χρονο για την ιεροτελεστια. 2
skritikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, d_gkal είπε Με το μάτι έβαλα είναι η αλήθεια. Σίγουρα μετα απο δοκιμές θα βρω την άκρη. Μύλο, unpressurized basket και ζυγαριά στο άμεσο μέλλον Με γεια την μηχανή. 2
haHa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, dazed είπε Η δικια μου θελει και κουμπακι, δεν αρκει η smart πριζα. Υπαρχουν τροποι βεβαια, αλλα δεν μου ειναι τοσο απαραιτητο να την αναβω remotely. Συνηθως οταν φτιαχνω καφε εχω τον απαραιτητο χρονο για την ιεροτελεστια. Τον (μηχανικο) διακοπτη τον εχω παντα στο on, οποτε αρκει να δωσει ρευμα η πριζα για να ανοιξει. 1
skritikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, haHa είπε Τον (μηχανικο) διακοπτη τον εχω παντα στο on, οποτε αρκει να δωσει ρευμα η πριζα για να ανοιξει. Είσαι τυχερός (ή ψαγμένος!) που έχεις μηχανικό διακόπτη. Όντως βολικό το scheduled on/off.
The_Judas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dazed είπε Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να την αναβεις remotely, για να ζεσταθει. Τωρα τι νοημα εχει σε μια τετοια μηχανη, ειναι αλλο θεμα. Αν είναι αυτόματη λογικά θα μπορεί να την προγραμματίσει να φτιάχνει και τον καφέ σε συγκεκριμένη ώρα.
dazed Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, haHa είπε Τον (μηχανικο) διακοπτη τον εχω παντα στο on, οποτε αρκει να δωσει ρευμα η πριζα για να ανοιξει. Πολυ καλο! Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα φοβαμαι οτι δεν θα λειτουργει σε εμενα επειδη ειναι μπουτον, οχι διακοπτης on/off. Οπως και να'χει, πολυ εξυπνο και βολικο! 2 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν είναι αυτόματη λογικά θα μπορεί να την προγραμματίσει να φτιάχνει και τον καφέ σε συγκεκριμένη ώρα. Οκ, λογικο, αλλα με τι νερο? Χτεσινο?
dtzgr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν είναι αυτόματη λογικά θα μπορεί να την προγραμματίσει να φτιάχνει και τον καφέ σε συγκεκριμένη ώρα. Για μένα πρακτικά άχρηστο feature, αφού καφέ έχει νόημα να σου φτιάξει αν είσαι εκεί να τον πιείς. Αν δεν είσαι και κρυώσει, τι να το κάνεις. Επίσης, αν δεν είσαι εκεί μπορεί να μην έχει νερό, να μην έχεις βάλει φλυντζάνι, να μην έχει καφέ στο μύλο κλπ κλπ. Για τον ίδιο λόγο, τα πλυντήρια (τουλάχιστο το LG που έχω εγώ) δεν επιτρέπει απομακρυσμένη ενεργοποίηση, εκτός αν πρώτα έχεις φορτώσει το πλυντήριο, το έχεις ενεργοποιήσει (με φυσική παρουσία) και έχεις πατήσει το ΟΚ για απομακρυσμένη έναρξη (ώστε να το κάνεις κάποια στιγμή αργότερα). Αν δεν έχεις κάνει τα παραπάνω, δεν ενεργοποιείται remotely. Μόνο απενεργοποιείται ή ελέγχεις το status. 2
LuNaTiC Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Πριν το επιχείρημα ήταν ότι δεν υπάρχουν στάνταρτς... τα παραθέσαμε τώρα ξαφνικά τα αναγνωρίζουμε και όλος παραδόξως και η μηχανή που μας αρέσει τα "υποστηρίζει" και το χρησιμοποιούμε και σαν θετικό... Προφανώς και όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον καφέ αυτά τα στάνταρτς γνωρίσαμε και αυτά ακολουθούμε... το πως ονομάζεται ποσώς με ενδιαφέρει... Εαν κάποιος δεν θέλει να πίνει καφέ με αυτά τα στάνταρς που θεωρώ τα έχουν βγάλει ειδικοί που ασχολούνται με αυτό και όχι κάποια τυχαία άτομα σε ένα φόρουμ, τότε μπορεί να πίνει κάτι σαν αυτό και ας το ονομάσει και "όπως θέλει εσπρέσσο" Εγώ πάντως σοβαρά θα περιμένω να δω κάποιο φλιτζάνι απο αυτή την μηχανή και φυσικά θα το κρίνω με τα δικά μου στάνταρτς που αφορούν μόνο εμένα δεν είπα οτι είναι και υποχρεωτικό να αρέσουν σε όλους ενοείται
skritikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, dazed είπε Οκ, λογικο, αλλα με τι νερο? Χτεσινο? Για να έχεις τέτοια μηχανή νομίζω το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι αν το νερό είναι χθεσινό ή αν τα σπυριά του καφέ κάθονται 3 μέρες στον μύλο. Τα πάντα στο βωμό της τεμπέλικης αυτοματοποίησης όλων. Μην τυχών και κουνήσουμε κανένα πόδι/χέρι παραπάνω και μας πέσει η μέση 🤐 Πείτε τώρα καμία γνώμη για επιλογή Lelit στο χαμηλό τμήμα κόστους. Σκέφτομαι πως το 57αρι group θα με καλύψει μια χαρά για οικιακή χρήση σε σπίτι 2 ατόμων αλλά με το μεγαλύτερο διάστημα να μένω μόνος. Μοναδικός χειριστής εγώ σε κάθε περίπτωση. Σκέφτομαι λοιπόν για την Anna PL41TEM (https://lelit.com/product/anna-pl41tem/) Και τον βασικό stepless grinder τον Fred PL043MMI (https://lelit.com/product/fred-pl043mmi/) Από Ελλάδα το πακέτο θα μου κοστίσει κάπου στα 700 ίσως και λίγο πιο κάτω. Από Amazon.de ακόμη πιο κάτω αλλά δεν ψήνομαι για αποστολές τόσο ευαίσθητων και μικρού μεγέθους αλλά μεγάλου βάρους αντικειμένων από την άλλη άκρη της Ευρώπης. Αρκετοί λογικά θα μου πείτε να πάω σε 58αρι group, αλλά πραγματικά δεν βλέπω μεγάλο όφελος μια που στο 57 βρίσκω ότι λίγα extra θα χρειαστώ. ΥΓ. Βλέπω πως η Lelit ανανέωσε μάλλον την γκάμα της και μείωσε λίγο τα μοντέλα γενικότερα, πράγμα καλό. @thanasis00 πρόσθεσα στο τελευταίο post και θα ήθελα και την δική σου γνώμη μια που πρόσφατα νομίζω ήσουν σε φάση αγορών. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα