DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, nikos16717 είπε Όπως σου είπαν και προηγουμένως με μια υπεραυτόματη θα πιεις ένα ρόφημα τύπου espresso. Για να πιεις espresso χρειάζεσαι μύλο και μηχανή με κάποιες προδιαφραφές. Καλώς ή κακώς ο, espresso είναι ένα συγκεκριμένο ρόφημα καφέ και πρασκευάζεται με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Όχι, espresso θα είναι. Οι προδιαγραφές που λες είναι για να αλλάξεις την προσλαμβανόμενη εμπειρία με το συγκεκριμένο ρόφημα. Και τα δύο είναι espresso. Θες, δεν θες. Ακριβώς όπως και τα δύο είναι Ελληνικοί καφέδες. Το εάν ΕΣΕΝΑ σου αρέσει κάπως, είναι άσχετο με το τι είναι το ρόφημα. 6 ώρες πριν, LuNaTiC είπε Ναι δεν έχει νόημα να απαντάμε πλέον... ας απολαύσει ο καθένας ότι του αρέσει και όπως του αρέσει... απλά μερικές φορές όταν θα μιλάμε για εσπρέσο θα ενοούμε διαφορετικά πράγματα χαχα Θεωρώ το να φτιάξεις έναν εσπρέσο "παρασκευή" ... και σε μια παρασκευή ενός ροφήματος πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες παραμέτρους... σε καμία παρασκευή που έχει συγκεκριμένο όνομα δεν μπορείς να κάνεις το δικό σου... και να συνεχίζεις να το ονομάζεις με το ίδιο γνωστό όνομα... είναι απλά κάτι άλλο που μπορεί να μοιάζει. Μπορείς να θεωρείς ό,τι σου αρέσει, με γεια σου με χαρά σου. Αντικειμενικά όμως δεν θα ισχύει. Αυτό είναι το πρόβλημά σου. Περνάς το ΔΙΚΟ ΣΟΥ υποκειμενικό ως το αντικειμενικό. Espresso είναι είτε τον βγάλεις στις μηχανές που λες εσύ, με ο,τι τρόπο και διαδικασία σου αρέσει εσένα, είτε τον βγάλεις με την πιο μισητή σου διαδικασία. Espresso θα είναι και στις δυο περιπτώσεις. Εφόσον ούτε εσύ αλλά ούτε και κανένας μπορεί να περιγράψει με μαθηματική ακρίβεια και γλώσσα (δηλαδή εξισώσεις) το όριο του σωστού espresso, τότε είναι θέμα υποκειμενικό. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει. Sorry. Και εφόσον είναι θέμα υποκειμενικό, τότε δεν υπάρχει σωστός και λάθος espresso. Υπάρχει «μου αρέσει εμένα» και «δεν μου αρέσει εμένα». 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 οι αυτόματες μηχανές έχουν συγκεκριμένο σκοπό χρήσης, όπου χρειάζεται μαζική και γρήγορη παρασκευή καφέ (ξενοδοχεία, γραφεία) ή για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν την διαδικασία παρασκευής espresso. Η παλιά που είχαμε στην δουλειά πριν αποσυρθεί έκανε 108000 δόσεις, αν είχαμε ημιαυτόματη δεν θα δουλεύαμε αλλά θα κάναμε καφέ όλη μέρα. Αν κάποιος το αποφασίσει φυσικά και μπορεί να σχεδιάσει μια αυτόματη που θα κάνει τον ίδιο καφέ με μια ημιαυτόματη αφού η διαδικασία είναι γνωστή, ίσως και να υπάρχει τέτοια μηχανή απλώς θα είναι υπερβολικά ακριβή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δεν είπα ποτέ ότι η μηχανή που σκέφτομαι εγώ πως είναι η καλύτερη ή θα φτιάξει καφέ που θα αρέσει σε εσένα και στον κάθε ένα εδώ μέσα. Και δεν με νοιάζει κιόλας, να σου πω την αλήθεια. Από την άλλη όμως, εσύ και οι περισσότεροι εδώ, αρνείστε να δείτε το υποκειμενικό του θέματος και προσπαθείτε να πείσετε πως μόνο εάν ο espresso γίνει με την βούλα σας, θα είναι espresso. Sorry, αλλά αυτό δεν ισχύει. Όσο και να κοπανιέστε, είναι υποκειμενικό ζήτημα, δεν υπάρχει σωστός και λάθος espresso, και οι αυτόματες μηχανές βγάζουν ωραίο espresso για αυτούς που τους αρέσει έτσι όπως τον βγάζουν. Το μόνο αντικειμενικό που άκουσα ήταν σχετικά με την μακροζωία των κεραμικών κοφτών, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί με μετρήσεις. Δηλαδή, βάζεις κάτω 100 κόφτες από διάφορα υλικά και μετράς πόσο αντέχουν. Όλα τα άλλα που γραφτήκανε είναι θέμα γούστου και προτίμησης. 1 λεπτό πριν, nvel είπε οι αυτόματες μηχανές έχουν συγκεκριμένο σκοπό χρήσης, Οι αυτόματες μηχανές είναι για όσους θέλουν να πάρουν αυτόματες. Εάν είχαν μόνο τον σκοπό που λες, τότε δεν θα πουλιόντουσαν και αλλού. Όμως, πουλιούνται και άρα αυτό που λες για τον σκοπό δεν ισχύει. Για μία ακόμα φορά, ΕΣΥ θεωρείς πως αυτός είναι ο σκοπός για τις αυτόματες. Είναι η δική σου υποκειμενική θεώρηση. Δεν σημαίνει ότι είναι έτσι για όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 δηλαδή υποστηρίζεις ότι οι αυτόματες αγοράζονται και από όσους θέλουν να κάνουν την διαδικασία παρασκευής καφέ; ή εννοείς ότι αγοράζονται από κάποιους και απλώς αποθηκεύονται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, DrKo είπε Από την άλλη όμως, εσύ και οι περισσότεροι εδώ, αρνείστε να δείτε το υποκειμενικό του θέματος και προσπαθείτε να πείσετε πως μόνο εάν ο espresso γίνει με την βούλα σας, θα είναι espresso. Sorry, αλλά αυτό δεν ισχύει. Όσο και να κοπανιέστε, είναι υποκειμενικό ζήτημα, δεν υπάρχει σωστός και λάθος espresso, και οι αυτόματες μηχανές βγάζουν ωραίο espresso για αυτούς που τους αρέσει έτσι όπως τον βγάζουν. Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια, μήπως και σε πείσω ότι τόσες μέρες αντιδράς απλά για να αντιδράσεις, γιατί δεν έχεις μελετήσει τίποτα. Διαβάζουμε από το wikipedia για το λήμμα espresso: https://en.wikipedia.org/wiki/Espresso Τι μας λέει η εικόνα; Συγκεκριμένη δόση καφέ, συγκεκριμένη θερμοκρασία νερού, συγεκριμένη θερμοκρασία στη κούπα, συγκεκριμένη πίεση, συγκεκριμένος χρόνος, συγκεκριμένος όγκος τελικού υγρού. Εννοείται μαζί με τις αντίστοιχες ανοχές, γιατί ακρίβεια 100% είναι πραγματικά δύσκολη. Άρα μιλάμε για certified italian espresso όταν λέμε όλοι εδώ ότι υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθείς. Ωραία λοιπόν, δεχόμαστε ότι οποιοδήποτε ρόφημα πλησιάζει τη παραπάνω διαδικασία μπορείς να τον αποκαλέσεις εσπρέσσο, αλλά όταν παίρνεις μια μηχανή σαν τη Siemens, η οποία δε σου λέει σε πόσα πραγματικά bar γίνεται η εκχύλιση, τι θερμοκρασία έχει το νερό, και το πιο σημαντικό στο αν είναι pressurised ή όχι το portafilter για να κόβει και να πετυχαίνει το χρόνο των 25 δευτερολέπτων, βλέπεις ότι αρχίζει και θολώνει πολύ το τοπίο στο κατά πόσο κάνει καφέ κοντά στην επίσημη συνταγή εσπρέσσο. Αν θες να συνεχίσεις να παίζεις με τις λέξεις, by all means do it. Το μόνο που κερδίζεις είναι εκνευρισμό στον κόσμο που σου απαντάει, καθώς δείχνεις ότι στη πραγματικότητα δε θες να συζητήσεις, αλλά να προσπαθήσεις να πας περάσεις τη δική σου υποκειμενική γνώμη ότι όλα είναι εσπρέσσο, καθώς επίσης και να πείσεις μάλλον τον εαυτό σου ότι η αγορά της συγκεκριμένης μηχανής αξίζει. Οπότε, δεχόμαστε ότι κάποια ροφήματα μπορείς να τα αποκαλέσεις εσπρέσσο, αλλά δεχόμαστε κιόλας ότι υπάρχει ο σωστός εσπρέσσο και ότι έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και γι αυτό τόσος κόσμος εκεί έξω ψάχνει να βρει μηχανές που να του δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχει όλες τις παραμέτρους για να μπορεί να φτιάξει ένα φλυτζάνι καφέ, με τις σωστές προδιαγραφές. Καλά καφεδάκια, και αν τη πάρεις, πραγματικά δείξε μας τα αποτελέσματα, γιατί δε νομίζω ότι ξέρω κανέναν που να την έχει, ή να είναι τόσο τρελός να τη πάρει, όταν με τα ίδια λεφτά παίρνει τα καλύτερα ημιαυτόματα μηχανήματα για οικιακή παρασκευή εσπρέσσο. 1 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, BTL είπε Η αλήθεια νομίζω ειναι καπου στη μέση. Εχω μια gaggia classic εδώ και μια 10ετια που ομολογουμένως κανει πολύ καλό καφέ αφού τη μάθεις. Μου αρέσει πολύ και ο καφές εσπρεσσο που ψήνεται σε πολύ χαμηλή φωτια σε μπρίκι εσπρεσσο. Στο 1ο σετάρισμα έδωσα μαζί με μύλο 450 ευρώ στο 2ο 20. Απο υπεραυτόματες δεν έχω βρει μηχανή που να φτιάχνει καφέ που να μου αρέσει. Να σημειώσω πως το: 3 ώρες πριν, BTL είπε Απο υπεραυτόματες δεν έχω βρει μηχανή που να φτιάχνει καφέ που να μου αρέσει. είναι ό,τι πιο σωστό, λογικά, έχω ακούσει. Και το δέχομαι. Είναι μία εντελώς υποκειμενική παρατήρηση, η οποία παρουσιάζεται και ως τέτοια. Μια χαρά! 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Τι μας λέει η εικόνα; Αναφέρεσαι ΜΟΝΟ σε ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Η εικόνα λέει ότι αυτό είναι για certified ITALIAN espresso. Το οποίο σημαίνει ότι αυτά που παραθέτει η εικόνα ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ITALIAN CERTIFIED ESPRESSO. Δεν λέει για "σωστό" espresso. Μάθε να διαβάζεις και να παραθέτεις σωστά δεδομένα. 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Άρα μιλάμε για certified italian espresso όταν λέμε όλοι εδώ ότι υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή που ακολουθείς. Άλλο αυτό και άλλο σωστός espresso. Δεν είναι μόνο ο Italian certified espresso σωστός. 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε Οπότε, δεχόμαστε ότι κάποια ροφήματα μπορείς να τα αποκαλέσεις εσπρέσσο, αλλά δεχόμαστε κιόλας ότι υπάρχει ο σωστός εσπρέσσο Όχι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟΣ espresso. Δεν έφερες απόδειξη για σωστό espresso, έφερες στοιχεία για Italian certified. Μάθε να μην γενικεύεις. Επίσης, με βάσει τα στοιχεία, οι αυτόματες μηχανές ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ Italian certified espresso. 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επειδή πάλι γενικεύεις και παραποιείς, τα στοιχεία ισχύουν ΚΑΙ για αυτόματες μηχανές. Άρα, ΚΑΙ οι αυτόματες μηχανές φτιάχνουν Italian certified espresso. Οπότε, αυτά που λες ΔΕΝ ισχύουν. Sorry. 1 ώρα πριν, nvel είπε δηλαδή υποστηρίζεις ότι οι αυτόματες αγοράζονται και από όσους θέλουν να κάνουν την διαδικασία παρασκευής καφέ; ή εννοείς ότι αγοράζονται από κάποιους και απλώς αποθηκεύονται; Υποστηρίζω ότι οι αυτόματες μηχανές αγοράζονται και για χρήση εκτός ξενοδοχείων και γραφείων και όχι μόνο για αυτά, όπως λες. Επίσης, υποστηρίζω πως εάν θέλεις να κάνεις ή όχι την διαδικασία παρασκευής είναι άσχετο. Γιατί μπορείς κάλλιστα να έχεις μία άλλη μηχανή για να κάνεις την διαδικασία παρασκευής όποτε σου καπνίσει και να έχεις την αυτόματη για όποτε δεν έχεις χρόνο. Δηλαδή, δεν ισχύει το "δεν θέλω να κάνω την διαδικασία παρασκευής". 1 ώρα πριν, nvel είπε ι αυτόματες μηχανές έχουν συγκεκριμένο σκοπό χρήσης, όπου χρειάζεται μαζική και γρήγορη παρασκευή καφέ (ξενοδοχεία, γραφεία) ή για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν την διαδικασία παρασκευής espresso. 1 ώρα πριν, thanasis00 είπε καθώς επίσης και να πείσεις μάλλον τον εαυτό σου ότι η αγορά της συγκεκριμένης μηχανής αξίζει. Τώρα το είδα αυτό. Βασικά, εμένα δεν με καίει να πείσω τον εαυτό μου. Αυτό που βλέπω όμως, είναι ότι μερικοί σαν και εσένα, καίγονται να πείσουν τους άλλους πως οι δικές τους επιλογές είναι αντικειμενικά σωστές και φοβούνται να παραδεχθούν και στους ίδιους τους τούς εαυτούς πως έχουν σπαταλήσει τόσο χρόνο για κάτι που είναι υποκειμενικό και αυτό που κατέληξαν τελικά, μικρή σημασία έχει σε άλλους. Αλλά να κάνουμε λίγο breakdown τα τεχνικά στοιχεία: Portion of ground coffee: αυτό άνετα πιάνεται από αυτόματη μηχανή Exit temperature of water from unit: Επίσης άνετα πιάνεται, μιας και δεν αναφέρει σταθερή θερμοκρασία ή ό,τι άλλο, απλά και μόνο την θερμοκρασία κατά την έξοδο. Temperature in cup: Επίσης γίνεται από αυτόματη, γιατί πάλι δεν αναφέρει διακυμάνσεις θερμοκρασίας αλλά μόνο την τελική θερμοκρασία μέσα στο φλυντζάνι. Entry water pressure: Το ίδιο. Μόνο κατά ένα σημείο. Percolation time: Δεν το ξέρω το μέγεθος, αλλά διαισθητικά φαντάζομαι πως και αυτό μπορεί να γίνει άνετα από αυτόματη μηχανή Volume in cup (including crema): Φαντάζομαι δεν χρειάζεται κανείς να φέρει αντίρρηση ότι αυτό δεν μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Οπότε, μπορείς να γενικεύεις όσο θέλεις, να παραποιείς τα στοιχεία, και να προσπαθείς να πείσεις ότι μόνο ό,τι σου αρέσει εσένα είναι σωστό. By all means do it. Όμως, δεν καταφέρνεις τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsisr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 κούρασες πολύ drko. θες να μας αποδείξεις τώρα ότι τα νεροπλύματα που βγάζουν οι μηχανές των 30-200Ε με presurized basket είναι espresso. οκ πείσε τον ευατό σου ότι είναι και ρούφα το συγκεκριμένο νεροζούμι 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Menelaos83 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @DrKo με το καλο οτι και να επιλεξεις και μακαρι να σου αρεσει κιολας, απλα εχω την εξης απορια: Αφου οπως λες καποιος θεωρει καλο καφε τον Χ και τον ιδιο καποιος αλλος δεν τον θεωρει καλο, τοτε γιατι ρωτας την γνωμη του forum.Tι σου εξασφαλιζει οτι η αποψη του οποιουδηποτε εδω θα συμπιπτει με την δικια σου? Στην προκειμενη δλδ αν σου ελεγαν 2-3 ατομα οτι οντως η μηχανη που ανεφερες στο αρχικο σου ποστ φιαχνει τον καλυτερο καφε θα σε εξασφαλιζε? Συμφωνα με τα οσα εχεις πει μεχρι τωρα οχι αρα τσαμπα η συζητηση. ΤΟ λεω μπας και συνεχισει το θεμα σε μια νορμαλ φαση οπως πριν. Και παλι λεω με το καλο οτι επιλεξεις και να απολαυσεις τους καφεδες σου. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από Menelaos83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Πάντως είναι τρομερό που τουλάχιστον 4 άτομα εδώ μέσα συμφωνούμε, αλλά ήρθε ξαφνικά ο μέγιστος αντικειμενικός άνθρωπος να μας πει ότι δε θα έπρεπε να συμφωνούμε! Αλλά ευτυχώς έχω χρόνια στο κουρμπέτι, οπότε το να μην εκνευρίζομαι με άτομα που δεν έχουν καν επιχειρήματα αλλά κάνουν μόνο εικασίες, είναι πλέον αυτονόητο. Καλή σου συνέχεια @DrKo, καλά καφεδάκια να πίνεις, και καμιά φορά μάθε να διαβάζεις πιο αντικειμενικά, γιατί η υποκειμενική αντικειμενικότητά σου θα σε φάει μια μέρα. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_90 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μόνο δοκιμάζοντας μπορεί να πειστεί κάποιος το τι προσφέρει η κάθε μηχανή. Στην υπεραυτόματη αγοράζεις ευκολία και χρόνο (σχετικό πάντως), ενώ σε χειροκίνητες+μύλο πιο εύγευστο αποτέλεσμα. Τώρα αν αξίζει να θυσιάσεις την ευκολία για ένα μέτριο αποτέλεσμα , αλλά πληρώνοντας παραπάνω, αυτό το γνωρίζει καλύτερα ο καθένας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_gkal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Πήρα την ec685 Πρώτος καφές πριν λίγο. Απογοήτευση. Δεν έβγαλε καθόλου καϊμάκι. Σα γαλλικός ηταν. Δε θυμαμαι τι χαρμάνι είναι. Μάλλον buondi αγορασμένος απο μάρκετ. Πρεπει να κάνω δοκιμές... Σα ποιότητα μηχανής καμια σχεση με την αριελι που είχα πριν (40-50€ την είχα πάρει πριν 3-4 χρόνια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, d_gkal είπε Πήρα την ec685 Πρώτος καφές πριν λίγο. Απογοήτευση. Δεν έβγαλε καθόλου καϊμάκι. Σα γαλλικός ηταν. Δε θυμαμαι τι χαρμάνι είναι. Μάλλον buondi αγορασμένος απο μάρκετ. Πρεπει να κάνω δοκιμές... Σα ποιότητα μηχανής καμια σχεση με την αριελι που είχα πριν (40-50€ την είχα πάρει πριν 3-4 χρόνια) Κάτι μου λέει ότι ίσως φταίει ο καφές, σε πρόσφατη δοκιμή σε ec685 με καφέ αγορασμένο από coffee island και φρεσκοκομμένο, έκανε ωραίο καϊμάκι. Επίσης έβαλες αρκετό καφέ στο portafilter? Δες αν λέει το manual ποια είναι η μέγιστη δόση, και παίξε έτσι για αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, DrKo είπε Υποστηρίζω ότι οι αυτόματες μηχανές αγοράζονται και για χρήση εκτός ξενοδοχείων και γραφείων και όχι μόνο για αυτά, όπως λες. Επίσης, υποστηρίζω πως εάν θέλεις να κάνεις ή όχι την διαδικασία παρασκευής είναι άσχετο. Γιατί μπορείς κάλλιστα να έχεις μία άλλη μηχανή για να κάνεις την διαδικασία παρασκευής όποτε σου καπνίσει και να έχεις την αυτόματη για όποτε δεν έχεις χρόνο. Δηλαδή, δεν ισχύει το "δεν θέλω να κάνω την διαδικασία παρασκευής". φυσικά και αγοράζονται για οικιακή χρήση για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν και προσθέτω ή δεν έχουν το χρόνο να κάνουν την διαδικασία παράγωγης καφέ. Τελικά DrMo αμφιβάλω αν πραγματικά θέλεις να αγοράσεις αυτή την μηχανή και απλώς ανοίγεις θέματα γιατί έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrKo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Πάντως είναι τρομερό που τουλάχιστον 4 άτομα εδώ μέσα συμφωνούμε, αλλά ήρθε ξαφνικά ο μέγιστος αντικειμενικός άνθρωπος να μας πει ότι δε θα έπρεπε να συμφωνούμε! Αλλά ευτυχώς έχω χρόνια στο κουρμπέτι, οπότε το να μην εκνευρίζομαι με άτομα που δεν έχουν καν επιχειρήματα αλλά κάνουν μόνο εικασίες, είναι πλέον αυτονόητο. Καλή σου συνέχεια @DrKo, καλά καφεδάκια να πίνεις, και καμιά φορά μάθε να διαβάζεις πιο αντικειμενικά, γιατί η υποκειμενική αντικειμενικότητά σου θα σε φάει μια μέρα. Βλέπω πως τελικά παραβλέπεις το αυτό-γκολ που έβαλες, παραθέτοντας στοιχεία για το τι είναι ο Italian certified espresso, και τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα πως μία αυτόματη μηχανή μπορεί να κάνει Italian certified espresso. Τέλος, έχω-δεν έχω επιχειρήματα, δεν έχει σημασία και δεν αλλάζει το γεγονός πως σωστός espresso δεν υπάρχει. Θέλεις-δεν θέλεις εσύ, σωστός espresso δεν υπάρχει. Υπάρχει αυτός που σου αρέσει εσένα, υπάρχει ο Italian certified ή ό,τι άλλο certified, αλλά σωστός δεν υπάρχει. 13 λεπτά πριν, nvel είπε φυσικά και αγοράζονται για οικιακή χρήση για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν και προσθέτω ή δεν έχουν το χρόνο να κάνουν την διαδικασία παράγωγης καφέ. Τελικά DrMo αμφιβάλω αν πραγματικά θέλεις να αγοράσεις αυτή την μηχανή και απλώς ανοίγεις θέματα γιατί έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Αυτό για τον χρόνο τώρα το έβαλες. Το αρχικό σου σχόλιο έλεγε μόνο για όσους δεν θέλουν να κάνουν την διαδικασία παραγωγής espresso το οποίο, εάν θέλεις επειδή είμαι λίγο προκατελλημένος από τις αντιδράσεις σε αυτό το thread, το εξέλαβα ως μειοτικό του στυλ "δεν σε ενδιαφέρει ο καφές, δεν σε ενδιαφέρει να τον κάνεις και για αυτό παίρνεις αυτόματη". Με χαρά βλέπω ότι δεν το εννοούσες έτσι. Τέλος, και με το συμπάθειο, αφενός δεν σου πέφτει κανένας λόγος για ποιο λόγο κάνω εγώ ό,τι κάνω και, αφετέρου, δεν άνοιξα θέμα αλλά απάντησα σε ένα θέμα/tread. 26 λεπτά πριν, panos_90 είπε Τώρα αν αξίζει να θυσιάσεις την ευκολία για ένα μέτριο αποτέλεσμα Μέτριο αποτέλεσμα για εσένα, σε άλλον μπορεί να αρέσει καλύτερα. 51 λεπτά πριν, gsisr είπε κούρασες πολύ drko. θες να μας αποδείξεις τώρα ότι τα νεροπλύματα που βγάζουν οι μηχανές των 30-200Ε με presurized basket είναι espresso. οκ πείσε τον ευατό σου ότι είναι και ρούφα το συγκεκριμένο νεροζούμι Δεν θέλω να πείσω κανέναν, δεν χρειάζεται. Είναι espresso θέλεις δνε θέλεις. Εσύ προσπαθείς να πείσεις ότι μόνο εάν κανείς κάνει τον espresso όπως εσένα σου αρέσει, τότε πείνει espresso. Και, guess what, δεν ισχύει. Θέλεις-δεν θέλεις, είναι espresso. Sorry. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_gkal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 37 minutes ago, thanasis00 said: Κάτι μου λέει ότι ίσως φταίει ο καφές, σε πρόσφατη δοκιμή σε ec685 με καφέ αγορασμένο από coffee island και φρεσκοκομμένο, έκανε ωραίο καϊμάκι. Επίσης έβαλες αρκετό καφέ στο portafilter? Δες αν λέει το manual ποια είναι η μέγιστη δόση, και παίξε έτσι για αρχή. Με το μάτι έβαλα είναι η αλήθεια. Σίγουρα μετα απο δοκιμές θα βρω την άκρη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα