idefixius Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Ας πούμε ότι είναι μηχανές που δε μπορούν να δώσουν αυθεντικό espresso. Επαναλαμβάνω όμως ότι μόνο η μηχανή δε μπορεί να δώσει καλό espresso. Χρειάζεται και ένας καλός μύλος, καλός καφές και φυσικά το χέρι του barista, τα 4 Μ που λένε οι Ιταλοί: Miscela (το χαρμάνι του καφέ) Macinacaffe (ο μύλος) Macchina (η μηχανή) Mano (το χέρι του barista) Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι πρόκειται για ακριβό σπορ ο καλός espresso, πολύ ακριβό θα έλεγα. Καταλαβαίνετε επίσης γιατί τα καλά καφέ επενδύουν χιλιάδες ευρώ σε μηχανές, μύλους, γευσιγνωσία και χαρμάνια και αυτός είναι και ο λόγος που το φλυτζανάκι o espresso είναι ακριβό γενικά - σε αντίθεση με τον frappe π.χ. που ο μόνος εξοπλισμός που απαιτείται για την παρασκευή του είναι ένα μιξεράκι χειρός 6
gsisr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, zio10 είπε Άρα οι περισσότερες μηχανές που αναφέρονται εδώ δεν είναι αυθεντικές μηχανές εσπρέσσο. όχι δεν είναι δεν πληρούν σχεδόν τις περισσότερες βασικές προϋποθέσεις για εσπρέσο. βγάζουν ένα ρόφημα τύπου εσπρέσο. σε κάποιους αρέσει και είναι ευτυχισμένοι, δε πέφτει σε κανέναν λόγος για τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός. αλλά σωστός εσπρέσο δεν είναι. 5 1
LuNaTiC Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 ψιλό άσχετο με το θέμα... ασχολολιόμουνα φούλ με το θέμα μέχρι που λόγο χώρου και αλλαγής προγράμματος δεν έχω πλέον την πολυτέλεια να κάνω τα καφεδάκια μου ... έχω μια Rancilio Silvia και έναν Mazzer Super Jolly (manual) και αρκετά έξτρα όπως τάμπερ σίτες κτλ... Θα μπορούσανε να πωληθούν και σε τι τιμές πάνω κάτω? απέχω αρκετό καιρό απο το θέμα και δεν τα παρακολουθώ 16 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Offtopic : επειδή ανεβοκατεβαίνω για δουλειά, έχεις κάνα δυο μέρη να προτείνεις για καφέ (στο χέρι) με πμ; Ευχαριστώ! Κofi πίσω απο το Δημαρχείο Yellow Bus μέσα στην αγορά λίγο πιο πάνω απο την Αστυνομία και μου αρέσει επίσης και το χαρμάνι Silk River απο τα Coffee Island (εγώ παίρνω σε αυτό απέναντι απο το Grand Serai) *Γενικότερα σε εμένα αρέσουν χαρμάνια απο Costa Rica (Tarrazu / Monte Crisol / Alajuela κτλ ) δεν μπορώ τα χαρμάνια απο την Ethiopia γιατί βγάζουν πολλά λουλούδια στην γεύση και γενικά δεν μου κάνουν ωραίο σώμα... Αν βρείς κάτι απο Kenya AA επίσης είναι πολύ καλοί και El Salvador / Άγιος Δομίνικος Επειδή διάβασα και λίγο σχετικά με κάποιες μηχανές που ρωτάνε κάποιοι φίλοι... Μηχανές τύπου κάψουλας κτλ να ξέρετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ... είναι κάτι σαν εσπρέσσο... Για να πιείς ένα σωστό εσπρέσσο θες φρεσκοκαβουρδισμένο κόκκο... άλεση πριν την χρήση ... σωστή μηχανή σωστή προετοιμασία ... θερμοκρασίες/πατήματα/δοσολογίες... Για το τελευταίο θα προτείνω σε όσους έχουν τα παραπάνω ποτέ να μην φτιάχνουν μονό εσπρεσσάκι ... απο διπλό και πάνω εγώ πάντα έπινα τα καφεδάκια μου με 20-22γρ καφέ ανάλογα το χαρμάνι 2 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, LuNaTiC είπε απο την Ethiopia γιατί βγάζουν πολλά λουλούδια στην γεύση Πού φτάσαμε ρε φίλε ; Να ζητάμε καφέ και να μας "προσφέρουν" λουλούδια !
gsisr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Γιαννενάκια να πάτε στο ΚΟΦΙ πίσω απ το δημαρχείο όπως αναφέρθηκε. ο τύπος πίσω απ το μαγαζί ψήνει. εγγύηση 1
thanasis00 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, LuNaTiC είπε ψιλό άσχετο με το θέμα... ασχολολιόμουνα φούλ με το θέμα μέχρι που λόγο χώρου και αλλαγής προγράμματος δεν έχω πλέον την πολυτέλεια να κάνω τα καφεδάκια μου ... έχω μια Rancilio Silvia και έναν Mazzer Super Jolly (manual) και αρκετά έξτρα όπως τάμπερ σίτες κτλ... Θα μπορούσανε να πωληθούν και σε τι τιμές πάνω κάτω? απέχω αρκετό καιρό απο το θέμα και δεν τα παρακολουθώ Κofi πίσω απο το Δημαρχείο Yellow Bus μέσα στην αγορά λίγο πιο πάνω απο την Αστυνομία και μου αρέσει επίσης και το χαρμάνι Silk River απο τα Coffee Island (εγώ παίρνω σε αυτό απέναντι απο το Grand Serai) *Γενικότερα σε εμένα αρέσουν χαρμάνια απο Costa Rica (Tarrazu / Monte Crisol / Alajuela κτλ ) δεν μπορώ τα χαρμάνια απο την Ethiopia γιατί βγάζουν πολλά λουλούδια στην γεύση και γενικά δεν μου κάνουν ωραίο σώμα... Αν βρείς κάτι απο Kenya AA επίσης είναι πολύ καλοί και El Salvador / Άγιος Δομίνικος Επειδή διάβασα και λίγο σχετικά με κάποιες μηχανές που ρωτάνε κάποιοι φίλοι... Μηχανές τύπου κάψουλας κτλ να ξέρετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ... είναι κάτι σαν εσπρέσσο... Για να πιείς ένα σωστό εσπρέσσο θες φρεσκοκαβουρδισμένο κόκκο... άλεση πριν την χρήση ... σωστή μηχανή σωστή προετοιμασία ... θερμοκρασίες/πατήματα/δοσολογίες... Για το τελευταίο θα προτείνω σε όσους έχουν τα παραπάνω ποτέ να μην φτιάχνουν μονό εσπρεσσάκι ... απο διπλό και πάνω εγώ πάντα έπινα τα καφεδάκια μου με 20-22γρ καφέ ανάλογα το χαρμάνι Πέρνα και μια βόλτα από το greekespresso και ρίξε ματιές στις παλιότερες αγγελίες να πάρεις εικόνα από τις τιμές. Σίγουρα θα καταφέρεις να το δώσεις αυτό το πακέτο πάντως, είναι αρκετά καλό για τα 600-650 που πρότεινε και ο gsisr σίγουρα. 1
LuNaTiC Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Αυτά τα φόρουμ ήταν από τα πρώτα που είχα ασχοληθεί και διάβαζα στην πορεία μου με τον καφέ... παρεμπιπτόντως ασχολούμαι με αυτά πολύ πριν τα wave που είχαμε κάποια στιγμή τα fair trade και μπλα μπλα... ήμουν ένα στάδιο πριν καβουρδίζω το δικό μου χαρμάνι και απλά δεν έγινε γιατί δεν είχα τον δικό μου χώρο... θυμάμαι ακόμα κάποια καταστήματα που σήμερα είναι κορυφή στον χώρο... μου στέλνανε καφέ σε σακουλάκια και γράφανε με μαρκαδόρο πάνω τι καφές είναι και τα λοιπά στοιχεία... δεν είχανε καν label ! ο καφές είναι η μεγάλη μου αγάπη και απλά τι να πω έχω πάει άπειρες φορές στο νοσοκομείο με αρρυθμίες και λοιπά θέματα γιατί απλά καθόμουν και δοκίμαζα άπειρα φλυτζάνια χαρμάνια κοψίματα πατήματα κάθε μέρα χαχα μου πάει κάπως το να δώσω τον εξοπλισμό μου αλλά από την άλλη είναι εντελώς ανενεργός και τα λυπάμαι να κάθονται... Αν ποτέ βρω την χαμένη μου όρεξη σίγουρα θα πάω κάτι με E61 group δεν υπάρχει απλά κάτι άλλο να ασχοληθείς σοβαρά 3
skritikos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, LuNaTiC είπε Αυτά τα φόρουμ ήταν από τα πρώτα που είχα ασχοληθεί και διάβαζα στην πορεία μου με τον καφέ... παρεμπιπτόντως ασχολούμαι με αυτά πολύ πριν τα wave που είχαμε κάποια στιγμή τα fair trade και μπλα μπλα... ήμουν ένα στάδιο πριν καβουρδίζω το δικό μου χαρμάνι και απλά δεν έγινε γιατί δεν είχα τον δικό μου χώρο... θυμάμαι ακόμα κάποια καταστήματα που σήμερα είναι κορυφή στον χώρο... μου στέλνανε καφέ σε σακουλάκια και γράφανε με μαρκαδόρο πάνω τι καφές είναι και τα λοιπά στοιχεία... δεν είχανε καν label ! ο καφές είναι η μεγάλη μου αγάπη και απλά τι να πω έχω πάει άπειρες φορές στο νοσοκομείο με αρρυθμίες και λοιπά θέματα γιατί απλά καθόμουν και δοκίμαζα άπειρα φλυτζάνια χαρμάνια κοψίματα πατήματα κάθε μέρα χαχα μου πάει κάπως το να δώσω τον εξοπλισμό μου αλλά από την άλλη είναι εντελώς ανενεργός και τα λυπάμαι να κάθονται... Αν ποτέ βρω την χαμένη μου όρεξη σίγουρα θα πάω κάτι με E61 group δεν υπάρχει απλά κάτι άλλο να ασχοληθείς σοβαρά Πρόταση μου, μην τα αφήσεις. Ξαναπιάσε και κάνε αλλά με λίγο παραπάνω μέτρο Τα άφησα κι εγώ κάποια στιγμή, τα πούλησα όλα και τώρα κοιτάω να ξαναπάρω τα πάντα από την αρχή. Μια τέτοια μηχανή σαν την δική σου είναι επένδυση που σου βγάζει μια ζωή με την σωστή συντήρηση και το ξέρεις. 1 1
idefixius Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε ...... Αν ποτέ βρω την χαμένη μου όρεξη σίγουρα θα πάω κάτι με E61 group δεν υπάρχει απλά κάτι άλλο να ασχοληθείς σοβαρά To set up μου παρεμπιπτόντως 5 2
skritikos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, idefixius είπε To set up μου παρεμπιπτόντως Ωωωω εδώ έχουμε πέσει σε βαθιά νερά! 2
LuNaTiC Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Ωραίος μια χαρά ...εγώ τότε κοιτούσα να πάρω μια rocket .... τον μύλο σου δεν τον ξέρω , εγώ είχα ξεκινήσει με έναν mahlkoning αλλά μετά πήρα το θηρίο
d_gkal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Αυριο λεω να παρω την Delonghi dedica ec685. Σκέφτομαι μαύρη ή ινοξ. Παιζει διάφορα στην ποιότητα ανάλογα με το χρωμα; Επίσης βλέπω και την 785 με λιγα παραπάνω χρήματα αλλά δε κατάλαβα τι διαφορές έχει απ την 685
LuNaTiC Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Παλιά έπαιζε πολύ η Gaggia Classic για home entry χρήση ... αλλά απο οτι βλέπω η τιμή της έχει ξεφύγει !!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα