johnyboy Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, sakisaudi είπε Εγραψα την bezzera unica pid.. Με μυλο τον ascaso i1. Τιμη 1000 ευρω ολα μαζι οκ. ωραία μηχανή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stel106 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 μιας και διαβασα ολο το νημα αυτη η Delonghi Dedica αξιζει σε σχεση με τις πιο φτηνές arielli κλπ? η πρεπει να παμε μετα σε μηχανη 400 + για να δουμε διαφορα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Μια ερωτηση, εχω μια arielli KM-501, ολα καλα, αλλα με προβληματιζει κατι. Οταν κανω καφε, βγαζοντας το καλαθακι απο τη μηχανη μενει παντα λιγο νερο (2-3 χιλιοστα) πανω απο τον καφε στο portafiler, δεν ειναι "στεγνος" δλδ ο καφες. Γενικα τον καφε μου τον κανω "americano" με το portafilter διπλης δοσης. Τι πρεπει να κανω για να μη μενει νερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, duende είπε Μια ερωτηση, εχω μια arielli KM-501, ολα καλα, αλλα με προβληματιζει κατι. Οταν κανω καφε, βγαζοντας το καλαθακι απο τη μηχανη μενει παντα λιγο νερο (2-3 χιλιοστα) πανω απο τον καφε στο portafiler, δεν ειναι "στεγνος" δλδ ο καφες. Γενικα τον καφε μου τον κανω "americano" με το portafilter διπλης δοσης. Τι πρεπει να κανω για να μη μενει νερο? Να πάρεις μηχανή με τρίοδη βαλβίδα. Απλά φθηνές μηχανές δεν έχουν κι έτσι δε μπορείς να 'χεις στεγνό puck γιατί το νερό δε μπορεί να πάει αλλού αλλά μόνο προς μία κατεύθυνση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomaidis13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα Δεν ξέρω εάν είναι το σωστο topic να ρωτήσω Αγόρασα εχθές μια μηχανή krups ea8150 , την ανοίγω την συνδέω και ξεκινάει την διαδικασία πρώτης χρήσης όπως λέει στο εγχειρίδιο . Η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί όμως 1-1:30 ώρα μετά και λέω θα έχει κολλήσει η εγώ δεν έκανα κάτι σωστά και κλείνω την μηχανή . Την ξανα ανοίγω και πατώντας το start όπως μου λέει μου εμφανίζει κατά την προθέρμανση της το σήμα της πρίζας (malfunction κατά το εγχειρίδιο , το οποίο λέει αποσυνδεστε την μηχανή και ξανά ανοίξτε την ) το έχω κάνει τουλάχιστον 10 φορές αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν με αφήνει να προσχωρήσω σε κάποια άλλη ενέργεια . εχεις κανείς καμία ιδέα , είχε κάνει το ίδιο θέμα ; ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoudinio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Έχω πάνω από δέκα χρόνια εσπρέσιερα και μύλο. Εγω την gaggia baby, έχω βάλει pid (για να ρυθμίζεις θερμοκρασία νερού) και μπαρομετρο. Ο espresso είναι ένας δύσκολος καφες και για να βγει σωστά θέλει -καθαρό εξοπλισμό. Κάθε 20 καφέδες να καθαρίζεις την μηχανή και τον μύλο. Η διαδικασία κρατάει γύρω στην 1 ωρα -ζύγισμα καφε -σωστή ρύθμιση μυλου. Οσο αλλάζει η υγρασία αλλάζει και το κόψιμο. Αν δεν τον βγάζεις σωστά θα βγαίνει ένα νεροζουμι. Έχει τύχει να πετάξω και δέκα καφέδες για να βγάλω έναν σωστό. Εκεί που θέλω να καταλήξω αν σου αρέσει ο καφές πάρε εναν καλό μύλο και μια καλή εσπρέσιερα με κοστος πάνω από 500€, όπως lelit. Αν δεν έχει απαιτήσεις πάρε ένα σετ έτοιμο που έχουν ενσωματωμένο μύλο και θα είσαι μια χαρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 20 ώρες πριν, duende είπε Μια ερωτηση, εχω μια arielli KM-501, ολα καλα, αλλα με προβληματιζει κατι. Οταν κανω καφε, βγαζοντας το καλαθακι απο τη μηχανη μενει παντα λιγο νερο (2-3 χιλιοστα) πανω απο τον καφε στο portafiler, δεν ειναι "στεγνος" δλδ ο καφες. Γενικα τον καφε μου τον κανω "americano" με το portafilter διπλης δοσης. Τι πρεπει να κανω για να μη μενει νερο? Παρόμοια έχω απλά με διαφορετική φάτσα.Μια χαρά καφέ μου βγάζει με πολύ καλό καιμάκι που δεν το βγάζουν πολύ καλύτερες. Πάντα θα μένει λίγο νερό γιατί από τη στιγμή που πατάς το κουμπάκι σταματάει αυτόματα και να τρέχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsagod Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 20 ώρες πριν, duende είπε Μια ερωτηση, εχω μια arielli KM-501, ολα καλα, αλλα με προβληματιζει κατι. Οταν κανω καφε, βγαζοντας το καλαθακι απο τη μηχανη μενει παντα λιγο νερο (2-3 χιλιοστα) πανω απο τον καφε στο portafiler, δεν ειναι "στεγνος" δλδ ο καφες. Γενικα τον καφε μου τον κανω "americano" με το portafilter διπλης δοσης. Τι πρεπει να κανω για να μη μενει νερο? Την έχω και έχω. Μια χαρά καφέ βγάζει, βάζει τα γυαλιά σε πολύ πιο ακριβές μηχανές. Άσε τους άλλους να σου λένε για ακριβωτερα σετ, τρίωδες βαλβίδες και πεταμενους καφέδες μέχρι να πετύχουν τον σωστό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, tsagod είπε Την έχω και έχω. Μια χαρά καφέ βγάζει, βάζει τα γυαλιά σε πολύ πιο ακριβές μηχανές. Άσε τους άλλους να σου λένε για ακριβωτερα σετ, τρίωδες βαλβίδες και πεταμενους καφέδες μέχρι να πετύχουν τον σωστό. Με ό,τι βολεύεται ο καθένας. Όσες απαιτήσεις έχεις, ανάλογο εξοπλισμό θα θέλεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsagod Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Ακριβώς αυτό, αλλωστε δεν είναι και καμιά επιστήμη. Βέβαια ο καφετζης έγινε μπαριστα, αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, tsagod είπε Ακριβώς αυτό, αλλωστε δεν είναι και καμιά επιστήμη. Βέβαια ο καφετζης έγινε μπαριστα, αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών. Στη δουλειά είναι τελείως διαφορετικό, νομίζεις ότι εσύ ή ο οποιοσδήποτε μπουφετζής θα μπορέσει να ρυθμίσει τον μύλο του καφέ και την εκχύλιση στη μηχανή; Γιατί πριν ασχοληθώ με το χόμπι έχω δουλέψει μπουφέ αλλά δεν είχα ιδέα. Νομίζεις ότι η μηχανή με pressurized καλάθι που βγάζει ψεύτικο αφρό είναι το ίδιο ή και τόσο εύκολο να το πετύχεις με κανονικό unpressurized καλάθι; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsagod Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Όχι δεν είναι εύκολο... Αλλά σιγά τα ωά. Να δεχτώ ότι απλά θέλει λίγο χρόνο να μαθεις τη διαδικασία. Την επόμενη μέρα αντε σε 2 με 3 θα το έχει καταφέρει ο οποιοσδήποτε. Ξαναλέω δεν είναι επιστήμη. Παρεπιμπτοντως έχω μηχανή του κιλού (delonghi dedica) με unpressurized καλάθακι και πραγματικά νιώθω πολύ περίφανος (καφετζης) με τον καφέ που φτιάχνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Αν είσαι ευχαριστημένος με τον καφέ που βγάζεις μπράβο σου και καλά κάνεις αφού σου αρέσει. Και ένα φιλαράκι έχω που μου λέει ότι σα τη φραπεδιά του στρατού, ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Τα γράψαμε και σε πιο πίσω σελίδες. Όλα είναι θέμα τι ψάχνεις στο καφέ και πόσο απαιτητικός είσαι αλλά και προφανώς να έχεις και το αντίστοιχο γευστικό προφιλ ευαισθησία να αντιλαμβάνεσαι τι πίνεις. Αν καπνίζεις σαν αρκούδα ο ουρανίσκος σου δε θα καταλάβει διαφορά είτε πιει συσκευασμένο εσπρεσάκι καραβίσιο στο φερυ μποτ είτε σου δώσουν 20ημερών καβουρδισμένο μονοποικιλιακό από μια La Pavoni Giotto που κάνει όσο μισό αυτοκίνητο. Και στο δρόμο οι περισσότεροι νομίζουμε ότι ξέρουμε να οδηγούμε σωστά. Άμα βάλεις συνοδηγό τον μέσο Σκανδιναβό και τον πας βόλτα όμως....θα λάβεις άλλη απάντηση. Δυστυχώς όμως κάποια πράγματα εκτός της υποκειμενικότητας έχουν και κάποιους αντικειμενικούς κανόνες που ορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Εχθρός του καλού το καλύτερο. Αν σε κάποιους το καλό αρκεί και σας ευχαριστεί μια χαρά κάνετε και αράξτε με τη Arielli και πείτε τις καφεδάρες σας. Το να γράφετε όμως ξανά και ξανά ότι όλοι εμείς που το ψάξαμε, λέμε κουταμάρες είναι παραπληροφόρηση και όχι απλά ημιμάθεια, αλλά αμάθεια. Μη τα ξαναλέμε. Ο σωστός εσπρέσσο θέλει μηχανή που να κρατά σταθερή πίεση όσο το δυνατόν πιο κοντά στα 9bar και θερμοκρασίες μεταξύ 92-96 βαθμών ανάλογα τον εσπρέσσο που θα επιλέξεις να της δώσεις να εκχυλίσει. Για να πάρετε λοιπόν μηχανή με αυτά τα χαρακτηριστικά θέλετε 350ευρώ για τη φθηνότερη μηχανή και κάπου στα 100-150ευρώ για μύλο. Οτιδήποτε άλλο απλά ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι πίνετε σωστό εσπρέσο. Πίνετε απλά ΚΑΤΙ ΣΑΝ εσπρέσο. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsagod Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, greekfragma είπε Αν είσαι ευχαριστημένος με τον καφέ που βγάζεις μπράβο σου και καλά κάνεις αφού σου αρέσει. Και ένα φιλαράκι έχω που μου λέει ότι σα τη φραπεδιά του στρατού, ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Τα γράψαμε και σε πιο πίσω σελίδες. Όλα είναι θέμα τι ψάχνεις στο καφέ και πόσο απαιτητικός είσαι αλλά και προφανώς να έχεις και το αντίστοιχο γευστικό προφιλ ευαισθησία να αντιλαμβάνεσαι τι πίνεις. Αν καπνίζεις σαν αρκούδα ο ουρανίσκος σου δε θα καταλάβει διαφορά είτε πιει συσκευασμένο εσπρεσάκι καραβίσιο στο φερυ μποτ είτε σου δώσουν 20ημερών καβουρδισμένο μονοποικιλιακό από μια La Pavoni Giotto που κάνει όσο μισό αυτοκίνητο. Και στο δρόμο οι περισσότεροι νομίζουμε ότι ξέρουμε να οδηγούμε σωστά. Άμα βάλεις συνοδηγό τον μέσο Σκανδιναβό και τον πας βόλτα όμως....θα λάβεις άλλη απάντηση. Δυστυχώς όμως κάποια πράγματα εκτός της υποκειμενικότητας έχουν και κάποιους αντικειμενικούς κανόνες που ορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Εχθρός του καλού το καλύτερο. Αν σε κάποιους το καλό αρκεί και σας ευχαριστεί μια χαρά κάνετε και αράξτε με τη Arielli και πείτε τις καφεδάρες σας. Το να γράφετε όμως ξανά και ξανά ότι όλοι εμείς που το ψάξαμε, λέμε κουταμάρες είναι παραπληροφόρηση και όχι απλά ημιμάθεια, αλλά αμάθεια. Μη τα ξαναλέμε. Ο σωστός εσπρέσσο θέλει μηχανή που να κρατά σταθερή πίεση όσο το δυνατόν πιο κοντά στα 9bar και θερμοκρασίες μεταξύ 92-96 βαθμών ανάλογα τον εσπρέσσο που θα επιλέξεις να της δώσεις να εκχυλίσει. Για να πάρετε λοιπόν μηχανή με αυτά τα χαρακτηριστικά θέλετε 350ευρώ για τη φθηνότερη μηχανή και κάπου στα 100-150ευρώ για μύλο. Οτιδήποτε άλλο απλά ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι πίνετε σωστό εσπρέσο. Πίνετε απλά ΚΑΤΙ ΣΑΝ εσπρέσο. 1. Δεν καπνίζω καθόλου. Μια χαρά γεύση έχω. 2. Δεν πρόκειται να δώσω, όσα ένα μισό αυτοκίνητο, για να δοκιμάσω ένα καφέ. Ξαναλέω έναν καφέ. 3. Δώσε όσα χρήματα θες για καφετιέρες και μυλους και ψάχνε την κατάλληλη κοπή και υγρασια, εμένα και φαντάζομαι αρκετούς ακόμα, δεν πρόκειται να με πισεις. Μια χαρά απολαμβάνω τον καφέ μου. Γρήγορα και οικονομικά. 4. Σε ποιο πανεπιστήμιο τα έμαθες όλα αυτά; Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2020 από tsagod Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2020 Δίνεις την εντύπωση ότι δε διάβασες τι έγραψα αλλά πιάστηκες μόνο με όσα σε συμφέρουν στην ημιμάθεια που αντιλαμβάνομαι ότι έχεις. 1. Μπράβο σου 2. Δεν έγραψα πουθενά οτι αν δεν αγοράσεις La Pavoni 3000ευρώ δε πίνεις εσπρέσσο. Πήγαινε πιο πίσω να δεις οτι εγώ έχω μια Gaggia Classic 9bar με μικροελεγκτή θερμοκρασίας (PID) 3. Έγραψα τόσες φορές μέσα στο κείμενο οτι δε προσπαθώ να πιέσω κανέναν και άμα είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα συνεχίστε με την καραμέλα οτι μια Arielli αρκεί. ΕΓΡΑΨΑ πολύ συγκεκριμένα πράγματα που θα τα κατανοήσεις αν προσπαθήσεις να φύγεις λίγο από το κόλλημά σου. 9bar σταθερά και σταθερή θερμοκρασία 92-95 βαθμών σε ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ δε θα σου δώσει ΚΑΜΙΑ μηχανή κάτω από 350ευρώ. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα