Nick245 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα στο community. Έχω μια 760 ενός φίλου που έχει εδώ και λίγο καιρό βγάζει αρτιφακτς και αφού περάσουμε driver και κάνουμε restart την βλέπει ο υπολογιστής στο device manager αλλά σαν συσκευή με πρόβλημα και τελευταία βγάζει σκληρά αρτκιφακτς και χαλασμένη ανάλυση. Είπα λοιπόν να την κάνω reflow αλλά δε διαθέτω φουρνάκι. Οπότε λέω να δοκιμάσω με heatgun. Έχει κανείς εμπειρία σε τέτοιου είδος reflow ?
CsIns Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα. Όσες φορές έχω κάνει εγώ, έχω καλύψει από πάνω με αλουμινόχαρτο το τσιπάκι και τα γύρω γύρω και μετά με ένα μαχαιράκι αφού το έχω ζουλήξει να πάρει το σχήμα του τσιπ το κόβω γύρω γύρω για να φανεί. Μετά το ζεσταίνω κυκλικά για 2 λεπτά από απόσταση 2-3 εκατοστών στους 350c που είναι η χαμηλή σκάλα στο δικό μου. Γενικά μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει να αναστήσω τουλ 9/10 που έχω κάνει έτσι (κάποιες ζούνε ακόμα μετά από χρόνο και κάποιες μετά από ένα μήνα ή παραπάνω ξαναχάλασαν αλλά έτσι πάει...)
Nick245 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μήπως υπάρχει κάποια φωτογραφία φίλε ;
CsIns Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δεν έχω κάποια κάρτα εύκαιρη για να το δείξω. Απλά κόψε ένα κομμάτι που να πιάσει γύρω γύρω το κομμάτι την κάρτας που έχει το τσιπ και τα γύρω γύρω για να μην το πάρει ο αέρας και να μην πάει στα διπλανά κυκλώματα. Ζούληξε το ώστε να πάρει το σχήμα του τσιπ και των δίπλα για να κρατήσει καλά και κόψε γύρω γύρω σε τετράγωνο σχήμα το στο σημείο του τσιπ (το μεγάλο). Νομίζω ότι το λέω απλά αρκετά. Το τσιπ που θέλει ζέσταμα είναι προφανώς το μεγάλο που λέει NVidia.
Nick245 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Αα τώρα κατάλαβα. Ξέρω ποιό είναι το τσιπ, απλά για το κόψιμο του σχήματος δεν είχα καταλάβει ακριβώς. Έγινε, θα το δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ !!
panos19900 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Πάτησε να δεις και κάποιο αντίστοιχο οδηγό στο youtube που ίσως να σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο
Rizas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Μόνο το τσιπ ζέστανε έτσι? Να βγάλεις την ψυκτρα και όλα τα πλαστικά μέρη της πριν από οτιδήποτε! Το τονίζω σε περίπτωση που δεν το έχεις ξανακάνεις και δεν γνωρίζεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις!
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2020 Στις 21/10/2019 στις 10:46 ΜΜ, Nick245 είπε θα το δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα και θα ενημερώσω. Πέρασαν πολλές βδομάδες. Έγινε κάτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα