Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tsibosp είπε

Αν σε ενδιαφερει τοσο αντε δες τα. Αν οχι οκ, ολα ηταν καλα, ηταν τελειο. Απλα το 70% των users εκραζε χωρις λογο γτ ειναι ασχετοι, στο metacritic εχει user score 4 γτ ολοι ειναι ζωα και δεν μπορουν να εκτιμησουν μια καλη προσπαθεια, αλλαξανε το μισο team και τον head director γτ εκανε τρομερη δουλεια και τον ηθελαν για αλλα project μετα απο αυτο το αριστουργημα. Αυτα.  

Κοίτα ενδεχομένως η δική μου κριτική να μην έχει την ίδια βαρύτητα γιατί πλέον στα 39 (δηλαδή 32 όταν βγήκε το D3) ο χρόνος που έχω για gaming δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένος και άρα είμαι πάρα πολύ επιλεκτικός στο τί θα παίξω. Να το πω αλλιώς, στο PS4 αλλά και στο XBOX (έχω και τα 2) υπάρχουν άπειρα games με απίστευτες κριτικές και φοβερό gameplay. Θα μπορούσα στη θεωρία να απολαύσω ένα Unchartered ή ένα GoW ή το οτιδήποτε. Παρ'όλα αυτά για μένα το gaming έχει και σε μεγάλο βαθμό την έννοια του συναισθήματος, δηλαδή θέλω να ξανανιώθω παίζοντας ένα game όπως ένιωθα όταν το έκανα πριν 20 χρόνια. Και το D3 μου το έδωσε αυτό, πολύ περισσότερο από ένα random Unchartered που δεν μου λέει τίποτα σαν τίτλος, γιαυτό και ακόμα και στο PS4 το έλιωσα (κρίμα που δεν είχε cross compatibility με το PC για να κάνω import τον Char μου).

Να πούμε για το FarCry ναι σε σχέση με το Unchartered για παράδειγμα, ήταν κλάσεις ανώτερο. Αν και δεν έχει καμία επαφή το FC5 με το FC1 που είχαμε παίξει (φαντάζομαι οι περισσότεροι), παρ'όλα αυτά εμένα με "γέμιζε" περισσότερο, πολύ απλά γιατί μου θύμιζε εποχές 2004 εν μέσω ολυμπιακών αγώνων εγώ να λιώνω Far Cry 1. Το αντίστοιχο με Halo σε XBOX. Το Gears of War, δεν μου λέει κάτι, ενώ για άλλους είναι ο λόγος για να πάρουν XBOX.

Assassins Creed 27 να βγουν, θα θέλω να τα παίξω day one. Red Dead Redemption? Δεν έπαιξα ποτέ το 1, άρα το 2 δεν έχει να μου προσφέρει κάτι, και δεν πρόκειται να επενδύσω ούτε λεπτό από τις 4-5 ώρες διαθέσιμες για gaming που έχω την εβδομάδα.

Τί θέλω να πω με αυτό, ακόμα και broken να ήταν το game, οι πιθανότητες εγώ να το καταλάβω και να ξενερώσω είναι σχεδόν μηδέν. Θα έπρεπε να είχαν γίνει πραγματικά αίσχη στο επίπεδο των bugs. Τα οποία αντικειμενικά θεωρώ ότι δεν έγιναν. 

Οπότε οκ το αφήνω εδώ, καταλαβαίνω ότι το 70% όπως λες ήταν σαφώς πιο power gamers από μένα οπότε έχετε καλύτερη = πιο αντικειμενική άποψη. 

Απλά δεν μπορώ να δεχτώ χαρακτηρισμούς όπως unplayable, χάλια, κλπ.

Επεξ/σία από polaki
Δημοσ.
13 ώρες πριν, blueakamah είπε

...Και οι δυο προοπτικές είναι ωραίες και προσθέτουν στην συνολική οπτική εικόνα του παιχνιδιού. Θα έλεγα όμως οτι με την κάμερα του witcher δίνεται περισσότερη έμφαση στο βάθος πεδίου, ενω με την fixed κάμερα εστιάζεις περισσότερο στις λεπτομέρειες που βρίσκονται μπροστά σου. Βασικά και οι δύο ειναι πολυ καλές για τον σκοπό που χρησιμοποιούνται. Θα ελεγα ομως οτι η fixed ταιριάζει περισσότερο σε Survival games όπώς πχ State of Decay. Ποια είναι η γνώμη σου?

η fixed κάμερα που αναφέρομαι μπορεί να είναι ισομετρική, δηλαδή 2,5D ή σε στυλ κλασικού Resident Evil που να πιάνει γωνίες θέασης. Η κάμερα σε στυλ witcher, εννοούσα την free roam third person καμερα που είναι πίσω από τον παίχτη.

Συμφωνώ μαζί σου και εύχομαι να υπάρχουν και οι δύο επιλογές, διότι η τεχνολογία στα γραφικά έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Οπότε το Diablo σε ισομετρική κάμερα θα φαίνεται φοβερό σε λεπτομέρεια και ρεαλισμό, ενώ στην third person καμερα θα μπορείς να βιώνεις το περιβάλλον και τη δράση του χαρακτήρα στον πυρήνα της μάχης.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν και οι δύο τύποι κάμερας ως επιλογή, για να παντρευτεί το κλασικό με το καινούργιο, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μια συνέχεια και σύνδεση μεταξύ τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

ας έβγαινε ένα daggerfall με γραφικά έστω morrorwind και βλέπουμε αν θα ασχολούνταν κανείς με ... diablo ....

Τωρα με τα μοντέρνα εργαλεία, κάνεις παπάδες. Δεν θα εχεις όμως τον μεγάλο όγκο των χρηστών γιατι πολύ απλά πρέπει να τους εχεις τα καλύτερα δυνατά γραφικα για να τους πείσεις οτι δεν πηραν αδικα κάρτες γραφικών με  4GB η 6GB η 8GB RAM. Τώρα που το σκέφτομαι ενα State of Decay 1 online ομως με συνδρομητικό μοντέλο τον μήνα θα με κέρδιζε πλάκα πλάκα...

Επεξ/σία από blueakamah
Δημοσ.
Στις 22/10/2019 στις 3:53 ΜΜ, Suzumebachi είπε

Υπαρχουν αρκετα προβληματα ομως ως προς την ποιοτητα των controls... απο τη μια touch on screen με περιορισμενη(μικρη) οθονη VS ολοκληρο keyboard και mouse....και το μεγαλυτερο προβλημα ολων....η μπαταρια(ασε τη σταση του σωματος/σβερκος)...ειναι παιχνιδι που απαιτει ωρες...δε ξερω...

Οι προβληματισμοί σου με βρίσκουν σύμφωνο. Εκτός και αν η mobile έκδοση διαφέρει δραστικά και έχει πιο ξεκούραστο gaming, αλλά και πάλι η μικρή οθόνη και το αυχενικό είναι σημαντικά ζητήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, svartevarg είπε

Οι προβληματισμοί σου με βρίσκουν σύμφωνο. Εκτός και αν η mobile έκδοση διαφέρει δραστικά και έχει πιο ξεκούραστο gaming, αλλά και πάλι η μικρή οθόνη και το αυχενικό είναι σημαντικά ζητήματα.

Καλως τον ! :P
Και γω σε αυτο ελπιζω (να διαφερει δραστικα) αλλα οταν λενε full fledged Diablo experience...δε ξερω....καλα για τα υπολοιπα δε νομιζω να βρουν λυση. Ασε τους streamers....πως θα κανουν stream ? :D

Επεξ/σία από Suzumebachi
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Suzumebachi είπε

Καλως τον ! :P
Και γω σε αυτο ελπιζω (να διαφερει δραστικα) αλλα οταν λενε full fledged Diablo experience...δε ξερω....καλα για τα υπολοιπα δε νομιζω να βρουν λυση. Ασε τους streamers....πως θα κανουν stream ? :D

Να υποθέσω ότι η έκδοση για Nintendo Switch αν υπάρξει θα είναι σίγουρα όπως στις κονσόλες. Ίσως λίγο πιο ελαφριά στα γραφικά :)
Οι streamers θα χρειαστούν μια βαλίτσα powerbanks :P , κολάρο και ένα φαρμακείο depon :D

Δημοσ.
19 ώρες πριν, polaki είπε

Κοίτα ενδεχομένως η δική μου κριτική να μην έχει την ίδια βαρύτητα γιατί πλέον στα 39 (δηλαδή 32 όταν βγήκε το D3) ο χρόνος που έχω για gaming δυστυχώς είναι πολύ περιορισμένος και άρα είμαι πάρα πολύ επιλεκτικός στο τί θα παίξω. Να το πω αλλιώς, στο PS4 αλλά και στο XBOX (έχω και τα 2) υπάρχουν άπειρα games με απίστευτες κριτικές και φοβερό gameplay. Θα μπορούσα στη θεωρία να απολαύσω ένα Unchartered ή ένα GoW ή το οτιδήποτε. Παρ'όλα αυτά για μένα το gaming έχει και σε μεγάλο βαθμό την έννοια του συναισθήματος, δηλαδή θέλω να ξανανιώθω παίζοντας ένα game όπως ένιωθα όταν το έκανα πριν 20 χρόνια. Και το D3 μου το έδωσε αυτό, πολύ περισσότερο από ένα random Unchartered που δεν μου λέει τίποτα σαν τίτλος, γιαυτό και ακόμα και στο PS4 το έλιωσα (κρίμα που δεν είχε cross compatibility με το PC για να κάνω import τον Char μου).

Να πούμε για το FarCry ναι σε σχέση με το Unchartered για παράδειγμα, ήταν κλάσεις ανώτερο. Αν και δεν έχει καμία επαφή το FC5 με το FC1 που είχαμε παίξει (φαντάζομαι οι περισσότεροι), παρ'όλα αυτά εμένα με "γέμιζε" περισσότερο, πολύ απλά γιατί μου θύμιζε εποχές 2004 εν μέσω ολυμπιακών αγώνων εγώ να λιώνω Far Cry 1. Το αντίστοιχο με Halo σε XBOX. Το Gears of War, δεν μου λέει κάτι, ενώ για άλλους είναι ο λόγος για να πάρουν XBOX.

Assassins Creed 27 να βγουν, θα θέλω να τα παίξω day one. Red Dead Redemption? Δεν έπαιξα ποτέ το 1, άρα το 2 δεν έχει να μου προσφέρει κάτι, και δεν πρόκειται να επενδύσω ούτε λεπτό από τις 4-5 ώρες διαθέσιμες για gaming που έχω την εβδομάδα.

Τί θέλω να πω με αυτό, ακόμα και broken να ήταν το game, οι πιθανότητες εγώ να το καταλάβω και να ξενερώσω είναι σχεδόν μηδέν. Θα έπρεπε να είχαν γίνει πραγματικά αίσχη στο επίπεδο των bugs. Τα οποία αντικειμενικά θεωρώ ότι δεν έγιναν. 

Οπότε οκ το αφήνω εδώ, καταλαβαίνω ότι το 70% όπως λες ήταν σαφώς πιο power gamers από μένα οπότε έχετε καλύτερη = πιο αντικειμενική άποψη. 

Απλά δεν μπορώ να δεχτώ χαρακτηρισμούς όπως unplayable, χάλια, κλπ.

Φιλε μου ο καθενας εχει τα προσωπικα του γουστα και τις προτιμησεις δεν το συζηταμε αυτο. Και γω πλεον στα 35 ο χρονος μου ειναι πιο περιορισμενος απο οτι ηταν στα 20 προφανως αλλα αλλο αυτο που αναφερεις πολυ σωστα και αλλο να επικροτουμε αντικαταναλωτικες πρακτικες. Το να πληρωνεις ενα full τιτλο και να σε ωθει επιτηδες σε microtransactions ειναι απαραδεκτο ειτε αυτο λεγεται Diablo, ειτε FIFA ειτε οτι ναναι! Ειναι ιδιο πραγμα με αυτο που φωναζω απο την πρωτη ημερα και γινομαι γραφικος οσον αφορα τις κονσολες και το multiplayer και περασε στον κοσμο και δεν ανοιξε μυτη. Που ακουστηκε να πληρωνεις για να εχεις προσβαση σε κατι που ΗΔΗ εχεις πληρωσει; Δλδ αγοραζω εναν τιτλο που ειναι ΜΑΖΙ και το multiplayer κομματι στην τιμη του και η Χ εταιρεια δεν μ επιτρεπει να το χρησιμοποιησω γτ δεν εχω πληρωσει νταβατζιλικι το PS+ η το το αντιστοιχο του Xbox;! Με ποια λογικη το εχετε δεχτει ολοι αυτο και σας φαινεται φυσιολογικο με ξεπερνα.Το κοστος συντηρησης του δικτυου, servers κτλ ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ εξοδο της καθε εταιρειας, δεν ειναι υποχρεωση του καταναλωτη!!!  Ασχετο αν μετα εβγαλαν προσφορες, τσαμπα παιχνιδια ανα μηνα κτλ για να το κανουν ελκυστικο, ειναι ο ορισμος της αντικαταναλωτικης πρακτικης! Στο ps3 και στο pc δλδ που ειναι οπως πρεπει να ειναι, εχεις ιντερνετ+αγοραζεις εναν τιτλο τοτε εχεις και multiplayer, μπαινανε-μπαινουν μεσα; Κοροιδευομαστε; Αν ειναι ετσι για ποιο λογο να πληρωνω εγω 70 ευρω (πλεον) εναν τιτλο στο PS4 αφου δεν με ενδιαφερει το ps+ ας πληρωνω 35 ευρω μονο για το single player κομματι. Α, περιμενε οταν ειναι να τους πληρωσεις λιγοτερα η λογικη παει περιπατο.  Η λογικη τους , ξερεις ειναι εκει το Multiplayer το εχεις πληρωσει ηδη και αν θες να εχεις προσβαση πληρωσε και σε μας κατι μπαζει απο παντου.

Ειναι σαν το ανεκδοτο με τον πελατη και το ξενοδοχειο, που του λεει ο ρεσεψιονιστ για μια βραδια 1000 ευρω και του λεει ο πελατης πολλα ειναι ρε φιλε ρεσεψιονιστ , ε ειναι του λεει και η πισινα και το γυμναστηριο και η εκδρομη, για κατσε του λεει ο πελατης εγω ουτε στην πισινα πηγα , ουτε εκδρομη πηγα , ουτε στο γυμναστηριο πηγα. Ε κυριε του λεει ειναι μεσα στις παροχες ας πηγαινατε. Ωραια του λεει ο πελατης 1000 ευρω αυτα που μ ειπες ενταξει συμφωνοι και απο αυτα σ κραταω 900 ευρω γτ πηδηξες την γυναικα μου! Τι λετε κυριε λεει ο ρεσεψιονιστ!; Εγω ουτε που την ακουμπησα την γυναικα σας! Πανω στο δωματιο ητανε 2 μερες του λεει , αμα ηθελες ας την πηδαγες!

Εκει που θελω να καταληξω με ολο αυτο ειναι οτι δεν πρεπει να δεχομαστε και να σιγονταρουμε την καθε εταιρεια που προωθει αντικαταναλωτικες πρακτικες οπως εκανε στην αρχη καταφανεστατα το Diablo 3 ακομα και διαμαντακι να ηταν (που δεν ηταν) παλι θα το εθαβα γτ ηταν δομημενο εξαρχης με αυτον τον τροπο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsibosp είπε

Εκει που θελω να καταληξω με ολο αυτο ειναι οτι δεν πρεπει να δεχομαστε και να σιγονταρουμε την καθε εταιρεια που προωθει αντικαταναλωτικες πρακτικες οπως εκανε στην αρχη καταφανεστατα το Diablo 3 ακομα και διαμαντακι να ηταν (που δεν ηταν) παλι θα το εθαβα γτ ηταν δομημενο εξαρχης με αυτον τον τροπο. 

Περίμενε, σε αυτά που λες για το multiplayer εγώ κοιτώντας το από την business πλευρά και έχοντας μία εικόνα εκ των έσω του τί απαιτήσεις υπάρχουν για multiplayer games (σε πολύ μικρότερη κλίμακα μεν, αλλά έχω) η απορία μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν πώς γίνεται να ΜΗΝ πληρώνεις το multiplayer. Και θα εξηγήσω τί εννοώ. Κατ'αρχήν συμφωνούμε στο ότι όλοι όσοι παίζουν multi πλέον είναι αγορασμένα original, πάει αυτό. Γιατί αν βάλουμε και περιπτώσεις που παλιότερα έπαιζε ο άλλος με πειρατική κόπια (πχ εγώ το Diablo 1) άστο. 

Το Diablo 3 ήταν μία μεταβατική περίοδος στην αρχή, η οποία στην πορεία απορρίφθηκε από την εταιρεία. Αναφέρομαι στο ΑΗ με λεφτά. Και δεν υπήρχε καν απ'την αρχή, στην πορεία το πρόσθεσαν μετά από μήνες. Και πάλι όμως ξαναλέω, δεν ήταν prerequisite για να παίξεις με αξιώσεις. 

Αφήνοντας το Diablo όμως, ποιά είναι η επιχειρηματική λογική και ποιο το business model πίσω από το free multiplayer. Δεν μιλάμε για multi που ο ένας παίζει με τον άλλο όπως παλιά dial up direct link, μιλάμε για multi με ένα σκασμό servers. Αυτοί θέλουν αρχικό κόστος αγοράς ή ενοικίασης, ρεύμα, admins να τους manageάρουν, δεν είναι έτσι απλό αυτό που λες "λειτουργικό κόστος". Και για πόσο είναι για σένα ένα αποδεκτό "λειτουργικό κόστος"? Εννοώ για πόσα χρόνια θα συντηρείς μηχανήματα για να παίζουν οι άλλοι που αγόρασαν το game σου RETAIL 60-70€ πριν 4-5 χρόνια? Γιατί για παράδειγμα το Battlefield 3 που βγήκε το 2011 έχει ακόμα online. Ποιός το συντηρεί? Και μέχρι πότε? Kαι τονίζω το RETAIL price, γιατί σε αυτό έχουμε ΦΠΑ, έχουμε κόστος διανομής, έχουμε κόστος license, έχουμε κόστος παραγωγής. Η κάθε εταιρεία δηλαδή, καταλήγει να βγάζει έσοδο 20-25€ από το game την αρχική περίοδο του full price. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να πληρωθούν όλα. Στους μεγάλους τίτλους, ναι πληρώνονται. Στους άλλους? Και για πόσα χρόνια η κάθε εταιρεία θα υποστηρίζει αυτό το game? Το BF3 τώρα δεν κάνει retail ούτε 10€. Αν το αγοράσω εγώ τώρα και μπω online, πρέπει να μου πει και μπράβο η εταιρεία, επειδή τους ακούμπησα λίγο-πολύ 2-3 ευρώ? 

Το λέω γιατί απτη μία γκρινιάζαμε παλιότερα όταν μετά από κάνα χρόνο ξεχνούσαμε τί θα πει patch, αφού η εταιρεία δεν έβγαζε λεφτά απτο game πλέον (όσοι το πήραν το πήραν, οι υπόλοιποι εν δυνάμει αγοραστές είναι πολύ λίγοι για να αναλώνονται οι devs σε patching κλπ). Απ'την άλλη τώρα γκρινιάζουμε επειδή πληρώνουμε DLC ή season pass ή οτιδήποτε. Να στο πάω ακόμα παραπέρα. Το Assassins Creed Odyssey έχει βγει εδώ και ένα χρόνο, και ακόμα και τώρα βγαίνουν συνεχώς καινούρια πράγματα και φυσικά updates. Ουσιαστικά τί μοντέλο έχουν όλοι αυτοί, σου λέει εγώ δεν θα σε χρεώνω (αν δεν θέλεις DLC), αλλά και εσύ δεν θα το παίξεις. Αυτό το θεωρείς δίκαιο ή όχι? Και μαζί με αυτούς που πληρώνουν για DLC/Season pass, ουσιαστικά η εταιρεία μπορεί να αφιερώσει κάποιοιες dev-hours να φτιάξει και τα bugs και να τα προσθέσει όλα μέσα με ένα update, το οποίο εγώ που πχ δεν θέλω να πληρώσω DLC, το κατεβάζω και εγώ (το patch, όχι το DLC). 

Το άλλο μοντέλο είναι του wow. Κράζανε όλοι στην αρχή, και εγώ φυσικά όντας μικρότερος. Αλλά το WoW δεν θα γινόταν ποτέ αυτό που έγινε, αν δεν πλήρωνες κάθε μήνα ώστε η Blizzard να επενδύει ακραία λεφτά στην αγορά του WoW. 

Καταλαβαίνω την πλευρά σου ως καταναλωτής, αλλά ξαναλέω δεν βγαίνει το μοντέλο αν δεν πέφτει χρήμα μέσα. Τώρα αν με ρωτάς, εγώ δεν θα έπαιζα ποτέ ένα pay to win παιχνίδι, όχι τόσο για τα χρήματα αυτά καθ'αυτά, αλλά γιατί ποτέ δεν μπορείς να πάρεις ικανοποίηση ότι κάτι κατάφερες. Παίζεις παίζεις παίζεις και τελικά βλέπεις ότι αν είχες δώσει 10€ θα είχες φτιάσει σε μία μέρα εκεί που τώρα εσύ έφτασες σε 3. Και δεν έχει και τελειωμό. Άρα που καταλήγουμε, φυσικά πουθενά.... αφού πλέον είναι όλα μια τεράστια μπίζνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι πως πέραν του αν άρεσε η οχι σαν παιχνίδι σε κάποιους εγώ πχ το βρήκα πολύ ρηχό και να υστερεί πολύ σε ατμόσφαιρα και ιστορία απο τα προηγούμενα ίσως επειδή μου έχει μείνει στο μυαλό ως κάτι ιδιαίτερο και καινοτόμο λόγο εποχής που ήταν διαφορετική τότε,θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ήταν επιεικώς απαράδεκτη η πολιτική της εταιρίας για το παιχνίδι για να βγάλουν κέρδος και το άρμεγμα που ακολούθησε,συμφωνώ στα περισσότερα με τον tsibosp πιο πάνω,αν και δεν διαφωνώ πως έχουν αλλάξει τα πράγματα λόγο internet και εξελίσσονται τα παιχνίδα πολλά απο τα πράγματα που βγαίνουν σε κάποια παιχνίδια θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη μέσα τα patch και updates καθώς και κάποια έχτρα πράγματα θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μπαίνουν για να φτιάχνουν το παιχνίδι οχι να θέλουν να βγάζουν συνέχεια λεφτά,Οταν δίνεις ένα παιχνίδι Δωρεάν τότε καταλαβαίνω την ιδέα της συνδρομής η του να σε ωθούν να πάρεις κάποια εχτρά πράγματα για να βγάλουν το κόστος συντήρησης servers να φτιάχνουν bugs κλπ όμως όταν έχεις πληρώσει Full Price ένα παιχνίδι στα 60 η 70 ευρώ περιμένω να είναι κομπλέ και να μπορώ να το παίζω χωρίς να πληρώνω επιπλέον πράγματα...λίγο πιο παλιά πληρώναμε μόνο για πραγματικά Εχτρα περιεχόμενο (για Expansions) και αυτό συμφωνώ γιατί ήταν για όποιον το ήθελε,όμως άλλο αυτό και άλλο αυτό που έχει γίνει αηδία τα τελευταία χρόνια,πλέον κρατάνε στο παιχνίδι, ήδη υπάρχων περιεχόμενο και σου το δίνουν Day one ! η μετά κάποιες εβδομάδες ως Εχτρά ! και φταίμε και μείς ο κόσμος που συνήθισε σε αυτήν την νοοτροπία και έχουν βρεί πάτημα οι φραγκοφονιάδες,να εκμεταλεύονται την αγάπη του κόσμου για τα παιχνίδια και να τους αρμέγουν.

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/10/2019 στις 11:45 ΠΜ, polaki είπε

Αφήνοντας το Diablo όμως, ποιά είναι η επιχειρηματική λογική και ποιο το business model πίσω από το free multiplayer. Δεν μιλάμε για multi που ο ένας παίζει με τον άλλο όπως παλιά dial up direct link, μιλάμε για multi με ένα σκασμό servers. Αυτοί θέλουν αρχικό κόστος αγοράς ή ενοικίασης, ρεύμα, admins να τους manageάρουν, δεν είναι έτσι απλό αυτό που λες "λειτουργικό κόστος". Και για πόσο είναι για σένα ένα αποδεκτό "λειτουργικό κόστος"? Εννοώ για πόσα χρόνια θα συντηρείς μηχανήματα για να παίζουν οι άλλοι που αγόρασαν το game σου RETAIL 60-70€ πριν 4-5 χρόνια? Γιατί για παράδειγμα το Battlefield 3 που βγήκε το 2011 έχει ακόμα online. Ποιός το συντηρεί? Και μέχρι πότε? Kαι τονίζω το RETAIL price, γιατί σε αυτό έχουμε ΦΠΑ, έχουμε κόστος διανομής, έχουμε κόστος license, έχουμε κόστος παραγωγής. Η κάθε εταιρεία δηλαδή, καταλήγει να βγάζει έσοδο 20-25€ από το game την αρχική περίοδο του full price. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να πληρωθούν όλα. Στους μεγάλους τίτλους, ναι πληρώνονται. Στους άλλους? Και για πόσα χρόνια η κάθε εταιρεία θα υποστηρίζει αυτό το game? Το BF3 τώρα δεν κάνει retail ούτε 10€. Αν το αγοράσω εγώ τώρα και μπω online, πρέπει να μου πει και μπράβο η εταιρεία, επειδή τους ακούμπησα λίγο-πολύ 2-3 ευρώ? 

Αυτα που λες δεν ειναι λαθος αλλα ειναι απλα greedy και επισης καπου τα εχεις μπερδεψει. Ξαναλεω οτι στην προηγουμενη γενια η SONY που ηταν δωρεαν το PSN , πιστευεις μπηκε μεσα; Καθε στιγμη απο την αρχη του χρονου που στα PC το multiplayer ειναι μεσα στην τιμη του τιτλου μπαινουν μεσα; Ειλικρινα το πιστευεις αυτο; Αυτο που ενδιαφερει την καθε εταιρεια ειναι να μετακυλουν το κοστος στον καταναλωτη και να μεγιστοποιουν τα εσοδα τους. Οι σερβερ ειναι της καθε εταιρειας, δεν ειναι της SONY. Η SONY και η καθε SONY ειναι ο ενδιαμεσος. Οταν αγοραζεις εναν τιτλο απο την Rockstar η SONY αυτο που κανει ειναι να σ δινει προσβαση στους server της. Τα χρηματα για τους server της πληρωνονται απο το μεριδιο που λαμβανει απο τις πωλησεις απο το ps store. Ειναι παραλογο σου ξαναλεω να σε χρεωνει ενας ενδιαμεσος (SONY, MS) χρηματα για να σ επιτρεψει την προσβαση σε server τριτων εταιρειων οι οποιοι σε αλλα μεσα ειναι ΔΩΡΕΑΝ (PC)  των οποίων το προιον εχεις ηδη ΠΛΗΡΩΣΕΙ.  Μια λυση σε αυτη την παρωδια ειναι να σου επιτρεπουν να πληρωνεις ΜΟΝΟ για το κομματι του single player και να μην αγοραζεις τα multiplayer κομματια τους αλλα αυτο φυσικα δεν προκειται να γινει ποτε γιατι....λεφτα. 

Λεω οτι εχεις μπερδευτει γτ δεν εχει καμμια απολυτως σχεση τα χρηματα που πληρωνεις στο PS+ για παραδειγμα με τους σερβερ της Activision για το Call of Duty (που ειναι και φρεσκο). Τα χρηματα αυτα στη SONY τα πληρωνεις ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ για να σου ανοιξει την προσβαση στους servers της Activision , για εναν τιτλο που εχεις πληρωσει 60 ευρω και το multiplayer ειναι ΜΕΣΑ σε αυτα τα 60 ευρω. Η Activision εχει ηδη υπολογισει το κοστος των server που θα χρειαστει, τα upkeep της, τους εργαζομενους κτλ. και σου εχει χρεωσει τον τιτλο 60 ευρω. Αυτα τα 60 ευρω δεν εχουν να κανουν με τα εξτρα χρηματα που θα πληρωσεις στην SONY που σου λεει "ακου αδερφε, μπορει να τα εχεις πληρωσει αλλα αμα δεν δωσεις και σε μενα ενα δεκαρικο το μηνα δεν σου ανοιγω προσβαση, γτ ετσι γουσταρω."

Επεξ/σία από tsibosp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/11/2019 στις 9:33 ΠΜ, tsibosp είπε

Λεω οτι εχεις μπερδευτει γτ δεν εχει καμμια απολυτως σχεση τα χρηματα που πληρωνεις στο PS+ για παραδειγμα με τους σερβερ της Activision για το Call of Duty (που ειναι και φρεσκο). Τα χρηματα αυτα στη SONY τα πληρωνεις ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ για να σου ανοιξει την προσβαση στους servers της Activision , για εναν τιτλο που εχεις πληρωσει 60 ευρω και το multiplayer ειναι ΜΕΣΑ σε αυτα τα 60 ευρω. Η Activision εχει ηδη υπολογισει το κοστος των server που θα χρειαστει, τα upkeep της, τους εργαζομενους κτλ. και σου εχει χρεωσει τον τιτλο 60 ευρω. Αυτα τα 60 ευρω δεν εχουν να κανουν με τα εξτρα χρηματα που θα πληρωσεις στην SONY που σου λεει "ακου αδερφε, μπορει να τα εχεις πληρωσει αλλα αμα δεν δωσεις και σε μενα ενα δεκαρικο το μηνα δεν σου ανοιγω προσβαση, γτ ετσι γουσταρω."

Η Sony και η κάθε Sony έχει ένα προϊόν το οποίο το έφτασε με 1002 τρόπους (κυρίως επιθετικό marketing αλλά και fail άλλων εταιριών πχ Nintendo και Sega παλιότερα). Έχοντας μια τεράστια πλέον πελατειακή βάση και ουσιαστικά χωρίς ανταγωνισμό, κάνει ότι γουστάρει. Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες. Απλά έτσι είναι τα πράγματα πάντα, και στο συνδρομητικό μοντέλο οδεύουν όλα. Η Sony λοιπόν το 10€ που λες (που ουσιαστικά 5€ είναι) το χρησιμοποιεί για να κάνει fund όλο το τμήμα gaming της, συντήρηση server που ανέφερα κλπ. Το ότι το έχει μασκαρέψει ως multiplayer δυνατότητα είναι απλά ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει. Και έτσι να μην το ονόμαζε, κάπως αλλιώς θα έβρισκε. Οι δε άλλες εταιρίες πολύ καλά έχουν κάνει και έχουν βάλει τα microtransactions, τα οποία όταν επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν δουλεύει το pay to win μοντέλο, το γύρισαν σε cosmetic πιο πολύ ή +bonus σε XP κλπ, κάτι που δεν χαλάει την εμπειρία για εμένα που ΔΕΝ θέλω να δώσω έξτρα χρήματα. 

Το αν κάποιος θέλει να πληρώσει για να φοράει πχ κόκκινη μπλούζα του Ολυμπιακού στο Call of Duty, οκ μαγκιά του, τί να του πω εγώ. Προσωπικά ειλικρινά δεν βλέπω διαφορά στο να πληρώσει κάποιος για να έχει τη μπλούζα αυτή in game, ή in real life. Το ίδιο cosmetic είναι, όπως γουστάρει ο καθένας. Απ'τη στιγμή που πληρώνει, και η κάθε εταιρία βγάζει έξτρα χρήμα είναι πολύ πιο πιθανό να περιποιηθεί το game post launch πολύ περισσότερο με patch κλπ σε σχέση με παιχνίδια που ουσιαστικά ότι λεφτά βγάλουν κατά το launch αυτά είναι και τέλος. 

Γυρνώντας όμως στη Sony, ασχέτως αν από αυτή τη συνδρομή η Sony βγάζει εκατομμύρια, εμένα δεν πέφτουν έξω τα καράβια μου με μία μηνιαία μικρή συνδρομή. Ίσα ίσα θα έλεγα ότι τα χρήματα που έχω ΓΛΙΤΩΣΕΙ επειδή ακριβώς έχω την συνδρομή αυτή και έχω είτε κατεβάσει (τα ελάχιστα ποιοτικά η αλήθεια είναι) δωρέαν παιχνίδια του μήνα, είτε κυρίως την έξτρα έκπτωση που έχω στα digital downloads, ειλικρινά δεν βλέπω πώς έχω ζημιωθεί από τη συνδρομή της... Βασικά όχι μόνο δεν έχω ζημιωθεί, αλλά έχω βγει σαφέστατα κερδισμένος αφού *ΟΛΑ* τα games τα παίρνω με την έκπτωση.. εκτός από ελάχιστα που θέλω να έχω σε retail για να τα πουλήσω έστω 10-15€ όταν τα βαρεθώ. 

Επεξ/σία από polaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...