Προς το περιεχόμενο

Retro Gaming Consoles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
19 hours ago, Greygore said:

Fix'd :P 

image.png.bc7cd2e596f8b4e6097217667d447357.png

Όμορφο form-factor πάντως, αν και η τιμή το βγάζει λίγο εκτός budget προς το παρόν (και εκτός του dock, για Game Gear/Lynx/other non-Nintendo games χρειάζεται απο ότι λέει στο official site και επιπρόσθετο adapter, οπότε ανεβαίνει η τιμή ακόμη λίγο).

Το είδα και λέω από μέσα μου «ωραία, άμα έχει κανένα 50άρικο είναι ότι πρέπει για να δείχνω στα παιδιά μου πως έπαιζα στην ηλικία τους» και μετά βλέπω ότι κοστίζει όσο ένα Switch Lite.

lol, pass.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω το GPi case και μέχρι  mega drive/snes ειναι μια χαρα. απο εκει και πανω δεν καθοτι μεσα εχει raspberry pi 0

Δημοσ.
Στις 25/10/2019 στις 9:48 ΠΜ, Snolly είπε

Εχω το GPi case και μέχρι  mega drive/snes ειναι μια χαρα. απο εκει και πανω δεν καθοτι μεσα εχει raspberry pi 0

Φαντάζομαι σηκώνει και MAME... ;)

Δημοσ.
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα αλλά τα pre-orders για το Analogue Pocket έχουν ξεκινήσει από χθες.

https://store.analogue.co/

Για όσους δεν ξέρουν, το AP είναι ένα υψηλής ποιότητας handheld το οποίο παίζει αυθεντικά cartridges GB, GBC, GBA και Game Gear. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν πρόκειται για emulator μιας και το συγκεκριμένο τρέχει native τα παιχνίδια της εκάστοτε κονσόλας με αποτελέσματα που αγγίζουν μέχρι και το 100% πιστότητας του original hardware. Προφανώς θα πρέπει να έχετε τις κασέτες σας για να παίξετε οπότε είναι καιρός να τις ξεσκονίσετε ;)

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.

Για να παιξουμε τα παλια αγαπημενα παιχνιδια του gb ειναι οτι πρεπει ειδικα απο την στιγμη που η nintendo ακομα δεν τα εχει κυκλοφορησει για το switch.Βεβαια στην τιμη αυτη δινει λιγο παραπανω και παιρνω το series s που κοιταω αυτο το καιρο.Κλασσικα χριστουγεννα παντα με πιανει υπερκαταναλωτισμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dekulinkgr είπε

Για να παιξουμε τα παλια αγαπημενα παιχνιδια του gb ειναι οτι πρεπει ειδικα απο την στιγμη που η nintendo ακομα δεν τα εχει κυκλοφορησει για το switch.Βεβαια στην τιμη αυτη δινει λιγο παραπανω και παιρνω το series s που κοιταω αυτο το καιρο.Κλασσικα χριστουγεννα παντα με πιανει υπερκαταναλωτισμος.

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη αγορά αξίζει περισσότερο αν κάποιος έχει ήδη στην κατοχή του μια βιβλιοθήκη κασετών ή αν σκοπεύει να ασχοληθεί με αυθεντικό retro handheld gaming. 

Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα με το AP.

Πρώτα απ' όλα το ίδιο το hardware και ειδικά η οθόνη του. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας lcd panel με density που ξεπερνάει τα 600ppi. Η ανάλυση έχει επιλεχθεί σκοπίμως ώστε να τρέχει τα παιχνίδια 1:1 χωρίς upscale μιας και τα pixels είναι τόσο μικρά που μπορούν να μιμιθούν με 100% ακρίβεια το grid της original οθόνης χωρίς την ανάγκη για διάφορα filters τα οποία πάντα έχουν μέτρια αποτελέσματα. Όλα αυτά με το προφανές πλεονέκτημα της φωτεινότητας και του μεγαλύτερου μεγέθους σε ίντσες.

Έπειτα, επειδή δεν πρόκειται για emulation αποφεύγονται όλα τα πιθανά προβλήματα ακρίβειας και ασυμβατότητας. Πράγμα το οποίο ούτε καν η ίδια η Nintendo φαίνεται να μην μπορεί να εγγυηθεί με κάποια games της στο Online.

Τέλος, όσοι θα ήθελαν την ευελιξία του κλασικού emulation με roms και στικάκια, στο μέλλον όπως φαίνεται η συσκευή θα το υποστηρίξει και αυτό. Το OS είναι custom και υπόσχονται συνεχή υποστήριξη με νέα features.

Τώρα αν το δούμε από άποψη καθαρά και μόνο τιμής προφανώς απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Με τη λογική του δίνω κάτι παραπάνω και παίρνω πχ Series S όπως λες, το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για ένα Switch OLED. Με λίγο παραπάνω παίρνεις... Series X.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 15/12/2021 στις 1:24 ΜΜ, alexwolf είπε

...

Εγώ παρομοίασα το Switch με το Series X όχι με το AP, εξαιτίας του μηνύματος του @dekulinkgr

Σε κάθε περίπτωση ναι, το AP είναι ακριβό και για πολύ συγκεκριμένο κοινό, με πολύ συγκεκριμένα παιχνίδια το ξαναλέω, δεν διαφωνω με αυτό. Δεν είναι μία all purpose συσκευή που μπορεί να αντικαταστήσει μία μοντέρνα κονσόλα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, D.Luffy said:

Τώρα αν το δούμε από άποψη καθαρά και μόνο τιμής προφανώς απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Με τη λογική του δίνω κάτι παραπάνω και παίρνω πχ Series S όπως λες, το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για ένα Switch OLED. Με λίγο παραπάνω παίρνεις... Series X.

Χωρίς να θέλω να μειώσω τον κόπο που μπορεί να χρειάζονται τέτοια μηχανάκια για να κυκλοφορήσουν ή το R&D που πρέπει να πληρωθεί, για εμένα προσωπικά το price point κάθε τέτοια κονσόλας πρέπει να είναι σε range που να μπορεί να διαθέσει κάποιος έτσι ώστε να την κάνει δώρο.

Αν όχι στα 50, άντε βαριά βαριά στα 100 ευρώ. Παραπάνω είναι overkill, τουλάχιστον στα μάτια μου.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Χωρίς να θέλω να μειώσω τον κόπο που μπορεί να χρειάζονται τέτοια μηχανάκια για να κυκλοφορήσουν ή το R&D που πρέπει να πληρωθεί, για εμένα προσωπικά το price point κάθε τέτοια κονσόλας πρέπει να είναι σε range που να μπορεί να διαθέσει κάποιος έτσι ώστε να την κάνει δώρο.

Αν όχι στα 50, άντε βαριά βαριά στα 100 ευρώ. Παραπάνω είναι overkill, τουλάχιστον στα μάτια μου.

Δυστυχώς είναι out of stock αυτό εδώ όπου είναι αρκετά καλό.

https://www.freeplaytech.com/product/freeplay-zero-diy-kit/

Υπάρχει και μεγαλύτερη έκδοση.

https://www.freeplaytech.com/product/freeplay-cm3-diy-kit/

Δημοσ.

Anyways, εγώ πάντως το παρήγγειλα εχθές το AP σε άσπρο χρώμα. Θα γράψω τις εντυπώσεις μου αναλυτικά μόλις το παραλάβω (ελπίζω όχι κάπου μέσα στο...2023 :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...